Treking Južni Velebit

južni velebit

velikonočni prazniki

Zbiramo prijave 49%

Kaj boš doživel na tem treking potovanju?

Za otvoritev poletja smo pripravili 3-dnevni program po Južnem Velebitu.

Imate radi, da vas zgodnje poletno sonce zagreje in uživate v hoji s pogledi na morje? Radi vsak dan skočite v morje? Potem je planinarjenje Južni Velebit dobra izbira zate.

Raziskovali bomo znane in manj znane kotičke Južnega Velebita – Pot malega princa, Tulove grede in seveda kanjon Velike Paklenice. 

Bivamo ob morju v naselju Starigrad – Paklenica, tako da se lahko kak izlet izpusti in uživate po svoje.

Program planinarjenja po Južnem Velebitu:

1. dan
Odhod v jutranjih urah iz Slovenije (Maribor, Celje, Ljubljana). Vožnja mimo Zagreba skozi Liko do Južnega Velebita. Podali se bomo na razgibano Pot malega princa, ki nas skozi številne kreacije narave popelje do razgledov na Velebit. Namestitev v apartmajih v Starigradu. Nočitev. (5 ur hoje)
2. dan
Planinski izlet po Veliki Paklenici, ki je prava plezalna meka. Povzpeli se bomo do kapniške jame Manita peć in v nadaljevanju na markantni Anića Kuk 712 m. Povratek mimo bunkerjev in skok v morje. Nočitev. (5 ur hoje)
3. dan
Na poti proti domu se bomo povzepli na Tulove grede, ki se slikovito dvigujejo nad tunelom Sv. Rok. Povratek proti Sloveniji kamor prispemo v večernih urah. (2 uri hoje)

Cena planinskega izleta

Cena planinskega potovanja po Južnem Velebitu pri min. 7 udeležencih znaša 299 €/osebo za prijave v 2022
Redna cena: 325 €/ osebo

Dokumenti: veljavna osebna izkaznica ali potni list; evropska zdravstvena kartica; komercalno zdravstveno zavarovanje s kritjem za koronavirus; korona dokazila. 

Vključeno v ceno:
5/5
Možna doplačila:

*Doplačila sporočite takoj ob prijavi.
Kasnejše spremembe niso mogoče!

*Odpovednina in zdravstvena in nezgodna zaščita za potovanje v tujini – kaj je vključeno? 

Informacije in prijave

Informacije in prijave preko spodnjega obrazca ali na: info@izimanija.si do zasedbe prostih mest.

Ob prijavi je potrebno vplačati celotni znesek v roku 24 ur na transakcijski račun:

Izimanija d.o.o.,
Grajena 74,
2250 Ptuj

SI56 6100 0002 0237 748

Sklic/Referenca: SI 00 1806

Namen: VELEBIT

BIC/SWIFT: HDELSI22

Koda namena: SCVE

Razlika se poravna najkasneje 30 dni pred odhodom.

S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate.

 

POGOSTO POSTAVLJENA VPRAŠANJA

Kako se prijavim? Svojo prijavo nam pošljite preko kontaktnega obrazca ali na elektronski naslov info@izimanija.si v katerem navedete:

 • ime in priimek (kot v potnem listu)
 • na katero destinacijo se prijavljate
 • vašo telefonsko številko
 • želje glede morebitnih doplačil
 • posebnosti glede potovanja (zdravstvene ali prehranske posebnosti, želje glede spalnega reda, …)

V kolikor se prijavljate skupaj s partnerjem navedite podatke obeh. Za potrditev prijave je potrebno vplačilo akontacije. Podatki za nakazilo so navedeni zgoraj.

Potujem sam/-a in ne želim enoposteljne sobe? Dobrodošli. V kolikor želite deliti sobo z drugo sopotnico ali sopotnikom to sporočite ob prijavi in vam bomo ”cimro ali cimra” našli mi. Veliko ljudi potuje samih in verjamemo, da se bo našla druga potnica ali potnik za delitev sobe. V kolikor vam ”cimre ali cimra” ne uspemo najdit in ste ob prijavi bili pripravljeni deliti sobo z drugo osebo vam stroška enoposteljne sobe NE zaračunamo.

