Planinarjenje Malta in Gozo

malta & gozo

zimske počitnice 2023

Polnimo skupino 38%

Kaj bomo doživeli na treking potovanju po Malti in Gozu?

V kolikor iščete pohodniško destinacijo, kjer ni gneče je planinsko potovanje po Malti super izbira zate. 

Preverjen pohodniški program vključuje najlepše planinske poti po zelenem in mirnem delu Malte. Vsak dan bomo okrivali lepote drugega koščka tega otoka in se tudi zapeljali na sosednji Gozo. 

Bivamo v najbolj živahnem delu otoka – v Anglomeraciji, kjer najdemo mnoštvo restavracij, barov, priložnosti za večerne sprehode ob obali ali živahno nočno življenje. 

Obiskali bomo tudi Popaja v njegovi vasici, se zapeljali v Modro špiljo, si ogledali Valetto skupaj s turističnim vodnikom in še mnogo več, kar piše v programu.

Program treking potovanja na Malteško otočje:

1. dan
Transfer iz Slovenije (MB, CE, LJ) do bližnjega letališča (Dunaj, Benetke,…). Direktni polet v smeri Malte in po cca 2 urah vožnje pristanek na letališču Malta MLA. Transfer do hotela. Namestitev v hotelu v Sliemi (urbaniziran del Malte). Nočitev.
2. dan
Zajtrk v hotelu. Izlet na vzhodni del Malte. Sprehodili se bomo skozi Marsaskalo, ki je pobratena s Škofjo Loko in slovi po solnih skledicah. Nadaljevali bomo peš skozi naravni park Xrobb l-Għaġin čez vrhec Tas-Silġ do idilične ribiške vasice Marsaxlokk. Luzzuji oz. tradicionalne obarvane ribiške ladjice so zaščitni znak naselja. Priporočamo okusno morsko kosilo. Povratek do hotela. Nočitev.
3. dan
Zajtrk v hotelu. Vožnja na zahodni del otoka do pristanišča Ċirkewwa od koder se bomo s trajektom odpeljali do luke Mġarr na otoku Gozo, kjer je nekoč stal geomorfološki fenomen Azurno okno. Vožnja do otoške prestolnice Victoria in sprehod na Iċ-Ċittadella, mesto-trdnjava pod zaščito UNESCO. Sprehodili se bomo do klifov Ta’ Ċenċ. Popoldan pa zavili do obarvanega zaliva Ramla ter se povzpeli do bližnje jame z idilično panoramo (fotografija zgoraj). Povratek do hotela. Nočitev.
4. dan
Zajtrk v hotelu. Sprehodili se bomo skozi anglomeracijo do Slieme in s trajektom na polotok Xiberras do Vallette, malteške prestolnice pod zaščito UNESCO. Samostojni ali voden ogled Vallette: katedrala sv. Janeza Krstnika (bivša samostanska cerkev malteškega viteškega reda); trdnjava Saint Elmo; palača Auberge de Castille; palača velikega mojstra; Narodni muzej ali sprehod po promenadi cesti republike. Po želji še sprehod do zgornjih Barrakka vrtov, razgledišča na naravno Veliko pristanišče. Prosti čas. Povratek do hotela. Nočitev.
5. dan
Zajtrk v hotelu. Vožnja na Zlatega zaliva in sprehod skozi naravni in zgodovinski park Il-Majjistral do zaliva Sidro, kjer se nahaja Popajeva vasica. Prav tam so snemali omenjen film. Ob doplačilu ogled vasice; v živo se bomo spoznali s Popajem in Olivo; spili punch; se z ladjico zapeljali ob obali in na pošti prevzeli razglednico. Po želji še planinarimo do naselja Ċirkewwa. Povratek v hotel. Nočitev.
6. dan
Zajtrk v hotelu. Izlet na južno stran otoka do klifov Dingli. Sprehajali se bomo nad obalo in klifi Xaqqa do templja Ħaġar Qim, ki je pod zaščito UNESCO. Vmes bomo poskušali določiti najvišji ”vrh” Malte. Vseskozi pa bomo občudovali otoček Filfla. Nadaljujemo do Taħt il-Ħnejja oz. modre jame. Proti doplačilu in ugodnim razmerah vožnja z ladjico. Povratek v hotel. Nočitev.
7. dan
Zajtrk v hotelu. Prost dan, ki ga lahko izkoristite izletniško-kopalno z izletom na Comino s turkizno modro barvo ali imate kulturno-zgodovinski dan s sprehodi po mestih: Mdina, Rabat in Mosta. Povratek v hotel. Nočitev.
8. dan
Zajtrk v hotelu. Dopoldan bo še čas za zadnje nakupe, kopanje, fotografiranje in pakiranje. Odhod na letališče. Popoldanski polet proti bližnjemu letališču (Dunaj, Benetke,…). Sledi le še transfer do Slovenije kamor prispemo večernih urah.

