Treking potovanje Madeira

TREKING MADEIRA

junij 2024 in junij 2025

Zbiramo prijave 🙂 100%

Veš zakaj je narava na Madeiri tako posebna in res vredna ogleda?

Madeira se je rodila po več vulkanskih izbruhih. Relativna mladost je vidna v rodovitnih tleh, obogatenih z vulkanskim pepelom in bujno naravo. Približno 20% površine Madeire pokriva gozd Laurissilva, ki ga UNESCO priznava kot naravno svetovno dediščino. Ta gozd ni le redkost na svetu, ampak tudi čisti zrak kateri sprošča strupe, nakopičene po telesu. Ta kakovost okolja je razvidna skozi več vrst lišajev in nekaterih oblik prekomerne rasti rastlin (gigantizem), ki jih je v tem gozdu obilo.

Madeira je polna vode, od gora do morja. Da bi izkoristil vodo, zbrano v gorah, skozi slapove in vodnjake, je človek zgradil namakalne kanale, ki jih imenujemo „levade“. Ti kanali zbirajo in odvajajo vodo na več delov otoka, da nahranijo kmetijske površine in tudi proizvedejo energijo.

In še ena odlična stvar: Madeira ima blago in terapevtsko klimo, tudi voda je precej topla. Temperatura vode se giblje med najmanj 17 stopinj v marcu in največ 25 stopinj v septembru, zaradi česar je otok odlična destinacija za navtične dejavnosti na površju ali potapljanju v globine oceana.

Čudoviti otok. Ima tisti naravni videz, razsvetljen od sonca. Ljubezen na prvi pogled!

Program treking potovanja na Madeiro:

1. dan
Zgodnji jutranji odhod iz dogovorjenega mesta in organiziran transfer na bližnje letališče in polet na letališče Christiana Ronalda Madeira FNC. Let bo direktni ali s presedanjem v Lizboni. Transfer do Funchala, kjer bomo ves čas nastanjeni. Pozna namestitev. Nočitev. (odvisno od urnika poletov)
2. dan
Zajtrk. Jutranji postanek na razgledišču klifu Cabo Girão, kjer skozi stekleno dno vidimo 580 m globoko na obalo. V naselju Lombada da Ponta do Sol 300 m bomo pričeli našo krožno pot po lavadi Moinho (mlinov) in levadi Nova. Pot nas bo vodila pod slapovi in skozi tunele, zato je svetilka obvezna. Popoldansko kopanje v letovišču Ribeira Brava (divja reka). Povratek v Funchal. Nočitev. (4 ure hoje)
3. dan
Zajtrk. Izlet na skrajni vzhod otoka. Sprehodili se bomo po rtu Ponta de São Lourenço, ki je po izgledu precej drugačen od ostalega otoka. Popoldansko kopanje na saharski plaži v letovišču Machico. Povratek v Funchal. Nočitev. (3 ure hoje)
4. dan
Zajtrk. Zapeljali se bomo na vrh Pico do Arierio 1818 m, kjer bomo začeli naše celodnevno planinarjenje. Slikovita planinska pot med vulkanskimi vršaci nas bo vodila do najvišjega vrha Madeire Pico Ruivo 1862 m. Po okrepčitvi se bomo spustili na drugo stran. Za pot bomo potrebovali tudi čelne svetilke. Nadaljujemo v Santano, ki slovi po barvitih slamnatih hiškah. Povratek v Funchal. Nočitev. (6-7 ur hoje)
5. dan
Zajtrk. Dan za raziskovanje zahodnega dela otoka. Levade na Madeiri danes tvorijo cca 1400 km dolgo mrežo vodnih kanalov in mi se bomo skozi avtohtono rastje Laurissilva tudi sprehodili. Po panoramski poti se bomo spustili v letovišče Porto Muniz na severni obali otoka, kjer bo čas za kopanje v naravnih bazenih iz lave, ogled akvarija, prigrizek, pijačo ali sprehode. Na poti se bomo ustavili tudi v tradicionalnem madeirskem baru, kjer nam bodo postregli z lokalno pijačo ‘poncha’. Povratek v Funchal. Nočitev. (2-3 ure hoje)
6. dan
Zajtrk. S planote Paul de Serra se bomo podali na eno najbolj priljubljenih levad in sicer levada 25 izvirov. Ali jih bomo zares našteli 25? Sledi ogled slapu Risco 100 m. Povratek preko zaselka Rabacal, kjer se bo moč okrepčat. Planinarili bomo tudi skozi daljši tunel, zato bo svetilka zaželena. Ker je Madeira (bila) otok sladkornega trsa ne moremo brez ogleda destilarne ruma, ki ji sledi degustacija. Povratek v Funchal. Nočitev. (5 ur hoje)
7. dan
Zajtrk. Prost dan za ogled prestolnice Funchal ali izlet na bližnji otok Porto Santo. V Funchalu lahko obiščemo živahno tržnico Mercado dos Lavradores; katedralo Se; botanični vrt; staro mestno jedro; spomenik, muzej in hotel CR7 nogometaša Cristiana Ronalda; muzej Madeira Story; muzej elektrike; z gondolo se povzpnemo na Monte, kjer se lahko podamo na adrenalinsko vožnjo z lesenimi sanmi in še mnogo več. Nočitev.
8. dan
Zajtrk ali lunch-paket. Še zadnja panoramska vožnja čez Madeiro do letališča na stebričkih Madeira FNC. Polet preko Lisbone ali direktni let na bližnje letališče. Transfer do Slovenije, kamor predvidoma prispemo v večernih urah (odvisno od urnika poletov).

