Treking Turčija©eldestino.com.tr

Termin: Poletje 2019 –  info@izimanija.si – zbiramo informativne prijave

Program treking odprave na Nemrut, Artos in Suphan:

Prvi dan: Zbor udeležencev na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana LJU v popoldanskih urah. Polet z letalsko družbo Turkish Airlines s prestopom v Istanbulu.

Drugi dan: Pristanek na letališču Ferit Melen Van VAN in transfer do hotela v mestu Van. Namestitev v hotelu. Van je večinsko kurdsko mesto in se nahaja ob največjem jezeru v Turčiji – jezero Van. Prosti čas za samostojne oglede, sprehode ali raziskovanje okolice [odvisno od urnika poletov]. Nočitev.

Tretji dan: Zajtrk v hotelu. Vožnja do naselja Gevas in na pobočja gora Artos do višine cca 2000 m. Vzpon na Artos 3543 m. Z vrha bomo imeli čudovit pogled na jezero Van in otok Akdamar s cerkvijo svetega križa (Akdamar Kilisesi). Povratek do izhodišča in nazaj v hotel v Vanu. Nočitev. (9 ur hoje).

Četrti dan: Zajtrk v hotelu. Zapeljali se bomo onstran prostranega jezera Van do mesta Adilcevaz 1650 m, ker bomo imeli postanek. Nadaljujemo do baznega tabora pod Suphanom na višini 2660 m. Postavitev šotorov. Namestitev v šotorih. Prosti čas za sprehode po okolici (v kolikor nam bo dopuščal čas). Večerja. Nočitev. (dan brez hoje)

Peti dan: Zajtrk v taboru. Zelo zgodnji začetek vzpona na vrh Suphan 4058 m, ki je tretji najvišji vrh v Turčiji. Do vrha bomo potrebovali cca 8 ur hoje in še 3 – 4 ure za sestop. Povratek v tabor. Večerja. Nočitev v šotorih. (11 – 12 ur hoje).

Šesti dan: Zajtrk v taboru. Vožnja do mesta Ahlat 1650 m, kjer si bomo ogledali unikatno Seljukiansko pokopališče s kamnitimi umetnostmi. Nadaljevanje vožnje proti gori Nemrut, ki se ponaša z dvema kraterskima jezeroma ter izrednim razgledom na goro Suphan 4058 m in jezero Van. Postavitev šotorov ob kraterskem jezeru na višini 2150 m. Namestitev v šotorih. Večerja. Nočitev. (dan brez hoje)

Sedmi dan: Zajtrk v taboru. Vzpon na vrh Nemrut 2980 m. Zmagoslavno fotografiranje kraterskih jezer od zgoraj in povratek do tabora, kjer čaka nas prevoz do Vana. Namestitev v hotelu. Nočitev. (3- 4 ure hoje)

Osmi dan: Zajtrk v hotelu. Transfer do letališča Van. Polet proti Istanbulu (IST) in po prestopu proti Sloveniji. [potek je odvisen od urnika poletov]

Dokumenti: Potni list EU, ki velja še vsaj 6 mesecev po predvidenem izstopu iz države; komercialno zdravstveno zavarovanje za cel svet, ki vključuje tudi stroške morebitnega helikopterskega reševanja v Turčiji. Viza za državljane EU ni potrebna.

Cena trekinga na Nemrut, Suphan in Artos pri min 10 potnikih znaša 1450€/osebo oz. 1370€/osebo za prijave do 28.2.2019 oz. 1299€/osebo za prijave do 31.12.2018

*Cena je informativna in bo znana ob koncu leta 2018.

Vključeno:

 • Povratna letalska vozovnica bližnje letališče Brnik LJU – Istanbul IST – Van VAN z vključeno 20 kg oddane prtljage in 8 kg ročne prtljage,
 • Nočitev v hotelu 3*** lokalne kategorije v dvoposteljnih oz. triposteljnih sobah na bazi nočitve z zajtrkom v mestu Van (pred in po trekingu na Artos, Nemrut in Suphan),
 • V času trekinga – v taborih: nočitev v postavljenih šotorih, zajtrk, večerja, lunch-paketi za čez dan in neomejena tekočina (voda, kava, čaj),
 • Oprema: šotori in podloge za spanje,
 • Vsi prevozi po Turčiji po programu (minibus ali džipi ipd.),
 • Slovenski spremljevalec na trekingu po Turčiji – predvidoma turistični vodnik in planinski vodnik UIAA,
 • Lokalni gorski vodnik za Suphan, Nemrut in Artos,
 • Vse potrebne dovolilnice za vzpone (3 vrhovi),
 • Priprava, organizacija in izvedba treking potovanja po Turčiji.

Možna doplačila oz. ni vključeno:

 • Enoposteljna soba, ko smo v Vanu znaša $100/3 noči, (sporočit ob prijavi)
 • Odpovednina 46€ za ceno aranžmaja do 1000€ oz. 69€ za ceno aranžmaja do 1500€, (sporočit ob prijavi)   Kaj je vključeno?
 • Zdravstvena in nezgodna zaščita z asistenco za potovanje v tujini 15€ (sporočit ob prijavi) Kaj je vključeno?
 • Prevoz od doma do odhodnega letališča in nazaj; hrana in pijača, ko nismo na trekingu; osebna poraba; napitnine za lokalnega vodnika cca 20€/osebo; morebitne podkupnine; vstopnine in aktivnosti izven programa.

