Treking potovanje Ciper

TREKING CIPER

maj 2022

Zbiramo prijave 92%

Kaj bomo doživeli na treking potovanju po Cipru?

Na trekingu na Cipru odkrijete zaspane vasi, kmetije in gozdove s čudovitim pogledom na gore. Našli boste naravne, neurne ljudi, ki so ponosni na svoja starodavna združenja. Legenda pravi, da je Afrodita, boginja ljubezni, na čudovit polotok Akamas pripeljala svojega ljubimca Adonisa. Ko se sprehajate po Cipru, spoznate deželo grških bogov.

Podali se bomo na krožno pot po osrčju masiva iz naselja Troodos 1720 m. Osvojili bomo najvišji vrh Cipra – Mount Olympos 1952 m. Planinarili bomo po poti priljubljene ciprske boginje Afrodite in se okrepčali pri Afroditinem bazenu. Raziskovali bomo Nikozijo ter rojstno mesto boginje Afrodite, Petra tou Romiou, ter Limassol. Kopali se bomo na plaži Nissi za katero se govori, da je kot raj na Zemlji.

Program treking potovanja po Cipru:

1. dan
Transfer iz MB, CE, LJ do bližnjega letališča. Direktni polet na ciprsko letališče Larnaca Glafcos Clerides LCA 2 m nad morjem. Transfer do gorske vasice v parku Troodos, kjer bomo nameščeni 3 noči. Glede na urnik poletov prost čas za samostojno raziskovanje okolice ali počitek.
2. dan
Zajtrk. Podali se bomo na krožno pot po osrčju masiva iz naselja Troodos 1720 m. Naša prva postojanka bo razglednik Pouziaris 1580 m. V nadaljevanju dneva bomo hodili po gozdnem parku Troodos na višini 1600-1700 m. Pot bo potekala večinoma po gozdovih; ustavljali se bomo na razglediščih. (5 ur hoje)
3. dan
Zajtrk. Hodili bomo okrog najvišjega vrha Cipra praktično po izohipsi 1730-1830 m nad morjem, tako da bo pot praktično brez večjih vzponov ali spustov. V popoldanskih urah bomo tudi osvojili najvišji vrh Cipra – Mount Olympos 1952 m. (5 ur lahkotne hoje)
4. dan
Zajtrk. Odpravili se bomo raziskovati zahodni del otoka. Planinarili bomo po poti priljubljene ciprske boginje Afrodite. Najvišja točka dneva bo razgledni Mouti tis Sotiras 370 m. Ob zaključku trekinga se bomo okrepčali pri Afroditinem bazenu. Transfer do mesta Limassol, kjer bomo bivali 4 noči. (3 ure hoje)
5. dan
Zajtrk. Dan bomo izkoristili za celodnevni izlet v ciprsko prestolnico Nikozijo oz. Lefkozijo po sredini katere poteka meja med grškim in turškim delom Cipra. Prav zanimivo je sredi uličic prečkati državno mejo. Povratek v hotel. (dan brez hoje)
6. dan
Zajtrk. Odpravili se bomo do rojstnega mesta boginje Afrodite Petra tou Romiou, kjer se bomo sprehajali po plaži in morda tudi skočili v vodo. Povratek v hotel. Popoldanski prosti čas za samostojno raziskovanje Limassola. (2-3 ure hoje)
7. dan
Zajtrk. Dan za hedonistično hojo ob obali Sredozemskega morja. Popoldanski prosti čas za kopanje na plaži Nissi za katero se govori, da je kot raj na Zemlji. Povratek v hotel. Še zadnji nakupi in pakiranje. (2-3 ure hoje)
8. dan
Lunch-paket ali zajtrk. Odhod na letališče. Polet Larnaca Ciper – bližnje letališče. Transfer do Slovenije, kamor prispemo v večernih urah.

*potek prvega in zadnjega dne je odvisen od urnika poletov.

**Pridružujemo si pravico do odhoda dan kasneje, torej nedelja – nedelja. O morebitni spremembi boste obveščeni 4 tedne pred odhodom.

Cena treking potovanja

Cena treking potovanja po Cipru pri min. 15 potnikih znaša 999 €/osebo za prijave do zapolnitve prostih mest v 2022

Redna cena: 1050 €/ osebo

Dokumenti: veljavna osebna izkaznica ali potni list (priporočamo ga tudi za Nikozijo); komercialno zdravstveno zavarovanje za Evropo s kritjem za pohodništvo in koronavirus; evropska zdravstvena kartica; korona test ali cepljenje (če bo potrebno).

Vključeno v ceno:
5/5
Možna doplačila:

*Doplačila sporočite takoj ob prijavi.
Kasnejše spremembe niso mogoče!

*Odpovednina in zdravstvena in nezgodna zaščita za potovanje v tujini – kaj je vključeno? 

Informacije in prijave

Informacije in prijave preko spodnjega obrazca ali na: info@izimanija.si do zapolnitve prostih mest.

Ob prijavi je potrebno vplačati akontacijo 350  oz. 396 € po osebi v roku 24 ur na transakcijski račun:

Izimanija d.o.o.,
Grajena 74,
2250 Ptuj

SI56 6100 0002 0237 748

Sklic/Referenca: SI 00 1952

Namen: CIPER

BIC/SWIFT: HDELSI22

Koda namena: SCVE

Razlika se poravna najkasneje 30 dni pred odhodom.

S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate.

*V primeru nezadostnega števila prijavljenih do 4 mesecev pred odhodom se potovanje odpove. Udeleženci dobijo vrnjen celotni vplačan znesek.

 

PONUDBA za zaključene skupine: Program prilagodimo vašim željam. Planinsko potovanje po Cipru lahko nadgradimo s podaljšanim izletom na severni turški Ciper. Posredujte nam vašo rezervacijo planinarjenja po Cipru ali povpraševanje za vaš planinski izlet v okviru planinskega društva (PZS). Pripravimo vam ponudbo in program popolnoma prilagodimo vašim željam.

Rezerviraj si svoje mesto sedaj s plačilom akontacije. Število mest je omejeno!

POGOSTO POSTAVLJENA VPRAŠANJA

Kako se prijavim? Svojo prijavo nam pošljite preko kontaktnega obrazca ali na elektronski naslov info@izimanija.si v katerem navedete:

 • ime in priimek (kot v potnem listu)
 • na katero destinacijo se prijavljate
 • vašo telefonsko številko
 • želje glede morebitnih doplačil
 • posebnosti glede potovanja (zdravstvene ali prehranske posebnosti, želje glede spalnega reda, …)

V kolikor se prijavljate skupaj s partnerjem navedite podatke obeh. Za potrditev prijave je potrebno vplačilo akontacije. Podatki za nakazilo so navedeni zgoraj. Prav tako nam pošljite fotokopijo potnega lista na sedež podjetja ali skeniran na naš email.

Izvedi več o destinaciji na našem blogu 🙂

Zagotovo si želiš avanturo, kajne? =)

Prijavi se sedaj!

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaša telefonska številka (obvezno)

  Izberi termin:

  Izberi doplačila:

  Vaše sporočilo

  Sorodna potovanja

  Comments are closed.
  Paste your AdWords Remarketing code here
  CLOSE
  CLOSE