Treking potovanje Jordanija

TREKING JORDANIJA

pomlad / jesen

Zbiramo prijave 84%

Kaj bomo doživeli na treking potovanju po Jordaniji?

Jordanija je približno 85-odstotno puščava, vendar ta ena navadna beseda zajema množico prizorov, od dramatičnih rdečih peskov in visokih skal na skrajnem jugu do ogromnih kamnitih ravnin vulkanskega bazalta na vzhodu. Res vredna ogleda!


Obiskali bomo znamenito puščavo Wadi Rum, z jezdenjem konja bomo stopili v Petro, ogledali si bomo kamniti most Um Frouth ter Malo Petro, povzpeli se bomo na najvišjo goro Jordanije – Jabal Umm ad Dami na 1853 m, kopali se bomo v Mrtvem morju, najnižji točki na zemlji…. Pa še marsikaj!

Program treking potovanja v Jordanijo:

1. dan
Transfer do bližnjega letališča (Benetke, Dunaj …). Direktni polet z izbrano letalsko družbo v Jordanijo (Amman ali Aqaba). Po opravljenih mejnih formalnostih (pridobitvi vize) se bomo odpeljali v bližnji hotel v Ammanu. Nočitev.
2. dan
Zajtrk. Po zamenjavi denarja v jordanske dinare se odpeljemo v Malo Petro, kjer bomo začeli planinarit. Popoldanski prosti čas v novem delu Petre. Nočitev. (4 ure hoje)
3. dan
Zajtrk. Celodnevno raziskovanje jordanskega bisera – Petra, nekoč sedež Nabatejskega kraljestva. V Petro bomo vstopili v stilu – z jezdenjem konja. Nadalje bomo peš raziskovali UNESCOvo znamenitost. Popolanski transfer v puščavo Wdi Rum. Namestitev v šotoru. Večerja. Nočitev. (4 ure hoje)
4. dan
Zajtrk. Raziskovali bomo ”Lawrence of Arabia” puščavo in se čudili njeni raznolikosti. Sprehodili se bomo tudi čez sloviti Um Frouth kamniti most. Puščavsko avanturo nadaljujemo z džipi do vznožja gore Um Al Dami 1400 m. Namestitev v šotoru. Večerja. Nočitev. (4 ure hoje)
5. dan
Zajtrk. Planinsko potovanje po Jordaniji bomo okronali z vzponom na najvišjo goro Jordanije – Jabal Umm ad Dami 1854 m, ki se nahaja v bližini meje s Savdsko Arabijo. Namestitev v šotoru. Večerja. Nočitev. (4 ure hoje)
6. dan
Zajtrk. Dopoldanska vrnitev v civilizacijo. Možnost jahanja kamel (ob doplačilu). Transfer v mesto Aqaba ob Rdečem morju. Prosto popoldne za kopanje v morju, fakultativni izlet z ladjico, ali samostojni sprehodi po mestu. Namestitev v hotelu. Nočitev.
7. dan
Zajtrk. Dopoldanski sprehod skozi zanimivo sotesko. Opoldansko kopanje v Mrtvem morju, mazanje z zdravilnim blatom in čas za kosilo. Popoldan se bomo zapeljali čez razglednik Mt. Nebo 808 m od koder je po hebrejski Bibliji Mojzes ugledal obljubljeno deželo. Dandanes razgledi segajo celo do Jeruzalema. Transfer v Madabo. Namestitev v hotel. Nočitev.
8. dan
Zajtrk. Dopoldanski ogled Madabe in nato transfer v glavno mesto Jordanije, kjer si bomo ogledali trdnjavo in rimski amfiteater. Nato bo na voljo dovolj prostega časa za nakupovanje, kosilo in samostojno raziskovanje mesta. Pozno popoldanski odhod na letališče. Direktni polet proti bližnjemu letališču, kamor predvidoma prispemo v nočnih urah. Transfer proti Sloveniji.

*Program prvega in zadnjega dne je odvisen od urnika letalskega prevoznika. Pridružujemo si pravico zamika termina za +/- 1 dan npr. odhod namesto v soboto, v nedeljo. Potniki boste o tem obveščeni ob nakupu kart.

