Treking Andaluzija in Gibraltar

TREKING andaluzija & gibraltar

maj & oktober

Zbiramo prijave 77%

Zakaj z nami na treking Andaluzija & Gibraltar?

Nekaj razlogov zakaj ravno na to planinsko potovanje. Zakaj z nami pa povprašajte pri tistih, ki z nami potujejo 🙂

 • Osvojili bomo najvišji vrh celinske Španije in Pirenejskega polotoka – Pico de Mulhacen 3482 m
 • Podali se bomo po kraljevski poti Caminito del Rey, ki je prava pohodniška atrakcija Andaluzije
 • Obiskali bomo Gibraltar in se po mejnih formalnostih povzpeli na najvišjo točko Rock of Gibraltar 426 m
 • Nismo pozabili na ljubitelje morja, saj se boste lahko skopali v Mediteranskem morju ali se podali na hedonistični sprehod
 • Organiziramo letališki transfer iz MB, CE, LJ – brezskrbno vas pripeljemo do letališča in nazaj

Program treking potovanja v Gibraltar in Andaluzijo:

1. dan
Transfer do bližnjega letališča (Benetke, Dunaj, Bergamo…). Direktni polet v Andaluzijo (Malaga, Sevilla, Almeria ipd.). Transfer do hotela. Namestitev v hotelu in prost čas v primeru zgodnjega prihoda. Večerja. [odvisno od urnika poletov]
2. dan
Zajtrk v hotelu. Vožnja do vasice Monachil od koder se podamo po poti Ruta de los Cahorros skozi senčno sotesko in preko 63 m dolgega visečega mostu. Popoldanski krajši prosti čas v Granadi. Večerja. (3-4 ure hoje)
3. dan
Zajtrk v hotelu. Vzpon na Pico de Mulhacen 3482 m, najvišjo goro celinske Španije in Iberskega polotoka v Nacionalnem parku Sierra Nevada. Našo turo nam bo olajšal kombi / minibus, ki nas bo zapeljal cca 2700 m visoko. Večerja. (6 ur hoje)
4. dan
Zajtrk v hotelu. Povzpeli se bomo do naravnega rezervata El Torcal de Antequera in se po krožni poti podali okrog geomorfoloških oblik – kras v Andaluziji. Prosto popoldan v Malagi. Večerja. (3 ure hoje)
5. dan
Zajtrk v hotelu. Pohodniško Andaluzijo bomo okronali s planinskim izletom po soteski Caminito del Rey, kjer se opremimo s čeladami in sestopimo po urejeni poti, ki je stinjena v steno. Popoldanski prosti čas v Rondi, kjer se bomo navduševali nad mostom in spoznali zibelko bikoborbe. Večerja. (3-4 ure hoje)
6. dan
Zajtrk v hotelu. Obiskali bomo majhno ”’državo” Gibraltar in se povzpeli na najvišji vrh Rock of Gibraltar 426 m od koder imamo ozemlje kot na dlani – tudi pogled na Gibraltarsko ožino. Vmes bomo lahko obiskali kapniško jamo. Popoldanski prosti čas v Gibraltarju za kosilo, nakupe ali oglede. Večerja. (1-3 ure hoje)
7. dan
Zajtrk v hotelu. Prost dan na t.i. Costa del Sol (Sončna obala v prevodu), ki si ga lahko kreiramo po svoje. Možnosti je več: fakultativni izlet preko lokalne agencije, hedonistično razvajanje ob morju, počitek, nakupi, sprehodi,.. Večerja.
8. dan
Zajtrk ali lunch-paket. Še zadnji transfer do letališča. Vkrcanje na letalo, pozdrav Andaluziji, direktni polet na bližnje letališče in transfer do Slovenije, kamor prispemo v večernih urah. [odvisno od urnika poletov]

Cena treking potovanja

Cena planinskega potovanja v Andaluzijo (odhod 21.9.2024) pri min. 20 potnikih znaša 1375 €/osebo za prijave s plačilom akontacije do 15.8.2024

Cena planinskega potovanja v Andaluzijo (odhod 19.10.2024) pri min. 20 potnikih znaša 1400 €/osebo za prijave s plačilom akontacije do 30.5.2024

Cena planinskega potovanja v Andaluzijo (odhod 10.5.2025 in 17.05.2025) pri min. 20 potnikih znaša 1313 €/osebo za prijave s plačilom akontacije do 15.8.2024

Redna cena: 1500 € na osebo

Dokumenti: veljavna osebna izkaznica ali potni list, komercialno zdravtveno zavarovanje, evropska kartica zdravtvenega zavarovanja.   *Za Gibraltar se priporoča potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev po povratku s potovanja

Vključeno v ceno:
5/5
Možna doplačila:

*Doplačila sporočite takoj ob prijavi.
Za kasnejše spremembe zaračunamo 10 € stroška

*Odpovednina in zdravstvena in nezgodna zaščita za potovanje v tujini – kaj je vključeno? 

