Treking Madagaskar©internationaltraveller.com

Termin: skupine pišite na info@izimanija.si   

Program treking potovanja po Madagaskarju:

Prvi dan: Zbor udeležencev na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana LJU (Brnik) ob 18:00 uri. Večerni polet preko vmesnega letališča proti Afriki.

Drugi dan: Popoldanski pristanek na letališču Ivato Antananarivo TNR 1280 m. Srečanje z lokalnim predstavnikom in transfer do mesta. Namestitev v hotelu. Morda še kaj prostega časa za samostojno raziskovanje okolice. Namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev.

Tretji dan: Zajtrk v hotelu. Jutranji notranji polet Antananarivo – Toliara. Obisk botaničnega vrta Arboretum d’Antsokay. Nadaljevali bomo do idiličnega obmorskega letovišča Ifaty, kjer bomo lahko uživali na plaži pod palmami, se sprehodili med baobabi ali pobližje spoznali želve. Namestitev v penzionu. Večerja. Nočitev.

Četrti dan: Zajtrk v penzionu. Zapeljali se bomo do Nacionalnega parka Isalo. Namestitev v penzionu. Večerja. Opazovanje romantičnega sončnega zahoda skozi skalnato okno. Nočitev.

Peti dan: Zajtrk v penzionu. Celodnevni treking po NP Isalo: kanjon Makis, Nimfine kaskade in naravni bazenčki ”piscine naturelle”. Možnost osvežitvenega kopanja. Večerja. Nočitev v penzionu. (7-8 ur hoje)

Šesti dan: Zajtrk v penzionu. Vožnja (cca 4 ure) do mesta Ambalavao in naprej do obrobja rezervata Anja. Pokrajina bo postala slikovita, obiskali bomo lokalne vasice vključno s prestolnico plemena Bara. Namestitev v penzionu. Večerja. Nočitev.

Sedmi dan: Zajtrk v penzionu na 650 m. Transfer do Namoly 1050 m. Prvi treking po Madagaskarju bomo imeli po Nacionalnem parku Andringitra, kjer bomo lahko občudovali edinstveno naravo vse do Imaintso 1270 m. Namestitev v šotorih. Večerja. (4 ure hoje)

Osmi dan: Zajtrk v kampu. Planinarili bomo po krožni poti po deževnem gozdu z bogato biodiverziteto, ki spominja na parke Ranomafana in Andasibe. Opazovali bomo lahko kameleone, lemurje, ptice in številne plazilce. Namestitev v šotorih. Večerja. (7 ur hoje)

Deveti dan: Zajtrk v kampu Imaintso 1500 m. Planinarili bomo v bližini reke Zamandao in navduševali nad slapovoma Riandahy in Riambavy. Možnost kopanja. Namestitev v šotorih v Andranolava 2050 m. Večerja. Nočitev. (6 ur hoje)

Deseti dan: Zajtrk v kampu Andranolava 2050 m. Treking po Madagaskarju bo dobil svoj smisel ob osvojitvi najvišje dosegljive gore Pic Boby 2658 m. Uživali bomo ob panoramskih razgledih; prav tako pa nas bo razveseljevala raznolika višinska flora in fauna. Namestitev v šotorih v Andriampotsy 2050 m. Večerja. Nočitev. (7 ur hoje)

Enajsti dan: Zajtrk v kampu Andriampotsy 2050 m. Treking po pokrajini, ki zgleda kot luna, ampak je polna edinstvenih rastlin. Ob poti bodo tudi naravni bazenčki v katerih se bomo lahko osvežili. Namestitev v šotorih v Iantaranomby 1510 m. Večerja. Nočitev. (5 ur hoje)

Dvanajsti dan: Zajtrk v kampu. Nadaljevali bomo po dolini Tsaranoro z naravnimi bazenčki, kjer se bo prav tako možno osvežit. Z džipi se odpeljemo v smeri NP Ranomafana, kjer sledi zaslužen počitek in spanje v udobni postelji. Namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev. (3 ure hoje)

Trinajski dan: Zajtrk v hotelu. Dan za raziskovanje NP Ranomafana, ki spada med enega najpomembnejši nacionalnih parkov osmega kontinenta. Zlati bambusov lemur pa je najpomembnejši prebivalec parka. Namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev.

