Treking Dolomiti – Tre Cime, Sorapis, Cinque Torri

treking Dolomiti

poletje 2024

Zbiramo prijave 80%

Kam bomo doživeli na tridnevnem planinarjenju?

 • videli bomo največje lepote Dolomitov – od Treh Cim, ki jih bomo zaokbrožili – do turkiznega jezera Sorapis in Cinque Torri,
 • ustavili se bomo ob jezeru Mizurina, v Cortini D’Ampezzo, Toblachu… 
 • vključen je tudi POLPENZION, tako da bomo lahko praktično brezskrbni glede prehrane.

Planinarjenje po Dolomitih  – mi smo že v polnem štartu. 

Program tridnevnega trekinga po Dolomitih

Tre Cime + turkizno jezero Sorapis + Cinque Torri

1. dan
Jutranji odhod iz Slovenije (Maribor, Celje, Ljubljana) in vožnja proti Dolomitom. Prvi dan bomo izkoristili za planinski izlet do turkiznega jezera Sorapis. Iz sedla Tre Croci 1805 m se bomo po urejeni poti podali do jezera Sorapis 1923 m. Prosti čas ob jezeru in koči Rifugio Vandelli. Povratek do sedla. Popoldanski krajši postanek ob jezeru Mizurina 1754 m in transfer do namestitve. Namestitev. Večerja. Nočitev. (5 ur hoje)
2. dan
Zajtrk. Planinski izlet na Cinque Torri oz. v prevodu ”Pet stolpov”, ki tukaj kraljujejo in ponujejo dober pogled na Tofane. Zapeljali se bomo do Rifugio Bai de Dones 1889 m od koder sledi vzpon do Cinque Torri in naprej do slikovitega vrha Nuvolau 2574 m. Ob povratku si bomo privoščili daljši počitek ob petih stolpih in povratek v dolino. Večerja. Nočitev. (5 ur hoje)
3. dan
Zajtrk. Zapeljali se bomo po gorski cesti ”Tre Cime” do koče Auronzo 2320 m. Planinski vikend bomo zaključili s krožno potjo okrog očarljivih Treh Cim di Lavaredo. Na poti se bomo lahko okrepčali na kočah. Popoldanski povratek v Slovenijo kamor prispemo v večernih urah. (4 ure hoje)

POMEMEBNO: Odhod je v vsakem vremenu. Če razmere vplivajo na varnost se izlet prilagodi ali spremeni. Program se lahko glede na objektivne okoliščine spremeni.

Cena tridnevnega izleta

Cena trekinga Dolomiti (odhod 31.5.2024) pri min. 16 potnikih znaša 355 €/osebo za prijave s plačilom do 28.3.2024

Cena trekinga Dolomiti (odhod 20.9.2024) pri min. 16 potnikih znaša 345 €/osebo za prijave s plačilom do 30.4.2024

Redna cena: 399 € po osebi za kasnejše prijave

Dokumenti: veljavna osebna izkaznica ali potni list; evropska kartica zdravstvenega zavarovanja; komercialno zdravstveno zavarovanje za tujino; korona hitri test (če bo potrebno). 

Oprema: normalna planinska oprema za sredogorje.

Zahtevnost: tehnično lahke poti; kondicijsko lahko do srednje zahtevno. 

Vključeno v ceno:
5/5
Možna doplačila:

*Doplačila sporočite takoj ob prijavi.
Za kasnejše spremembe zaračunamo 10 € stroška

*Odpovednina in zdravstvena in nezgodna zaščita za potovanje v tujini – kaj je vključeno? 

 

*DARILO* prvih 10 prijavljenih na termin prejme planinsko majico Izimanije 🙂 

A si želiš z nami?

Informacije in prijave

Informacije in prijave preko spodnjega obrazca do zasedbe prostih mest.

Ob prijavi je potrebno vplačati celotni znesek v roku 24 ur na Revolut @izimanija ali na transakcijski račun:

Izimanija d.o.o.,
Grajena 74,
2250 Ptuj

SI56 6100 0002 0237 748

Sklic/Referenca: SI 00 2574

Namen: DOLOMITI

BIC/SWIFT: HDELSI22

Koda namena: SCVE

S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate.