*DARILO* za prvih 5 prijavljenih, ki prejmejo planinsko majico Izimanija 🙂 

A si želiš z nami?

Informacije in prijave

Informacije in prijave preko spodnjega obrazca do zapolnitve prostih mest.

Ob prijavi je potrebno vplačati akontacijo 450 €/ osebo oz. z odpovednino 524 € po osebi v roku 24 ur na Revolut @izimanija ali na transakcijski račun:

Izimanija d.o.o.,
Grajena 74,
2250 Ptuj

SI56 6100 0002 0237 748

Sklic/Referenca: SI 00 3482

Namen: ANDALUZIJA

BIC/SWIFT: HDELSI22

Koda namena: SCVE

Razlika se poravna najkasneje 30 dni pred odhodom.

S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate.

*V primeru nezadostnega števila prijavljenih do 3 mesece pred odhodom se potovanje odpove. Udeleženci dobijo vrnjen celotni vplačan znesek.

**Za treking Andaluzija je potrebna psiho-fizična pripravljenost hoje 5-6 ur na dan. Glede svojih sposobnosti se posvetujte z zdravnikom in z agencijo pred prijavo.

PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve programa vašim željam. Treking Andaluzija lahko nadgradimo z izletom v portugalsko regijo Algarve, ogledom katerega drugega naselja v Andaluziji, planinarjenja po drugih planinskih poteh, kolesarjenje po Andaluziji, izletom v Maroko, Ceuto ali Melillo ter druge aktivnosti.

Posredujte nam vašo rezervacijo trekinga po Andaluziji ali povpraševanje za vaš planinski izlet v okviru planinskega društva (PZS). Pripravimo vam ponudbo v najkrajšem možnem roku.

Rezerviraj si svoje mesto sedaj s plačilom akontacije. Število mest je omejeno!

POGOSTO POSTAVLJENA VPRAŠANJA

Kako se prijavim? Svojo prijavo nam pošljite preko kontaktnega obrazca v katerem navedete:

 • ime in priimek (kot v potnem listu)
 • na katero destinacijo se prijavljate in termin
 • vašo telefonsko številko
 • želje glede morebitnih doplačil
 • posebnosti glede potovanja (prehranske ali zdravstvene posebnosti, želje glede spalnega reda ipd.)

V kolikor se prijavljate skupaj s partnerjem navedite podatke obeh. Za potrditev prijave je potrebno vplačilo akontacije v roku 24 ur od pisne potrditve prijave. Podatki za nakazilo so navedeni zgoraj. Prav tako nam pošljite fotokopijo potnega lista ali osebne izkaznice na sedež podjetja ali skenirano na naš email. Potovalni dokument mora biti veljaven še vsaj en dan po predvidenem povratku.

Velikost skupine? Skupaj z vodnikom so dosedanje skupine štele cca 33 potnikov.  Seveda pa je lahko odstopanje v velikosti.

Prtljaga? V osnovno ceno je vključena oddana prtljaga do 20 kg (1 kos) in 1 kos ročne prtljage omejenih mer. Podrobnosti prejmete naknadno. 

Jezik? V Andaluziji govorijo španski jezik, zato je najbolj idealno če ga obvladate. Zaradi razmaha turizma sta zelo uporabni angleščina in nemščina.  Španski popotniški slovarček V Givraltarju govorijo angleški jezik.

Kje bomo nameščeni? Ves čas bomo nastanjeni v hotelu kot je zapisano v razpisu.  V času potovanja se predvidoma enkrat selimo. Prvi hotel na območju Motril / Salobrena/ Almunecar, drug hotel na območju Marbella oz. obali Costa del Sol. 

Kaj bomo jedli? Dosedanje skupine so bile s prehrano zelo zadovoljne. Kulinarika je evropska zaradi razmaha turizma. Obroki iz samopostrežnega bifeja so obilni in hrana je okusna. Za vsakogar se nekaj najde – tudi za vegeterjance. Hrano za čez dan in ture si lahko nakupite v bližnji trgovini ali kjer je možnost v lokalni restavraciji. 

