Treking Korzika©letstalkaboutcorsica.com

Termin: poletje (7 dni)  zbiramo info prijave na info@izimanija.si

Program treking potovanja na Korziko:

Prvi dan: Večerni zbor na dogovorjenem mestu v Ljubljani. Vožnja mimo Benetk, Padove in Firenc v smeri Livorna.

Drugi dan: Dopoldanski prihod v pristanišče Livorno in vkrcanje na trajekt za Korziko. Po pristanku v Bastii, ki se nahaja na začetku rta Cap Corse, se bomo sprehodili skozi to trgovsko in pristaniško mesto. Transfer do gorskega naselja, kjer bomo nameščeni ves čas. Popoldanski samostojni sprehodi po vasici ali počitek. Večerja. Nočitev.

Tretji dan: Zajtrk v hotelu. Planinarili bomo po eni najlepših dolin na Korziki – Restonica, kjer bomo lahko občudovali čudovit gorski vodni svet otoka. Povzpeli se bomo tudi na bližnji vrh Monte Rotondo 2536 m. Povratek v hotel. Večerja. Nočitev. (6 ur hoje)

Četrti dan: Zajtrk v hotelu. Planinarjenje med gorskimi naselji Korzike: iz Evise se bomo podali na hribovsko pot do vasice Ota. V popoldanskem času se bomo ustavili pri naravnem spomeniku Calanques de Piana. Povratek v hotel. Večerja. Nočitev. (3 ure hoje)

Peti dan: Zajtrk v hotelu oz. lunch-paket. Vzpon na najvišji vrh Korzike mimo koče Erco. Nadaljujemo do pobočja gore do vrha Monte Cinto 2706 m. Sestop po isti poti. Povratek v hotel. Večerja. Nočitev. (8-9 ur hoje)

Šesti dan: Zajtrk v hotelu. Dan za turistično odkrivanje otoka. Zapeljali se bomo v glavno mesto Ajaccio, kjer je bil rojen sloviti Napoleon Bonaparte. Prosti čas na najpomembnejši ulici Route des Sanguinaires. Po želji se lahko povzpnemo tudi do obeležja leta 1981 strmoglavljenega letala, kjer so preminuli številni Slovenci. Povratek v hotel. Večerja. Nočitev.

Sedmi dan: Zajtrk v hotelu ali lunch-paket namesto zajtrka v primeru zgodnejšega odhoda. Vožnja do Bastie in s trajektom v Livorno. Ustavili se bomo pri poševnem stolpu v Pisi in kasneje nadaljevali proti Milanu in naprej proti Sloveniji, kamor pridemo predvidoma v poznih nočnih urah oz. zelo zgodnjih urah naslednjega dne.

Cena planinskega potovanja po Korziki pri min 20 prijavljenih znaša  /osebo 

Vključeno:

 • Namestitev na Korziki v preizkušenem hotelu** nacionalne kategorije v dvoposteljnih in triposteljnih sobah na bazi polpenziona (večerja in zajtrk) z vključeno turistično takso,
 • Najem potovalnega kombija z gorivom, cestnino, parkirnino in trajektom,
 • Vsi (planinski) izleti po Korziki, ki jih vodi mednarodni planinski vodnik UIMLA/ UIAA,
 • Priprava, organizacija in izvedba treking potovanja na Korziko ter ddv.

Doplačila (po želji):

 • Enoposteljna soba  € (sporočit ob prijavi),
 • Odpovednina  €/paket (sporočit ob prijavi), Kaj je vključeno?
 • Zdravstvena in nezgodna zaščita z asistenco za potovanje v tujini 15€ (sporočit ob prijavi), Kaj je vključeno?
 • Možna doplačila na licu mesta: vstopnine; prehrana za čez dan; osebna poraba; kaj ni navedeno pod ”vključeno” in aktivnosti izven programa.

Informacije in prijave na info@izimanija.si do zapolnitve prostih mest (max 8). Po pisni potrditvi prijave nakažete  € akontacije na TRR: SI56 6100 0002 0237 748 (Izimanija d.o.o., Grajena 74, 2250 Ptuj). Sklic/Referenca SI 00 2706. Namen: KORZIKA. BIC/SWIFT: HDELSI22. Koda namena: SCVE. S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate. Razlika se poravna najkasneje do 30 dni pred odhodom.

*V primeru nezadostnega števila prijavljenih do 100 dni pred planinskim potovanjem se odpove. Udeleženci dobijo vrnjen celotni vplačan znesek.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve programa vašim željam. Treking potovanje po Korziki lahko nadgradimo z izletom na Sardinijo, daljšim trekingom po GR20, ogledom katerega drugega naselja na otoku, planinarjenja po drugih planinskih poteh, kolesarjenje po Korziki, izletom z ladjico ter druge aktivnosti.

Posredujte nam vašo rezervacijo trekinga po Korziki ali povpraševanje za vaš planinski izlet v okviru planinskega društva (PZS). Aktivni program prilagodimo vašim željam in vam posredujemo posebno ponudbo.

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaše sporočilo

  [honeypot varhnosth-252]

   

  Comments are closed.
  CLOSE
  CLOSE