*Program prvega in zadnjega dne se prilagodi glede na letalske povezave. Pridružujemo si možnost odhoda +/-1 dan npr. odhod v nedeljo, namesto v soboto o čemer bodo potniki obveščeni ob nakupi letalskih kart.

Cena treking potovanja

Cena treking potovanja po Malti pri min. 14 potnikih znaša 999 €/osebo za prijave do 30.11.2022

1050  /osebo za prijave do 31.12.2022

Redna cena: 1100 € /osebo

Dokumenti: veljavna osebna izkaznica ali potni list; komercialno zdravstveno zavarovanje za Evropo s kritjem za pohodništvo in koronavirus; evropska zdravstvena kartica; korona test ali cepljenje (če bo potrebno).

Vključeno v ceno:
5/5
Možna doplačila:

*Doplačila sporočite takoj ob prijavi.
Kasnejše spremembe niso mogoče!

*Odpovednina in zdravstvena in nezgodna zaščita za potovanje v tujini – kaj je vključeno? 

Informacije in prijave

Informacije in prijave preko spodnjega obrazca ali na: info@izimanija.si do zasedbe prostih mest.

Ob prijavi je potrebno vplačati akontacijo 350 € oz. 396  v roku 24 ur na transakcijski račun:

Izimanija d.o.o.,
Grajena 74,
2250 Ptuj

SI56 6100 0002 0237 748

Sklic/Referenca: SI 00 1234

Namen: MALTA

BIC/SWIFT: HDELSI22

Koda namena: SCVE

Razlika se poravna najkasneje 30 dni pred odhodom.

S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate.

 

*Za treking potovanje po Malti je potrebno psihofizično zdravje. Pred prijavo preverite ali ste sposobni. Treking po Malti je lahek in brez večjih vzponov. Dnevno je hoje do 5 ur. Vsak dan je možnost ostati v hotelu oz. si ustvarili dan po svoje.

 

**V primeru nezadostnega števila prijavljenih do 3 mesece pred odhodom se potovanje odpove. Udeleženci dobijo vrnjen celotni vplačan znesek.

 

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve programa vašim željam. Treking potovanje po Malteškem arhipelagu lahko nadgradimo z izletom na bližnje otoke Gozo in Comino, ogledom katerega drugega naselja na otoku, planinarjenja po drugih planinskih poteh, kolesarjenje po Malti, drugi aktivni športi in druge aktivnosti.

Posredujte nam vašo rezervacijo planinarjenja po Malti ali povpraševanje za vaš planinski izlet v okviru planinskega društva (PZS). Z veseljem vam pripravimo ponudbo in program popolnoma prilagodimo vašim željam.

Rezerviraj si svoje mesto sedaj s plačilom akontacije. Število mest je omejeno!

POGOSTO POSTAVLJENA VPRAŠANJA

Kako se prijavim? Svojo prijavo nam pošljite preko kontaktnega obrazca ali na elektronski naslov info@izimanija.si v katerem navedete:

 • ime in priimek (kot v potnem listu)
 • na katero destinacijo in termin se prijavljate
 • vašo telefonsko številko
 • želje glede morebitnih doplačil (enoposteljna soba, zavarovanja ipd.)
 • posebnosti glede potovanja (prehranske ali zdravstvene posebnosti, želje glede spalnega reda ipd.)

V kolikor se prijavljate skupaj s partnerjem navedite podatke obeh. Za potrditev prijave je potrebno vplačilo akontacije v roku 24 ur od pisne potrditve prijave. Podatki za nakazilo so navedeni zgoraj. Prav tako nam pošljite fotokopijo potnega lista ali osebne izkaznice na sedež podjetja ali skenirano na naš email.

Velikost skupine? Predvidena velikost skupine je 15 potnic in potnikov, ki si želijo skupaj in aktivno preživeti en teden na Malti.