Program se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin ali se zamenja vrstni red izletov. Pridružujemo si pravico do odhoda +/- 1 dan. V kolikor odhod ni iz letališča Brnik je organiziran transfer iz LJ, CE in MB. V kolikor je direktni let iz bližnjega letališča, ni presedanja v Lizboni. 

Cena treking potovanja

Cena planinskega potovanja po Madeiri pri min. 20 potnikih (odhod 2024) znaša 1155 €/osebo za prijave s plačilom akontacije do 20.1. 2024; 1185 €/ osebo za prijave s plačilom akontacije do 31.1.2024

Cena planinskega potovanja po Madeiri pri min. 20 potnikih (odhod 14.6.2025) znaša cca 1350 €/osebo za prijave s plačilom akontacije do 1.9.2024  /// točna cena bo objavljena junija 2024 ///

Redna cena: 1299 € na osebo za kasnejše prijave (2024)
Redna cena: 1550 € na osebo za kasnejše prijave (2025)

Dokumenti: veljavna osebna izkaznica ali potni list, evropska kartica zdravstvenega zavarovanja, komercialno zdravstveno zavarovanje, Covid potrdilo (če bo potrebno).

Vključeno v ceno:
5/5
Možna doplačila:

*Doplačila sporočite takoj ob prijavi.
Kasnejše spremembe niso mogoče!

*Odpovednina in zdravstvena in nezgodna zaščita za potovanje v tujini – kaj je vključeno? 

Informacije in prijave

Informacije in prijave preko spodnjega obrazca do zasedbe prostih mest (minibus) ali do 3 mesece pred odhodom.

Ob prijavi je potrebno vplačati akontacijo 500 € oz. 574 € po osebi v roku 24 ur na Revolut @izimanija ali na transakcijski račun:

Izimanija d.o.o.,
Grajena 74,
2250 Ptuj

SI56 6100 0002 0237 748

Sklic/Referenca: SI 00 1862

Namen: MADEIRA

BIC/SWIFT: HDELSI22

Koda namena: SCVE

Razlika se poravna najkasneje 30 dni pred odhodom.

S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate.