Kakšna bo velikost skupine? Kombi skupina. 

Kako je glede prtljage? Nahrbtnik za planinske izlete in avtobusno potovanje ter kovček ali potovalka za hotel. Vsak dan se vračamo v isti hotel, tako da imate le dnevni pohodni nahrbtnik. 

Kje bomo nameščeni? V mestu Starigrad Paklenica bomo nastanjeni v apartmajih. Naziv prejmete pred odhodom (obvestilo). Priporočamo večerni sprehod po mestu.

Kaj bomo jedli? Evropska in dalmatinska kulinarika. Zaradi korona ukrepov so samopostreži bifeji omejeni – zato servirana večerja.

Ali je voda pitna? Priporočamo kupovanje flaširane vode.

Kdo je naš slovenski vodnik? Predviden vodnik je slovenski planinski vodnik ali turistični vodnik z mednarodno licenco.

Kako bomo potovali? S turističnim avtobusom iz odhodnega mesta ali potovalnim kombijem v primeru manjšega števila prijav. 

Kakšno opremo potrebujem? Priporočamo turistično – pohodniški opremo. Seznam potrebnega prejmete pred odhodom.

Kakšno bo vreme? Vreme v Južnem Velebitu in Dalmaciji je nemogoče predvideti. Predvidevamo, da čez dan okrog 20-25 °C, za prijetno hojo po planinskih poteh in za pogumne možnost skoka v morje. Slabo vreme (dež, močan veter, nizke temperature) v času prvomajskih praznikov ni izključeno.

Kako je glede denarja? Uradna valuta hrvaška kuna HRK, ki si jo zamenjate v Sloveniji. Potrebno je predhodno naročanje gotovine na banki. Na poti ne bomo stali zaradi zamenjave valute. Omejeno je plačevanje s karticami. Bankomat je v Staremgradu.

Potni list ali osebna izkaznica? Za vstop na Hrvaško je dovolj veljaven osebni dokument.

Ali je destinacija varna? Ni varnostnih zadržkov – razen koronavirus. Priporočamo običajno previdnost na potovanju v Omiš. Podrobnosti preverite na Ministrstvu za zunanje zadeve.

Kako je glede cepljenj? Trenutno nobeno cepljenje ni obvezno za vstop na Hrvaško.

Ali so napitnine obvezne? Natakarji in drugi osebje bo manjše napitnine veselo

Kakšni so plačilni pogoji? Ob prijavi poravnate akontacijo na TRR oz. kakor je navedeno na razpisu. Razlika pa kot je navedeno v razpisu pred odhodom. Možno je plačevanje po obrokih, ali v enkratnem znesku. Ko se bo približeval rok plačila posameznega obroka vam bomo poslali opomnik. Zaradi lažje razporeditve vaših odhodkov priporočamo zgodnejše prijave.

Kako je glede komunikacije s svetom? V namestitvah je pravioma brezžično internetno omrežje. Ker se nahajamo znotraj EU je gostovanje – mobilni podatki – ugodni. Prav tako je zelo ugodno ali celo v vaš telefonski paket vključeno brezplačno klicanje ali smsi v Slovenijo. Vodnik bo sproti objavil kakšno fotografijo na naši Facebook strani.

Ali bomo pred odhodom imeli srečanje? Za navedeno potovanje srečanje ni predvideno.

A je še ostalo kakšno vprašanje neodgovorjeno? Zakaj bi čakali na jutri, ko pa lahko izkoristimo prednosti globalizacije še danes. Dosegljivi smo na +386 70 614 784 ali na info@izimanija.si ali preko spodnjega kontaktnega obrazca.

Izvedi več o destinaciji na našem blogu 🙂

Zagotovo si želiš avanturo, kajne? =)

Prijavi se sedaj!

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaša telefonska številka (obvezno)

  Izberi termin (obvezno)

  Izberi doplačila

  Vaše sporočilo

  Sorodna potovanja

  Comments are closed.
  Paste your AdWords Remarketing code here
  CLOSE
  CLOSE