TREKING kapadokija

oktober 2022

Zbiramo prijave 47%

Zakaj z nami na treking po Kapadokiji?

 • Vsak dan bomo odkrivali nove kotičke pravljične dežele Kapadokija, 
 • Pol penzion ves čas planinskega potovanja, ki nam bo postregel s turškimi dobrotami,
 • Z nami bo zmeraj izkušen lokalni vodnik, ki nam bo zaupal kakšno zgodbico iz prve roke,
 • Odhod iz Brnika s slovenskim vodnikom
 • Vedno dobra in vesela družba!

Treking Kapadokija je primeren za vse starostne skupine in tudi tiste z nekoliko manj kondicije, saj ni večjih višinskih razlik in na vsake toliko prečkamo cesto. 

Pohodniška Kapadokija je odlična izbira za tiste, ki bi doživeli pravljično pokrajino nekoliko drugače – skozi izkušnjo in hojo. 

Program planinskega potovanja po Kapadokiji:

1. dan
Zbor udeležencev na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana LJU v jutranjih urah. Dopoldanski polet z letalsko družbo Turkish Airlines s prestopom v Istanbulu proti Kapadokiji. Po pristanku na lokalnem letališču sledi transfer do namestitve. Namestitev. Večerja.
2. dan
Zajtrk v hotelu. Prvi planinski izlet po Kapadokiji bo po dolinah Zemideresi in Pashabag. Ne bo manjkalo tudi edinstveno podzemno mesto. Večerja. Nočitev. (4 ure hoje)
3. dan
Zajtrk v hotelu. Odpeljali se bomo v zeleno dolino, ki je prava kapadokijska oaza. Bujno dolino Ihlara bomo prečesali vsepovprek. Ob povratku bomo skočili na osvežitev v kratersko jezero. Večerja. Nočitev. (5 ur hoje)
4. dan
Zajtrk v hotelu. Treking po Kapadokiji nadaljujemo z osvajanjem biserov – prehodili bomo dolino Ljubezni, nadaljevali skozi Belo dolino vse do Golobje doline. Ob poti bomo lahko občudovali kreacije matere narave. Večerja. Nočitev. (5 ur hoje)
5. dan
Zajtrk v hotelu. Pohodniška Kapadokija nas tudi ta dan ne bo pustila ravnodušnih. Sprehodili se bomo skozi dolino Meskendir do Rdeče in Rožne doline. Le kaj bomo videli? Večerja. Nočitev. (5 u hoje)
6. dan
Zajtrk v hotelu. Zapeljali se bomo do NP Aladaglar in se sprehodili do slapov Kapuzbasi, kjer se voda razliva kar na sedmih mestih. Večerja. Nočitev. (2 uri hoje)
7. dan
Zajtrk v hotelu. Prost dan za samostojno raziskovanje Kapadokije in še kakšnih skritih kotičkov mavrične pokrajine. Opcija poleta z balonom za boljše razglede in da vidimo kaj vse smo prehodili. Večerja. Nočitev.
8. dan
Lunch-paket ali zajtrk. Jutranji odhod na letališče in povratek čez Istanbul proti Sloveniji, kamor prispemo v večernih urah (ob cca 19:00 uri).

Cena treking potovanja

Cena treking potovanja v Kapadokijo pri min. 10 potnikih znaša 1050 €/osebo za prijave s plačilom akontacije do 30.7.2022

1111 eur/ osebo za prijave do 25.9.2022

Redna cena: 1222 Eur – za kasnejše prijave

Vključeno v ceno:
5/5
Možna doplačila (ni vključeno v ceno):

*Doplačila sporočite takoj ob prijavi.
Kasnejše spremembe niso mogoče!

*Odpovednina in zdravstvena in nezgodna zaščita za potovanje v tujini – kaj je vključeno? 

Informacije in prijave

Informacije in prijave preko spodnjega obrazca ali na: info@izimanija.si do zasedbe prostih mest, oziroma najkasneje do dveh mesecev pred odhodom.

