Treking Dolomiti Piz Boe

treking Dolomiti

poletje 2024

Zbiramo prijave 93%

Kaj bomo doživeli na tridnevnem planinarjenju?

 • videli bomo največje lepote Dolomitov – od Treh Cim, Cinque Torri, slikovitih gorskih cest, Cortina D’Ampezzo pa vse do romantičnih dolomitskih jezerc, 
 • osvojili bomo lažje dostopen tritisočak Piz Boe – planinski krst za prestop magične meje 🙂 
 • ustavili se bomo na gorskih prelazih, v Cortini D’Ampezzo, Toblachu…  – po želji se bomo sprehodili do izvira reke Drave, 
 • uživali bomo v hedonizmu ob romantičnem jezeru Braies – peš ali s čolničkom, 
 • vključen je tudi POLPENZION, tako da bomo lahko praktično brezskrbni glede prehrane.

Planinarjenje po atraktivnih Dolomitih  – mi smo že v polnem štartu. Kaj pa ti? 

Program tridnevnega trekinga po Dolomitih

Tritisočak Piz Boe + Lagazuoi Piccolo + romantično jezero Braies

1. dan
Jutranji odhod iz Slovenije (Maribor, Celje, Ljubljana) in vožnja proti Dolomitom. Prvi dan bomo izkoristili za planinski izlet na Lagazuoi Piccolo 2778 m, ki je poln zgodovine s 1. svetovne vojne. Zapeljali se bomo na sedlo Falzarego 2105 m, ki je tudi naše izhodišče za Cinque Torri in jo tokrat ucvrli na drugo stran. Namestitev. Večerja. Nočitev. (5 ur hoje) *možnost skrajšanja z gondolo
2. dan
Zajtrk. Zapeljali se bomo do prelaza Passo Pordoi 2239 m in se povzpeli na enega najlažjih tritisočakov v Dolomitih – Piz Boe 3152 m. Pot bomo navzgor skrajšali z gondolo. Okrepčali se bomo lahko na Rifugio Forcella Pordoi 2829 m in Fassahütte 3152 m. Planinski krst za tiste, ki prvič prestopijo magično mejo 3000 m. Večerja. Nočitev. (4-5 ur hoje)
3. dan
Zajtrk. Dan za obisk enega najbolj romantičnih jezer Dolomitov – Braies 1500 m. Sprehodili se bomo do jezera in ga obhodili – najbolj romatični pa se boste lahko zapeljali s čolničkom. Povratek v Slovenijo kamor prispemo v večernih urah. (2 uri hoje)

POMEMEBNO: Odhod je v vsakem vremenu. Če razmere vplivajo na varnost se izlet prilagodi ali spremeni. Program se lahko glede na objektivne okoliščine spremeni.

Cena tridnevnega izleta

Cena trekinga Dolomiti (odhod 6.9.2024) pri min. 16 potnikih znaša 385 €/osebo za prijave s plačilom do 15.8.2024

Cena trekinga Dolomiti (odhod 2025) pri min. 18 potnikih znaša 365 €/osebo za prijave s plačilom do 31.10.2024

Redna cena: 425 € po osebi za kasnejše prijave

Dokumenti: veljavna osebna izkaznica ali potni list; evropska kartica zdravstvenega zavarovanja; komercialno zdravstveno zavarovanje za tujino; korona potrdilo. 

Oprema: normalna planinska oprema za sredogorje.

Zahtevnost: tehnično lahke poti; kondicijsko lahko do srednje zahtevno. 

Vključeno v ceno:
5/5
Možna doplačila:

*Doplačila sporočite takoj ob prijavi.
Za kasnejše spremembe zaračunamo 10 € stroška

*Odpovednina in zdravstvena in nezgodna zaščita za potovanje v tujini – kaj je vključeno? 

*DARILO* prvi 4 prijavljeni na termin prejmejo planinsko majico Izimanije 🙂 

Želiš z nami?

Informacije in prijave

Informacije in prijave preko spodnjega obrazca do zasedbe prostih mest.

