Treking Durmitor Črna gora

planinarjenje durmitor

podaljšek na Lovćen, Orjen in morje

Zbiramo prijave 100%

Kam bomo doživeli na planinskem potovanju po Durmitorju, Lovćenu in Orjenu?

 • Osvojili bomo najvišji vrh Črne gore, ki se v celoti nahaja v državi – Bobotov kuk 2523 m,
 • Planinarili bomo po zloglasnem pogorju Durmitor, ki so zelo priljubljen planinski cilj,
 • Ohladili se bomo v Ledeni jami, ki bo prava oaza v poletni toplini,
 • Uživali bomo v lepotah nacionalnega parka, se sprehajali ob Črnem jezeru in se mastili ob okusni kulinariki,
 • Dan za počitek bomo izkoristili za sprehod do slikovitega razgledišča na na Rijeko Crnojevića, 
 • Planinarili bomo po pogorju Orjen, kjer nas bodo spremljale zanimive geormorfološke oblike,
 • Peš se bomo povzpeli na Lovćen vse do Njegušovega mavzoleja, 
 • Bivali bomo v hotelu v gorskem mestu Žabljak – v objemu Durmitorja in v obmorskem letovišču Budva.

Planinsko potovanje po Durmitorju, Orjenu in Lovćenu – ste že prijavljeni? 

Program treking potovanja po Durmitorju:

1. dan
Odhod v večernih urah iz dogovorjenega mesta (Maribor, Celje in Ljubljana) ter nočna vožnja mimo Zagreba v smeri BIH.
2. dan
Jutranji prihod v Sarajevo in sprehod do Vrela Bosne. Nadaljujemo po cestah ”ko to tamo pjeva” proti Črni gori do Žabljaka 1456 m. Namestitev v hotelu. Samostojni ogledi, sprehodi ali počitek. Večerja. Nočitev.
3. dan
Zajtrk v hotelu. Vzpon na Savin kuk 2313 m (poizkus Savine vode). Ob povratku sledi še sprehod ob Črnem jezeru. Prosti čas v gorskem letovišču Žabljak. Večerja. Nočitev. (5 ur hoje)
4. dan
Zajtrk v hotelu. Vzpon na Bobotov kuk 2523 m, najvišji vrh Črne gore, pogorja in NP Durmitor. Sestop mimo ledene pečine, kjer so kapniki oblikovani iz ledu in naprej do Črnega jezera. Večerja. Nočitev. (7 ur hoje)
5. dan
Zajtrk v hotelu. Slovo od gorskega letovišča Žabljak in vožnja proti črnogoski obali. Sprehodili se bomo do razgledišča na Rijeka Crnojevića, ki se nadaljuje v Skadarsko jezero. Popoldanski prihod v letovišče Budva. Namestitev. Večerja in nočitev. (2 uri lahkotne hoje)
6. dan
Zajtrk v hotelu. Planinarjenje po pogorju Orjen. Vzpon mimo planinskega doma Za Vratlom 1160 m na vrh Subra 1679 m. Spremljale nas bodo čudovite geomorfološke oblike. Večerja. Nočitev. (5 ur hoje)
7. dan
Zajtrk v hotelu. Povzpeli se bomo na najvišji vrh pogorja Lovćen – Jezerski vrh 1657 m, kjer se nahaja tudi Njegušev mavzolej. Popoldanski prosti čas v Kotorju. Večerja. Nočitev. (5 ur hoje)
8. dan
Zajtrk v hotelu. Prost dan za uživanje na morju ali izlet z ladjico na ”Havaje” otok Sv. Nikola. Pozno popoldanski / večerni povratek in nočna vožnja proti Sloveniji.
9. dan
Predviden prihod v Slovenijo v jutranjih urah.

Cena treking potovanja

Cena planinskega potovanja po Durmitorju pri min. 40 potnikih znaša €/osebo za prijave s plačano akontacijo za zadnja mesta 2023

 

Redna cena:  EUR na osebo za kasnejše prijave 

Dokumenti: Veljaven potni list ali osebna izkaznica (še 6 mesecev po potovanju); evropska zdravstvena kartica; komercialno zdravstveno zavarovanje za Evropo s kritjem za pohodništvo in koronavirus; Covid19 potrdilo (če bo potrebno). 

Oprema: Planinska oprema + turistična. Seznam prejmete naknadno. 