 

*Za treking po Madeiri je potrebna psiho-fizična pripravljenost. Glede svoje sposobnosti se posvetujte z zdravnikom in našo agencijo pred prijavo.

**V primeru nezadostnega števila prijavljenih do 3 mesece pred odhodom se potovanje odpove. Udeleženci dobijo vrnjen celotni vplačan znesek.

 

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve programa vašim željam. Treking potovanje po Madeiri lahko nadgradimo z izletom na bližnje otoke kot so Porto Santo ali Islas Desertas, ogledom katerega drugega naselja na otoku, planinarjenja po drugih planinskih poteh oz. levadah, kolesarjenje po Madeiri, drugi aktivni športi, izletom v Lizbono in druge aktivnosti.

Posredujte nam vašo rezervacijo planinarjenja po Madeiri ali povpraševanje za vaš planinski izlet v okviru planinskega društva (PZS). Brezplačno vam pripravimo ponudbo in program popolnoma prilagodimo vašim željam.

 

POGOSTO POSTAVLJENA VPRAŠANJA

Kako se prijavim? Svojo prijavo nam pošljite preko kontaktnega obrazca v katerem navedete:

 • ime in priimek (kot v potnem listu)
 • na katero destinacijo in termin se prijavljate
 • vašo telefonsko številko
 • želje glede morebitnih doplačil (enoposteljna soba, zavarovanja ipd.)
 • posebnosti glede potovanja (prehranske ali zdravstvene posebnosti, želje glede spalnega reda ipd.)

V kolikor se prijavljate skupaj s partnerjem navedite podatke obeh. Za potrditev prijave je potrebno vplačilo akontacije v roku 24 ur od pisne potrditve prijave. Podatki za nakazilo so navedeni zgoraj. Prav tako nam pošljite fotokopijo potnega lista ali osebne izkaznice na sedež podjetja ali skenirano na naš email.

Velikost skupine? Predvidena velikost skupine je približno 25 – 32 potnikov.  

Potujem sam/-a in ne želim enoposteljne sobe? Dobrodošli. V kolikor želite deliti sobo z drugo sopotnico ali sopotnikom to sporočite ob prijavi in vam bomo ”cimro ali cimra” našli mi. Veliko ljudi potuje samih in verjamemo, da se bo našla druga potnica ali potnik za delitev sobe. V kolikor vam ”cimre ali cimra” ne uspemo najdit in ste ob prijavi bili pripravljeni deliti sobo z drugo osebo vam stroška enoposteljne sobe NE zaračunamo.

Koliko prtljage lahko vzamem s seboj? V ceno je vključena ročna prtljaga in dodatna prtljaga do 20 kg. Za ročno prtljago priporočamo nahrbtnik, ki ga boste imeli za izlete. Podrobnosti glede prtljage prejmete pred odhodom. Predviden prevoznik je TAP Portugal ali Ryanair ali Wizzair

Kakšen jezik govorijo na Madeiri?  Na Madeiri govorijo portugalski jezik, zato je najbolj idealno če ga obvladate. Zaradi razmaha turizma je zelo uporabna angleščina. Znanje tujega jezika ni obvezno za udeležbo na potovanju. V kolikor bo potrebno bo slovenski vodnik prevajal.  Portugalski slovarček

Kje bomo nameščeni? Predvidena nastanitev je penzion turistične kategorije v strogem centru prestolnice Funchal, kjer imamo nočitev v zajtrkom. Nastanjeni smo ves čas na isti lokaciji in sobe so dvoposteljne. Enoposteljna soba je možna ob doplačilu in naročilu ob prijavi. 

Prehrana? V hotelu imamo samopostrežni zajtrk: kosmiči, namazi, napitki, salame, sir, jogurt… Hrano za čez dan in ture si lahko nakupite v trgovini ali kjer je možnost v lokalni restavraciji. Večerja je v lastni režiji, saj je naša nastanitev obdana z množico najrazličnejših restavracij – od lokalnih/tradicionalnih pa vse do internacionalnih. Madeira slovi po okusni kulinariki in zakaj ne bi vsak dan zavili v drugo restavracijo?