Informacije in prijave na: info@izimanija.si do zasedbe prostih mest oz. najkasneje do 50 dni pred odhodom. Ob prijavi je potrebno vplačati akontacijo 500€ v roku 3 delovnih dni na transakcijski račun Izimanija d.o.o., Grajena 74, 2250 Ptuj: SI56 6100 0002 0237 748. Sklic/Referenca: SI 00 4058. Namen: Turčija. BIC/SWIFT: HDELSI22. Koda namena: SCVE. S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate. Razlika se poravna najkasneje 30 dni pred odhodom.

Svojo povpraševanje ali prijavo na treking po Turčiji lahko posredujete preko spodnjega kontaktnega obrazca:

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaše sporočilo

  [honeypot varhnosth-252]

  Kako se prijavim? Svojo prijavo nam pošljite preko kontaktnega obrazca ali na elektronski naslov info@izimanija.si v katerem navedete:

  –             ime in priimek (kot v potnem listu)

  –             na katero destinacijo in termin se prijavljate

  –             vašo telefonsko številko

  –             želje glede morebitnih doplačil

  –             posebnosti glede potovanja (prehranske ali zdravstvene posebnosti, želje glede spalnega               reda ipd.)

  V kolikor se prijavljate skupaj s partnerjem navedite podatke obeh. Za potrditev prijave je potrebno vplačilo akontacije v predpisanem roku, sicer je prijava neveljavna. Podatki za nakazilo so navedeni zgoraj. Prav tako nam pošljite fotokopijo potnega lista na sedež podjetja ali skeniran na naš e-mail.

  Kako velika bo skupina? V skupini nas bo med 10 do 15 udeležencev.

  Potujem sam/-a in ne želim enoposteljne sobe? Dobrodošli. V kolikor želite deliti sobo z drugo sopotnico ali sopotnikom to sporočite ob prijavi in vam bomo ”cimro ali cimra” našli mi. Veliko ljudi potuje samih in verjamemo, da se bo našla druga potnica ali potnik za delitev sobe. V kolikor vam ”cimre ali cimra” ne uspemo najdit in ste ob prijavi bili pripravljeni deliti sobo z drugo osebo vam stroška enoposteljne sobe NE zaračunamo oz. vas namestimo v triposteljno sobo.

  Kako je glede prtljage? Pri pakiranju zmeraj velja načelo racionalnosti. Predlagamo večji nahrbtnik / potovalno torbo / transportno vrečo za večje stvari in majhen nahrbtnik, ki bo na letalu kot ročna prtljaga in ga boste uporabljali za treking. Letalski prevoznik Turskih Airlines omogoča 20 kg prtljage ali več, ki gre v prtljažnik letala in 8kg ročne prtljage dimenzij 55x40x23 cm, ki gre z nami na letalo. Del prtljage je možno za čas odprave pustiti tudi v hotelu v Vanu.

  Kakšen jezik bomo uporabljali? Jezika, ki bosta na naši poti prisotna sta turški in kurdski jezik. Angleščina vam kot mednarodni jezik pride prav pri pogovoru z domačini. Slovenski predstavnik vam bo na poti, v kolikor bo potrebno, tudi prevajal. Znanje tujega jezika ni obvezno pri udeležbi na trekingu po Turčiji.

  Kje bomo nameščeni? V mestu Van (pred in po trekingu) bomo nameščeni v hotelu v dvoposteljnih in triposteljnih sobah. V času trekinga bomo nameščeni v šotorih, kjer bo tuš osvežilni robčki in toalete v naravi.

  Kaj bomo jedli? Turška oz. kurdska kulinarika je okusna. Na trekingu nam bodo kuharji/vodniki pripravljali obroke. Zajtrk in večerja sta v taborih. Za hojo prejmemo lunch-paket. Vedno je možnost vegeterjanske prehrane, če nas na to opozorite ob prijavi. V Vanu v hotelu je zajtrk; ostali obroki v mestu so v lastni domeni. Priporočamo obisk lokalne restavracije.

  Ali je voda pitna? Obvezno je kupovanje in pitje vode v plastenkah.

  Kako je glede alkohola? Potujemo v muslimansko državo, kjer je alkohol omejena dobrina. Možno je kupovanje alkohola npr. piva, a priporočamo diskretno uživanje in seveda v zmernih količinah.

  Kako bomo potovali do Van-a? Z letalom podjetja Turkish Airlines bomo poleteli preko Istanbula (prestop) do Vana – letališča Ferit Melen. Organiziran prevoz nas na letališču pobere in se zapeljemo do hotela v Vanu, kjer bomo nastanjeni. Po želji lahko izberete drugo letalsko družbo ali pa se nam priključite prvi dan v hotelu v Vanu. V primeru, da ne potujete po izbranem itinerariju dodatne stroške krijete sami npr. prevoz letališče – hotel ali dodatna nočitev.

