Planinarjenje Korčula

planinarjenje KORČULA

Zbiramo prijave 90%

Kaj bomo doživeli na tem treking potovanju?

Tokratni jesenski dopust bomo izkoristili za raziskovanje Korčule – otok Oliverja Dragojevića in Marca Pola. Osvajali bomo najvišje vrhove, si ogledali mesti Korčula in Vela Luka in se skopali v toplem jesenskem Jadranskem morju.

Program sedemdnevnega planinarjenja po Korčuli:

1. dan
Odhod v jutranjih urah iz Maribora in vožnja v smeri Splita. Trajekt na Korčulo – Vela Luka. Namestitev. Večerja. Nočitev.
2. dan
Zajtrk v hotelu. Povzpeli se bomo na Hum 376 m, ki kraljuje nad Velo Luko. Popoldan prosti čas v Veli luki, v iskanju Oliverja Dragojevića. Večerja. Nočitev. (4 ure hoje).
3. dan
Zajtrk v hotelu. Vzpon na najvišji vrh Korčule – Klupca 569 m in na nižji razglednik Kom 508 m. Večerja. Nočitev. (5 ur hoje)
4. dan
Zajtrk v hotelu. Celodnevni izlet z ladjico na otok Šćedro, kjer bo čas za sprehode, kopanje in hedonizem. Večerja. Nočitev.
5. dan
Zajtrk v hotelu. Raziskovali bomo zanimiv rezervat Kočje. Voden ogled mesta Korčula z lokalno vodnico v iskanju Marca Pola. Prosti čas. Večerja. Nočitev. (2-3 ure hoje)
6. dan
Zajtrk v hotelu. Planinarjenje po Korčuli bomo zaključili z izletom po eni izmed tematskih poti. Popoldanski sprehod do Vele Špile 130 m na pobočjih Pinskega rata. Večerja. Nočitev. (4 ure hoje)
7. dan
Zajtrk v hotelu. Jutranji oz. dopoldanski trajekt za Split. Povratek proti Sloveniji kamor prispemo v poznih večernih urah.

Cena treking potovanja

Cena planinskega potovanja po Korčuli pri min. 40 udeležencih znaša  €/osebo za prijave do 1.9.2022

Redna cena:  €/ osebo

Dokumenti: veljavna osebna izkaznica ali potni list; evropska zdravstvena kartica; komercalno zdravstveno zavarovanje s kritjem za koronavirus; Covid19 potrdilo. 

Vključeno v ceno:
5/5
Možna doplačila:

*Doplačila sporočite takoj ob prijavi.
Kasnejše spremembe niso mogoče!

*Odpovednina in zdravstvena in nezgodna zaščita za potovanje v tujini – kaj je vključeno? 

Informacije in prijave

Informacije in prijave preko spodnjega obrazca ali na: info@izimanija.si do zasedbe prostih mest.

Ob prijavi je potrebno vplačati akontacijo x  v roku 24 ur na transakcijski račun:

Izimanija d.o.o.,
Grajena 74,
2250 Ptuj

SI56 6100 0002 0237 748

Sklic/Referenca: SI 00 569

Namen: KORČULA

BIC/SWIFT: HDELSI22

Koda namena: SCVE

Razlika se poravna najkasneje 30 dni pred odhodom.

S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate.

 

pogosto postavljena vprašanja

Kako se prijavim? Svojo prijavo nam pošljite preko kontaktnega obrazca ali na elektronski naslov info@izimanija.si v katerem navedete: ime in priimek (kot v potnem listu) na katero destinacijo se prijavljate vašo telefonsko številko želje glede morebitnih doplačil posebnosti glede potovanja (zdravstvene ali prehranske posebnosti, želje glede spalnega reda, …)

V kolikor se prijavljate skupaj s partnerjem navedite podatke obeh. Za potrditev prijave je potrebno vplačilo akontacije. Podatki za nakazilo so navedeni zgoraj.

Potujem sam/-a in ne želim enoposteljne sobe? Dobrodošli. V kolikor želite deliti sobo z drugo sopotnico ali sopotnikom to sporočite ob prijavi in vam bomo ”cimro ali cimra” našli mi. Veliko ljudi potuje samih in verjamemo, da se bo našla druga potnica ali potnik za delitev sobe. V kolikor vam ”cimre ali cimra” ne uspemo najdit in ste ob prijavi bili pripravljeni deliti sobo z drugo osebo vam stroška enoposteljne sobe NE zaračunamo.

