Treking Malorka potovanje

planinarjenje majorka

maj 2024

Polnimo skupino 100%

Kaj bomo doživeli na treking potovanju po Malorki?

Naravne lepote in teren Malorke so raj za pohodnike. Malorka ima dve gorski verigi – Serra de Tramuntana in Sierra de Llevant – z več kot petimi vrhovi, visokimi več kot 1000 metrov.

Mi se bomo povzpeli na vrh Sa Bruta 280 m, Puig Gros 145 m, rt Cap Andritxol 173 m, na čudovito jezero na 750 m, na bližnji razglednik Puig de l’Ofre na 1093 m ter na najvišji dostopen vrh Majorke imenovan Puig de Massanella 1364 m. Ustavili se bomo v gorski prestolnici otoka – Soller, na vrh Galatzo 1027 m od koder bomo imeli celotni zahodni del otoka kot na dlani. Ogledali si bomo izbrano kapniško jamo. Pokukali bomo tudi v ”proizvodnjo” dragega nakita. Raziskovali bomo bogato prestolnico otoka – Palma de Majorka. In seveda, kopali se bomo na plaži Playa de Palma.

Program treking potovanja na Majorko:

1. dan
Zgodnji jutranji odhod iz dogovorjenega mesta in organiziran transfer na bližnje letališče (Benetke, Dunaj ipd.). Direktni polet na letališče Palma de Mallorka PMI. Transfer do hotela v predelu El Arenal, kjer bomo ves čas nastanjeni. Namestitev v hotelu. Popoldanski oz. večerni samostojni sprehodi po okolici ali počitek. Večerja. Nočitev. [odvisno od urnika poletov]
2. dan
Zajtrk v hotelu. Prvi planinski izlet po Malorki bomo imeli v okolici letovišča Peguera. Najprej se bomo povzpeli na vrh Sa Bruta 280 m od koder se nam bo odprl pogled na letovišče. Nadaljevali bomo čez Puig Gros 145 m do rta Cap Andritxol 173 m. Povratek po krožni obalni poti do plaže in osvežilne pijače. Večerja. Nočitev. (4 ure hoje)
3. dan
Zajtrk v hotelu. Dan za treking po Majorki, ko se bomo ves dan spogledovali z najvišjo goro otoka – Puig Major 1445 m. Obhodili bomo čudovito jezero 750 m in se povzpeli na bližnji razglednik Puig de l’Ofre 1093 m. Ob povratku se bomo še na hitro ustavili v gorski prestolnici otoka – Soller. Večerja. Nočitev. (5 ur hoje)
4. dan
Zajtrk v hotelu. Iz magistralne ceste na višini 290 m se bomo povzpeli po krožni poti na vrh Galatzo 1027 m od koder bomo imeli celotni zahodni del otoka kot na dlani. Povratek v hotel. Večerja. Nočitev. (5-6 ur hoje)
5. dan
Zajtrk v hotelu. Turistično raziskovanje otoka. Ogledali si bomo izbrano kapniško jamo, kjer najdemo kapnike podobnim ribiškemu trnku (doplačilo). Pokukali bomo tudi v ”proizvodnjo” dragega nakita. Popoldanski skok v morje ali obalni sprehod. Povratek v hotel. Večerja. Nočitev.
6. dan
Zajtrk v hotelu. Od izhodišča na višini cca 830 m se bomo povzpeli na najvišji dostopen vrh Majorke imenovan Puig de Massanella 1364 m. Povratek v hotel. Večerja. Nočitev. (6 ur hoje)
7. dan
Zajtrk v hotelu. Prost dan za samostojno raziskovanje bogate prestolnice otoka – Palma de Majorka in kopanje na plaži Playa de Palma oz. na živahnem Arenalu. Še zadnji nakupi in pakiranje. Večerja. Nočitev.
8. dan
Zajtrk ali lunch-paket. Še zadnja vožnja po otoku do letališča Palma de Malorca PMI. Direktni polet na bližnje letališče. Transfer do Slovenije, kamor predvidoma prispemo v večernih urah [odvisno od urnika poletov].

Cena treking potovanja

Cena treking potovanja po Malorki pri min. 22 potnikih znaša 1250 €/osebo za prijave s plačilom akontacije do 30.4.2024

Redna cena: 1350 € /osebo

Dokumenti: veljavna osebna izkaznica ali potni list; komercialno zdravstveno zavarovanje za Evropo s kritjem za pohodništvo in koronavirus; evropska zdravstvena kartica; korona test ali cepljenje (če bo potrebno).

