Everest BC in Island Peak 6189 m

Island peak 6189 m

Treking Everest bazni tabor

Polnimo skupino! 🙂 36%

Zakaj z nami na treking odpravo v Himalajo?

Edinstvena himalajska izkušnja s trekingom pod najvišjimi gorami sveta vse do baznega tabora pod Mt Everestom. Dodatna češnjica na torti pa bo še vzpon na šesttisočak Island Peak, ki ne bo pustil nikogar ravnodušnega. 

Vzpon na Island Peak 6189 m (Imja Tse) je namenjen planincem, gornikom in rekreativcem, ki…

 • Se želijo povzpeti na ”lahko dostopen” 6000čak,
 • Želijo uresničiti otroške sanje osvojiti himalajsko goro z magičnimi razgledi,
 • So v dobri psiho-fizični kondiciji za gibanje na visoki nadmorski višini,
 • Želijo stopiti z cone udobja in premaknit svoje meje,
 • Želijo spoznati eksotičen in raznolik Nepal od zelene doline do pobeljenih vrhov. 

Treking do baznega tabora pod Everestom je ”must-do” za vse hribolazce in je tehnično nezahteven; potrebna je le kondicija vsakodnevne hoje od tabora do tabora skozi gorske vasice. Vzpon na Island Peak lahko izpustite in kak dan uživate v miru v objemu himalajskih gora. 

 

Potrebuješ še kakšen razlog zakaj z nami v 2022? 🙂

Program treking odprave v Himalajo:

1. dan
Zbor udeležencev trekinga na Brniku oz. bližnjem letališču (Zagreb, Benetke, Dunaj, …). Polet s prestopom proti Aziji. [časovnica odhoda je odvisna od ugodnih letalskih kart]
2. dan
Pristanek na letališču Katmandu KTM 1338 m v Katmandujski dolini. Transfer do mesta nepalske prestolnice. Namestitev v hotelu. Prosti čas za samostojno raziskovanje mesta, nakupe, pakiranje in spoznavanje lokalne kulture. Nočitev.
3. dan
Zajtrk v hotelu. Notranji let Katmandu KTM 1400 m – Lukla LUA 2880 m, ki nam bo postregel z izjemnimi zračnimi pogledi na Himalajo. Pristanek na letališču Lukla, ki velja za eno izmed nevarnejših letališč na svetu. Sestanek ekipe in priprava opreme za šerpe. Treking po Nepalu bomo začeli po slikoviti dolini do reke Phakding 2652 m. Namestitev v lodgu. Večerja. Nočitev. (3 ure hoje).
4. dan
Zajtrk. Nadaljevanje planinarjenja ob reki Dudh Kosi, mimo majhne vasi, obdelanih polj in samostana vse do Monje 2835 m, kjer bo kosilo. Trek do vstopa na območje Sagarmatha National parka, kjer bomo dobili dovolilnico za vstop na območje. Sledi kratek spust in prečkanje mostu do Jorsale 2800 m. Tukaj se že lahko oziramo na Mt. Everest 8848 m, Nuptse 7879 m in Lhotse 8383 m. Namestitev v lodgu v osrčju Namche Bazaarja 3447 m. Večerja. Nočitev. (6 ur hoje).
5. dan
Zajtrk. Dan za aklimatizacijo v Namche Bazaarju 3447 m, ki ga lahko izkoristimo za krajše sprehode, raziskovanje okolice ali druženje. Večerja. Nočitev.
6. dan
Zajtrk. Poleg že omenjenih gora bomo ta dan zagledali tudi Ama Dablam 6696 m in Kangtaige 6779 m. Spustili se bomo do reke Imja Khola in se ustavili za kosilo v Phunki 3200 m. Popoldan pa nadaljujemo z vzponom na Thyangboche samostan, ki velja za eno najlepših točk trekinga. Namestitev v lodgu v Thyangboche 3863 m. Po želji še obisk samostana, kjer so vse odprave, ki gredo osvajat Mt. Everest posvečene. Večerja. Nočitev. (5 ur hoje)
7. dan
Zajtrk. Kratek spust skozi gozd do travnikov Devouchea in do visečega mostu reke Dudh Kosi. Sledi bolj umirjen sprehod do vasi Pangboche 3985 m. Možnst obiska samostana. Kosilo. Nadaljvanje po zanimivi pokrajni Pangboche, mimo obzidja Chortens in Mani, v izvrstno vas Dingboche 4410 m. Večerja. Nočitev v Dingbochu. (4 ure hoje)
8. dan
Zajtrk. Prost dan za čim boljšo aklimatizacijo, ki ga lahko izkoristimo za sprehod do čudovite doline Chukung. Popoldanski regenerativni počitek. Večerja. Nočitev v Dingbochu.
9. dan
Zajtrk. Vzpon proti Lobucheju 4910 m. Počitev v Thuglu. Kosilo. Nadaljevanje vzpona do grebena, kjer se nahaja Sherpa spomenik v spomin na hrabre planince, ki so umrli med ekspedicijami. Treking do morene ledenika Khumbu s pogledom na vrhova Pumori 7145 m in Widow’s Peak. Popoldanski prihod v Lobuche 4910 m z razgledom na Nuptse 7855 m in Tawatse 6501 m. Večerja. Nočitev. (6-7 ur hoje)
10. dan
Zajtrk. Trek do Gorakshepa 5140 m, ki je bil osnovni tabor za švicarsko ekspedicijo na Everest leta 1952. Postavitev šotorov v taboru. Kosilo. Vzpon na Kala Pattar 5550 m, ki ima čudovit razgled na Mt. Everest, traja približno eno uro. Vrnitev v tabor v Gorakshepu bo trajala tri ure. Večerja. Nočitev. (6 ur hoje).
11. dan
Zajtrk. Zapustili bomo objem Everesta in tabora Gorakshep 5140 m in se podali v Chhukung 4730 m. Večerja. Nočitev. (6 ur hoje)
12. dan
Zajtrk. Zdaj bo šlo počasi zares – zapustili bomo vasico Chhukung, kjer si bomo izposodili manjkajočo opremo in se povzpeli do Island Peak Base camp 5200 m. Priprave za vzpon in izobraževalni tečaj. Večerja. Nočitev. (4 ure hoje)
13. dan
Nočni vzpon na Island Peak 6189 m po ledeniškem terenu. V strmejših predelih pri vrhu nam bo v pomoč fiksna vrv za katero bomo pripeti. Juhu – osvojili smo Imja Tse. Povratek mimo Island Peak baznega tabora do vasice Chhunkung 4730 m.
14. dan
Rezervni dan v primeru slabega vremena. V primeru, da vrh osvojimo dan prej, naše planinsko potovanje nadaljujemo proti dolini.
15. dan
Zajtrk. Prečkali bomo leseni most in se priključili poti, ki pripelje iz Dingboche in nadaljujemo do Pangboche 3985 m, kjer bomo imeli kosilo. Prečili bomo reko Dudh Kosi in se čez gozd rododendroma spustili čez travnike Devouche in povzpeli na Thyangboche 3863 m. Večerja. Nočitev. (7 ur hoje).
16. dan
Zajtrk. Iz vasice Tengboche se bomo spustili strmo do reke Dudh Koshi in nadaljevali skozi vasice, kjer bivajo pravi Šerpe, ki verujejo v budizem. Ko vasico krasijo zastavice vemo, da smo se vrnili v Namche Bazaar. Večerja. Nočitev. (7 ur hoje)
17. dan
Zajtrk. Zadnji dan trekinga po Himalaji bomo srečevali mnoge nasproti hodeče navdušence, ki bodo z avanturo šele začeli. Z Monja se bomo spustili do Phakdinga in se povzpeli v živahno vasico Lukla, kjer se naš treking po Nepalu zaključi. Večerja. Nočitev. (8 ur hoje)
18. dan
Zajtrk. Jutranji polet Lukla – Katmandu. Namestitev v hotelu. Prost popoldan za samostojno raziskovanje mesta, nakupe, proslavljanje, druženje in načrtovanje prihodnjih podvigov. Nočitev.
19. dan
Rezervni dan za primer odpovedi leta Lukla – Katmandu.
20. dan
Prost dan v Katmanduju za ogled mesta in nakupe.
21. dan
Povratek v Slovenijo je odvisen od urnika poletov in bo znan ob nakupu letalske karte. V kolikor bo let popoldan ali zvečer bo še čas za zadnje raziskovanje nepalske prestolnice.
22. dan
Prihod v domovino in nadaljevanje praznovanja uspeha iz Himalaje.

Pridružujemo si pravico do odhoda +/-2 dni v primeru ugodnejših letalskih kart. O morebitni spremembi boste pravočasno obveščeni. Sprememba lahko nastane tudi zaradi združevanja poletov. Program se v praksi lahko prilagodi objektivnim in subjektivnim okoliščinam.

