Treking na najvišjo goro Egipta©4ever.travel

Termin 1:  29.8.2019 – 5.9.2019       Zbiramo prijave na info@izimanija.si

Termin 2: za zaključene skupine po dogovoru

Program planinskega potovanja po Sinaju/ Egiptu:

Prvi dan: Jutranji zbor na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana, Brnik in polet do egiptovskega letovišča na Sinaju Sharm El Sheikh. Transfer do hotela. Namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev.

Drugi dan: Prost dan za samostojno raziskovanje okolice, kopanje, snorklanje ali hedonistično razvajanje v našem hotelu.  Tisti bolj drzni se lahko odpravite v NP Ras Mohamed, kjer lahko na štiri oči vidimo mangrove.

Tretji dan: Zajtrk v hotelu. Transfer do 3 ure oddaljenega hribovskega mesta Sveta Katarina. Od tam pa gre zares. Peš se bomo podali preko sedla Abu Gifa do doline polne mandljev, granatnih jabolk in oljk imenovano Farsh Zawatin. Popoldan nadaljujemo do doline Wadi Sheq. Namestitev v ”hotelu milijon zvezd”. Prenočili bomo na prostem na podlogah. Beduinska večerja ob ognju. (6 ur hoje)

Četrti dan: Zajtrk v beduinskem taboru. Povzpeli se bomo na goro Sveta Katarina 2629 m, ki je najvišja gora Egipta. Po zasluženem počitku se spustimo v dolino Wadi Arbain in naprej do vznožja Mojzeseve gore oz. gore Sinaj. Prenočili bomo na prostem na podlogah. Beduinska večerja ob ognju. (5 ur hoje)

Peti dan. Sončni vzhod bomo pričakali kar na Mojzesovi gori 2285 m. Sledi zajtrk v Elijevem vrtu. Nadalje se bomo spustili do krščanskega samostana Sveta Katarina in istoimensko naselje. Popoldanski džip safari po sinajski puščavi: sprehodili se bomo skozi kanjon Arada. Prenočili bomo na prostem na podlogah ob sipini Al Safra. Puščavska večerja. (3 ure hoje)

Šesti dan. Dan za raziskovanje puščavskega dela polotoka Sinaj: Gebel Mahroum; Haduda, visoka sipina; Beli kanjon; Zaprti kanjon in oaza Ain Hudra. Popoldanski povratek v civilizacijo in letovišča Sharm El Sheikh. Namestitev v hotelu. (2-3 hoje)

Sedmi dan. Prost dan za samostojno raziskovanje okolice, kopanje, snorklanje ali hedonistično razvajanje v našem hotelu. 

Osmi dan. Zajtrk v hotelu. Transfer do letališča. Polet proti Ljubljani, kamor predvideno prispemo v popoldanskih urah.

Cena treking potovanja po Egiptu znaša pri min 10 potnikih 1299 € /osebo

Vključeno:

 • Povratna letalska vozovnica Ljubljana LJU – Sharm El Sheikh z vključeno 20 kg oddane prtljage in 8 kg ročne prtljage,
 • 4 x namestitev v hotelu 4*** lokalne kategorizacije v letovišču Sharm El Sheikh v dvoposteljnih sobah na bazi polnega penziona,
 • 3 x namestitev v šuščavi na prostem na pripravljenih podlogah z odejo,
 • Prevoz prtljage s terenskimi vozili in kamelami,
 • Vsi prevozi po programu v Egiptu (minibus, kombi, džipi ipd.),
 • Lokalni angleško govoreči vodnik/ lokalno spremstvo, kadar je to potrebno,
 • Slovenski spremljevalec – predvidoma turistični vodnik z licenco GZS,
 • Vstopnine po programu: NP Sveta Katarina in samostan Sv. Katarina,
 • Priprava, organizacija in izvedba trekinga po Egiptu.

Doplačila oz. NI vključeno:

 • Stroški izdelave vizuma za Egipt 28 € (na letališču; slika ni potrebna),
 • Enoposteljna soba 160 € (4 noči v hotelu), (sporočit ob prijavi)
 • Odpovednina znaša 69 € / paket, Kaj je vključeno?   (sporočit ob prijavi)
 • Zdravstvena in nezgodna zaščita z asistenco za potovanje v tujini 25 €/osebi, Kaj je vključeno?   (sporočit ob prijavi)
 • Obvezne napitnine; morebitne podkupnine; vstopnine; ostala prehrana v civilizaciji; pot do odhodnega letališča in nazaj; osebna poraba in aktivnosti izven programa ter vse kaj ni navedeno pod ”vključeno”.

Informacije in prijave na info@izimanija.si do zapolnitve prostih mest. Po potrditvi prijave nakažete 600 € akontacije na TRR: SI56 6100 0002 0237 748 (Izimanija d.o.o., Grajena 74, 2250 Ptuj). Sklic/Referenca: SI00 2629. Namen: SINAJ. BIC/SWIFT: HDELSI22. Koda namena: SCVE. S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate. 90 dni pred odhodom se poravna dodatnih 1000 €. Razlika najkasneje 30 dni pred odhodom.

*V primeru nezadostnega števila prijavljenih do 3 mesece pred odhodom se potovanje odpove. Udeleženci dobijo vrnjen celotni vplačan znesek.

**Za treking po Sinaju je potrebna psiho-fizična pripravljenost. Glede svoje sposobnosti se posvetujte z zdravnikom in našo agencijo pred prijavo.

***Program izvaja partnerska turistična agencija.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve programa vašim željam. Planinsko potovanje po Egiptu in Sinaju lahko nadgradimo s kakšnim drugim izletom.

Posredujte nam vašo rezervacijo trekinga po Egiptu oz. polotoku Sinaj ali povpraševanje za vaše planinsko  potovanje v okviru planinskega društva (PZS) ali drugih interesnih skupin. 

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

[honeypot varhnosth-252]

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE