planinarjenje brač

podaljšek poletja v Dalmaciji

Zbiramo prijave 16%

Kaj bomo doživeli na tem treking potovanju?

Tokratni jesenski dopust v Dalmaciji bomo izkoristili za raziskovanje otoka Brač. Osvajali bomo najvišji vrh vseh jadranskih otokov – Vidova gora, si ogledali kakšno znamenitost (brački kamen) in se skopali v toplem jesenskem Jadranskem morju.

Predvidena je povratna vožnja s trajektom; izlet z ladjico tokrat ni načrtovan. 

Obiskali bomo najbolj ”bračke” točke – prav tako ikoničen Zlatni rat, kot tudi samostan Blaca. 

Kopalke naj bodo vsak dan v nahrbtniku, saj bo vsak dan možnost / priložnost za skok v morje. 

Program sedemdnevnega planinarjenja po Braču

1. dan
Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta, vožnja mimo Zagreba, Karlovca, skozi Liko v smeri Dalmacije. Voden ogled Splita z lokalnim turističnim vodnikom. Trajekt Split – Supetar nas bo v 50 minutah prepeljal na otok Brač. Namestitev v hotelu. Prosti čas. Večerja. Nočitev.
2. dan
Zajtrk v hotelu. Naš najdaljši planinski izlet na Braču. Povzpeli se bomo na najvišji vrh otoka Brača in najvišji vrh vseh dalmatinskih otokov – Vidova Gora 780 m. Z vrha bomo imeli otok Hvar kot na dlani v ozadju pa Vis z Biševim, Korčula in Pelješac. Večerja. Nočitev. (5 ur hoje)
3. dan
Zajtrk v hotelu. Planinarjenje po zahodnem delu otoka Brača – prešli bomo most Franje Josipa, hodili po oljčni poti in obiskali slikovito bračko naselje. Ne bo manjkalo kopanja – kakor vsak dan. Večerja. Nočitev. (4 ur hoje)
4. dan
Zajtrk v hotelu. Eden izmed ”obveznih” izletov po Braču bo po dolini Blaca. Obiskali bomo glagoljaški samostan Blaca iz 16. stoletja imenovan tudi Pustinja Blaca. Nadaljevali bomo ob obali, skočili v morje in se povzpeli do avtobusa. Večerja. Nočitev. (4-5 ur hoje)
5. dan
Zajtrk v hotelu. Pohodniško izletniški dan v okviru katerega bomo naredili več krajših pohodov do bračkih znamenitosti. Katere bomo izbrali naj ostane skrivnost oz. jih izberemo skupaj z vami. Večerja. Nočitev. (2-3 ure hoje)
6. dan
Zajtrk v hotelu. Zadnji planinski izlet bo po t.i. Mali stazi mimo bračkega letališča na vrh Sv Duha 628 m, ter krožno nazaj do obale, kjer sledi skok v morje na Zlatnem ratu. Povratek v hotel in pakiranje. Nočitev. (4 ure hoje)
7. dan
Zajtrk v hotelu. Odhod na trajekt Supetar – Split. Dopoldanski sprehod na gozdnati Marjan nad Splitom in vzpon po tisočerih stopnicah na vrh Telegrin 178 m. Razgledali se bomo lahko na Kaštelanski Kozjak, Mosor, Split, Trogir, Čiovo, Šolto, Vis, Hvar in seveda na otok Brač od koder smo prispeli. Povratek proti Sloveniji kamor prispemo v večernih urah. (1-2 uri hoje)

Cena treking potovanja

Cena planinskega potovanja po Braču pri min. 40 udeležencih znaša  599 €/osebo za prijave s plačilom akontacije do 29.1.2024

Redna cena:   699 €/ osebo

Dokumenti: veljavna osebna izkaznica ali potni list; evropska zdravstvena kartica; komercalno zdravstveno zavarovanje s kritjem za pohodništvo.

Vključeno v ceno:
5/5
Možna doplačila:

*Doplačila sporočite takoj ob prijavi.
Kasnejše spremembe niso mogoče!

*Odpovednina in zdravstvena in nezgodna zaščita za potovanje v tujini – kaj je vključeno? 

*DARILO*  prvih 5 prijavljenih prejme planinsko majico Izimanija z dolgimi rokavi; naslednjih 5 prijavljenih prejme planinsko majico Izimanija s kratkimi rokavi. 

Informacije in prijave

Informacije in prijave preko spodnjega obrazca do 1 meseca pred odhodom oz. do zasedbe prostih mest (avtobus)

Ob prijavi je potrebno vplačati akontacijo  150 € oz. z odpovednino  188  v roku 24 ur na Revolut @izimanija ali na transakcijski račun:

Izimanija d.o.o.,
Grajena 74,
2250 Ptuj

SI56 6100 0002 0237 748

Sklic/Referenca: SI 00 780

Namen: BRAČ

BIC/SWIFT: HDELSI22

Koda namena: SCVE

Razlika se poravna najkasneje 30 dni pred odhodom.

S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate.

 

pogosto postavljena vprašanja

Kako se prijavim? Svojo prijavo nam pošljite preko kontaktnega obrazca ali na elektronski naslov info@izimanija.si v katerem navedete: ime in priimek (kot v potnem listu) na katero destinacijo se prijavljate vašo telefonsko številko želje glede morebitnih doplačil posebnosti glede potovanja (zdravstvene ali prehranske posebnosti, želje glede spalnega reda, …)

V kolikor se prijavljate skupaj s partnerjem navedite podatke obeh. Za potrditev prijave je potrebno vplačilo akontacije. Podatki za nakazilo so navedeni zgoraj.

Potujem sam/-a in ne želim enoposteljne sobe? Dobrodošli. V kolikor želite deliti sobo z drugo sopotnico ali sopotnikom to sporočite ob prijavi in vam bomo ”cimro ali cimra” našli mi. Veliko ljudi potuje samih in verjamemo, da se bo našla druga potnica ali potnik za delitev sobe. V kolikor vam ”cimre ali cimra” ne uspemo najdit in ste ob prijavi bili pripravljeni deliti sobo z drugo osebo vam stroška enoposteljne sobe NE zaračunamo.

Kakšna bo velikost skupine? Doslej smo na dalmatinske otoke vodili skupine velike za avtobus cca 50 oseb.

Kako je glede prtljage? Nahrbtnik za planinske izlete in potovanje ter kovček ali potovalka za hotel. Predlagamo racionalno pakiranje. 

Kje bomo nameščeni? Na planinskem potovanju po Dalmaciji smo ponavadi nameščeni v hotelu 3*, izjemema v hotelu 4* – kakor piše v razpisu potovanja in prejmete v obvestilu pred odhodom. Naziv hotel ponavadi prejmete pred odhodom. Bivanje je v mestih: Supetar

Kaj bomo jedli? Evropska in dalmatinska kulinarika. Ker je samopostrežni bife si lahko vsak vzame kar mu ustreza. 

Ali je voda pitna? Priporočamo kupovanje flaširane vode v kolikor imate zelo občutljiv želodec. Sicer se lahko pije voda iz pipe.

Kdo je slovenski vodja poti? Predviden vodja poti je izkušen poznavalec Dalmacije. Na izletih se nam občasno pridružijo še lokalni vodniki. 

Kako bomo potovali? S turističnim avtobusom iz odhodnega mesta ali potovalnim kombijem v primeru manjšega števila prijav. V Dalmacijo bomo potovali po avtocesti. S trajektom se bomo predvidoma peljali na relaciji Split – Supetar, Brač – Split, prevoznik Jadrolinija. 

Kakšno opremo potrebujem? Priporočamo turistično – pohodniški opremo. Seznam potrebnega prejmete pred odhodom.

Kakšno bo vreme? Vreme na Braču oz. Dalmaciji je nemogoče predvideti. Predvidevamo, da čez dan okrog 20-25 °C, za prijetno hojo po planinskih poteh in za pogumne možnost skoka v morje. Slabo vreme (dež, močan veter, nizke temperature) v času prvomajskih praznikov ali v septembru ni izključeno.

Kako je glede denarja? Uradna valuta Hrvaške je od 1.1.2023 evro €. Omejeno je plačevanje s karticami. Bankomati so le v večjih mestih.

Potni list ali osebna izkaznica? Za vstop na Hrvaško je dovolj veljaven osebni dokument. Mora veljati do konca potovanja.

Ali je Hrvaška varna država? Ni varnostnih zadržkov. Priporočamo običajno previdnost na potovanju na Brač. Podrobnosti preverite na Ministrstvu za zunanje zadeve.

Kako je glede cepljenj? Trenutno nobeno cepljenje ni obvezno za vstop na Hrvaško.

Ali so napitnine obvezne? Natakarji in drugi osebje bo manjše napitnine veseli.

Kakšni so plačilni pogoji? Ob prijavi poravnate akontacijo na TRR. Razlika pa kot je navedeno v razpisu pred odhodom. Možno je plačevanje po obrokih, ali v enkratnem znesku. Ko se bo približeval rok plačila posameznega obroka vam bomo poslali opomnik. Zaradi lažje razporeditve vaših odhodkov priporočamo zgodnejše prijave.

Kako je glede komunikacije s svetom? V namestitvah je pravioma brezžično internetno omrežje. Ker se nahajamo znotraj EU je gostovanje – mobilni podatki – ugodni. Prav tako je zelo ugodno ali celo v vaš telefonski paket vključeno brezplačno klicanje ali smsi v Slovenijo. Vodnik bo sproti objavil kakšno fotografijo na naši Facebook strani.

Ali bomo pred odhodom imeli srečanje? Za navedeno potovanje srečanje ni predvideno.

A je še ostalo kakšno vprašanje neodgovorjeno? Zakaj bi čakali na jutri, ko pa lahko izkoristimo prednosti globalizacije še danes. Dosegljivi smo preko spodnjega kontaktnega obrazca.

Zagotovo si želiš avanturo, kajne? =)

Prijavi se sedaj!

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaša telefonska številka (obvezno)

  Izberi doplačila:

  Vaše sporočilo

  Sorodna potovanja

  Comments are closed.
  Paste your AdWords Remarketing code here
  CLOSE
  CLOSE