Cena treking potovanja

Cena trekinga Everest BC in vzpon na Island Peak 6189 m pri min. 8 potnikih znaša 3450 €/osebo za prijave do 15.5.2022

Redna cena: 3750 € na osebo za kasnejše prijave

Popust: 500 € brez vzpona na Island Peak; 

15€ za vse, ki ste bili z nami na Kilimanjaru

Vključeno v ceno:
5/5
Možna doplačila/ni vključeno:

*Doplačila sporočite takoj ob prijavi.
Kasnejše spremembe niso mogoče!

*Odpovednina in zdravstvena in nezgodna zaščita za potovanje v tujini – kaj je vključeno? 

+DARILO: pohodniška majica 😉 

Informacije in prijave

Informacije in prijave preko spodnjega obrazca ali na: info@izimanija.si do zapolnitve prostih mest (max 12).

Ob prijavi je potrebno vplačati akontacijo 1500 € oz. 1684 € po osebi v roku 24 ur na transakcijski račun:

Izimanija d.o.o.,
Grajena 74,
2250 Ptuj

SI56 6100 0002 0237 748

Sklic/Referenca: SI 00 6189

Namen: ISLAND PEAK

BIC/SWIFT: HDELSI22

Koda namena: SCVE

Razlika se poravna najkasneje 60 dni pred odhodom.

S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate.

*V primeru nezadostnega števila prijavljenih do 3 mesece pred odhodom se potovanje odpove. Udeleženci dobijo vrnjen celotni vplačan znesek.

**Za treking do baznega tabora Everest je potrebna psiho-fizična pripravljenost za večurno gibanje na visoki nadmorski višini. Za vzpon na Island Peak je potrebna predhodna tehnična usposobljenost gibanja v snežnih razmerah v visokogorju. Glede svoje sposobnosti se posvetujte z zdravnikom in našo agencijo pred prijavo.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve programa vašim željam. Planinsko potovanje po Nepalu lahko nadgradimo s trekingom v kakšno drugo dolino ali z vzponom na kak drug vrh. 

Posredujte nam vašo rezervacijo trekinga v Himalajo ali povpraševanje za vaše treking potovanje Everest BC v okviru planinskega društva (PZS) ali drugih interesnih skupin. 

Rezerviraj si svoje mesto sedaj s plačilom akontacije. Število mest je omejeno!

POGOSTO POSTAVLJENA VPRAŠANJA

Kako se prijavim? Svojo prijavo nam pošljite preko kontaktnega obrazca ali na elektronski naslov info@izimanija.si v katerem navedete:

 • ime in priimek (kot v potnem listu)
 • na katero destinacijo in termin se prijavljate
 • vašo telefonsko številko
 • želje glede morebitnih doplačil
 • posebnosti glede potovanja (zdravstvene ali prehranske posebnosti, želje glede spalnega reda ipd.)

V kolikor se prijavljate skupaj s partnerjem navedite podatke obeh. Za potrditev prijave je potrebno vplačilo akontacije v roku 24 ur. Podatki za nakazilo so navedeni zgoraj. Prav tako nam pošljite fotokopijo potnega lista na sedež podjetja ali skeniran na naš email.

Kakšna bo velikost skupine? V skupini bo približno 10-15 udeležencev, kar je najbolj optimalno za uspešno osvajanje vrha Island Peak in za pohodniški del trekinga do Everest baznega tabora. 

Kako je glede prtljage? Teža ter dimenzije oddane in ročne prtljage na letalu so odvisni od letalske družbe s katero letimo. Na omenjeni relaciji ne vozijo nizkocenovniki, tako da lahko ima vsak 1 večji kos (vsaj 20 kg) prtljage in en manjši kos prtljage (nahrbtnik vsaj 8 kg). Več podrobnosti prejmete pred odhodom.

Koliko prtljage nosim na trekingu? Na trekingu v Himalaji nosimo samo dnevno prtljago – malica, tekočina, topla oblačila, prva pomoč in podobno. Ostalo nam nosijo nosači do teže kot je zapisana v razpisu. Vseskozi je pomembno, da hodimo z lahkih nahrbtnikom.