Ob prijavi je potrebno vplačati akontacijo 500 € ali 569 € v roku 24 ur na transakcijski račun:

Izimanija d.o.o.,
Grajena 74,
2250 Ptuj

SI56 6100 0002 0237 748

Sklic/Referenca: SI 00 1111

Namen: KAPADOKIJA

BIC/SWIFT: HDELSI22

Koda namena: SCVE

Razlika se poravna najkasneje 30 dni pred odhodom.

S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate.

Oprema za planinsko potovanje Kapadokija: (seznam opreme prejmete naknadno)

Dokumenti: Slovenski potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev po predvidenem izstopu iz države; komercialno zdravstveno zavarovanje za cel svet s kritjem 100.000 eur, ki vključuje tudi stroške morebitnega reševanja v Turčiji in koronavirus; korona test ali cepljenje (če bo potrebno). 

*Za treking Kapadokija je potrebna psiho-fizična pripravljenost večurne hoje več dni zaporedoma. Višinske razlike so neznatne. Glede svoje sposobnosti se posvetujte z zdravnikom in našo agencijo pred prijavo.

 

Rezerviraj si svoje mesto sedaj s plačilom akontacije. Število mest je omejeno!

POGOSTO POSTAVLJENA VPRAŠANJA

Kako se prijavim? Svojo prijavo nam pošljite preko kontaktnega obrazca ali na elektronski naslov info@izimanija.si v katerem navedete:

 • ime in priimek (kot v potnem listu)
 • na katero destinacijo in termin se prijavljate
 • vašo telefonsko številko
 • želje glede morebitnih doplačil
 • posebnosti glede potovanja (prehranske ali zdravstvene posebnosti, želje glede spalnega reda ipd.)

V kolikor se prijavljate skupaj s partnerjem navedite podatke obeh. Za potrditev prijave je potrebno vplačilo akontacije. Podatki za nakazilo so navedeni zgoraj. Prav tako nam pošljite fotokopijo potnega lista na sedež podjetja ali skeniran na naš e-mail.

Potujem sam/-a in ne želim enoposteljne sobe? Dobrodošli. V kolikor želite deliti sobo z drugo sopotnico ali sopotnikom to sporočite ob prijavi in vam bomo ”cimro ali cimra” našli mi. Veliko ljudi potuje samih in verjamemo, da se bo našla druga potnica ali potnik za delitev sobe. V kolikor vam ”cimre ali cimra” ne uspemo najdit in ste ob prijavi bili pripravljeni deliti sobo z drugo osebo vam stroška enoposteljne sobe NE zaračunamo.

Kako velika bo skupina? V skupini nas bo predvidoma med 10 do 15 udeležencev. Dodatno bodo del skupine še lokalni vodniki in drugo spremljevalno osebje po potrebi. 

Prtljaga? Pri pakiranju zmeraj velja načelo racionalnosti. Predlagamo večji nahrbtnik / potovalno torbo / transportno vrečo za večje stvari in majhen nahrbtnik, ki bo na letalu kot ročna prtljaga in ga boste uporabljali za treking. Letalski prevoznik Turskih Airlines omogoča 20 kg prtljage, ki gre v prtljažnik letala in 8 kg ročne prtljage dimenzij 55x40x23 cm.

Ali bomo prtljago nosili? Ves čas bivamo v istem hotelu, tako da večina prtljage ostane v sobi, kamor se vračamo vsak večer/ popoldan. Na hrbtu nosimo nahrbtnik samo za dnevne izlete – torej, da imamo čim ”lažji” nahrbtnik: pijača, malica, prva pomoč ipd. 

Kakšen jezik bomo uporabljali? Domačini govorijo turški jezik. Angleščina vam kot mednarodni jezik pride prav pri pogovoru z domačini. Slovenski predstavnik vam bo na poti, v kolikor bo potrebno, tudi prevajal. Znanje tujega jezika ni obvezno pri udeležbi na trekingu.