Kdo je naš vodja poti? Predviden vodja poti je planinski oz. turistični vodnik. 

Kako se bomo peljali do Andaluzije? Imamo organiziran transfer (kombiji/ bus) iz Slovenije (MB, CE, LJ) do bližnjega letališča in nazaj. Z letalom se bomo vozili cca 3 ur/ smer. Podrobnejše informacije prejmete naknadno.

Kako se bomo vozili po Andaluziji? Po otoku se vozimo z lokalnim avtobusem in lokalnim voznikom. Zaradi ozkih cest je ponavadi minibus 35-sedežni. V primeru manjšega števila prijavljenih, pohodniško Andaluzijo izvedemo s kombiji.

Želim obiskati Alhambro? Svojo vstopnico si čim prej rezervirajte preko https://tickets.alhambra-patronato.es/en/ Izberite datum drugega dneva potovanja in za ”Nasrid Palaces” izberite uro 15:30 ali 16:00. Žal je majhna možnost, da Granado obiščemo tretji dan programa, saj za Mulhacen potrebujemo najboljše vreme. Vstopnice so nevračljive in sprememba termina ni možna.

Ali zmorem vzpon na Mulhacen? Pot na najvišji vrh celinske Španije je tehnično lahka, ampak je potrebna kondicija. Hodi se po odprtem terenu. Na nas lahko vpliva razmeroma visoka nadmorska višina. Če na Mulhacen ne želite, nas o tem obvestite, ter si dan kreirate po svoje. 

Kakšno opremo potrebujem? Priporočamo planinsko – turistično opremo. Tehnična oprema ni potrebna. Seznam potrebne opreme prejmete naknadno najkasneje 1 mesec pred odhodom.

Kakšno bo vreme? Andaluzija ima mediteransko klimo, zato ima v tem času standardno temperaturo cca 25 °C. Obilnejše padavine in sneg v gorah so redkost. Snega tudi nad 3000 m v mesecu maju in oktobru ne pričakujemo.

Ali zmorem? Na aktivnem potovanju po Andaluziji imamo nekaj planinskih tur (Mulhacen), katere je mogoče izpustiti. Ostali izleti so lažji, lahki pohodniški ali turistični. Vse poti so tehnično lahke – tudi vzpon na Mulhacen brez prepadov ali klinov, verig, jeklenic. Pred prijavo se o svoji sposobnosti posvetuj z zdravnikom in agencijo.

Kakšen denar potrebujem? Uradna valuta je evro €. Plačevanje s plačilnimi karticami je v večini mogoče; vseeno pa predlagamo gotovino. Odvisno od vaših potreb in želja predlagamo, da imate s seboj cca 15-20 €/ dan žepnine ali več v primeru če želite nakupovat.

Potni list ali osebna izkaznica? Andaluzija je del Španije (država EU) zato za prestop meje potrebujemo veljavno osebno izkaznico ali potni list. Za vstop v Gibraltar MZZ svetuje potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev po vrnitvi. (vir)

Ali potrebujem vizum? Ker potujemo znotraj EU slovenski državljani vizuma ne potrebujemo. 

Varnost? Andaluzija je varno območje. Obstajajo določeni zadržki v zelo turističnih predelih, kjer opozarjajo na tatvine zaradi masovnega turizma. Priporočamo uporabo skrite torbice za denar in dokumente. Potrebna previdnost kakor drugod po svetu. Vir: Ministrstvo za zunanje zadeve

Napitnine? Napitnine so v gostinskih lokalih vračunane v ceno ali pa se pričakujejo simbolične napitnine. Prav tako voznik avtobusa in lokalni vodniki pričakujejo manjšo napitnino. 

Plačevanje? Ob prijavi poravnate akontacijo na TRR. Razliko pa do 30 dni pred odhodom. Možno je plačevanje po obrokih, ali v enkratnem znesku. Ko se bo približeval rok plačila vam bomo poslali opomnik. Zaradi lažje razporeditve vaših odhodkov priporočamo zgodnejše prijave. 

Dodatna vprašanja? Ali je ostalo kakšno vprašanje neodgovorjeno? Prosim napišite nam vprašanje, pomislek ali idejo preko spodnjega kontaktnega obrazca. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

A te že srbijo podplati?

Zagotovo si želiš avanturo, kajne? =)

Ali imaš še kakšno vprašanje?

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Kako vam lahko pomagamo?

  Sorodna potovanja

  Comments are closed.
  CLOSE
  CLOSE