Kakšna bo velikost skupine? Doslej smo na dalmatinske otoke vodili skupine velike za avtobus do cca 50 oseb.

Kako je glede prtljage? Nahrbtnik za planinske izlete iz potovanje ter kovček ali potovalka za hotel.

Kje bomo nameščeni? Na Korčuli smo ponavadi nameščeni v hotelu 3*, izjemema v hotelu 4* – kakor piše v razpisu potovanja in prejmete v obvestilu pred odhodom. Naziv hotel ponavadi prejmete pred odhodom. Bivanje je v mestih: Korčula, Vela luka ali Lumbarda.

Kaj bomo jedli? Evropska in dalmatinska kulinarika. Zaradi korona ukrepov so samopostreži bifeji omejeni.

Ali je voda pitna? Priporočamo kupovanje flaširane vode.

Kdo je naš slovenski vodnik? Predviden vodnik je slovenski planinski vodnik ali turistični vodnik z mednarodno licenco.

Kako bomo potovali? S turističnim avtobusom iz odhodnega mesta ali potovalnim kombijem v primeru manjšega števila prijav. Na Korčulo bomo pripluli s trajektom Jadrolinije – ali iz Splita ali preko polotoka Pelješac.

Kakšno opremo potrebujem? Priporočamo turistično – pohodniški opremo. Seznam potrebnega prejmete pred odhodom.

Kakšno bo vreme? Vreme na Korčuli in Dalmaciji je nemogoče predvideti. Predvidevamo, da čez dan okrog 20-25 °C, za prijetno hojo po planinskih poteh in za pogumne možnost skoka v morje. Slabo vreme (dež, močan veter, nizke temperature) v času prvomajskih praznikov ni izključeno.

Kako je glede denarja? Uradna valuta hrvaška kuna HRK, ki si jo zamenjate v Sloveniji. Potrebno je predhodno naročanje gotovine na banki. Na poti ne bomo stali zaradi zamenjave valute. Omejeno je plačevanje s karticami. Bankomati so le v večjih mestih.

Potni list ali osebna izkaznica? Za vstop na Hrvaško je dovolj veljaven osebni dokument. 

Ali je Hrvaška varna država? Ni varnostnih zadržkov – zaren koronavirus. Priporočamo običajno previdnost na potovanju na Korčulo. Podrobnosti preverite na Ministrstvu za zunanje zadeve.

Kako je glede cepljenj? Trenutno nobeno cepljenje ni obvezno za vstop na Hrvaško.

Ali so napitnine obvezne? Natakarji in drugi osebje bo manjše napitnine veselo

Kakšni so plačilni pogoji? Ob prijavi poravnate akontacijo na TRR. Razlika pa kot je navedeno v razpisu pred odhodom. Možno je plačevanje po obrokih, ali v enkratnem znesku. Ko se bo približeval rok plačila posameznega obroka vam bomo poslali opomnik. Zaradi lažje razporeditve vaših odhodkov priporočamo zgodnejše prijave.

Kako je glede komunikacije s svetom? V namestitvah je pravioma brezžično internetno omrežje. Ker se nahajamo znotraj EU je gostovanje – mobilni podatki – ugodni. Prav tako je zelo ugodno ali celo v vaš telefonski paket vključeno brezplačno klicanje ali smsi v Slovenijo. Vodnik bo sproti objavil kakšno fotografijo na naši Facebook strani.

Ali bomo pred odhodom imeli srečanje? Za navedeno potovanje srečanje ni predvideno.

A je še ostalo kakšno vprašanje neodgovorjeno? Zakaj bi čakali na jutri, ko pa lahko izkoristimo prednosti globalizacije še danes. Dosegljivi smo na +386 70 614 784 ali na info@izimanija.si ali preko spodnjega kontaktnega obrazca.

Zagotovo si želiš avanturo, kajne? =)

Prijavi se sedaj!

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaša telefonska številka (obvezno)

  Izberi termin

  Izberi doplačila:

  Vaše sporočilo

  Sorodna potovanja

  Comments are closed.
  CLOSE
  CLOSE