Treking potovanje na Lanzarote©kalindilanzarote.com 

Termin:   (8 dni; sobota – sobota) – zbiramo info prijave na info@izimanija.si   

Program treking potovanja na Lanzarote:

Prvi dan: Zgodnji jutranji odhod na bližnje letališče (predvidoma Milano). Direktni polet na letališče Lanzarote ACE. Transfer do vile na Lanzarotah, kjer bomo ves čas nastanjeni. Popoldanski samostojni sprehodi po naselju, slikoviti okolici ali počitek. Večerja. Nočitev.

Drugi dan: Zajtrk. Dan za odkrivanje otoške kulture. Obiskali bomo tradicionalni sejem v osrčju otoka, kjer bo čas za jutranjo kavo in individualne sprehode skozi sejem. Sledi planinski izlet po naravnem parku Los Vulcanes. Ob poti nas bodo izobraževalne table poučile o tem kako je vulkansko delovanje pokrajino izoblikovali in spreminjalo. Popoldanski obisk etnografskega parka, kjer si bomo ogledali različne posebnosti nekoč povsem ruralnega otoka (tradicionalne obrti, ročno oblikovane izdelke in kulinarične dobrote). Povratek v vilo. Večerja. Nočitev. (3 ure hoje)

Tretji dan: Zajtrk. Povzpeli se bomo na območje najvišjega vrha Lanzarot – Peñas del Chache 670 m v pogorju Famara, ki pa je ograjen in tako nedostopen. Sledi planinarjenje pod prepadnimi in nad razglednimi klifi, ki nas bodo navdušili. Možnost popoldanskega kopanja v surfarskem raju – Famara. Po dogovoru tudi možnost hitrega tečaja surfanja s slovenskim inštruktorjem. Povratek v vilo. Večerja. Nočitev. (5 ur hoje)

Četrti dan: Zajtrk. Izlet v nacionalni park Timanfaya, kjer se nahaja več kot 300 vulkanov oz. kraterjev med katerimi je še eden vedno aktiven. V nekaterih predelih je temperatura površja tudi nad 100°C; nekaj metrov pod površjem pa celo od 400°C do 600°C. S pomočjo zemljine vročine iznajdljivi domačini kar roštiljajo. S posebnim avtobusom in vodenjem v angleščini, nemščini ali španščini se bomo zapeljali skozi zavarovan predel NP Timanfaya, ki ga letno obišče skoraj milijon turistov. Po želji še sledi krajše jahanje kamel po ‘puščavski’ pokrajini po ognjenih gorah Montañas del Fuego. Popoldansko kopanje na polotoku Papagayo z raznovrstnimi, a zanimivimi plažami. Povratek v vilo. Večerja. Nočitev.

Peti dan. Zajtrk. Podali se bomo v svet kaktusov v Guatizi t.i. Jardín de Cactus (Kaktusov vrt), ki ga je osmislil najbolj vpliven otoški umetnik in arhitekt Cesar Manrique in vključuje več kot 1100 primerkov raznovrstnih kaktusov. Ogled vulkanske jame Cueva de los Verdes v kateri so se domačini nekoč skrivali pred pirati in lovci na sužnje. Jama se razteza 6 km nad morsko gladino in 1,5 km pod morsko gladino in tako tvori najdaljši podvodni lavin tunel na svetu imenovan ‘túnel de la Atlántida’. Ob poljih Aloe Vere se bomo ustavili na predstavitvi te zdravilne rastline, katere izdelke bo moč tudi kupiti. Popoldanski vzpon na Volcan de la Corona 604 m s slikovitim kraterjem. Povratek v vilo. Večerja. Nočitev. (2 uri hoje)

