Pohodniška Ibiza

pohodniška ibiza

Zbiramo prijave 9%

Kaj boš doživel na treking potovanju po Ibizi?

✓   treking po najlepših plažah Ibize
✓   skrito plažo in jamo Es Culleram
✓   ”pozabljene” vasice otoka, v katere turisti le redko zaidejo
✓   najvišji vrh otoka Ibiza – Sa Talaiassa 475 m
✓   znano hippy tržnico
✓   kopanje na smaragdni plaži Cala Comte
✓   obalo Cala d’Albarca, kjer se nahaja znameniti kamniti most
✓   mistični otoček Es Vedrà, ki je turistična ikona Ibize
✓   romarski kraj Es Cubells
✓   ogled prestolnice Eivissa
✓   možnost izleta na bližnji otok Formentera
✓   dobro počutje in ugodno družbo!

 

Program treking potovanja na Ibizo:

1. dan
Dopoldanski transfer do bližnjega letališča (Benetke,…). Direktni polet na letališče Ibiza IBZ. Transfer do mesta, kjer bomo ves čas nastanjeni. Namestitev v hotelu v mestu San Antonio. Nočitev.
2. dan
Zajtrk v hotelu. Osvojili bomo najvišji vrh otoka Ibiza – Sa Talaiassa 475 m po krožni poti iz naselja Sant Josep de sa Talaia. Talaia v katalonščini pomeni opazovalni stolp in tudi mi se bomo lahko razgledovali po celotni Ibizi. Povratek v hotel. Nočitev. (5 ur hoje)
3. dan
Zajtrk v hotelu. Zapeljali se bomo do ”pozabljenih” vasic otoka, v katere turisti le redko zaidejo. Mi se bomo podali na krožno planinsko pot in se spustili do obale Cala d’Albarca, kjer se nahaja znameniti kamniti most. Možnost ogleda že zelo spremenjene kapniške jame Cova de Can Marca. Povratek v hotel. Nočitev. (4-5 ur hoje)
4. dan
Zajtrk v hotelu. Treking po najlepših plažah Ibize. Podali se bomo po krožni poti, ki nas bo popeljala mimo številnih plaž, samotnih cest in kamnitega mostu vse do Platges de Comte. Kopanje na smaragdni plaži Cala Comte s pogledom na bližnje otočke Illa des Bosc, Illa Conillera in Illa de s’Espartar. (2 uri hoje) Popoldanski samostojni ogled prestolnice Eivissa (Ibiza). Nočitev.
5. dan
Zajtrk v hotelu. Raziskovali bomo skrajni vzhodni del otoka. Obiskali bomo znano Hippy tržnico. Kasneje pa se bomo zapeljali do naselja Cala se Sant Vicent in se podali na krožno pot. Vmes bomo obiskali skrito plažo in jamo Es Culleram. Popoldansko kopanje v znanem letovišču. Povratek v hotel. Nočitev. (2 uri hoje)
6. dan
Zajtrk v hotelu. Planinarili bomo do razgledišča na mistični otoček Es Vedrà, ki je turistična ikona Ibize. Kaj ima nenaseljen otoček skupnega s Homerjevo Odisejo boste izvedeli na izletu. Spustili se bomo tudi do znamenite plaže Atlantis, kjer se bomo okopali. Povratek v hotel. Nočitev. (4 ure hoje)
7. dan
Zajtrk v hotelu. Prost dan, ki ga ponavadi izkoristimo za celodnevni izlet na idiličen otok Formentera, kjer se je možnost kopati na neskončnih plažah, kolesarit ali le dopustniško uživat. Nočitev.
8. dan
Zajtrk v hotelu. Transfer do letališča in vkrcanje na letalo, direktni polet Ibiza – bližnje letališče in transfer do Slovenije.

Cena treking potovanja

Cena treking potovanja po Ibizi pri min. 20 prijavljenih znaša  €/osebo za prijave 

Redna cena:  €/ osebo

Vključeno v ceno:
5/5
Možna doplačila:

*Doplačila sporočite takoj ob prijavi.
Kasnejše spremembe niso mogoče!

