Treking Armenija in Aragats 4090 m

ARMENIJA & ARAGATS 4090 M

avgust 2021

Zbiramo prijave 🙂 31%

Kaj bomo doživeli na treking potovanju Armenija in Aragats?

 • Vzpon na najvišjo goro Aragats North 4090 m in nižji Aragats South 3879 m,
 • Šotorjenje ob slikovitem jezeru Kari in Akna,
 • Ogled samostana Khor Virap od koder imamo najlepši pogled na sveto goro Armencev – Ararat 5137 m,
 • Gorsko zdraviliško mestece Jermuk,
 • Hedonistično uživanje in kopanje v največjem armenskem jezeru Sevan,
 • Degustacija armenskega vina,
 • Ogled prestolnice Yerevan in še mnogo več

Program treking potovanja po Armeniji:

1. dan
Zbor udeležencev na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana LJU v opoldanskih urah. Popoldanski polet z izbrano letalsko družbo z vmesnim prestopanjem proti Armeniji.
2. dan
Pristanek na letališču Zvartnots International Airport Yerevan EVN 865 m. +2 uri glede na slovenski čas. Transfer cca 15 km do mesta Yerevan. Voden ogled armenske prestolnice. Namestitev v hotelu. Prosti čas. Nočitev.
3. dan
Zajtrk. Krajši transfer do bližnje vasice Sevaberd 2051 m, kjer bomo začeli naš treking po Armeniji z vzponom do jezera Akna-Lich 3030 m. Namestitev v šotorih. Prosti čas za raziskovanje nedotaknjene narave. Večerja. (5-6 ur hoje; cca 35 km vožnje)
4. dan
Zajtrk v taboru. Vzpon na nekdanji vulkan Azhdahak 3597 m, ki je najvišji vrh v pogorju Gerham. Sestopili bomo na drugo stran skozi pašnike, kjer najdejo svoje poletno zatočišče armenska manjšina in nomadi Yezidi. Ob povratku s terenskimi vozili se bomo ustavili tudi pri petroglifih. Namestitev v penzionu v Garni. (6 ur hoje)
5. dan
Zajtrk v penzionu. Dan za kulturno-zgodovinsko spoznavanje Armenije. Sprehodili se bomo ob reki Azat v soteski Garni, kjer bomo priča bazaltnim oblikah, ki jih imenujejo kar kamnita simfonija. Ogled poganskega templja. V nadaljevanju si bomo ogledali tudi jamski samostan, ki je pod zaščito UNESCO. Popoldanski povratek v Yerevan. Namestitev v hotelu. (1,5 ure hoje; cca 25 km vožnje)
6. dan
Zajtrk v hotelu. Zapeljali se bomo do muzeja na prostem, kjer so postavljene orjaške črke armenske abecede. Nadalje se bomo zapeljali do jezera Kari Lich 3200 m. Vzpon na Aragats South 3887 m in sestop do jezera. Namestitev v šotorih. (4-5 ur hoje; cca 60 km vožnje)
7. dan
Zajtrk v taboru. Vzpon na najvišji vrh Armenije – Aragats North 4090 m. *Zadnjih 200 dolžinskih metrov do vrha je krušljivih in nevarnih, tako da bo opcija počakat na t.i. fejk Aragats North 4080 m (le 10 m nižji vrh). Čestitke vsem! Povratek do jezera Kari Lich 3200 m, kjer bomo pospravili tabor in se zapeljali v Yerevan. Namestitev v hotelu. (9 ur hoje; cca 60 km vožnje)
8. dan
Zajtrk v hotelu. Krajša vožnja do samostana Khor Virap od koder imamo najbolj slikovite poglede na sveto goro Armencev – Ararat, ki se trenutno nahaja v Turčiji. V vasici Areni bomo degustirali armensko žlahtno kapljico. Popoldanski transfer do gorskega zdraviliškega letovišča Jermuk. Namestitev v hotelu. Sprehod do bližnjega slapu in ogled galerije mineralne vode. (cca 170 km vožnje)
9. dan
Zajtrk v hotelu. Z našim prevozom se bomo povzpeli preko prelaza Vardenyats 2410 m proti največjemu armenskemu jezeru Sevan 1900 m. Ob poti se bomo ustavili tudi ob srednjeveški karavanski postaji. Popoldansko kopanje v jezeru Sevan. Namestitev v penzionu. (cca 170 km vožnje)
10. dan
Zajtrk v penzionu. Zapeljali se bomo do gorske vasice Diljan (t.i. mala Švica) skozi katero se bomo hedonistično sprehodili in si privoščili kakšno umirjeno kavico. Opoldanski povratek proti Yerevanu. Prosti čas: še zadnji nakupi in pakiranje. (cca 180 km vožnje)
11. dan
Lunch-paket namesto zajtrka. Letališki transfer. Polet iz Yerevana EVN preko vmesnega letališča proti Ljubljani LJU, kamor predvidoma prispemo v opoldanskih urah.