Šesti dan. Zajtrk. Celodnevni izlet s katamaranom na slikovit otoček La Graciosa, ki je pod zaščito UNESCA in spada v nacionalni park Archipiélago Chinijo. Po peščenih cestah se bomo povzpeli na rumeno obarvano goro Montaña Amarilla 172 m. Ob povratku možnost kopanja na plaži playa La Cocina ali playa Lajita. V edinem poseljenem naselju možnost kosila in okrepčila. Ob doplačilu tudi možnost najema kolesa in vožnja po neobljudenem otočku brez centimetra asfalta. Obisk ‘najmanjšega muzeja na svetu’, ki prikazuje trdo življenje prebivalcev tega arhipelaga. Povratek v vilo. Večerja. Nočitev. (2 uri hoje)

Sedmi dan. Zajtrk. Planinski izlet na 458 m visoko Caldero Blanco, kjer se bomo naučili kaj so ‘islote’ in še en vpogled v vulkansko delovanje otoka. Popoldanski postanek v enem izmed turističnih letovišč ob Atlantski obali, kjer bo čas za kosilo, samostojne sprehode in še zadnje nakupe. Povratek v vilo in čas za pakiranje. Večerja. Nočitev. (4 ure hoje)

Osmi dan. Lunch-paket ali zajtrk v vili. V primeru kasnejšega leta prosti čas do odhoda na letališče v glavnem mestu Arrecife. Še zadnja kratka vožnja čez Lanzarote do letališča. Vkrcanje na letalo, direktni polet Lanzarote – bližnje letališče in transfer do Slovenije, kamor prispemo predvidoma v večernih urah.

Cena treking potovanja na Lanzarote pri minimalno 10 potnikih znaša  €/osebo za prijave s plačilom akontacije do 15.4.2020

Redna cena:  €/osebo za kasnejše prijave do zapolnitve prostih mest. 
*voznik kombija ima dodatnih 10% popusta!

Vključeno:

 • Povratna letalska vozovnica bližnje letališče (Milano,ipd.) – Lanzarote (ACE) z vključeno 10 kg ročne prtljage (1 kos) dimenzij 55cmx40cmx20cm,
 • Povratni letališki transfer na relaciji Ptuj, Maribor, Celje, Ljubljana – bližnje letališče, 
 • Namestitev na Lanzarotah v vilah turistične kategorije (booking ocena 9,3/10) v dvoposteljnih sobah na bazi polpenziona,
 • Najem kombija z gorivom in parkirninami na Lanzarotah,
 • Vstopnina v etnografski park in ‘najmanjši muzej na svetu’,
 • Dovolilnica za NP Timanfaya z vključeno vstopnino in vodenim ogledom (v angleščini, nemščini ali španščini) s posebnim avtobusom,
 • Obisk Aloe Vera fabrike,
 • Priprava in organizacija treking potovanja na Lanzarote ter ddv.

Doplačila (sporočit ob prijavi):                        

 • Enoposteljna soba 100 € (sporočit ob prijavi),
 • Dodatna prtljaga do 20 kg znaša 65 € (sporočit ob prijavi),
 • Transport zložljivih pohodnih palic v obe smeri 10 € (ne sodijo v ročno prtljago; sporočit ob prijavi),
 • Odpovednina  € (sporočit ob prijavi), Kaj je vključeno?
 • Zdravstvena in nezgodna zaščita z asistenco za potovanje v tujini 15 € (sporočit ob prijavi),  Kaj je vključeno?
 • Obvezna doplačila vodniku na poti za vse vstopnine po programu in katamaran: 40 €/ osebo
 • Možna doplačila na licu mesta: izposoja kolesa na La Graciosi 10€/dan; 2-urno učenje surfanja s slovenskim učiteljem 30€; 25-minutno jahanje kamel v NP Timanfaya 6€/osebo; muzej razglednic 2€/osebo; muzej tradicionalnih glasbenih inštrumentov 3€/osebo; prehrana za čez dan; osebna poraba, nakupi lokalnih izdelkov in aktivnosti izven programa.

Informacije in prijave na info@izimanija.si do zapolnitve prostih mest (max 15). Po pisni potrditvi prijave nakažete 300 € akontacije v roku 3 delovnih dni na TRR: SI56 6100 0002 0237 748 (Izimanija d.o.o., Grajena 74, 2250 Ptuj). Sklic/Referenca SI 00 670. Namen: LANZAROTE. BIC/SWIFT: HDELSI22. Koda namena: SCVE. S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate. Razlika se poravna najkasneje do 30 dni pred odhodom.