Vključeno v ceno:
5/5
Možna doplačila:

*Doplačila sporočite takoj ob prijavi.
Kasnejše spremembe niso mogoče!

*Odpovednina in zdravstvena in nezgodna zaščita za potovanje v tujini – kaj je vključeno? 

A si želiš z nami?

Informacije in prijave

Informacije in prijave preko spodnjega obrazca do zasedbe prostih mest.

Ob prijavi je potrebno vplačati akontacijo  450 €/ osebo oz. z odpovednino 524€/ osebo v roku 24 ur na transakcijski račun:

Izimanija d.o.o.,
Grajena 74,
2250 Ptuj

SI56 6100 0002 0237 748

Sklic/Referenca: SI 00 1364

Namen: MALORKA

BIC/SWIFT: HDELSI22

Koda namena: SCVE

Razlika se poravna najkasneje 30 dni pred odhodom.

S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate.

 

*Za treking potovanje po Malorki je potrebno psihofizično zdravje. Pred prijavo preverite ali ste sposobni do 6 ur počasne do zmerne hoje dnevno z višinsko razliko do 1000 m.

 

**V primeru nezadostnega števila prijavljenih do 3 mesece pred odhodom se potovanje odpove. Udeleženci dobijo vrnjen celotni vplačan znesek.

 

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve programa vašim željam. Treking potovanje po Malorki lahko nadgradimo z izletom na bližnje otoke Menorka ali Ibiza, ogledom katerega drugega naselja na otoku, planinarjenja po drugih planinskih poteh, kolesarjenje po Malorki, drugi aktivni športi in druge aktivnosti.

Posredujte nam vašo rezervacijo planinarjenja po Malorki ali povpraševanje za vaš planinski izlet v okviru planinskega društva (PZS). Brezplačno vam pripravimo ponudbo in program popolnoma prilagodimo vašim željam.

Rezerviraj si svoje mesto sedaj s plačilom akontacije. Število mest je omejeno!

POGOSTO POSTAVLJENA VPRAŠANJA

Kako se prijavim? Svojo prijavo nam pošljite preko kontaktnega obrazcav katerem navedete:

 • ime in priimek (kot v potnem listu)
 • na katero destinacijo in termin se prijavljate
 • vašo telefonsko številko
 • želje glede morebitnih doplačil (enoposteljna soba, zavarovanja ipd.)
 • posebnosti glede potovanja (prehranske ali zdravstvene posebnosti, želje glede spalnega reda ipd.)

V kolikor se prijavljate skupaj s partnerjem navedite podatke obeh. Za potrditev prijave je potrebno vplačilo akontacije v roku 3 dni od pisne potrditve prijave. Podatki za nakazilo so navedeni zgoraj. Prav tako nam pošljite fotokopijo potnega lista ali osebne izkaznice na sedež podjetja ali skenirano na naš email.

Velikost skupine? Predvidena velikost skupine je cca 30 potnic in potnikov, ki si želijo skupaj in aktivno preživeti en teden na Majorki.

Potujem sam/-a in ne želim enoposteljne sobe? Dobrodošli. V kolikor želite deliti sobo z drugo sopotnico ali sopotnikom to sporočite ob prijavi in vam bomo ”cimro ali cimra” našli mi. Veliko ljudi potuje samih in verjamemo, da se bo našla druga potnica ali potnik za delitev sobe. V kolikor vam ”cimre ali cimra” ne uspemo najdit in ste ob prijavi bili pripravljeni deliti sobo z drugo osebo vam stroška enoposteljne sobe NE zaračunamo.

Kako je glede prtljage? Podatki o oddani in ročni prtljagi so podani zgoraj. Podrobnosti glede prtljage prejmete pred odhodom. Priporočamo planinski nahrbtnik cca 40L za celodnevno hojo in kovček na kolesca za lažji transport po letališču in pri hotelu.

Kakšen jezik govorijo na Malorki?  Na Malorki govorijo španski jezik, zato je najbolj idealno če jo obvladate. Zaradi razmaha turizma je zelo uporabna angleščina. Znanje tujega jezika ni obvezno za udeležbo na potovanju. V kolikor bo potrebno bo slovenski vodnik prevajal. Španski popotniški slovarček (klik)

Kakšna bo namestitev? Predvidena nastanitev je hotel 3*** na območju El Arenal, kjer imamo namestitev na bazi polpenziona. Nastanjeni smo ves čas na isti lokaciji in sobe so dvoposteljne. Enoposteljna soba je možna ob doplačilu in naročilu ob prijavi. 