Ob prijavi je potrebno vplačati celotni znesek v roku 24 ur na Revolut @izimanija ali na transakcijski račun:

Izimanija d.o.o.,
Grajena 74,
2250 Ptuj

SI56 6100 0002 0237 748

Sklic/Referenca: SI 00 3152

Namen: DOLOMITI

BIC/SWIFT: HDELSI22

Koda namena: SCVE

S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate.

 

*Za treking Dolomiti je potrebna zmerna psiho-fizična pripravljenost vsakodnevne hoje po hribovitem svetu. Poti so tehnično lahke, a zahtevajo zmerno kondicijsko pripravljenost. Glede svoje sposobnosti se posvetujte z zdravnikom in našo agencijo pred prijavo.

**V primeru nezadostnega števila prijavljenih do 1 mesec pred odhodom se potovanje odpove. Udeleženci dobijo vrnjen celotni vplačan znesek.

 

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve programa vašim željam. Posredujte nam vašo rezervacijo planinarjenja po Dolomitih, Italija ali povpraševanje za vaš planinski izlet v okviru planinskega društva (PZS). Brezplačno vam pripravimo ponudbo in program popolnoma prilagodimo vašim željam.

 

POGOSTO POSTAVLJENA VPRAŠANJA

Kako se prijavim? Svojo prijavo nam pošljite preko kontaktnega obrazca v katerem navedete:

 • ime in priimek (kot v potnem listu)
 • na katero destinacijo in termin se prijavljate
 • vašo telefonsko številko
 • želje glede morebitnih doplačil (zavarovanja ipd.)
 • posebnosti glede potovanja (prehranske ali zdravstvene posebnosti, želje glede spalnega reda ipd.)

V kolikor se prijavljate skupaj s partnerjem navedite podatke obeh. Za potrditev prijave je potrebno vplačilo akontacije v roku 24 ur od pisne potrditve prijave. Podatki za nakazilo so navedeni zgoraj. 

Velikost skupine? Predvidena velikost skupine je 15-25 planincev.

Kako je glede prtljage? Na izlet v Dolomite vzemite dva kosa prtljage. Eden naj bo nahrbtnik za prvi dan oz. planinske izlete. Drugi kot prtljage je lahko drug nahrbtnik, kovček, potovalka za v hostel-penzion, kjer so stvari za preobleči in spanje.

Kakšna je zahtevnost poti? Vse poti so tehnično lahke, le proti vrhu Piz Boe je nekaj metrov jeklenic. Potrebna je kondicijska pripravljenost za hojo v hribe – časi efektivne hoje so zapisani v programu. 

Ali lahko izlete skrajšam? Prvi in drugi dan po programu lahko vzpon in/ali spust skrajšate s pomočjo gondole, ki si jo plačate na licu mesta. Zadnji dan se lahko samo sprehodite ob jezeru Braies. 

Kakšna je namestitev? Nameščeni smo v hostel-penzionu v 3- in 4- posteljnih sobah v katerih nas posteljnina čaka. Brisače za tuširanje vzemite od doma. WC in tuši so na hodniku, ter jih je veliko na voljo.

Kako je v primeru slabega vremena? Tridnevni planinski izlet v Dolomite izvedemo v vsakem vremenu, saj so izkušnje pokazale, da so vremenske napovedi zavajajoče. Možna je zamenjava izletov po dnevih ali njihova prilagoditev, da bo izvedba varna. Vzpon na Piz Boe se mora opraviti v suhih in kopnih razmerah.

Ali je možna posebna prehrana? Na vse prehranske posebnosti nas morate obvestiti ob prijavi na treking Dolomiti. Doslej so v penzionu pripravili posebno hrano za večerjo za vegeterjance, vegane in brezglutensko. Zajtrk je samopostrežen in je za vse enak. 

Kakšni so plačilni pogoji? Ob prijavi poravnate celotni znesek na TRR. 

Dodatna vprašanja? Ali je ostalo kakšno vprašanje neodgovorjeno? Prosim napišite nam vprašanje, pomislek ali idejo preko spodnjega kontaktnega obrazca. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

A te že srbijo podplati?

Zagotovo si želiš avanturo, kajne? =)

Ali imaš še kakšno vprašanje?

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Kako vam lahko pomagamo?

  Sorodna potovanja

  Comments are closed.
  CLOSE
  CLOSE