*V primeru nezadostnega števila prijavljenih do 4 mesece pred odhodom se potovanje odpove. Udeleženci dobijo vrnjen celotni vplačan znesek.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve programa vašim željam. Treking potovanje po Lanzarotah lahko nadgradimo z izletom na bližnje Kanarske otoke (Fuerteventura ali Gran Canaria), ogledom katerega drugega naselja na otoku, planinarjenja po drugih planinskih poteh, potapljanje v podvodno mesto, šolo surfanja na Lanzarotah, kolesarjenje po Lanzarotah, izletom z ladjico in ogled kitov ter druge aktivnosti.

Svoje povpraševanje ali prijavo za treking potovanje na Lanzarote lahko posredujete kar preko spodnjega kontaktnega obrazca. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaše sporočilo

  [honeypot varhnosth-252]

  Kako se prijavim? Svojo prijavo nam pošljite preko kontaktnega obrazca ali na elektronski naslov info@izimanija.si v katerem navedete:

  • ime in priimek (kot v potnem listu oz. osebni izkaznici)
  • na katero destinacijo se prijavljate in termin
  • vašo telefonsko številko
  • želje glede morebitnih doplačil, ki jih je potrebno sporočit ob prijavi
  • posebnosti glede potovanja (prehranske ali zdravstvene posebnosti, želje glede spalnega reda ipd.)

  V kolikor se prijavljate skupaj s partnerjem navedite podatke obeh. Za potrditev prijave je potrebno vplačilo akontacije v roku 5 dni od pisne potrditve prijave. Podatki za nakazilo so navedeni zgoraj. Prav tako nam pošljite fotokopijo potnega lista ali osebne izkaznice na sedež podjetja ali skenirano na naš email. Potovalni dokument mora biti v času potovanja veljaven.

  Velikost skupine? Predvidevamo da bo skupina skupaj z vodnikom štela 10-15 potnikov.    

  Potujem sam/-a in ne želim enoposteljne sobe? Dobrodošli. V kolikor želite deliti sobo z drugo sopotnico ali sopotnikom to sporočite ob prijavi in vam bomo ”cimro ali cimra” našli mi. Veliko ljudi potuje samih in verjamemo, da se bo našla druga potnica ali potnik za delitev sobe. V kolikor vam ”cimre ali cimra” ne uspemo najdit in ste ob prijavi bili pripravljeni deliti sobo z drugo osebo vam stroška enoposteljne sobe NE zaračunamo.

  Prtljaga? V osnovno ceno je vključena ročna prtljaga do 10 kg in omejenih mer. V kolikor ste pri pakiranju racionalni vam bo zadoščala, sicer ob prijavi naročite dodatno prtljago (doplačilo). Za ročno prtljago priporočamo nahrbtnik, ki ga boste imeli za izlete. Ker na Lanzarote odpotujemo v hladnejši polovici leta se v praksi za letališče obujemo v planinske čevlje in planinska oblačila, da imamo manj teže v ročni prtljagi.

  Kakšen jezik govorijo na Lanzarotah? Na Lanzarotah govorijo španski jezik, zato je najbolj idealno če ga obvladate. Zaradi razmaha turizma je zelo uporabna angleščina in nemščina. Znanje tujega jezika ni pogoj za udeležbo na potovanju. V kolikor bo potrebno vam bo slovenski vodnik na poti tudi prevajal.  

  Kje bomo nameščeni? Nastanjeni smo v treh podeželskih vilah z booking oceno 9,2/10, ki se nahajajo ena poleg druge. Vsaka vila ima tri sobe s posteljami, dve kopalnici, skupni prostor za druženje ter kuhinjo s hladilnikom. Wi-fi je na voljo v vseh vilah.

