Islandija je država ostrih kontrastov. Kraj, kjer sobivata ogenj in led. Kraj, kjer temne zime izravnajo poletno polnočno sonce. Država, kjer je otoški obstoj spodbudil bogato in živahno kulturo.

Termin: 8 dni, poletje

Program po dnevih za treking potovanje Islandija:

Prvi dan: Zbor udeležencev na bližnjem letališču. Polet iz Slovenije do Islandije. Transfer in namestitev v Reykjavik. Večerja in nočitev.

Drugi dan: Naš treking začnemo z potjo iz Landmannalaugarja do Hrafntinnuskerja. Pridemo do gore Brennisteinsalda. Po približno 4 urah hoje pridemo do vročih vrelcev, Stórihver. Nadaljujemo do koče Hrafntinnusker. Večerja in nočitev.

Tretji dan: Po zajtrku se odpravimo do Álftavatna. Prečkamo dolino. Možen tudi vpon na vrh Kaldaklofsfjölla. Spustili se bomo do Jökultungura. Prišli bomo do jezera Álftavatn. Možen vzpon do vrha Mt. Brattháls ali Mt. Torfatindur. Večerja in nočitev.

Četrti dan: Odpravimo se do Emstrura. V soteski Hvanngil, prečkamo reko Bratthálskvísl. Po gorski cesti sledimo do koče Emstrur. Po namestitvi je možen trek skozi kanjon Markarfljótsgljúfur. Večerja in nočitev.

Peti dan: Po zajtrku se naš treking nadaljuje do Þórsmörka. Pridemo do kanjona reke Syðri-Emstruá. Namestimo se v koči  Þórsmörk. Možen vzpon na vrh Mt. Valahnúkurja ali ogled jam Sönghellir. Večerja in nočitev.

Šesti dan: Pot nas bo pripeljala do koče Fimmvörðuskáli. Povzpnemo se na vrh kraterjev Magni in Modi. Cilj današnjega dne je prelaz Fimmvörðuháls, kjer se nahaja koča. Večerja in nočitev.

Sedmi dan: Čaka nas strm spust, skozi most Skógá. Prišli bomo do Skógafoss, najlepšega slapu na Islandiji. Počitek. Vožnja do Reykjavik. Večerja in nočitev.

Osmi dan: Odhod do letališča in povratek domov.

Cena:

Vključeno:

 • Letalski prevoz do Reykjavika,
 • Prevoz na letališče iz zbirnega mesta (Ljubljana),
 • Vsi potrebni prevozi na Islandiji,
 • 2 x nočitev v hotelu v Reykjaviku,
 • Nočitve v gorskih kočah oz. šotoru, če se izbere to,
 • Strokovno vodenje,
 • Priprava, organizacija in izvedba programa.

Ni vključeno (doplačilo):

 • Enoposteljna soba, kadar je to možno €/ noč, (sporočit ob prijavi),
 • Odpovednina 69€ za ceno aranžmaja do 1500€, (sporočit ob prijavi) Kaj je vključeno?
 • Zdravstvena in nezgodna zaščita z asistenco za potovanje v tujini 15€ (sporočit ob prijavi) Kaj je vključeno?
 • Prevoz od doma do odhodnega letališča in nazaj; hrana in pijača, ko nismo na trekingu; osebna poraba; napitnine za lokalnega vodnika cca €/osebo; morebitne podkupnine; vstopnine in aktivnosti izven programa.

Informacije in prijave na: info@izimanija.si do zasedbe prostih mest oz. najkasneje do 50 dni pred odhodom. Ob prijavi je potrebno vplačati akontacijo 500€ v roku 3 delovnih dni na transakcijski račun Izimanija d.o.o., Grajena 74, 2250 Ptuj: SI56 6100 0002 0237 748. Sklic/Referenca: SI 00 4058. Namen: Islandija. BIC/SWIFT: HDELSI22. Koda namena: SCVE. S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate. Razlika se poravna najkasneje 30 dni pred odhodom.

Svojo povpraševanje ali prijavo na treking potovanje Islandija lahko posredujete preko spodnjega kontaktnega obrazca:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE