Treking potovanje Gruzija

TREKING GRUZIJA

julij in avgust 2024

Zbiramo prijave 100%

Zakaj z nami na treking po Gruziji?

Gruzija je znana po svojih naravnih lepotah. Ima veliko podnebnih pasov, od sredozemskega do subtropskega, kot tudi različnih tipov pokrajin. Od morja do visokogorja, od puščav do vinogradov in do gozdov ter ledenikov.

Z lepoto in šarmom gruzijskih gora se lahko kosajo samo največja naravna čudesa sveta!

Planinarili bomo po znameniti pokrajini Svaneti in po pogorju Juta na višini nad 2500-3000 metrov. Veslali bomo po smaragdni reki v kanjonu Martvili. Povzpeli se bomo do najvišjega slapa v Gruziji, ki se nahaja pod vnožjem gruzijskega Matterhorna, ter se kopali v Črnem morju. Ogledali si bomo gruzijsko prestolnico Tbilisi, Mestio, mesto v skali Uplistsikhe, cerkvo Tsminda Sameba, vasico iz 7.stoletja in Stalinov muzej. Degustirali bomo znano gruzijsko vino v lokalni vinski kleti…

Pohodniška Gruzija – poletno planinsko potovanje Gruzija – mi smo pripravljeni; pa ti? 

Program treking potovanja v Gruzijo:

1. dan
Zbor udeležencev v popoldanskih urah na letališču Jožeta Pučnika Brnik LJU. Večerni polet proti Gruziji z vmesnim prestopanjem v eni izmed evropskih prestolnic. Letimo s Turkish Airlines iz Ljubljane in kratkim prestopanjem v Istanbulu.
2. dan
Po prestopanju sledi polet proti gruzijski prestolnici Tbilisi TBS, kamor predvidoma prispemo v jutranjih urah. Transfer do mesta Tbilisi. Ogled mesta Tbilisi, čas za samostojne sprehode, nakupe ali hedonizem. Namestitev v penzionu. Nočitev.
3. dan
Zajtrk. Treking po pogorju Juta. S terenskimi vozili se bomo povzpeli na višino 2240 m in peš nadaljevali do jezera Juta 2650 m. Transfer do naselja Stepantsminda oz Kazbegi 1740 m. Namestitev v penzionu. Nočitev. (3 ure hoje)
4. dan
Zajtrk. S terenskimi vozili se bomo povzpeli do cerkve Tsminda Sameba 2175 m. Nadalje se povzpnemo do sedla na višini 3050 m, od koder se nam odpre čudovit pogled na goro Kazbek 5033 m. Transfer do gruzijske prestolnice Tbilisi. Namestitev v penzionu. (6 ur hoje)
5. dan
Zajtrk. Vožnja proti zahodu države. Naša postojanka bo naselje Gori, kjer si bomo ogledali Stalinov muzej, saj je bil sovjetski vodja tukaj rojen. Po poti se bomo sprehodili skozi mesto v skali: Uplistsikhe. Brez degustacije gruzijskega vina v Gruziji ne gre, zato bomo obiskali lokalno vinsko klet. Transfer do mesta Kutaisi. Nočitev v penzionu. (dan brez hoje)
6. dan
Zajtrk. V kanjonu Martivili se bomo preizkusili v veslanju po umirjeni smaragdni reki. Zapeljali se bomo proti slovitemu pogorju Svaneti. Popoldanski prihod v Mestio, ki se nahaja v osrčju pogorja. Nočitev v Mestii. (dan brez hoje)
7. dan
Zajtrk. Začetek večdnevnega trekinga po Svanetiju. Planinarjenje po ledeniški poti Shkhara. Obiskali bomo Ushguli, zgodovinsko gorsko mesto in eno najvišjih stalnih naselij v Evropi. Nočitev v Svanetiju. (6 ur hoje)
8. dan
Zajtrk. Še en čudoviti dan trekinga po pogorju Svaneti z vzponom do slikovitih jezer Koruldi 2750 m. Nočitev v Svanetiju (6 ur hoje)
9. dan
Zajtrk. Povzpeli se bomo do najvišjega slapu v Gruziji – Shdugra, ki se nahaja pod vznožjem gore Ushba 4710 m (gruzijski Matterhorn). Transfer do obale Črnega morja, mesto Ureki. Namestitev v penzionu. Kopanje. Nočitev. (6 ur hoje)
10. dan
Zajtrk. Povratek v prestolnico Tbilisi, kjer se bomo okopali v zgodovinskih toplicah z vročo vodo bogato z žveplom. Popoldanski prosti čas za samostojne nakupe, oglede in pakiranje. Kulinarično doživetje in veselo druženje.
11. dan
Kmalu po polnoči odhod na letališče in povratek proti Sloveniji, kamor predvidoma prispemo v dopoldanskih urah.

