Treking Ibiza©wanderlife.tv  

Termin: 21. – 28. september 2020 (8 dni; sobota – sobota) zbiramo prijave na info@izimanija.si   

Program treking potovanja na Ibizo:

Prvi dan: Dopoldanski transfer do bližnjega letališča (Benetke,…). Direktni polet na letališče Ibiza IBZ. Transfer do mesta, kjer bomo ves čas nastanjeni. Namestitev v hotelu v mestu San Antonio. Pozna večerja. Nočitev.

Drugi dan: Zajtrk v hotelu. Osvojili bomo najvišji vrh otoka Ibiza – Sa Talaiassa 475 m po krožni poti iz naselja Sant Josep de sa Talaia. Talaia v katalonščini pomeni opazovalni stolp in tudi mi se bomo lahko razgledovali po celotni Ibizi. Povratek v hotel. Večerja. Nočitev. (5 ur hoje)

Tretji dan: Zajtrk v hotelu. Zapeljali se bomo do ”pozabljenih” vasic otoka, v katere turisti le redko zaidejo. Mi se bomo podali na krožno planinsko pot in se spustili do obale Cala d’Albarca, kjer se nahaja znameniti kamniti most. Možnost ogleda že zelo spremenjene kapniške jame Cova de Can Marca. Povratek v hotel. Večerja. Nočitev. (4-5 ur hoje)

Četrti dan: Zajtrk v hotelu. Planinarjenje po Ibizi bomo nadaljevali s sprehodom po ibiških solinah in naravnem parku Ses Salines, kjer biva mnoštvo različnih ptic. Ta dan bomo doživeli pravi treking po plažah – in to dobesedno. Popoldanski samostojni ogled prestolnice Eivissa (Ibiza). Večerja. Nočitev. (4 ure hoje)

Peti dan: Zajtrk v hotelu. Raziskovali bomo skrajni vzhodni del otoka. Obiskali bomo znano Hippy tržnico. Kasneje pa se bomo zapeljali do naselja Cala se Sant Vicent in se podali na krožno pot. Vmes bomo obiskali skrito plažo in jamo Es Culleram. Popoldansko kopanje v znanem letovišču. Povratek v hotel. Večerja. Nočitev. (2 uri hoje)

Šesti dan: Zajtrk v hotelu. Prost dan, ki ga ponavadi izkoristimo za celodnevni izlet na idiličen otok Formentera, kjer se je možnost kopati na neskončnih plažah, kolesarit ali le dopustniško uživat.  Večerja. Nočitev.  

Sedmi dan: Zajtrk v hotelu. Planinarili bomo do razgledišča na mistični otoček Es Vedrà, ki je turistična ikona Ibize. Kaj ima nenaseljen otoček skupnega s Homerjevo Odisejo boste izvedeli na izletu. Spustili se bomo tudi do znamenite plaže Atlantis, kjer se bomo okopali. Povratek v hotel. Večerja. Nočitev. (4 ure hoje)

Osmi dan: Zajtrk v hotelu. Treking po najlepših plažah Ibize. Podali se bomo po krožni poti, ki nas bo popeljala mimo številnih plaž, samotnih cest in kamnitega mostu vse do Platges de Comte. Kopanje na smaragdni plaži Cala Comte s pogledom na bližnje otočke Illa des Bosc, Illa Conillera in Illa de s’Espartar. (2 uri hoje) Večerno vkrcanje na letalo, direktni polet Ibiza – bližnje letališče in transfer do Slovenije.

Cena treking potovanja po Ibizi pri min 10 prijavljenih znaša 888 €/ osebo

*voznik kombija ima dodatnih 10% popusta!

Vključeno:

 • Povratna letalska vozovnica bližnje letališče (Benetke,…) – Ibiza IBZ z vključeno 1 kos oddane prtljage in 1 kos ročne prtljage,
 • Povratni letališki transfer na relaciji Maribor, Celje in Ljubljana – bližnje letališče,
 • Namestitev v San Antonio v hotelu*** nacionalne kategorije v dvoposteljnih sobah na bazi polpenziona (samopostrežna večerja in zajtrk; booking ocena 8/10),
 • Najem kombija z gorivom in parkirninami na Ibizi,
 • Priprava in organizacija treking potovanja na Ibizo ter ddv.

Doplačila po želji:

 • Odpovednina 46 € (sporočit in plačat ob prijavi), Kaj je vključeno?
 • Zdravstvena in nezgodna zaščita z asistenco za potovanje v tujini 15 € (sporočit ob prijavi), Kaj je vključeno?
 • Enoposteljna soba 125 € (sporočit ob prijavi),
 • Soba z balkonom 115 € (sporočit ob prijavi) – samo dvoposteljna soba,
 • Možna doplačila na licu mesta: katamaran Formentera cca 20 €; prehrana za čez dan; osebna poraba, napitnine, kaj ni navedeno pod ”vključeno” in aktivnosti izven programa.

Informacije in prijave na info@izimanija.si do zapolnitve prostih mest. Po pisni potrditvi prijave nakažete 300 € akontacije na TRR: SI56 6100 0002 0237 748 (Izimanija d.o.o., Grajena 74, 2250 Ptuj). Sklic/Referenca SI 00 475. Namen: IBIZA. BIC/SWIFT: HDELSI22. Koda namena: SCVE. S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate. Razlika se poravna najkasneje do 30 dni pred odhodom.

*V primeru nezadostnega števila prijavljenih do 4 mesece pred odhodom se potovanje odpove. Udeleženci dobijo vrnjen celotni vplačan znesek.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve programa vašim željam. Treking potovanje po Ibizi lahko nadgradimo z izletom na bližnje Balearske otoke (Malorka, Menorca), ogledom katerega drugega naselja na otoku, planinarjenja po drugih planinskih poteh, kolesarjenje po Ibizi, izletom z ladjico ter druge aktivnosti.