Kako je glede hrane? V hotelski restavraciji imamo vsak dan zajtrk in večerjo. Zajtrk je samopostrežni; večerja pa postrežena – možnost izbira menijev. Hrano za čez dan in planinske izlete si lahko nakupite v trgovini ali kjer je možnost v lokalni restavraciji. Kulinarika je španska ali evropska.

Kdo bo vodnik? Vodnik je slovenski planinski vodnik in turistični vodnik z mednarodno licenco, ki je Malorko že obiskal. Predviden vodnik: Izidor

Kako bomo potovali do Malorke? Imamo organiziran transfer (kombiji) iz Slovenije (MB, CE, LJ) do bližnjega letališča in nazaj. Predviden je direktni polet na Majorko s prevoznikom Ryanair, Easyjet ali Level. Podrobnejše informacije prejmete naknadno.

Kako se bomo vozili po Malorki? Po otoku se bomo vozili s najetimi kombiji. Vozi se po desni strani. Prvi kombi vozi vodnik; naslednjega udeleženec. Vsi potujemo skupaj, drug za drugim, ter se po poti ustavljamo za fotografiranja, oglede ipd. Vozniki kombija imajo popust na ceno aranžmaja in svojo pripravljenost sporočijo ob prijavi. V primeru večje skupine bomo najeli avtobus.

Kakšno opremo potrebujem? Priporočamo planinsko – turistično opremo. Tehnična oprema ni potrebna. Seznam potrebne opreme prejmete naknadno pred odhodom.

Kakšno bo vreme? Malorka ima kot sredozemski otok v tem času temperaturo cca 25 °C. V dolini in ob morju se pričakuje vročina. V goratih predelih pa tudi veter in temperature cca 10 °C. Vreme Majorka (klik)

Ali zmorem? Na treking potovanju po Majorki imamo nekaj planinskih tur, katere je mogoče izpustiti. Ostali izleti so lažji, lahki pohodniški ali turistični. Poti tehnično niso zahtevne; zahtevajo pa določeno mero kondicije. Hodili bomo zmerno, saj vedno radi uživamo, se razgledujemo in fotografiramo. O svoji sposobnosti se pred prijavo posvetuj z agencijo in z zdravnikom.

Denar? Uradna valuta je evro €. Plačevanje s plačilnimi karticami je v večini mogoče; vseeno pa predlagamo gotovino. Predlagamo, da imate s seboj cca 150 € žepnine za dodatne obroke, manjše nakupe in ostale malenkosti.  

Potni list ali osebna izkaznica? Malorka kot del Balearskega otočja spada pod Španijo (država EU) zato za prestop meje potrebujemo veljavno osebno izkaznico ali potni list.

Ali potrebujem vizum? Ker potujemo znotraj EU slovenski državljani vizuma ne potrebujemo. 

Ali je varno? Malorka je varno območje. Po poročanju ministrstva ni podatkov o varnostnih razlogih, zaradi katerih bi odsvetovali potovanje. Svetujemo običajno previdnost. Odsvetuje se gibanje po Palmi de Mallorca v nočnih urah. Natančnejše podatke preverite na Ministrstvu za zunanje zadeve. Priporočamo uporabo skrite torbice ‘money-belt’ in razporeditev dokumentov ter denarja po različnih lokacijah v prtljagi. Zaželena je tudi fotokopija in fotografija potovalnega dokumenta.

Napitnine? Napitnine so v gostinskih lokalih vračunane v ceno ali pa se pričakujejo simbolične napitnine. Preverite na računih sploh v restavracijah ali je postrežnina vračunana ali jo morate dodati kot napitnino.

Ali je možno obročno odplačevanje? Ob prijavi poravnate akontacijo na TRR. Razliko pa do 30 dni pred odhodom. Možno je plačevanje po obrokih, ali v enkratnem znesku. Ko se bo približeval rok plačila vam bomo poslali opomnik. Zaradi lažje razporeditve vaših odhodkov priporočamo zgodnejše prijave.

Dodatna vprašanja? Ali je ostalo kakšno vprašanje neodgovorjeno? Prosim napišite nam vprašanje, pomislek ali idejo preko spodnjega kontaktnega obrazca. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Izvedi več o destinaciji na našem blogu 🙂

A te že srbijo podplati?

Zagotovo si želiš avanturo, kajne? =)

Ali imaš še kakšno vprašanje?

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Kako vam lahko pomagamo?

  Sorodna potovanja

  Comments are closed.
  CLOSE
  CLOSE