Kje bomo nameščeni? V Kapadokiji bomo nastanjeni v hotelu, kjer bodo dvoposteljne sobe. Ob najavi ob prijavi in doplačilu je možna enoposteljna soba.

Kaj bomo jedli? Turška kulinarika s pridihom zahodnjaške. Možnost vegeterjanske prehrane, če nas na to opozorite ob prijavi. Zajtrk in večerja sta v hotelu. Za čez dan je malica iz nahrbtnika oz. v lokalni restavraciji kadar je to mogoče. 

Ali je voda pitna? Obvezno je kupovanje in pitje vode v plastenkah, ki se lahko kupijo že v najmanjši trgovinici.

Kako je glede alkohola? Potujemo v muslimanski svet, tako da je alkohol omejen, ampak ni prepovedan. Pri pitju alkoholnih pijač moramo biti obzirni do domačinov – možno je uživanje alkohola diskretno in v zmernih količinah. V restavracijah je npr. pivo težko dobiti; v večjih trgovinah in hotelih pa lažje. Cena piva v trgovini je 2-3 €/ 0,5l pločevinka.

Kdo je vodnik? Skupina bo imela na poti spremljevalca s strani agencije od Brnika do Brnika. Na terenu bo tudi lokalni gorski vodnik s katerim že vrsto let sodelujemo in pozna naše skupine. Glede na velikost skupine se nam pridruži dodatni lokalni vodnik. Skupaj bomo poskrbeli za vaše ugodje in skupno zadovoljstvo.

Kako bomo potovali do Kapadokije? Z letalom podjetja Turkish Airlines bomo poleteli preko Istanbula – novo letališče (prestop) do Kapadokije ali drugega bližnjega letališča. Organiziran prevoz nas na letališču pobere in se zapeljemo do hotela, kjer bomo nastanjeni. Po želji lahko izberete drugo letalsko družbo ali pa se nam priključite prvi dan v hotelu. V primeru, da ne potujete po izbranem itinerariju dodatne stroške krijete sami npr. svoja letalska karta, prevoz letališče – hotel ali dodatna nočitev.

Kako se bomo vozili v Turčiji? Potovali bomo z minibusom ali džipi 4×4 z lokalnim voznikom. Ceste so razgibane; vozila pa povprečno starejša kot pri nas. Vsi prevozi po programu so vključeni v ceno. Vozijo po desni strani kot pri nas.

Kakšno opremo potrebujem? Priporočamo turistično opremo za potovanje in mesto ter planinsko opremo, kot jo imamo v slovenske hribe za pohodniški del programa. Tehnična oprema ni potrebna. Seznam potrebne opreme prejmete naknadno najkasneje 1 mesec pred odhodom.

Kakšno vreme bomo imeli? Napovedovanje vremena je loterija. Predvidevamo 20-25 °C čez dan in malce hladneje ponoči. Zaščita pred dežjem in kakšno toplo oblačilo naj bo zmeraj zraven.    

Ali imam dovolj kondicije? Turistični del potovanja je primeren za vsakogar. Za planinski del je potrebna kondicijska pripravljenost. Vsak dan bomo hodili po več ur po utrjeni poti, kjer lahko uporabljate pohodne palice. Večjih višinskih razlik po poti ni – pokrajina je razgibana. 

Kako se pripravit na treking potovanje? V kolikor ste redni pohodnik potem nobena posebna priprava ni potrebna. Potrebna je dovoljšna mera kondicije za cca 5 ur hoje dnevno.

Kakšen denar potrebujem? Uradna valuta je turška lira (približna menjava 1€ = 15 TRY), ki jo bomo zamenjali v Turčiji. Za menjavo denarja vzemite evrske bankovce ali ameriške dolarje (serije 2009 ali mlajše). Plačevanje s plačilnimi karticami praviloma ni možno, zato predlagamo gotovino, ki naj bo razporejena na različnih mestih v prtljagi in oblačilih. Priporočamo t.i. money-belt.