Cena treking potovanja

Cena trekinga po Gruziji (odhod 12.7.2024) pri min. 10 potnikih znaša 1750 €/osebo za prijave s plačilom akontacije do 29.4.2024

Cena trekinga po Gruziji (odhod 26.7.2024) pri min. 10 potnikih znaša 1775 €/osebo za prijave s plačilom akontacije do 15.4.2024

Redna cena: 1900 €/osebo za kasnejše prijave

Vključeno v ceno:
5/5
Možna doplačila:

*Doplačila sporočite takoj ob prijavi.
Kasnejše spremembe niso mogoče!

*Odpovednina in zdravstvena in nezgodna zaščita za potovanje v tujini – kaj je vključeno? 

*DARILO*za prvih 5 prijavljenih na termin, ki prejmejo Izimanija planinsko majico 🙂 

Informacije in prijave

Informacije in prijave preko spodnjega obrazca do zasedbe prostih mest (10-15 oseb) oz. najkasneje do 30 dni pred odhodom.

Ob prijavi je potrebno vplačati akontacijo 500  oz. 598 € z odpovednino v roku 24 ur na transakcijski račun:

Izimanija d.o.o.,
Grajena 74,
2250 Ptuj

SI56 6100 0002 0237 748

Sklic/Referenca: SI 00 3000

Namen: GRUZIJA

BIC/SWIFT: HDELSI22

Koda namena: SCVE

Razlika se poravna najkasneje 30 dni pred odhodom.

S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate.

Dokumenti: Slovenski potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od predvidenega izstopa iz države; komercialno zdravstveno zavarovanje za cel svet, ki vključuje tudi stroške morebitnega helikopterskega reševanja v Gruziji. Viza za Slovence ni potrebna. Covid test ali cepljenje (če bo potrebno). 

*Za treking po Gruziji je potrebna psiho-fizična pripravljenost. Glede svoje sposobnosti se posvetujte z zdravnikom in našo agencijo pred prijavo.

 

Rezerviraj si svoje mesto sedaj s plačilom akontacije. Število mest je omejeno!

POGOSTO POSTAVLJENA VPRAŠANJA

Kako se prijavim? Svojo prijavo nam pošljite preko kontaktnega obrazca v katerem navedete:

– ime in priimek (kot v potnem listu)

– na katero destinacijo in termin se prijavljate

– vašo telefonsko številko

– želje glede morebitnih doplačil

– posebnosti glede potovanja (prehranske ali zdravstvene posebnosti, želje glede spalnega reda ipd.)

V kolikor se prijavljate skupaj s partnerjem navedite podatke obeh. Za potrditev prijave je potrebno vplačilo akontacije v predpisanem roku, sicer je prijava neveljavna. Podatki za nakazilo so navedeni zgoraj. Prav tako nam pošljite fotokopijo potnega lista na sedež podjetja ali skeniran na naš e-mail.

Kako velika bo skupina? V skupini nas bo med 10 do 15 udeležencev, kar se nam zdi najbolj optimalno za vzajemno delovanje ekipe.

