Treking Kreta©tripadvisor.ie                                                    

Termin: zaključene skupine na na info@izimanija.si   

Program planinskega potovanja na Kreto:

Prvi dan: Transfer do bližnjega letališča (Benetke, Dunaj …). Direktni polet na Kreto – letališče Heraklion. Namestitev v hotelu v Omalosu. Nočitev.

Drugi dan: Zajtrk. Z Omalosa se bomo podali na najbolj impresiven vrh Belih gora imenovan Gingilos 2005 m. Ob poti se bomo lahko razgledovali na največji otoški kanjon Samaria, Egejsko in Libijsko morje ter seveda verigo Belih gora. Spustili se bomo do planinske koče Kallergi 1680 m, kjer se namestimo. Večerja. Nočitev.  (7 ur hoje)

Tretji dan: Zajtrk. Dan za odkrivanje lepot Belih gora, ki se ponašajo z več kot 50 vrhovi nad 2000 m. Kot se spodobi bomo tudi mi osvojili še en dvatisočak – vrh Melindaou 2133 m ter se popoldan spustili do planinskega zavetišča Katsiveli 1970 m, kjer se namestimo. Večerja. Nočitev. (6 ur hoje)

Četrti dan: Zajtrk. Povzpeli se bomo na najvišji vrh Belih gora imenovan Pachnes 2453 m, kjer bomo nagrajeni s čudovitim razgledom. Hodili bomo po visokogorski puščavi ter se popoldan spustili nekoliko bližje morju. Namestitev v penzionu v Agios Ioannis. Večerja. (7 ur hoje)

Peti dan: Zajtrk. Iz vasice Agios Ioannis se bomo spustili do plaže Agios Pavlos, katero je mogoče obiskati le s čolnom ali peš. Popoldanski prihod v obmorsko naselje Agia Roumeli, kjer bo prosti čas za kopanje ali samostojno raziskovanje okolice. Namestitev v penzionu. Nočitev. (3 ure hoje)

Šesti dan: Zajtrk. Povzpeli se bomo po najbolj priljubljenem otoškem kanjonu Samaria. Ker se bomo po Samarii vzpenjali od morja do Omalosa 1041 m, bomo dopoldan lahko uživali v miru, še preden začnemo srečevati kolone pohodnikov. Namestitev v hotelu v Paleonchori. (7 ur hoje)

Sedmi dan: Zajtrk. Prost dan, ki ga lahko izkoristite za samostojno raziskovanje okolice, kopanje v morju, kulinarično razvajanje ali hedonistično poležavanje. Možnost krajšega planinarjenja po kanjonu Anidri. Nočitev. (0-3 ure hoje)

Osmi dan: Zajtrk. Odhod na letališče. Polet proti bližnjemu letališču in transfer proti Sloveniji, kamor prispemo predvidoma v večernih urah.

*Program prvega in zadnjega dne je odvisen od urnika izbrane letalske družbe.

Cena trekinga po Kreti znaša 1150 €/osebo pri min 14 potnikih

Vključeno:

 • Povratna letalska vozovnica bližnje letališče (Dunaj, Benetke,…) – Heraklion (Kreta) z vključeno do 20 kg (1 kos) oddane prtljage in ročno prtljago (1 kos),
 • Povratni letališki transfer na relaciji Ljubljana – bližnje letališče,
 • Vsi prevozi po programu na Kreti (minibus ali podobno),
 • 2 x namestitev v planinski postojanki (zavetišče/ koča) v večposteljnih sobah na bazi polpenziona; 1 x namestitev v penzionu na bazi polpenziona (Ag. Ioannis); 1 x namestitev v penzionu na bazi nočitve z zajtrkom (Agia Roumeli); 3 x namestitev v hotelu na bazi nočitve z zajtrkom (Omalos in Paleochora),
 • Lokalni planinski vodnik za planinske izlete,
 • Vse vstopnine po programu: kanjon Samaria,
 • Organizacija planinskega / spoznavnega izleta v Osrednji Sloveniji,
 • Priprava, organizacija in izvedba planinskega potovanja na Kreto s slovenskim vodnikom (predvidena vodnica Barbara) ter ddv.

Doplačila po želji:

 • Enoposteljna soba 100 € (sporočit ob prijavi; kjer je to mogoče),
 • Odpovednina 69 € (sporočit ob prijavi), Kaj je vključeno?
 • Zdravstvena in nezgodna zaščita z asistenco za potovanje v tujini 15 € (sporočit ob prijavi), Kaj je vključeno?
 • Možna doplačila na licu mesta: prehrana za čez dan in večerij; osebna poraba; vstopnine; napitnine; kaj ni navedeno pod ”vključeno” in aktivnosti izven programa.

Informacije in prijave na info@izimanija.si do zapolnitve prostih mest. Po pisni potrditvi prijave nakažete 400 € akontacije na SI56 6100 0002 0237 748 (Izimanija d.o.o., Grajena 74, 2250 Ptuj). Sklic/Referenca SI 00 2351. Namen: AZORI. BIC/SWIFT: HDELSI22. Koda namena: SCVE. S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate. Razlika se poravna najkasneje do 30 dni pred odhodom.

*V primeru nezadostnega števila prijavljenih do 4 mesece pred odhodom se potovanje odpove. Udeleženci dobijo vrnjen celotni vplačan znesek.

**Za treking Kreta je potrebna psiho-fizična pripravljenost. Glede svojih sposobnosti se posvetujte z zdravnikom in z agencijo pred prijavo. Po želji je možno kakšno turo izpustiti in si dan načrtovati drugače.

***Program organizira partnerska turistična agencija.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve programa vašim željam. Treking po Kreti lahko nadgradimo z izletom na Santorini; ogledom katerega drugega naselja na otoku, planinarjenja po drugih planinskih poteh, kolesarjenje po Kreti, izletom z ladjico ter druge aktivnosti.

Posredujte nam vašo rezervacijo planinskega potovanja po Kreti ali povpraševanje za vaš planinski izlet v okviru planinskega društva (PZS). Pripravimo vam ponudbo in program popolnoma prilagodimo vašim željam.

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaše sporočilo

  [honeypot varhnosth-252]

  Comments are closed.
  CLOSE
  CLOSE