Kdo je vodja poti? Slovenski vodja poti bo znan mesec pred odhodom. Vsekakor bo to oseba, ki Madeiro dobro pozna, da boste zadovoljni z vodenjem. 

Kako bomo potovali do Madeire? Imamo organiziran transfer (kombiji ali avtobus) iz Slovenije (MB, CE, LJ) do bližnjega letališča in nazaj. Sledi vožnja z letalom preko Lizbone do letališča Funchal (Madeira) oz. direktni let iz okoliški letališč na Madeiro. Podrobnejše informacije prejmete naknadno.

Kako se bomo vozili po Madeiri? Po otoku bomo potovali z organiziranim avtobusom z lokalnim voznikom. Vozi se po desni strani. Ceste so ponekod strme, ovinkaste in speljane skozi zelo številne tunele. Vsi prevozi po programu so vključeni v ceno.  

Kakšno opremo potrebujem? Priporočamo planinsko – turistično opremo. Tehnična oprema ni potrebna. Seznam potrebne opreme prejmete naknadno pred odhodom.

Kakšno bo vreme? Madeira je otok večne pomladi, zato ima standardno temperaturo cca 24 – 27 °C. Funchal in skrajni vzhodni del otoka sta precej sušna. Gorski in severni del otoka pa je pogosto odet v oblake oz. meglo in piha veter. Vreme Funchal (klik)

Ali zmorem? Na aktivnem potovanju po Madeiri imamo nekaj planinskih tur, katere je mogoče izpustiti. Ostali izleti so lažji, lahki pohodniški ali turistični. Vzpon na najvišji vrh Madeire je najdaljša, zato najzahtevnejša tura, ki jo lahko tudi izpustite. Vse planinske poti so široke ter nadelane in hoja je možna s pohodnimi palicami.

Kakšen denar potrebujem? Uradna valuta je evro €. Plačevanje s plačilnimi karticami je v večini mogoče; vseeno pa predlagamo gotovino. Predlagamo, da imate s seboj cca 150-200 € žepnine za dodatne obroke, manjše nakupe in ostale malenkosti. 

Potni list ali osebna izkaznica? Madeira spadajo pod Portugalsko (država EU) zato za prestop meje potrebujemo veljavno osebno izkaznico ali potni list.

Ali potrebujem vizum? Ker potujemo znotraj EU slovenski državljani vizuma ne potrebujemo. 

Varnost? Madeira je varno območje. Po poročanju ministrstva ni podatkov o varnostnih razlogih, zaradi katerih bi odsvetovali potovanje. Svetujemo običajno previdnost in uporabo skrite torbice za denar in dokumente. 

Napitnine? Napitnine so na Madeiri zelo dobrodošle oz. neuradno obvezne. Ob vsaki uslugi se pričakuje napitnina. Prav tako lokalnemu vozniku / vodniku. 

Kakšni so plačilni pogoji? Ob prijavi poravnate akontacijo na TRR. Razliko pa do 30 dni pred odhodom. Možno je plačevanje po obrokih, ali v enkratnem znesku. Ko se bo približeval rok plačila vam bomo poslali opomnik. Zaradi lažje razporeditve vaših odhodkov priporočamo zgodnejše prijave.

Dodatna vprašanja? Ali je ostalo kakšno vprašanje neodgovorjeno? Prosim napišite nam vprašanje, pomislek ali idejo preko spodnjega kontaktnega obrazca. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Izvedi več o destinaciji na našem blogu 🙂

Zagotovo si želiš avanturo, kajne? =)

Prijavi se sedaj!

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaša telefonska številka (obvezno)

  Izberi termin (obvezno)

  Izberi doplačila (po želji)

  Vaše sporočilo

  Sorodna potovanja

  Comments are closed.
  CLOSE
  CLOSE