  Kako se bomo vozili po Turčiji? Po Turčiji in do izhodišč se bomo vozili s posebnim prevozom (minibus, kombi, džipi ipd.). Ceste so razgibane; vozila pa povprečno starejša kot pri nas. Vsi prevozi po programu so vključeni v ceno.

  Kdo je vodnik? Predviden je turistični in planinski vodnik UIAA. Trekinge po Turčiji bo vodil lokalni gorski vodnik s katerim že dolgo sodelujemo in pozna naše skupine.

  Kakšno opremo potrebujem? Priporočamo turistično opremo za potovanje in mesto ter planinsko opremo, kot jo imamo v slovenske hribe. Za vzpon na vrh je priporočljiva topla puhovka ali bunda. Spalna vreča do -10°C (extreme). Seznam potrebne opreme prejmete naknadno najkasneje 1 mesec pred odhodom.

  Kakšno vreme bomo imeli?  V dolini ob jezeru Van in v mestih bodo temperature cca 25°C Vreme Van <klik. V času trekinga po Turčiji bodo temperature hladnejše, saj se bomo povzpeli nad 4000 m – tudi pod 0°C. Vreme Suphan <klik

  Ali imam dovolj kondicije? Turistični del potovanja je primeren za vsakogar. Od taborov (šotorišč) naprej je potrebna kondicijska pripravljenost. Časi predvidene hoje, višine izhodišč in vrhov so navedene v programu – tako da lahko sami ocenite ali zmorete. V skupini bo lokalni gorski vodnik, slovenski vodnik in še dodatni vodniki glede na potrebe in velikost skupine, ki bodo skrbeli za varnost in ugodje.

  Kakšen denar potrebujem? Uradna valuta je turška lira (približna menjava 1€ = 4.12 TRY), ki jo bomo zamenjali v Turčiji. Za menjavo denarja vzemite evrske bankovce ali ameriške dolarje (serije 2006 ali mlajše). Plačevanje s plačilnimi karticami praviloma ni možno, zato predlagamo gotovino, ki naj bo razporejena na različnih mestih v prtljagi in oblačilih.

  Potni list ali osebna izkaznica? Potni list mora biti ob vstopu v Turčijo (neodvisno od tega ali je vizum potreben ali ne) veljaven še najmanj 6 mesecev. Turške oblasti opozarjajo, da je potrebno imeti v potnem listu vsaj eno prazno stran za žige mejnih oblasti. Svetujemo tudi fotokopijo in fotografijo prve strani potnega lista.

  Ali potrebujem vizum? Državljani EU (tudi Slovenci) za vstop v Turčijo ne potrebujejo vizuma. V kolikor prihajate iz države izven EU preverite vizumski postopek.

  Ali je Turčija varna država? Obstajajo določeni zadržki v nekaterih delih države, sploh obmejni pas s Sirijo in Irakom. Zaradi povečane nevarnosti terorističnih napadov so razmere v jugovzhodnih provincah (tudi Van) negotove. Vselej velja povečana previdnost na bazarjih in ob večjih zgostitvah ljudi v mestih. Vir: Ministrstvo za zunanje zadeve

  Kako je z napitninami? Manjše napitnine so za lokalno prebivalstvo zaželene. Zaključni dan se zbere tudi manjša napitnina za lokalnega vodnika cca 20€/osebi ali več v kolikor ste bili z izvedbo trekinga po Turčiji zadovoljni.

  Ali je možno plačevanje po obrokih? Seveda. Ob prijavi poravnate akontacijo kot je navedeno na razpisu. Razliko pa do 30 dni pred odhodom. Možno je plačevanje po obrokih, ali v enkratnem znesku. Ko se bo približeval rok plačila vam bomo poslali opomnik. Zaradi lažje razporeditve vaših odhodkov priporočamo zgodnejše prijave.

  Lokalne posebnosti? Pri pozdravljanju sogovornika bodite previdni pri stisku roke in nikar preveč ne stisnite roke turškemu sogovorniku, saj to pri njih velja za nevljudno in pomeni, da ste kot turist in tujec prišli kazat moč nad domačini.

  Ali bomo pred odhodom imeli srečanje? Srečanje vseh udeležencev je predvideno en ali dva meseca pred odhodom, ko se zaključijo prijave. Srečanje je planirano v osrednji Sloveniji čez teden v popoldanskih urah. Tam se bo predstavil sam potek trekinga, seznam potrebne opreme in odgovorili bomo na vaša vprašanja.

  A je še ostalo kakšno vprašanje neodgovorjeno? Zakaj bi čakali na jutri, ko pa lahko izkoristimo prednosti globalizacije še danes. Dosegljivi smo na +386 70 614 784 ali na info@izimanija.si ali preko spodnjega kontaktnega obrazca:

   Vaše ime (obvezno)

   Vaša e-pošta (obvezno)

   Vaše sporočilo

   [honeypot varhnosth-252]

   Comments are closed.
   CLOSE
   CLOSE