Potni list ali osebna izkaznica? Za vstop v Turčijo je obvezen veljaven potni list, ki velja še najmanj 6 mesecev od predvidenega izstopa iz države in mora imeti še vsaj dve prazni strani za žige mejnih oblasti. Osebna izkaznica ne zadošča za prestop meje.

Ali potrebujem vizum? Slovenski in hrvaški državljani za vstop v Turčijo ne potrebujemo vizuma, saj potujemo z namenom turističnega obiska države. V primeru neslovenskega potnega lista preverite na pristojnem ministrstvu glede vizuma.

Ali je Turčija varna država? Obstajajo določeni zadržki v nekaterih delih države, sploh obmejni pas s Sirijo in Irakom, kjer se mi ne bomo gibali. Vselej velja povečana previdnost na bazarjih in ob večjih zgostitvah ljudi v mestih zaradi tatvin in odtujitve dokumentov. Vir: Ministrstvo za zunanje zadeve

Kako je z napitninami? Domačini si radi napitnine kar vračunajo v ceno storitve. Vsekakor pa bodo lokalni vodniki ali domačini vsakega denarja/ darila veseli. Priporočamo cca 20 € napitnine po udeležencu za lokalne vodnike.

Ali je možno plačevanje po obrokih? Seveda. Ob prijavi poravnate akontacijo kot je navedeno na razpisu. Razliko pa do 30 dni pred odhodom. Možno je plačevanje po obrokih, ali v enkratnem znesku. Ko se bo približeval rok plačila vam bomo poslali opomnik. Zaradi lažje razporeditve vaših odhodkov priporočamo zgodnejše prijave.

Lokalne posebnosti? Pri pozdravljanju sogovornika bodite previdni pri stisku roke in nikar preveč ne stisnite roke turškemu sogovorniku, saj to pri njih velja za nevljudno in pomeni, da ste kot turist in tujec prišli kazat moč nad domačini. Muslimanski svet, zato malo več konzervativnosti glede alkohola, izkazovanja ljubezni in golote. Ženska ruta ni potrebna na prostem. 

Kako je glede komunikacije s svetom? V namestitvi v mestu je brezžično internetno omrežje, drugod ne. Telefonski signal je omejen na poseljena območja; v višjih legah pa je omejen. Stroški klicev iz Turčije v Slovenijo so cca 3 € na minuto. Predlagamo nakup lokalne SIM kartice z njihovimi mobilnimi podatki v kolikor morate biti več časa dosegljivi.

Kako je glede cepljenj? Nobeno cepljenje za Turčijo ni obvezno, vendar jih je nekaj priporočljivih. Priporočamo predhoden obisk Potovalne ambulante na najbližjem ZZV, kjer vam bo zdravnik svetoval glede cepljenj in ostalih posebnosti.

Ali bomo pred odhodom imeli srečanje? Za treking Kapadokija spoznavno srečanje ni predvideno. Seznam potrebne opreme in ostale podrobnosti prejmete na email približno 4 tedne pred odhodom. V kolikor so dodatna vprašanja smo vam na voljo. 

A je še ostalo kakšno vprašanje neodgovorjeno? Zakaj bi čakali na jutri, ko pa lahko izkoristimo prednosti globalizacije še danes. Dosegljivi smo na   +386 70 614 784    ali na   info@izimanija.si   ali preko spodnjega kontaktnega obrazca.

Izvedi več o destinaciji na našem blogu 🙂

Zagotovo si želiš avanturo, kajne? =)

Prijavi se sedaj!

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaša telefonska številka (obvezno)

  Izberi termin

  Izberi doplačila

  Vaše sporočilo

  Sorodna potovanja

  Comments are closed.
  CLOSE
  CLOSE