Potujem sam/-a in ne želim enoposteljne sobe? Dobrodošli. V kolikor želite deliti sobo z drugo sopotnico ali sopotnikom to sporočite ob prijavi in vam bomo ”cimro ali cimra” našli mi. Veliko ljudi potuje samih in verjamemo, da se bo našla druga potnica ali potnik za delitev sobe. V kolikor vam ”cimre ali cimra” ne uspemo najdit in ste ob prijavi bili pripravljeni deliti sobo z drugo osebo vam stroška enoposteljne sobe NE zaračunamo oz. vas namestimo v triposteljno sobo.

Kako je glede prtljage? Pri pakiranju zmeraj velja načelo racionalnosti. Predlagamo večji nahrbtnik / potovalno torbo / transportno vrečo za večje stvari in majhen nahrbtnik, ki bo na letalu kot ročna prtljaga in ga boste uporabljali za treking. Letalski prevoznik Turskih Airlines omogoča 20 kg prtljage ali več, ki gre v prtljažnik letala in 8kg ročne prtljage dimenzij 55x40x23 cm, ki gre z nami na letalo. Ker je potovanje krožno, jo bomo imeli vsak dan s seboj. Med trekingom nam bomo prepeljali prtljago do naslednje točke.

Kakšen jezik bomo uporabljali? Jezika, ki bosta na naši poti prisotna sta turški in kurdski jezik. Angleščina vam kot mednarodni jezik pride prav pri pogovoru z domačini. Slovenski predstavnik vam bo na poti, v kolikor bo potrebno, tudi prevajal. Znanje tujega jezika ni obvezno pri udeležbi na trekingu po Turčiji.   Gruzijski popotniški slovarček

Kje bomo nameščeni? Ves čas planinskega potovanja po Gruziji bomo nameščeni v dvoposteljnih sobah. Tip namestitve so hoteli 3* ali penzioni t.i. guesthouse. Povsod je tuš, elektrika in podobne dobrine. V gorskih vasica je vse bolj skromno.  

Kaj bomo jedli? Evropska oz. gruzijska oz. ruska kulinarika. V času trekinga imamo polni penzion. Zajtrk in večerja v penzionih; lunch paket za na pot. Sicer pa imamo nočitev v zajtrkom; ostale obroke si bomo privoščili po poti ali malica iz nahrbtnika (iz trgovine). Vedno je možnost vegeterjanske prehrane, če nas na to opozorite ob prijavi.

Ali je voda pitna? Obvezno je kupovanje in pitje vode v plastenkah.

Kako je glede alkohola? Alkohol je možno kupit in uživat vsaki dan predvsem pivo, vino ali lokalno žganje. Priporočamo pitje alkohola v zmernih količinah.

Kako bomo potovali do Tbilisija? Z letalom podjetja Turkish Airlines bomo poleteli preko Istanbula (prestop) do Tbilisija. Organiziran prevoz nas na letališču pobere in se zapeljemo do namestitve v Tbilisiju, kjer bomo nastanjeni. Po želji lahko izberete drugo letalsko družbo ali pa se nam priključite prvi dan. V primeru, da ne potujete po izbranem itinerariju dodatne stroške krijete sami npr. prevoz letališče – hotel ali dodatna nočitev.

Kako se bomo vozili po Gruziji? Po Gruziji in do izhodišč se bomo vozili s posebnim prevozom (minibus, kombi, džipi ipd.). Ceste so razgibane; vozila pa povprečno starejša kot pri nas. Vsi prevozi po programu so vključeni v ceno.

Kdo je vodja poti? Predviden je turistični vodnik oz. planinski vodnik UIAA. Zraven pa bo tudi lokalni vodnik, ki bo prav tako skrbel za varnost in udobje skupine, saj naše skupine skozi vsa leta sodelovanja dobro pozna. 

Kakšno opremo potrebujem? Priporočamo turistično opremo za potovanje in mesto ter planinsko opremo, kot jo imamo v slovenske hribe. Seznam potrebne opreme prejmete naknadno najkasneje 1 mesec pred odhodom.