  Kako je glede hrane? Kulinarika je španska in evropska, zato tudi okusna. Zajtrki bodo postreženi na terasi pred vilo in bo moč upoštevati (do neke mere) tudi individualne želje glede jutranje prehrane, saj si zajtrke pripravljamo sami. Hrano za čez dan in ture si lahko nakupite v trgovini ali kjer je možnost v lokalni restavraciji. Postreženo večerjo bomo imeli v lokalni restavraciji.

  Kdo je naš vodnik? Vodnik je slovenski planinski vodnik in turistični vodnik z mednarodno licenco, ki je Lanzarote že obiskal. Predviden vodnik: Izidor.

  Prevoz do Lanzarot? Imamo organiziran transfer (kombiji) iz Slovenije do bližnjega letališča in nazaj. Z letalom se bomo vozili cca 4 ure. Podrobnejše informacije prejmete naknadno.

  Prevozi po Lanzarotah? Po otoku bomo potovali z najetimi kombiji. Prvi kombi vozi vodnik; naslednjega udeleženec. Vsi potujemo skupaj, drug za drugim, ter se po poti ustavljamo za fotografiranja, oglede ipd. Vozniki kombija imajo 10% popusta na ceno aranžmaja in svojo pripravljenost sporočijo ob prijavi.  

  Kakšno opremo potrebujem? Priporočamo planinsko – turistično opremo: planinski čevlji, planinska oblačila, prva pomoč ipd. Tehnična oprema ni potrebna. Seznam potrebne opreme prejmete naknadno najkasneje 1 mesec pred odhodom.

  Kakšno vreme bomo imeli? Lanzarote je otok večne pomladi, zato ima v tem času standardno temperaturo cca 20-25°C. Obilnejše padavine so redkost. V nekaterih predelih je pogosto vetrovno. Vreme Lanzarote (klik)

  Ali zmorem? Na aktivnem potovanju po Lanzarotah imamo nekaj planinskih tur, katere je mogoče izpustiti. Izleti so lahki pohodniški ali turistični. Potovanje je bilo ustvarjeno z namenom uživanja, tako da brez hitenja in večjih naporov. Včasih je potrebno iti peš, da odkrijemo prave lepote narave.

  Kakšen denar potrebujem? Uradna valuta je evro €. Plačevanje s plačilnimi karticami je v večini mogoče; vseeno pa predlagamo gotovino. Odvisno od vaših potreb in želja predlagamo, da imate s seboj cca 100€ dodatne žepnine ali več v primeru če želite nakupovat.

  Potni list ali osebna izkaznica? Lanzarote spadajo pod Španijo (država EU) zato za prestop meje potrebujemo veljavno osebno izkaznico ali potni list. Priporočamo, da si doma naredite tudi fotokopijo dokumenta. S seboj obvezno vzemite dokument, ki ga boste poslali ob prijavi.

  Ali potrebujem vizum? Ker potujemo znotraj EU slovenski državljani vizuma ne potrebujemo.  

  Varnost? Lanzarote je formalno varno območje. Potrebna previdnost kakor drugod po svetu. Več podrobnosti je na voljo na Ministrstvu za zunanje zadeve.

  Napitnine? Napitnine so v gostinskih lokalih vračunane v ceno ali pa se pričakujejo simbolične napitnine, ki so zmeraj dobrodošle.

  Plačevanje? Ob prijavi poravnate akontacijo na TRR. Razliko pa do 30 dni pred odhodom. Možno je plačevanje po obrokih, ali v enkratnem znesku. Ko se bo približeval rok plačila vam bomo poslali opomnik. Zaradi lažje razporeditve vaših odhodkov priporočamo zgodnejše prijave.

  Dodatna vprašanja? Ali je ostalo kakšno vprašanje neodgovorjeno? Prosim napišite nam vprašanje, pomislek ali idejo preko spodnjega kontaktnega obrazca. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

   Vaše ime (obvezno)

   Vaša e-pošta (obvezno)

   Vaše sporočilo

   [honeypot varhnosth-252]

    

   Comments are closed.
   Paste your AdWords Remarketing code here
   CLOSE
   CLOSE