*Odpovednina in zdravstvena in nezgodna zaščita za potovanje v tujini – kaj je vključeno? 

Informacije in prijave

Informacije in prijave preko spodnjega obrazca ali na: info@izimanija.si do zapolnitve prostih mest.

Ob prijavi je potrebno vplačati akontacijo   € oz. z odpovednino  € v roku 24 ur na transakcijski račun:

Izimanija d.o.o.,
Grajena 74,
2250 Ptuj

SI56 6100 0002 0237 748

Sklic/Referenca: SI 00 475

Namen: IBIZA

BIC/SWIFT: HDELSI22

Koda namena: SCVE

Razlika se poravna najkasneje 30 dni pred odhodom.

S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate.

*V primeru nezadostnega števila prijavljenih do 30 dni pred odhodom se potovanje odpove. Udeleženci dobijo vrnjen celotni vplačan znesek.

 

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve programa vašim željam. Treking potovanje po Ibizi lahko nadgradimo z izletom na bližnje Balearske otoke (Malorka, Menorca), ogledom katerega drugega naselja na otoku, planinarjenja po drugih planinskih poteh, kolesarjenje po Ibizi, izletom z ladjico ter druge aktivnosti.

Posredujte nam vašo rezervacijo trekinga po Ibizi ali povpraševanje za vaš planinski izlet v okviru planinskega društva (PZS). Brezplačno vam pripravimo ponudbo in program popolnoma prilagodimo vašim željam.

POGOSTO POSTAVLJENA VPRAŠANJA

Kako se prijavim? Svojo prijavo nam pošljite preko kontaktnega obrazca ali na elektronski naslov v katerem navedete:

 • ime in priimek (kot v potnem listu)
 • na katero destinacijo se prijavljate in termin
 • vašo telefonsko številko
 • želje glede morebitnih doplačil
 • posebnosti glede potovanja (prehranske ali zdravstvene posebnosti, želje glede spalnega reda ipd.)

V kolikor se prijavljate skupaj s partnerjem navedite podatke obeh. Za potrditev prijave je potrebno vplačilo akontacije v roku 24 ur od pisne potrditve prijave. Podatki za nakazilo so navedeni zgoraj. Prav tako nam pošljite fotokopijo potnega lista ali osebne izkaznice na sedež podjetja ali skenirano na naš email. Potovalni dokument mora biti veljaven še vsaj en dan po predvidenem povratku.

Velikost skupine? Skupaj z vodnikom bo skupina štela 16 do 24 potnikov.   

Potujem sam/a in ne želim enoposteljne sobe? Dobrodošli. V kolikor želite deliti sobo z drugo sopotnico ali sopotnikom to sporočite ob prijavi in vam bomo ”cimro ali cimra” našli mi. Veliko ljudi potuje samih in verjamemo, da se bo našla druga potnica ali potnik za delitev sobe. V kolikor vam ”cimre ali cimra” ne uspemo najdit in ste ob prijavi bili pripravljeni deliti sobo z drugo osebo vam stroška enoposteljne sobe NE zaračunamo.

Prtljaga? Podatki glede prtljage so zapisano v rubriki ”vključeno”. Za ročno prtljago priporočamo nahrbtnik, ki ga boste imeli za izlete. Podrobnejše informacije glede prtljage prejmete v Obvestilu pred odhodom.

Jezik? Na Ibizi govorijo španski jezik, zato je najbolj idealno če ga obvladate. Zaradi razmaha turizma je zelo uporabna angleščina in nemščina. Znanje tujega jezika ni pogoj za udeležbo na potovanju. Vodja poti vam bo na poti kar bo potrebno prevajal. 

Kje bomo nameščeni? Ves čas bomo nastanjeni v hotelu v mestu San Antonio na severu otoka. Od tam delamo dnevne izlete. Ker bivamo vse čas na istem mestu, si lahko kak dan naredite po svoje in se izleta ne udeležite.