Posredujte nam vašo rezervacijo trekinga po Ibizi ali povpraševanje za vaš planinski izlet v okviru planinskega društva (PZS). Brezplačno vam pripravimo ponudbo in program popolnoma prilagodimo vašim željam.

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaša telefonska številka (obvezno)


  Vaše sporočilo

  Kako se prijavim? Svojo prijavo nam pošljite preko kontaktnega obrazca ali na elektronski naslov info@izimanija.si v katerem navedete:

  • ime in priimek (kot v potnem listu)
  • na katero destinacijo se prijavljate in termin
  • vašo telefonsko številko
  • želje glede morebitnih doplačil
  • posebnosti glede potovanja (prehranske ali zdravstvene posebnosti, želje glede spalnega reda ipd.)

  V kolikor se prijavljate skupaj s partnerjem navedite podatke obeh. Za potrditev prijave je potrebno vplačilo akontacije v roku 5 dni od pisne potrditve prijave. Podatki za nakazilo so navedeni zgoraj. Prav tako nam pošljite fotokopijo potnega lista ali osebne izkaznice na sedež podjetja ali skenirano na naš email. Potovalni dokument mora biti veljaven še vsaj en dan po predvidenem povratku.

  Velikost skupine? Skupaj z vodnikom bo skupina štela 16 do 24 potnikov.   

  Prtljaga? Podatki glede prtljage so zapisano v rubriki ”vključeno”. Za ročno prtljago priporočamo nahrbtnik, ki ga boste imeli za izlete. Podrobnejše informacije glede prtljage prejmete 1 mesec pred odhodom.

  Jezik? Na Ibizi govorijo španski jezik, zato je najbolj idealno če ga obvladate. Zaradi razmaha turizma je zelo uporabna angleščina in nemščina.

  Kje bomo nameščeni? Ves čas bomo nastanjeni v hotelu v mestu San Antonio na severu otoka, ki ima bazen, fitnes center, restavracijo, bar in brezplačen Wi-Fi. Na portalu booking hotel dosega oceno 8/10 (zelo dobro) – prijaznost osebja in čistoča hotela pa sta ocenjeni še višje.

  Prehrana? V hotelu imamo samopostrežno večerjo in zajtrk. Za vsakogar se nekaj najde – tudi za vegeterjance. Hrano za čez dan in ture si lahko nakupite v bližnji trgovini ali kjer je možnost v lokalni restavraciji. 

  Kdo je naš vodnik? Vodnik je slovenski planinski vodnik in turistični vodnik z mednarodno licenco, ki je Ibizo že obiskal. Predviden vodnik: Izidor Furjan

  Prevoz do Ibize? Imamo organiziran transfer (kombiji) iz Slovenije (MB, CE, LJ) do bližnjega letališča in nazaj. Z letalom se bomo vozili cca 2 ure. Podrobnejše informacije prejmete naknadno.

  Prevozi po Ibizi? Po otoku bomo potovali z najetimi kombiji. Prvi kombi vozi vodnik; naslednja udeleženca. Vsi potujemo skupaj, drug za drugim, ter se po poti ustavljamo za fotografiranja, oglede ipd. Vozniki kombija imajo 10% popusta na ceno aranžmaja in svojo pripravljenost sporočijo ob prijavi.  

  Kakšno opremo potrebujem? Priporočamo planinsko – turistično opremo. Tehnična oprema ni potrebna. Seznam potrebne opreme prejmete naknadno najkasneje 1 mesec pred odhodom.

  Vreme? Ibiza je otok večne pomladi, zato ima v tem času standardno temperaturo cca 25°C. Obilnejše padavine so redkost. V nekaterih predelih je pogosto vetrovno.

  Ali zmorem? Na aktivnem potovanju po Ibizi imamo nekaj izletov, ki so lažji, lahki pohodniški ali turistični. Potovanje na Ibizo je primerljivo pohajkovanju po jadranskih otokih.

  Kakšen denar potrebujem? Uradna valuta je evro €. Plačevanje s plačilnimi karticami je v večini mogoče; vseeno pa predlagamo gotovino v evrih. Odvisno od vaših potreb in želja predlagamo, da imate s seboj cca 100€ žepnine ali več v primeru če želite nakupovat.

  Potni list ali osebna izkaznica? Otok Ibiza spada pod Španijo (država EU) zato za prestop meje potrebujemo veljavno osebno izkaznico ali potni list.

  Ali potrebujem vizum? Ker potujemo znotraj EU slovenski državljani vizuma ne potrebujemo.  

  Varnost? Ibiza je varno območje. Obstajajo določeni zadržki v predelih večje zgostitve turistov. Potrebna previdnost kakor drugod po svetu.  

  Napitnine? Napitnine so v gostinskih lokalih vračunane v ceno ali pa se pričakujejo simbolične napitnine na katere ste opozorjeni.

  Plačevanje? Ob prijavi poravnate akontacijo na TRR. Razliko pa do 30 dni pred odhodom. Možno je plačevanje po obrokih, ali v enkratnem znesku. Ko se bo približeval rok plačila vam bomo poslali opomnik. Zaradi lažje razporeditve vaših odhodkov priporočamo zgodnejše prijave.

  Dodatna vprašanja? Ali je ostalo kakšno vprašanje neodgovorjeno? Prosim napišite nam vprašanje, pomislek ali idejo preko spodnjega kontaktnega obrazca. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

   Vaše ime (obvezno)

   Vaša e-pošta (obvezno)

   Vaša telefonska številka (obvezno)


   Vaše sporočilo

   Comments are closed.
   Paste your AdWords Remarketing code here
   CLOSE
   CLOSE