Cena treking potovanja

Cena treking potovanja po Jordaniji pri min. 18 potnikih znaša  €/osebo za prijave do  

Redna cena:   € na osebo za kasnejše prijave

Vključeno v ceno:
5/5
Možna doplačila:

*Doplačila sporočite takoj ob prijavi.
Kasnejše spremembe niso mogoče!

*Odpovednina in zdravstvena in nezgodna zaščita za potovanje v tujini – kaj je vključeno? 

*DARILO

Informacije in prijave

Informacije in prijave preko spodnjega obrazca do zapolnitve prostih mest.

Ob prijavi je potrebno vplačati akontacijo  € oz.   na osebo v roku 24 ur na transakcijski račun:

Izimanija d.o.o.,
Grajena 74,
2250 Ptuj

SI56 6100 0002 0237 748

Sklic/Referenca: SI 00 1854

Namen: JORDANIJA

BIC/SWIFT: HDELSI22

Koda namena: SCVE

Razlika se poravna najkasneje 30 dni pred odhodom.

S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate.

Dokumenti: potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev po potovanju in ima vsaj 4 proste strani; komercialno zdravstveno zavarovanje. Jordansko vizo pridobimo na letališču (fotografija ni potrebna).

*V primeru nezadostnega števila prijavljenih do 4 mesece pred odhodom se potovanje odpove. Udeleženci dobijo vrnjen celotni vplačan znesek.

**Za treking Jordanija je potrebna psiho-fizična pripravljenost. Glede svojih sposobnosti se posvetujte z zdravnikom in z agencijo pred prijavo. Po želji je možno kakšno turo izpustiti in si dan načrtovati drugače.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve programa vašim željam. Treking po Jordaniji lahko nadgradimo z izletom na druge vrhove, ogledom katerega drugega mesta ali znamenitosti, planinarjenja po drugih planinskih poteh, kolesarjenje po Jordaniji, izletom v Izrael ter druge aktivnosti.

Posredujte nam vašo rezervacijo planinskega potovanja v Jordanijo ali povpraševanje za vaš planinski izlet v okviru planinskega društva (PZS). Pripravimo vam ponudbo in program popolnoma prilagodimo vašim željam.

Rezerviraj si svoje mesto sedaj s plačilom akontacije. Število mest je omejeno!

POGOSTO POSTAVLJENA VPRAŠANJA

Kako se prijavim? Svojo prijavo nam pošljite preko kontaktnega obrazca ali na elektronski naslov info@izimanija.si v katerem navedete:

 • ime in priimek (kot v potnem listu)
 • na katero destinacijo se prijavljate in termin
 • vašo telefonsko številko
 • želje glede morebitnih doplačil
 • posebnosti glede potovanja (prehranske ali zdravstvene posebnosti, želje glede spalnega reda ipd.)

V kolikor se prijavljate skupaj s partnerjem navedite podatke obeh. Za potrditev prijave je potrebno vplačilo akontacije v roku 3 dni od pisne potrditve prijave. Podatki za nakazilo so navedeni zgoraj. Prav tako nam pošljite fotokopijo potnega lista na sedež podjetja ali skenirano na naš email. Potovalni dokument mora biti veljaven še vsaj 6 mesecev po predvidenem povratku.

Velikost skupine? Skupaj z vodnikom bo predvidoma skupina štela 20-30 potnikov.   

Kako je glede prtljage? V ceno je vključena oddana prtljaga 1 kos in ročna prtljaga 1 kos omejenih mer. Dobro preverite dimenzije prtljage, ki jo prejmete v obvestilu pred odhodom. Za ročno prtljago priporočamo manjši nahrbtnik, ki ga boste imeli za izlete. V času potovanja bomo vsak dan lahko dostopali do vse naše prtljage.

Kakšen jezik govorijo? V Jordanijo govorijo arabski jezik, zato je najbolj idealno če ga obvladate. Zaradi razmaha turizma je zelo uporabna angleščina – govorijo jo praktično vsi. V kolikor se boste naučili par arabskih besed bodo domačini zelo veseli.

Kje bomo nameščeni? Naš način popotovanja po Jordaniji bo nomadski – torej bomo vsak dan prenočevali drugje. Tri noči bomo v puščavi Wadi Rum v postavljenih šotorih z več ležišči in štiri noči bomo v hotelih/ penzionih z dvoposteljnimi sobami.