Prehrana? V hotelu imamo zajtrk. Ker bivamo v mestu so restavracije na vsakem vogalu. Hrano za čez dan in ture si lahko nakupite v bližnji trgovini ali kjer je možnost v lokalni restavraciji. 

Ali je voda pitna? Svetujemo kupovanje flaširane vode v trgovini, saj je kvaliteta vode iz pipe vprašljiva. Najugodneje si je kupiti večjo ”plastenko” vode cca 10 L in si dnevno pretakat v vaš bidon, meh ali drugo emblažo.

Kdo je naš vodja poti? Vodnik je slovenski planinski vodnik in turistični vodnik z mednarodno licenco, ki je Ibizo že obiskal. 

Prevoz do Ibize? Imamo organiziran transfer (kombiji) iz Slovenije (MB, CE, LJ) do bližnjega letališča in nazaj. Z letalom se bomo vozili cca 2 ure. Podrobnejše informacije prejmete naknadno.

Prevozi po Ibizi? Po otoku bomo potovali z najetimi kombiji oz. minibusem z lokalnim voznikom v primeru večjega števila prijavljenih. 

Kakšno opremo potrebujem? Priporočamo planinsko – turistično opremo. Tehnična oprema ni potrebna. Seznam potrebne opreme prejmete naknadno najkasneje 1 mesec pred odhodom.

Vreme? Ibiza je otok večne pomladi, zato ima v tem času standardno temperaturo cca 25°C. Obilnejše padavine so redkost. V nekaterih predelih je pogosto vetrovno.

Ali zmorem? Na planinskem potovanju po Ibizi imamo nekaj izletov, ki so lažji, lahki pohodniški ali turistični. Potovanje na Ibizo je primerljivo pohajkovanju po jadranskih otokih.

Kakšen denar potrebujem? Uradna valuta je evro €. Plačevanje s plačilnimi karticami je v večini mogoče; vseeno pa predlagamo gotovino v evrih. Odvisno od vaših potreb in želja predlagamo, da imate s seboj cca 150€ žepnine ali več v primeru če želite nakupovat.

Potni list ali osebna izkaznica? Otok Ibiza spada pod Španijo (država EU) zato za prestop meje potrebujemo veljavno osebno izkaznico ali potni list.

Ali potrebujem vizum? Ker potujemo znotraj EU slovenski državljani vizuma ne potrebujemo.  

Varnost? Ibiza je varno območje. Obstajajo določeni zadržki v predelih večje zgostitve turistov. Potrebna previdnost kakor drugod po svetu.  

Napitnine? Napitnine so v gostinskih lokalih vračunane v ceno ali pa se pričakujejo simbolične napitnine na katere ste opozorjeni.

Plačevanje? Ob prijavi poravnate akontacijo na TRR. Razliko pa do 30 dni pred odhodom. Možno je plačevanje po obrokih, ali v enkratnem znesku. Ko se bo približeval rok plačila vam bomo poslali opomnik. Zaradi lažje razporeditve vaših odhodkov priporočamo zgodnejše prijave.

Kakšne so lokalne posebnosti? Brez posebnosti – podobno kot drugod v Evropi. 

Ali je predvideno srečanje udeležencev? Predhodno srečanje potnikov za Ibizo ni predviden. Pred odhodom prejmete Obvestilo pred odhodom na 4 straneh s podrobnostmi. Če bo takrat še kaj nejasnega, vam z veseljem odgovorimo na vprašanja. 

Dodatna vprašanja? Ali je ostalo kakšno vprašanje neodgovorjeno? Prosim napišite nam vprašanje, pomislek ali idejo preko spodnjega kontaktnega obrazca. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Izvedi več o destinaciji na našem blogu 🙂

Zagotovo si želiš avanturo, kajne? =)

Prijavi se sedaj!

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaša telefonska številka (obvezno)


  Vaše sporočilo

  Sorodna potovanja

  Comments are closed.
  CLOSE
  CLOSE