Štirinajski dan: Zajtrk ali lunch-paket. Čaka nas dolga kopenska pot proti malgaški prestolnici. Namestitev v penzionu. Večerja. Nočitev.

Petnajsti dan: Zajtrk v penzionu. Dan za obisk Pedra Opeka in parka lemurjev. Še zadnji nakupi in pakiranje. Večerja. Nočitev.

Šestnajsti dan: Zajtrk v penzionu. Prosto popoldan za samostojno raziskovanje okolice, še zadnje nakupe in pakiranje. Transfer do letališča. Popoldanski let preko vmesnega letališča proti Evropi.

Sedemnajsti dan: Jutranji pristanek na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana.

Dokumenti: Potni list EU, ki velja še vsaj 6 mesecev po predvidenem izstopu iz države; komercialno zdravstveno zavarovanje za cel svet, ki vključuje tudi stroške morebitnega reševanja na Madagaskarju. Viza za državljane EU se pridobi na letališču.  

Cena treking potovanja na Madagaskar pri min 10 potnikih znaša  €/ osebo

Vključeno:

 • Povratna letalska vozovnica Ljubljana LJU preko vmesnega letališča do Ivato Antananarivo TNR z vključeno 20 kg oddane prtljage in 8 kg ročne prtljage,
 • Letalska vozovnica za notranji let na relaciji Ivato Antananarivo TNR – Toliara TLE z vključeno 20 kg oddane prtljage in 5 kg ročne prtljage,
 • Nočitev v hotelih/penzionih/lodge/guest-house/gite brez lokalne kategorizacije v dvoposteljnih oz. triposteljnih sobah na bazi polpenziona z vključeno turistično takso (pred in po trekingu),
 • V času trekinga – polni penzion v taborih: nočitev postavljenih šotorih, zajtrk, večerja, lunch-paketi za čez dan in neomejena tekočina (pitna voda) ter nosači,
 • Vstopnine po programu: NP Isalo, NP Andringitra, NP Ranomafana, rezervat Anja, ogled dreves Baobab in želvje farme, park Lemurjev, Akamasoa (Pedro Opeka)
 • Vsi prevozi po Magadaskarju po programu (minibus ali džipi ipd.),
 • Slovenski spremljevalec na trekingu po Madagaskarju – predvidoma turistični vodnik in planinski vodnik UIAA,
 • Lokalni (angleško govoreči) gorski vodnik za treking in lokalni turistični vodnik za turistične oglede,
 • Priprava, organizacija in izvedba treking potovanja po Madagaskarju.

Možna doplačila oz. ni vključeno:

 • Enoposteljna soba znaša  €/osebo, (sporočit ob prijavi)
 • Odpovednina znaša  € za ceno aranžmaja do  € (sporočit ob prijavi)  Kaj je vključeno?
 • Zdravstvena in nezgodna zaščita z asistenco za potovanje v tujini znaša  € (sporočit ob prijavi) Kaj je vključeno?
 • Prevoz od doma do odhodnega letališča in nazaj; viza za Madagaskar cca  €; hrana in pijača, ko nismo na trekingu; osebna poraba; obvezne napitnine za lokalno prebivalstvo; morebitne podkupnine; vstopnine in aktivnosti izven programa.

Informacije in prijave na: info@izimanija.si do zasedbe prostih mest (max 13 potnikov) oz. najkasneje do 50 dni pred odhodom. Ob prijavi je potrebno vplačati akontacijo  € v roku 3 delovnih dni na transakcijski račun Agencije Izimanija, turistična agencija, Izidor Furjan s.p., Grajena 74, 2250 Ptuj: SI56 6100 0001 2778 351 . Sklic/Referenca: SI 00 2658. Namen: Madagaskar. BIC/SWIFT: HDELSI22. Koda namena: SCVE. S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Agencije Izimanija in se z njimi strinjate. Razlika se poravna najkasneje 30 dni pred odhodom.

Svojo povpraševanje ali prijavo na treking po Madagaskarju lahko posredujete preko spodnjega kontaktnega obrazca:

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaše sporočilo

  [honeypot varhnosth-252]

  Comments are closed.
  CLOSE
  CLOSE