Treking Azori

TREKING azori

Zbiramo prijave 🙂 100%

Zakaj gremo na Azore ?

Azorski otoki so odmaknjen portugalski arhipelag

Azori oz. Azorski otoki / otočje / arhipelag je oddaljen delček Portugalske in že bližje Ameriki kot Lizboni.

Mi bomo v okviru svojega programa videli in doživeli več otokov, in ne zgolj enega kot je to v navadi drugod. 

Osvojili bomo najvišjo goro Portugalske – Pico 2351 m

Se že učite portugalščino? 

Slikovita regija Azori- mi smo pripravljeni – pa ti? 

Program treking potovanja po Azorih

Trije otoki - Sao Miguel, Pico in Faial

1. dan
Transfer do bližnjega letališča (Benetke, Dunaj …). Polet z izbrano letalsko družbo preko Lizbone proti Azorskim otokom. Namestitev v penzionu na otoku Pico. Nočitev.
2. dan
Zajtrk. Zapeljali se bomo na gigantski krater otoka Faial, ki ga imenujejo tudi Caldeira. Obkrožili bomo najvišji krater otoka. Popoldan se bomo sprehodili tudi do luninega površja Capelinhos, kjer se je med leti 1957 in 1958 tvorila nova podoba pokrajine. Nočitev. (4 ure hoje)
3. dan
Zajtrk. Na otoku Pico bomo osvojili najvišji vrh Portugalske in seveda Azorskih otokov – Montanha do Pico – Piquinho 2351 m. Našo pot bomo začeli na višini 1221 m pri gorskem zavetišču in se po urejeni poti povzeli do vrha. Nočitev. (7-8 ur hoje)
4. dan
Zajtrk. Raziskovali bomo vulkansko pokrajino otoka ter njegova naravne in kulturne danosti. Dan bomo poimenovali kar izlet v Neznano. Otok Pico v vsej svoji veličini ne razočara. Nočitev. (3 ure hoje)
5. dan
Zajtrk. Še zadnje spogledovanje z otoki Pico, Faial in Sao Jorge. Sledi notranji let na otok Sao Miguel. Namestitev v penzionu. Prosti čas za samostojno raziskovanje prestolnice Ponta Delgada. Nočitev.
6. dan
Zajtrk. Podali se bomo v najbolj priljubljeno termalno letovišče otoka – Furnas 212 m. Sprehodili se bomo okoli istoimenskega jezera ter se po želji povzpeli na bližnji razglednik, kjer je moč narediti odlične fotografije tudi za razglednice. Nočitev. (3-4 ure hoje)
7. dan
Zajtrk. Na otoku Sao Miguel se bomo podali na panoramsko krožno pot okrog največjega kraterja na Azorih – Caldeira des Sete Cidades. Spogledovali se bomo tudi z jezeroma Lagoa Verde in Lagoa Azul. Nočitev. (5 ur hoje)
8. dan
Zajtrk. Sprehodili se bomo do kraterskega jezera Lagoa do Fogo 580 m (v prevodu: Ognjeno jezero). Ob povratku možnost kopanja v bližnjih vročih vrelcih. Še zadnji nakupi in pakiranje. Nočitev. (3 ure hoje)
9. dan
Zajtrk ali lunch-paket. Odhod na letališče. Polet z vmesnim prestopanje v Lizboni proti bližnjemu letališču, kamor predvidoma prispemo v poznih popoldanskih urah. Krajši transfer proti Sloveniji.

*Dnevni program je odvisen od notranjih in mednarodnih letalskih in trajektnih povezav. Razporeditev po dnevih se lahko spremeni, vendar se vsebina v celoti izvede. Pridružujemo si pravico do odhoda +/- 1 dan.

Cena treking potovanja

Cena planinskega potovanja Azori pri min. 15 potnikih znaša  €/osebo za prijave do 31.1.2023

 

Redna cena:  € na osebo za kasnejše prijave

Dokumenti: veljavna osebna izkaznica ali potni list, evropska kartica zdravstvenega zavarovanja, komercialno zdravstveno zavarovanje, Covid potrdilo (če bo potrebno).

Vključeno v ceno:
5/5
Možna doplačila:

*Doplačila sporočite takoj ob prijavi.
Kasnejše spremembe niso mogoče!

*Odpovednina in zdravstvena in nezgodna zaščita za potovanje v tujini – kaj je vključeno? 

Informacije in prijave

Informacije in prijave preko spodnjega obrazca ali na: info@izimanija.si do zasedbe prostih mest (max 29).

Ob prijavi je potrebno vplačati akontacijo   € oz. z odpovednino  € po osebi v roku 24 ur na transakcijski račun:

Izimanija d.o.o.,
Grajena 74,
2250 Ptuj

SI56 6100 0002 0237 748

Sklic/Referenca: SI 00 2351

Namen: AZORI

BIC/SWIFT: HDELSI22

Koda namena: SCVE

Razlika se poravna najkasneje 30 dni pred odhodom.

S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate.

*Za treking po Azorih je potrebna psiho-fizična pripravljenost. Glede svoje sposobnosti se posvetujte z zdravnikom in našo agencijo pred prijavo.

**V primeru nezadostnega števila prijavljenih do 3 mesece pred odhodom se potovanje odpove. Udeleženci dobijo vrnjen celotni vplačan znesek.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve programa vašim željam. Treking potovanje po Azorih, Portugalska lahko nadgradimo z izletom v Lizbono, ogledom katerega drugega naselja na Potugalskem, planinarjenja po drugih planinskih poteh, kopanjem v drugih zalivih, kolesarjenje po Azorih, drugi aktivni športi, podaljškom na kak drug azorski otok in druge aktivnosti.

Posredujte nam vašo rezervacijo planinarjenja po Azorskih otokih ali povpraševanje za vaš planinski izlet v okviru planinskega društva (PZS). Z veseljem vam pripravimo ponudbo in program popolnoma prilagodimo vašim željam.

POGOSTO POSTAVLJENA VPRAŠANJA

Kako se prijavim? Svojo prijavo nam pošljite preko kontaktnega obrazca ali na elektronski naslov info@izimanija.si v katerem navedete:

 • ime in priimek (kot v potnem listu)
 • na katero destinacijo in termin se prijavljate
 • vašo telefonsko številko
 • želje glede morebitnih doplačil (enoposteljna soba, zavarovanja ipd.)
 • posebnosti glede potovanja (prehranske ali zdravstvene posebnosti, želje glede spalnega reda ipd.)

V kolikor se prijavljate skupaj s partnerjem navedite podatke obeh. Za potrditev prijave je potrebno vplačilo akontacije v roku 24 ur od pisne potrditve prijave. Podatki za nakazilo so navedeni zgoraj. Prav tako nam pošljite fotokopijo potnega lista ali osebne izkaznice na sedež podjetja ali skenirano na naš email.

Velikost skupine? Predvidena velikost skupine je 20 – 30 potnikov.  

Potujem sam/-a in ne želim enoposteljne sobe? Dobrodošli. V kolikor želite deliti sobo z drugo sopotnico ali sopotnikom to sporočite ob prijavi in vam bomo ”cimro ali cimra” našli mi. Veliko ljudi potuje samih in verjamemo, da se bo našla druga potnica ali potnik za delitev sobe. V kolikor vam ”cimre ali cimra” ne uspemo najdit in ste ob prijavi bili pripravljeni deliti sobo z drugo osebo vam stroška enoposteljne sobe NE zaračunamo.

Koliko prtljage lahko vzamem s seboj? V ceno je vključena ročna prtljaga in dodatna prtljaga do 20 kg. Za ročno prtljago priporočamo nahrbtnik, ki ga boste imeli za izlete. Podrobnosti glede prtljage prejmete pred odhodom. Predviden prevoznik je TAP Portugal ali Ryanair.