Zahtevnost: Potrebna kondicija – čas hoje zapisan v programu. Poti so tehnično lahke, razen kjer je v programu zapisano drugače.

Vključeno v ceno:
5/5
Možna doplačila:

*Doplačila sporočite takoj ob prijavi.
Kasnejše spremembe niso mogoče!

*Odpovednina in zdravstvena in nezgodna zaščita za potovanje v tujini – kaj je vključeno? 

Informacije in prijave

Informacije in prijave preko spodnjega obrazca do zasedbe prostih mest (avtobus) oz. do 1 meseca pred odhodom.

Ob prijavi je potrebno vplačati akontacijo  € oz. € (akontacija z odpovednino) po osebi v roku 24 ur na transakcijski račun:

Izimanija d.o.o.,
Grajena 74,
2250 Ptuj

SI56 6100 0002 0237 748

Sklic/Referenca: SI 00 2523

Namen: DURMITOR

BIC/SWIFT: HDELSI22

Koda namena: SCVE

Razlika se poravna najkasneje 30 dni pred odhodom.

S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate.

*Za planinarjenje po Durmitorju / Črna gora je potrebna psiho-fizična pripravljenost. Glede svoje sposobnosti se posvetujte z zdravnikom in našo agencijo pred prijavo. Časi hoje so zapisani v programu. 

**V primeru nezadostnega števila prijavljenih do 1 meseca pred odhodom se potovanje odpove. Udeleženci dobijo vrnjen celotni vplačan znesek.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve programa vašim željam. Treking potovanje po Črni gori lahko nadgradimo z drugimi planinskimi turami, kolesarjenjem po Črni gori, drugi aktivni športi, izletom v Podgorico, podaljškom na črnomorsko obali ali planinarjenje po Prokletijah in druge aktivnosti.

Posredujte nam vašo rezervacijo planinarjenja po Durmitorju ali povpraševanje za vaš planinski izlet v okviru planinskega društva (PZS). Brezplačno vam pripravimo ponudbo in program popolnoma prilagodimo vašim željam.

POGOSTO POSTAVLJENA VPRAŠANJA

Kako se prijavim? Svojo prijavo nam pošljite preko kontaktnega obrazca ali na elektronski naslov info@izimanija.si v katerem navedete:

 • ime in priimek (kot v potnem listu)
 • na katero destinacijo in termin se prijavljate
 • vašo telefonsko številko
 • želje glede morebitnih doplačil (enoposteljna soba, zavarovanja ipd.)
 • posebnosti glede potovanja (prehranske ali zdravstvene posebnosti, želje glede spalnega reda ipd.)

V kolikor se prijavljate skupaj s partnerjem navedite podatke obeh. Za potrditev prijave je potrebno vplačilo akontacije v roku 24 ur od pisne potrditve prijave. Podatki za nakazilo so navedeni zgoraj. 

Velikost skupine? Predvidena velikost skupine je 40-50 potnikov.  

Potujem sam/-a in ne želim enoposteljne sobe? Dobrodošli. V kolikor želite deliti sobo z drugo sopotnico ali sopotnikom to sporočite ob prijavi in vam bomo ”cimro ali cimra” našli mi. Veliko ljudi potuje samih in verjamemo, da se bo našla druga potnica ali potnik za delitev sobe. V kolikor vam ”cimre ali cimra” ne uspemo najdit in ste ob prijavi bili pripravljeni deliti sobo z drugo osebo vam stroška enoposteljne sobe NE zaračunamo.

Kakšni so plačilni pogoji? Ob prijavi poravnate akontacijo na TRR. Razliko pa do 30 dni pred odhodom. Možno je plačevanje po obrokih, ali v enkratnem znesku. Ko se bo približeval rok plačila vam bomo poslali opomnik. Zaradi lažje razporeditve vaših odhodkov priporočamo zgodnejše prijave.

Dodatna vprašanja? Ali je ostalo kakšno vprašanje neodgovorjeno? Prosim napišite nam vprašanje, pomislek ali idejo preko spodnjega kontaktnega obrazca. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Zagotovo si želiš avanturo, kajne? =)

Prijavi se sedaj!

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaša telefonska številka (obvezno)

  Izberi termin

  Izberi doplačila

  Vaše sporočilo

  Sorodna potovanja

  Comments are closed.
  CLOSE
  CLOSE