Planinarjenje po Visu©otok-vis.net

Termin: 5 dni po dogovoru za planinska društva (predlagamo spomladanski ali jesenski termin) – povpraševanje na info@izimanija.si 

Program petdnevnega planinarjenja po Visu:

Prvi dan: Odhod v jutranjih urah iz Maribora in Ptuja. Vožnja po avtocesti v smeri Dalmacije do Splita. Vkrcanje na trajekt, ki nas pelje mimo otokov Brač, Hvar in Šolta na otok Vis. V mesto Vis prispemo po dveh urah in pol vožnje s trajektom. Namestitev v hotelu. Prosto popoldne/ večer za samostojno raziskovanje Visa ali kopanje v morju. Večerja.

Drugi dan: Zajtrk v hotelu. Planinski izlet čez celotni otok Vis. Iz Visa se bomo podali čez Lorco do Oključne in naprej čez Zagrebenja do mesta Komiža. Prosti čas za samostojne oglede. Nočitev. (5 ur hoje)

Tretji dan: Zajtrk v hotelu. Proti doplačilu izlet z ladjico na otok Biševo, kjer si bomo ogledali znamenito Modro špiljo in po želji planinarili po Biševu. Povratek v Komižo, kjer se bomo podali mimo trdnjave Manjareme čez Velo Strano in Rudine na Sv. Blaž cca. 240 m in bližnje razgledišče. Večerja. Nočitev. (1-3 ure hoje)

Četrti dan: Zajtrk v hotelu. Naša zadnja priložnost za planinarjenje po Visu. Povzpeli se bomo na planinsko kočo Sv. Andrija 267 m, ki so jo pomagali graditi slovenski planinci. Mimo Žena Glava do Titove špilje (ogled). Vzpon na Sv. Duh 563 m, ki je v neposredni bližini najvišjega vrha otoka Vis – Hum 587 m. Slednji je vojni objekt in s tem nedostopen. Sestop v Komižo. Večerja. Nočitev. (5 ur hoje)

Peti dan: Zgodnji zajtrk ali lunch-paket. Odhod na zgodnji jutranji trajekt Vis – Split. Voden ogled Splita z lokalno vodnico ali prosti čas v mestu Split – sprehod na Marjan, Dioklecijanova palača, Riva, Žabji muzej ipd. Povratek proti Sloveniji kamor prispemo v večernih urah.

*Program prvega in zadnjega dne se prilagodi glede na urnik trajektnih povezav.

Cena planinarjenja po Visu je  €/osebo pri min 40 udeležencih  /potekla ponudba/

Vključeno:

 • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in Hrvaški in dnevnicami voznika,
 • Trajektna vožnja z avtobusom na relaciji Split – Vis (Vis) – Split,
 • Namestitev v hotelu Issa*** v Visu v dvoposteljnih sobah na bazi samopostrežnega polpenziona z vključeno turistično takso,
 • Lokalna turistična vodnica po Splitu,
 • Vsi planinski izleti po programu vodeni s strani lokalnega vodnika,
 • Priprava in organizacija ter ddv.

Možna doplačila:

 • Enoposteljna soba 75 €/ celotno bivanje (sporočit ob prijavi)
 • Odpovednina znaša  € (sporočit ob prijavi) Kaj je vključeno?
 • Zdravstvena in nezgodna zaščita za potovanje v tujini 9 €/ osebo za čas trajanja potovanja (sporočit ob prijavi), Kaj je vključeno?
 • Hrana in pijača čez dan; osebna poraba; napitnine; izlet z ladjico na Biševo cca 10 €; vstopnina v Modro špiljo; dodatne vstopnine in aktivnosti izven programa.

Informacije in prijave na: info@izimanija.si do zasedbe prostih mest. Ob prijavi je potrebno vplačati akontacijo 100 € v roku 3 delovnih dni na transakcijski račun Izimanija d.o.o., Grajena 74, 2250 Ptuj: SI56 6100 0002 0237 748. Sklic/Referenca: SI 00 587. Namen: VIS. BIC/SWIFT: HDELSI22. Koda namena: SCVE. S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate. Razlika se poravna najkasneje 30 dni pred odhodom.

Svojo prijavo ali povraševanje lahko posredujete preko spodnjega obrazca:

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaša telefonska številka (obvezno)

  Vaše sporočilo

  Comments are closed.
  CLOSE
  CLOSE