 

*Za treking Dolomiti je potrebna zmerna psiho-fizična pripravljenost vsakodnevne hoje po hribovitem svetu. Poti so tehnično lahke, a zahtevajo zmerno kondicijsko pripravljenost. Glede svoje sposobnosti se posvetujte z zdravnikom in našo agencijo pred prijavo.

**V primeru nezadostnega števila prijavljenih do 1 mesec pred odhodom se potovanje odpove. Udeleženci dobijo vrnjen celotni vplačan znesek.

 

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve programa vašim željam. Posredujte nam vašo rezervacijo planinarjenja po Dolomitih, Italija ali povpraševanje za vaš planinski izlet v okviru planinskega društva (PZS). Brezplačno vam pripravimo ponudbo in program popolnoma prilagodimo vašim željam.

 

POGOSTO POSTAVLJENA VPRAŠANJA

Kako se prijavim? Svojo prijavo nam pošljite preko kontaktnega obrazca v katerem navedete:

 • ime in priimek (kot v potnem listu)
 • na katero destinacijo in termin se prijavljate
 • vašo telefonsko številko
 • želje glede morebitnih doplačil (zavarovanja ipd.)
 • posebnosti glede potovanja (prehranske ali zdravstvene posebnosti, želje glede spalnega reda ipd.)

V kolikor se prijavljate skupaj s partnerjem navedite podatke obeh. Za potrditev prijave je potrebno vplačilo akontacije v roku 24 ur od pisne potrditve prijave. Podatki za nakazilo so navedeni zgoraj. 

Velikost skupine? Predvidena velikost skupine je cca 16-27 planincev.

Kako je glede prtljage? Na izlet v Dolomite vzemite dva kosa prtljage. Eden naj bo nahrbtnik za prvi dan oz. planinske izlete. Drugi kot prtljage je lahko drug nahrbtnik, kovček, potovalka za v hostel-penzion, kjer so stvari za preobleči in spanje.

Kakšna je zahtevnost poti? Vse poti so tehnično lahke, le proti jezeru je par metrov jeklenic oz. jeklenih podestov in ograja. Potrebna je kondicijska pripravljenost za hojo v hribe – časi efektivne hoje so zapisani v programu. 

Ali lahko izlete skrajšam? Prvi dan je pot do jezera Sorapis tja in nazaj ista. Drugi dan si lahko vzpon in/ali spust skrajšate s sedežnico, ki si jo plačate na licu mesta. Tretji dan je krožna pot. 

Kakšna je namestitev? Nameščeni smo v hostel-penzionu v 3- in 4- posteljnih sobah v katerih nas posteljnina čaka. Brisače za tuširanje vzemite od doma. WC in tuši so na hodniku, ter jih je veliko na voljo.

Kako je v primeru slabega vremena? Tridnevni planinski izlet v Dolomite izvedemo v vsakem vremenu, saj so izkušnje pokazale, da so vremenske napovedi zavajajoče. Možna je zamenjava izletov po dnevih ali njihova prilagoditev, da bo izvedba varna. Izlet do jezera Sorapis se mora opraviti v suhih in kopnih razmerah.

Ali je možna posebna prehrana? Na vse prehranske posebnosti nas morate obvestiti ob prijavi na treking Dolomiti. Doslej so v penzionu pripravili posebno hrano za večerjo za vegeterjance, vegane in brezglutensko. Zajtrk je samopostrežen in je za vse enak. 

Kakšni so plačilni pogoji? Ob prijavi poravnate celotni znesek na TRR. 

Dodatna vprašanja? Ali je ostalo kakšno vprašanje neodgovorjeno? Prosim napišite nam vprašanje, pomislek ali idejo preko spodnjega kontaktnega obrazca. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

A te že srbijo podplati?

Zagotovo si želiš avanturo, kajne? =)

Ali imaš še kakšno vprašanje?

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Kako vam lahko pomagamo?

  Sorodna potovanja

  Comments are closed.
  CLOSE
  CLOSE