Kakšen jezik govorijo na Portugalskem?  Na Portugalskem govorijo portugalski jezik, zato je najbolj idealno če ga obvladate. Zaradi razmaha turizma je zelo uporabna angleščina. Znanje tujega jezika ni obvezno za udeležbo na potovanju. V kolikor bo potrebno bo slovenski vodnik prevajal.  Portugalski slovarček

Kje bomo nameščeni? Predvidena nastanitev je penzion turistične kategorije, kjer imamo nočitev in zajtrk. Nastanjeni smo na različnih lokacijah in sobe so dvoposteljne. Enoposteljna soba je možna ob doplačilu in naročilu ob prijavi. 

Prehrana? V penzionz imamo zajtrk. Večerja je v lastni režiji oz. lahko gremo skupaj, a se plača dodatno. Hrano za čez dan in ture si lahko nakupite v trgovini ali kjer je možnost v lokalni restavraciji. Portugalska slovi po okusni kulinariki in zakaj ne bi vsak dan zavili v drugo restavracijo?

Vodnik? Predviden vodnik je slovenski planinski vodnik in turistični vodnik z mednarodno licenco, ki je Portugalsko že obiskal.

Kako bomo potovali do Azorov? Imamo organiziran transfer (kombiji ali avtobus) iz Slovenije (MB, CE, LJ) do bližnjega letališča in nazaj. Sledi polet z letalom do Lizbone in naprej do enega izmed azorskih otokov. Podrobnejše informacije prejmete naknadno.

Kako se bomo vozili po Portugalski? Po državi bomo potovali z organiziranim avtobusom z lokalnim voznikom ali najetimi kombiji, če bo manj prijavljenih. Vozi se po desni strani. 

Kakšno opremo potrebujem? Priporočamo planinsko – turistično opremo. Tehnična oprema ni potrebna. Seznam potrebne opreme prejmete naknadno pred odhodom.

Kakšno bo vreme? Portugalska ima zmerno podnebje in vpliv Atlantika kjer bomo hodili je občuten. Maja je temperatura cca 24 °C. Trenutno vremensko napoved preverite na spletu; povezave do napovedi za lažje pakiranje prejmete pred odhodom.

Ali zmorem? Na aktivnem potovanju po Azorih imamo nekaj planinskih tur, katere je mogoče izpustiti. Izleti so lažji, lahki pohodniški ali turistični. Čas hoje je zapisan v programu. 

Kakšen denar potrebujem? Uradna valuta je evro €. Plačevanje s plačilnimi karticami je v večini mogoče; vseeno pa predlagamo gotovino. Predlagamo, da imate s seboj cca 20-25 €/ dan žepnine za dodatne obroke, manjše nakupe in ostale malenkosti. 

Potni list ali osebna izkaznica? Portugalska (država EU) zato za prestop meje potrebujemo veljavno osebno izkaznico ali potni list.

Ali potrebujem vizum? Ker potujemo znotraj EU slovenski državljani vizuma ne potrebujemo. 

Varnost? Portugalska je varno območje. Po poročanju ministrstva ni podatkov o varnostnih razlogih, zaradi katerih bi odsvetovali potovanje. Svetujemo običajno previdnost, sploh kjer je večja zgostitev ljudi. 

Napitnine? Napitnine so na Portugalskem zelo dobrodošle oz. neuradno obvezne. Ob vsaki uslugi se pričakuje napitnina. Prav tako lokalnemu vozniku / vodniku. 

Kakšni so plačilni pogoji? Ob prijavi poravnate akontacijo na TRR. Razliko pa do 30 dni pred odhodom. Možno je plačevanje po obrokih, ali v enkratnem znesku. Ko se bo približeval rok plačila vam bomo poslali opomnik. Zaradi lažje razporeditve vaših odhodkov priporočamo zgodnejše prijave.

Dodatna vprašanja? Ali je ostalo kakšno vprašanje neodgovorjeno? Prosim napišite nam vprašanje, pomislek ali idejo preko spodnjega kontaktnega obrazca. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Zagotovo si želiš avanturo, kajne? =)

Prijavi se sedaj!

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaša telefonska številka (obvezno)


  Vaše sporočilo

  Sorodna potovanja

  Comments are closed.
  CLOSE
  CLOSE