Kako je glede hrane? V času puščavske avanture v Wadi Rum imamo polni penzion. Kuhajo nam domačini na poti. Priporočeno je kak priboljšek vzeti tudi od doma. Ko smo v civilizaciji imamo v namestitvah nočitev z zajtrki. Kosilo si bomo privoščili ob poti; prav tako večerjo v bližini namestitve.   

Kdo je naš vodnik? Skupina ima slovenskega vodjo poti, ki bo skupino spremljal iz Slovenije in celotno potovanje do povratka.

Prevoz do Jordanije? Imamo organiziran transfer (kombiji) iz Slovenije (MB, CE, LJ) do bližnjega letališča in nazaj. Predvidena letalska družba je Ryanair ali Easyjet in leteli bomo direktno. Podrobnejše informacije prejmete naknadno cca 3 tedne pred odhodom.

Prevozi po Jordaniji? Po Hašemitski kraljevini se bomo vozili pretežno z minibusom npr. Mercedes Sprinter ipd. V puščavskih predelih pa bomo minibus zamenjali za džipe 4×4. Vsi prevozi so vključeni v ceno. Vsi vozniki so lokalni vozniki in vozi se po desni strani.

Kakšno opremo potrebujem? Priporočamo planinsko – turistično opremo. Seznam potrebne opreme prejmete naknadno najkasneje 1 mesec pred odhodom.

Kakšno bo vreme? Napovedovanje vremena je dandanes loterija, ampak predvidevamo lahko v nižinskih in obmorskih predelih temperaturo 25 °C ter sonce. V puščavskih in goratih predelih pa lahko nočne temperature padejo pod 0 °C. Potrebno je biti pripravljen na vse.
Vreme obmorska Aqaba          Vreme Petra         Vreme gorati Wadi Rum

Ali zmorem? Na aktivnem potovanju po Jordaniji imamo nekaj krajših pohodniških izletov. Najdaljši je vzpon na najvišji vrh Jordanije, ki ga je moč tudi izpustiti.

Kakšen denar potrebujem? Uradna valuta je jordanski dinar JOD. Okviren menjalni tečaj je 1 € = 0,70 JOD. Predlagamo gotovino, ki jo bomo zamenjali na letališču ali v Petri ali v Aqabi. Kartično plačevanje je omejeno le na večja mesta in turistična središča, kjer so tudi bankomati.

Potni list ali osebna izkaznica? Za vstop v Jordanijo je obvezen veljavni (slovenski) potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev po predvidenem izstopu iz države in ima vsaj 4 proste strani za vizo in žige mejnih oblasti. V kolikor niste slovenski državljan preverite potrebno.

Ali potrebujem vizum? Slovenci s slovenskim potnim listom potrebujemo jordansko vizo, ki jo pridobimo na letališču ob vstopu v državo. V kolikor niste slovenski državljan, se pozanimajte glede prestopa meje.   

Ali je varno? Jordanija je varno območje. Obstajajo določeni varnostni zadržki za potovanja v posamezne dele države, kjer se mi ne bomo gibali. Potrebna previdnost kakor drugod po svetu – uporaba skrite torbice ”money-belt” ipd.

Kako je glede napitnin? Lokalni vodnik in voznik pričakujeta cca 5 € po potniku na dan napitnine.

Plačevanje? Ob prijavi poravnate akontacijo na TRR. Razliko pa do 30 dni pred odhodom. Možno je plačevanje po obrokih, ali v enkratnem znesku. Ko se bo približeval rok plačila vam bomo poslali opomnik. Zaradi lažje razporeditve vaših odhodkov priporočamo zgodnejše prijave.

Dodatna vprašanja? Ali je ostalo kakšno vprašanje neodgovorjeno? Prosim napišite nam vprašanje, pomislek ali idejo preko spodnjega kontaktnega obrazca. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Zagotovo si želiš avanturo, kajne? =)

Prijavi se sedaj!

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaša telefonska številka (obvezno)

  Vaše sporočilo

  Sorodna potovanja

  Comments are closed.
  Paste your AdWords Remarketing code here
  CLOSE
  CLOSE