Pohodniška Istra

hrvaška istra

jesen 2022 + pomlad 2023

Zbiramo prijave 90%

Kaj boš doživel na tem treking potovanju?

Za otvoritev pomladi smo pripravili 3-dnevni program po hrvaškemu delu Istre, saj so takrat slapovi Istre najbolj živahni…

Imate radi, da vas zgodnje poletno sonce zagreje in uživate v hoji s pogledi na morje? Radi vsak dan skočite v morje? Potem je planinarjenje po Istri dobra izbira zate.

Raziskovali bomo znane in manj znane kotičke Istre – od pijane železnice naprej, skritih in manj skritih slapov Istre, se navduševali nad kanjonom, osvojili kraljico Učko in se vsak dan okopali v morju. 

Bivamo ob morju v naselju Medulin, tako da se lahko kak izlet izpusti in uživate po svoje. Vsekakor pa bo vsak dan kopanje v Jadranskem morju. 

Program planinarjenja po Istri:

1. dan
Odhod v jutranjih urah iz Slovenije (Maribor, Celje, Ljubljana). Prvi planinski izlet po Istri bo po poti sedmerih slapov, ki velja za eno najlepših poti Istre. Kako bogati bodo slapovi, bomo preverili sami. Sprehodili se bomo čez delček istrske puščave in čez Napoleonov most. Manjkalo ne bo namakanje v hrvaškim Pamukalah. Namestitev v Istri. Skok v morje. Nočitev. (5 ur hoje)
2. dan
Zajtrk. Najboljši del programa je planinarjenje po spektakularni pijani železnici, ki se ziba na pobočjih. Hodili bomo po skritih poteh Istre. Popoldansko kopanje. Nočitev. (4 ure hoje)
3. dan
Zajtrk. Pohajkovali bomo po atraktivnem kanjonu Vele Drage in poiskali prizorišča in scene filma Winnetou. Planinarjenje po Istri bomo zaključili z osvojitvijo istrske kraljice Učke 1401 m. Še zadnji skok v morje med Opatijo in Rijeko. Povratek proti Sloveniji kamor prispemo v večernih urah. (3 ure hoje)

Cena planinskega izleta

Cena planinskega potovanja po Istri pri min. 8 udeležencih znaša 255 €/osebo za prijave 15.9.2022

269 €/ osebo za prijave do 30.9.2022

Redna cena: 285 €/ osebo

Dokumenti: veljavna osebna izkaznica ali potni list; evropska zdravstvena kartica; komercalno zdravstveno zavarovanje s kritjem za koronavirus; korona dokazila. 

Vključeno v ceno:
5/5
Možna doplačila:

*Doplačila sporočite takoj ob prijavi.
Za kasnejše spremembe zaračunamo 10 € stroška

*Odpovednina in zdravstvena in nezgodna zaščita za potovanje v tujini – kaj je vključeno? 

Informacije in prijave

Informacije in prijave preko spodnjega obrazca ali na: info@izimanija.si do zasedbe prostih mest.

Ob prijavi je potrebno vplačati celotni znesek v roku 24 ur na transakcijski račun:

Izimanija d.o.o.,
Grajena 74,
2250 Ptuj

SI56 6100 0002 0237 748

Sklic/Referenca: SI 00 2506

Namen: ISTRA

BIC/SWIFT: HDELSI22

Koda namena: SCVE

Razlika se poravna najkasneje 30 dni pred odhodom.

S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate.

 

POGOSTO POSTAVLJENA VPRAŠANJA

Kako se prijavim? Svojo prijavo nam pošljite preko kontaktnega obrazca ali na elektronski naslov info@izimanija.si v katerem navedete:

 • ime in priimek (kot v potnem listu)
 • na katero destinacijo se prijavljate
 • vašo telefonsko številko
 • želje glede morebitnih doplačil
 • posebnosti glede potovanja (zdravstvene ali prehranske posebnosti, želje glede spalnega reda, …)

V kolikor se prijavljate skupaj s partnerjem navedite podatke obeh. Za potrditev prijave je potrebno vplačilo akontacije. Podatki za nakazilo so navedeni zgoraj.