Kako je glede nosačev? Vsak nosač nam nosi do 15 kg osebne prtljage po osebi. Zjutraj spakiramo svojo veliko torbo, ”prasico”, duffle bag, velik nahrbtnik in ga predamo nosačem. Ko prispemo v naslednji tabor nam nosač prinese našo torbo. Kljub temu, da so nosači pošteni, svetujemo uporabo ključavnice na torbah. Nepalski nosači so Sherpe, ki nosijo do 30 kg prtljage, tako da si dva planinca delita enega nosača.

Kakšen jezik govorijo v Nepalu? V Nepalu in na trekingu boste lahko uporabljali angleški jezik in nepalščino. Angleščina domačinov je preprosta. Znanje tujega jezika ni pogoj za udeležbo na trekingu. Slovenski predstavnik vam bo vse potrebno tudi prevajal. Zagotovo se boste marsikatero besedo v nepalščini naučili in pomnili dlje časa.

Kje bomo nameščeni? V Katmanduju bomo nameščeni v (za slovenske razmere) preprostem hotelu v dvoposteljnih in triposteljnih sobah. Vsaka soba ima svoj tuš. Na trekingu bomo prenočevali v planinskih postojankah v večposteljnih sobah, ki izgledajo podobno kakor naše planinske koče t.i. lodge (penzion).

Kaj bomo jedli? V hotelih imamo nočitev z zajtrkom. Ostali obroki v mestu so v individualni domeni, a se vseeno lahko odpravimo skupaj v lokalno restavracijo. Na trekingu imamo polni penzion (3 obroki na dan). Vegeterjanska prehrana je možna v kolikor nas na to opozorite ob prijavi.

Ali je voda pitna? Voda v mestu ni pitna in je obvezno kupovanje vode v plastenkah. Za treking svetujemo uporabo termovk oz. bidonov. Če ste občutljivi vzemite še tablete za razkuževanje vode.

Ali je res potrebno veliko piti? Za povečanje možnosti uspešnega trekinga po Himalaji je potrebno popiti zadostno količino tekočine – vsaj 5 litrov na dan. Pod tekočino se štejejo naši hladni napitki (voda, cedevita,…), topli napitki (čaj, kakav,…) ali juhe in enolončnice. 

Kdo je naš slovenski vodnik? Predviden vodnik je slovenski planinski vodnik in turistični vodnik z mednarodno licenco. Spoznali ga boste na spoznavnem srečanju. Predviden vodnik je Izidor.

Kako bomo potovali do Himalaje? V kolikor ne letimo iz Brnika organiziramo letališki transfer do bližnjega letališča. Vožnja z letalom s prestopanjem traja cca 12-16 ur. Predvidena letalska družba: Turkish Airlines, Air France, FlyDubai ipd. 

Kako se bomo vozili po Nepalu? Po državi bomo potovali na različne načine: avtobus, minibus, džipi in podobno. Ceste so razgibane; vozila pa povprečno starejša kot pri nas. Vsi lokalni prevozi po programu so vključeni v ceno. Vozi se po levi strani ceste – kot Angleži.

Kakšno opremo potrebujem? Priporočamo planinsko – turistično opremo. Seznam potrebne opreme prejmete 2 meseca pred odhodom. Tehnična oprema je potrebna le za vzpon na Island Peak. V kolikor bi šli samo na treking do baznega tabora Everest tehnične opreme ne potrebujete, saj so poti lahke. Vseskozi je priporočljiva uporaba pohodnih palic.

Kakšno bo vreme? Potujemo v sušnem obdobju – po deževnem monsunu, kar pomeni da bo v nižinskih predelih vroče cca 30-35 °C in padavin ni za pričakovati. V gorskih predelih pričakujemo temperature pod ničlo in snežne padavine (v primeru padavin).

Ali zmorem? Za treking do BC Everest je potrebna psihična in fizična priprava. Predhodne izkušnje z visokih vrhov niso potrebne, ampak so zaželene. Predlagamo kondicijske priprave v slovenskih gorah, obisk višinske sobe in jemanje Edemox-a po predhodnem posvetu z zdravnikom. Treking hoja je počasna, korak po korak, stopalo pred stopalo – slednje pomeni večje možnosti za osvojitev cilja. Za vzpon na Island Peak so zimske gorniške izkušnje zelo zaželjene, saj je potrebno hoditi z derezami, cepinom in s pomočjo fiksne vrvi. Garancije za vrh ni.