[program prvega in zadnjega dne je odvisen od urnika poletov]

Cena treking potovanja

Cena treking potovanja po Armeniji pri min. 10 potnikih znaša 1470 €/osebo.

Redna cena: 1555 € na osebo

Vključeno v ceno:
5/5
Možna doplačila:

*Doplačila sporočite takoj ob prijavi.
Kasnejše spremembe niso mogoče!

*Odpovednina in zdravstvena in nezgodna zaščita za potovanje v tujini – kaj je vključeno? 

Informacije in prijave

Informacije in prijave preko spodnjega obrazca ali na: info@izimanija.si do zasedbe prostih mest oz. najkasneje do dveh mesecev pred odhodom.

Ob prijavi je potrebno vplačati akontacijo 500 € oz. 569  v roku 24 ur na transakcijski račun:

Izimanija d.o.o.,
Grajena 74,
2250 Ptuj

SI56 6100 0002 0237 748

Sklic/Referenca: SI 00 4090

Namen: ARMENIJA

BIC/SWIFT: HDELSI22

Koda namena: SCVE

Razlika se poravna najkasneje 30 dni pred odhodom.

S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate.

 

Oprema za treking potovanje po Armeniji: Planinska in turistična oprema (Seznam opreme prejmete naknadno)

Dokumenti: Slovenski potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev po predvidenem izstopu iz države; komercialno zdravstveno zavarovanje za cel svet, ki vključuje tudi stroške morebitnega reševanja v Armeniji.

 

Pred odhodom na planinsko potovanje po Armeniji je planirano spoznavno srečanje.

*Za treking potovanje po Armeniji je potrebna psiho-fizična pripravljenost za večurno gibanje na višji nadmorski višini. Glede svoje sposobnosti se posvetujte z zdravnikom in našo agencijo pred prijavo.

 

 

POGOSTO POSTAVLJENA VPRAŠANJA

Kako se prijavim? Svojo prijavo nam pošljite preko kontaktnega obrazca ali na elektronski naslov info@izimanija.si v katerem navedete:

 • ime in priimek (kot v potnem listu)
 • na katero destinacijo in termin se prijavljate
 • vašo telefonsko številko
 • želje glede morebitnih doplačil
 • posebnosti glede potovanja (prehranske ali zdravstvene posebnosti, želje glede spalnega reda ipd.)

V kolikor se prijavljate skupaj s partnerjem navedite podatke obeh. Za potrditev prijave je potrebno vplačilo akontacije. Podatki za nakazilo so navedeni zgoraj. Prav tako nam pošljite fotokopijo potnega lista na sedež podjetja ali skeniran na naš e-mail.

Potujem sam/-a in ne želim enoposteljne sobe? Dobrodošli. V kolikor želite deliti sobo z drugo sopotnico ali sopotnikom to sporočite ob prijavi in vam bomo ”cimro ali cimra” našli mi. Veliko ljudi potuje samih in verjamemo, da se bo našla druga potnica ali potnik za delitev sobe. V kolikor vam ”cimre ali cimra” ne uspemo najdit in ste ob prijavi bili pripravljeni deliti sobo z drugo osebo vam stroška enoposteljne sobe NE zaračunamo.

Izvedi več o destinaciji na našem blogu 🙂

Zagotovo si želiš avanturo, kajne? =)

Prijavi se sedaj!

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaše sporočilo

  Sorodna potovanja

  Comments are closed.
  Paste your AdWords Remarketing code here
  CLOSE
  CLOSE