Potujem sam/-a in ne želim enoposteljne sobe? Dobrodošli. V kolikor želite deliti sobo z drugo sopotnico ali sopotnikom to sporočite ob prijavi in vam bomo ”cimro ali cimra” našli mi. Veliko ljudi potuje samih in verjamemo, da se bo našla druga potnica ali potnik za delitev sobe. V kolikor vam ”cimre ali cimra” ne uspemo najdit in ste ob prijavi bili pripravljeni deliti sobo z drugo osebo vam stroška enoposteljne sobe NE zaračunamo.

Kakšna bo velikost skupine? Kombi skupina. 

Kako je glede prtljage? Nahrbtnik za planinske izlete in avtobusno potovanje ter kovček ali potovalka za hotel. Vsak dan se vračamo v isti hotel, tako da imate le dnevni pohodni nahrbtnik. 

Kje bomo nameščeni? V istrskem mestu bomo nastanjeni v apartmajih ali mobilnih hiškah – glej razpis. Naziv prejmete pred odhodom (obvestilo). Priporočamo večerni sprehod po mestu.

Kaj bomo jedli? Evropska in dalmatinska kulinarika. Kateri obroki so vključeni preveri v programu. Vsekakor pa priporočamo morske jedi, lokalni vino ter pivo (Favorit, Istarsko).

Ali je voda pitna? Voda iz pipe je večinoma pitna; občasno se svetuje kupovanje flaširane vode.

Kdo je naš slovenski vodnik? Predviden vodnik je slovenski planinski vodnik ali turistični vodnik z mednarodno licenco.

Kako bomo potovali? S turističnim avtobusom iz odhodnega mesta ali potovalnim kombijem v primeru manjšega števila prijav. 

Kakšno opremo potrebujem? Priporočamo turistično – pohodniški opremo. Seznam potrebnega prejmete pred odhodom.

Kakšno bo vreme? Vreme v Istri je nemogoče predvideti. Predvidevamo, da čez dan okrog 20-25 °C, za prijetno hojo po planinskih poteh in za pogumne možnost skoka v morje. Slabo vreme (dež, močan veter, nizke temperature) v času prvomajskih praznikov ni izključeno.

Kako je glede denarja? Uradna valuta hrvaška kuna HRK, ki si jo zamenjate v Sloveniji. Potrebno je predhodno naročanje gotovine na banki. Na poti ne bomo stali zaradi zamenjave valute. V restavracijah je plačevanje s karticami. 

Potni list ali osebna izkaznica? Za vstop na Hrvaško je dovolj veljaven osebni dokument.

Ali je destinacija varna? Ni varnostnih zadržkov – razen koronavirus. Priporočamo običajno previdnost na potovanju v Istro. Podrobnosti preverite na Ministrstvu za zunanje zadeve.

Kako je glede cepljenj? Trenutno nobeno cepljenje ni obvezno za vstop na Hrvaško.

Ali so napitnine obvezne? Natakarji in drugi osebje bo manjše napitnine veseli.

Kakšni so plačilni pogoji? Ob prijavi poravnate celoten znesek na TRR kakor je navedeno na razpisu. Zaradi lažje razporeditve vaših odhodkov priporočamo zgodnejše prijave.

Kako je glede komunikacije s svetom? V namestitvah je pravioma brezžično internetno omrežje. Ker se nahajamo znotraj EU je gostovanje – mobilni podatki – ugodni. Prav tako je zelo ugodno ali celo v vaš telefonski paket vključeno brezplačno klicanje ali smsi v Slovenijo. Vodnik bo sproti objavil kakšno fotografijo na naši Facebook strani.

Ali bomo pred odhodom imeli srečanje? Za navedeno potovanje srečanje ni predvideno.

A je še ostalo kakšno vprašanje neodgovorjeno? Zakaj bi čakali na jutri, ko pa lahko izkoristimo prednosti globalizacije še danes. Dosegljivi smo na +386 70 614 784 ali na info@izimanija.si ali preko spodnjega kontaktnega obrazca.

Izvedi več o destinaciji na našem blogu 🙂

Zagotovo si želiš avanturo, kajne? =)

Prijavi se sedaj!

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaša telefonska številka (obvezno)

  Izberi termin (obvezno)

  Izberi doplačila

  Vaše sporočilo

  Sorodna potovanja

  Comments are closed.
  CLOSE
  CLOSE