Kako se pripravit na vzpon na Island Peak? Gorniške izkušnje so zelo zaželene. V kolikor še nikoli niste hodili s pravimi derezami vam vzpon odsvetujemo. Predlagamo, da se pred našim potovanjem podate na kakšno večdnevno planinarjenje po ledeniških Alpah z 2000 metri vzpona v enem dnevu. Enodnevni tek na Triglav in nazaj ni merilo. Potrebna je vztrajna hoja gor in dol.

Kakšen je vpliv višine na človeka? Gibanje na visoki nadmorski višini je za vsakogar prvič rahlo presenečenje, saj je dihanje globlje; človek se zadiha že ob hitrih gibih. Slednje velja nad višino cca 4500 m. Doleti vas lahko kakšen hitro-minljiv glavobol ali nad 5000 m slabost. Upoštevamo načela postopne aklimatizacije. Glede na dolžino programa ne bi smeli biti težav glede višine. 

Kako je glede denarja? Uradna valuta je nepalski rupi, ki jih bomo zamenjali v Katmanduju. Približna menjava je 1 € = 135 NPR. Za natančnejši podatek preveri na Banki Slovenije ali drugod. V glavnem se uporabljajo ameriški dolarji USD; manj evri EUR. 

Potni list ali osebna izkaznica? Za vstop v Nepal je obvezen veljaven potni list, ki velja še najmanj 6 mesecev od predvidenega izstopa iz države. Potrebujete vsaj 4 prazne strane za vizo in žige mejnih oblasti.

Ali potrebujem vizum? Slovenski državljani pridobimo vizo na letališču ob prihodu. Strošek vize je 50 USD. Potrebno je le izpolniti obrazec; fotografija ni potrebna.

Ali je Nepal varna država? Obstajajo določeni zadržki v nekaterih delih države. Odsvetuje se samostojno gibanje ponoči po mestu in kazanje denarja v javnosti. Za domačine smo Evropejci kot bankomat, zato je obvezno skrivanje svojega denarja, dokumentov in vrednih stvari pod oblačili, na različnih (skritih) mestih v prtljagi ipd. Podrobnosti preverite na Ministrstvu za zunanje zadeve.

Kako je glede cepljenj? Nobeno klasično potovalno cepljenje ni obvezno, razen za Covid19. Priporočamo predhoden obisk Potovalne ambulante na najbližjem ZZV, kjer vam bo zdravnik svetoval glede cepljenj in ostalih posebnosti. Preventiva je bolje kot kurativa.

Ali so napitnine obvezne? Napitnine so v Himalaji obvezen del prispevka udeležencev. 

Kakšni so plačilni pogoji? Ob prijavi poravnate akontacijo na TRR. Razlika pa kot je navedeno v razpisu pred odhodom. Možno je plačevanje po obrokih, ali v enkratnem znesku. Ko se bo približeval rok plačila posameznega obroka vam bomo poslali opomnik. Zaradi lažje razporeditve vaših odhodkov priporočamo zgodnejše prijave.

Ali so kakšne lokalne posebnosti? Promet poteka po levi strani ceste – angleški stil. Odsvetujemo izzivalno oblačenje. Prav tako potrebujete adapter za angleške vtičnice.

Kako je glede komunikacije s svetom? V mestnih namestitvah je (počasi delujoče) brezžično internetno omrežje. Telefonski signal je omejen na poseljena območja. Stroški klicev iz Nepala v Slovenijo so cca 3-4 € na minuto; strošek SMS sporočila cca 0,6 €. Kadar bo mogoče bo vodnik objavil kakšno fotografijo na naši Facebook strani.

Ali bomo pred odhodom imeli srečanje? Srečanje vseh udeležencev je predvideno cca 2 meseca pred treking odpravo na Island Peak oz. kakor je navedeno v ponudbi. Srečanje je planirano v osrednji Sloveniji čez teden v popoldanskih urah. Tam se bo predstavil sam potek trekinga, seznam potrebne opreme in odgovorili bomo na morebitna vaša vprašanja. 

A je še ostalo kakšno vprašanje neodgovorjeno? Zakaj bi čakali na jutri, ko pa lahko izkoristimo prednosti globalizacije še danes. Dosegljivi smo na +386 70 614 784 ali na info@izimanija.si ali preko spodnjega kontaktnega obrazca.

Izvedi več o destinaciji na našem blogu 🙂

Zagotovo si želiš avanturo, kajne? =)

Prijavi se sedaj!

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaša telefonska številka (obvezno)

  Izberi termin (obvezno)

  Izberi doplačila

  Vaše sporočilo

  Sorodna potovanja

  Comments are closed.
  CLOSE
  CLOSE