Kakšno vreme bomo imeli?  V dolini in v mestih bodo temperature cca 30-35 °C. Klik -> Vreme Tbilisi, Vreme Kutaisi. V času planinarjenja po Gruziji bodo temperature hladnejše, saj se bomo gibali na višinah 2000-3000 m – pričakujemo morda tudi okrog 0 °C.  

Ali imam dovolj kondicije? Turistični del potovanja je primeren za vsakogar. Za planinski del potovanja je potrebna kondicijska pripravljenost. Časi predvidene hoje, višine izhodišč in vrhov so navedene v programu – tako da lahko sami ocenite ali zmorete. V skupini bo lokalni gorski vodnik, slovenski vodnik in še dodatni vodniki glede na potrebe in velikost skupine, ki bodo skrbeli za varnost in ugodje.

Kakšen denar potrebujem? Uradna valuta je gruzijski lar (približna menjava 1€ = 2,77 GEL), ki jo bomo zamenjali v Gruziji. Za menjavo denarja vzemite evrske bankovce. Plačevanje s plačilnimi karticami praviloma ni možno, zato predlagamo gotovino, ki naj bo razporejena na različnih mestih v prtljagi in oblačilih.

Potni list ali osebna izkaznica? Potni list mora biti ob vstopu v državo (neodvisno od tega ali je vizum potreben ali ne) veljaven še najmanj 6 mesecev. Oblasti opozarjajo, da je potrebno imeti v potnem listu vsaj eno prazno stran za žige mejnih oblasti. Svetujemo tudi fotokopijo in fotografijo prve strani potnega lista. Prav tako je zaželena osebna izkaznica za vsak slučaj.

Ali potrebujem vizum? Državljani EU (tudi Slovenci) za vstop v Gruzijo ne potrebujejo vizuma. V kolikor prihajate iz države izven EU oz. Šengena preverite vizumski postopek.

Ali je Gruzija varna država? Obstajajo določeni zadržki v nekaterih delih države, sploh obmejni pas, kjer se mi ne bomo gibali. Vselej velja povečana previdnost v mestih in ob večjih zgostitvah ljudi v mestih. Več preverite na Ministrstvo za zunanje zadeve

Kako je z napitninami? Manjše napitnine so za lokalno prebivalstvo zaželene. Zaključni dan se zbere tudi manjša napitnina za lokalnega vodnika cca 25 €/osebi v kolikor ste bili z izvedbo trekinga po Gruziji zadovoljni.

Ali je možno plačevanje po obrokih? Seveda. Ob prijavi poravnate akontacijo kot je navedeno na razpisu. Razliko pa do 30 dni pred odhodom. Možno je plačevanje po obrokih, ali v enkratnem znesku. Ko se bo približeval rok plačila vam bomo poslali opomnik. Zaradi lažje razporeditve vaših odhodkov priporočamo zgodnejše prijave.

Lokalne posebnosti?  Brez posebnosti.

Ali bomo pred odhodom imeli srečanje? Srečanje vseh udeležencev je predvideno en ali dva meseca pred odhodom, ko se zaključijo prijave. Srečanje je planirano v osrednji Sloveniji čez teden v popoldanskih urah. Tam se bo predstavil sam potek trekinga, seznam potrebne opreme in odgovorili bomo na vaša vprašanja.

A je še ostalo kakšno vprašanje neodgovorjeno? Zakaj bi čakali na jutri, ko pa lahko izkoristimo prednosti globalizacije še danes. Dosegljivi smo preko spodnjega kontaktnega obrazca.

Izvedi več o destinaciji na našem blogu 🙂

Zagotovo si želiš avanturo, kajne? =)

Prijavi se sedaj!

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaša telefonska številka (obvezno)

  Naloži sken osebnega dokumenta:

  Vaše sporočilo

  Sorodna potovanja

  Comments are closed.
  CLOSE
  CLOSE