Potujem sam/-a in ne želim enoposteljne sobe? Dobrodošli. V kolikor želite deliti sobo z drugo sopotnico ali sopotnikom to sporočite ob prijavi in vam bomo ”cimro ali cimra” našli mi. Veliko ljudi potuje samih in verjamemo, da se bo našla druga potnica ali potnik za delitev sobe. V kolikor vam ”cimre ali cimra” ne uspemo najdit in ste ob prijavi bili pripravljeni deliti sobo z drugo osebo vam stroška enoposteljne sobe NE zaračunamo.

Kako je glede prtljage? Podatki o oddani in ročni prtljagi so podani zgoraj. Podrobnosti glede prtljage prejmete pred odhodom. Priporočamo planinski nahrbtnik cca 30L za celodnevno hojo in kovček na kolesca za lažji transport po letališču in pri hotelu.

Kakšen jezik govorijo na Malti?  Čeprav imajo otočani svoj jezik, vsi govorijo tekoče angleščino. Znanje tujega jezika ni obvezno za udeležbo na potovanju. V kolikor bo potrebno bo slovenski vodnik prevajal.

Kakšna bo namestitev? Predvidena nastanitev je hotel 3*** na obalni aveniji Sliema oz. okolica, kjer imamo namestitev na bazi nočitve z zajtrkom. Nastanjeni smo ves čas na isti lokaciji in sobe so dvoposteljne. Enoposteljna soba je možna ob doplačilu in naročilu ob prijavi. 

Kako je glede hrane? V hotelski restavraciji imamo vsak dan zajtrk. Zajtrk je samopostrežni. Večerja v lastni režiji – v okolici je polno lokalov. Hrano za čez dan in planinske izlete si lahko nakupite v trgovini ali kjer je možnost v lokalni restavraciji. Kulinarika je mediteranska/ evropska.

Kdo bo vodnik? Vodnik je slovenski planinski vodnik in turistični vodnik z mednarodno licenco, ki je Malto že obiskal. Predviden vodnik: Izidor

Kako bomo potovali do Malte? Imamo organiziran transfer (kombiji) iz Slovenije (MB, CE, LJ) do bližnjega letališča in nazaj. Predviden je direktni polet na Malto s prevoznikom Ryanair, Easyjet ali Level. Podrobnejše informacije prejmete naknadno.

Kako se bomo vozili po Malti? Po otoku se bomo vozili z lokalnimi avtobusi in lokalnim voznikom. Vozi se po levi strani (kot Angleži).

Kakšno opremo potrebujem? Priporočamo planinsko – turistično opremo. Tehnična oprema ni potrebna. Seznam potrebne opreme prejmete naknadno pred odhodom.

Kakšno bo vreme? Malta ima kot sredozemski otok v tem času temperaturo cca 20 °C. Na soncu bo toplo. Pogosto tudi pihlja.

Ali zmorem? Na treking potovanju po Malti imamo nekaj planinskih tur, katere je mogoče izpustiti. Ostali izleti so lažji, lahki pohodniški ali turistični. Poti tehnično niso zahtevne; zahtevajo pa določeno mero kondicije. Hodili bomo zmerno, saj vedno radi uživamo, se razgledujemo in fotografiramo. O svoji sposobnosti se pred prijavo posvetuj z agencijo in z zdravnikom.

Denar? Uradna valuta je evro €. Plačevanje s plačilnimi karticami je v večini mogoče; vseeno pa predlagamo gotovino. Predlagamo, da imate s seboj cca 200 € žepnine za dodatne obroke, manjše nakupe in ostale malenkosti.  

Potni list ali osebna izkaznica? Malta je država EU, zato za prestop meje potrebujemo veljavno osebno izkaznico ali potni list.

Ali potrebujem vizum? Ker potujemo znotraj EU slovenski državljani vizuma ne potrebujemo. 

Ali je varno? Malta je varno območje. Po poročanju ministrstva ni podatkov o varnostnih razlogih, zaradi katerih bi odsvetovali potovanje. Svetujemo običajno previdnost. Odsvetuje se gibanje po Palmi de Mallorca v nočnih urah. Natančnejše podatke preverite na Ministrstvu za zunanje zadeve. Priporočamo uporabo skrite torbice ‘money-belt’ in razporeditev dokumentov ter denarja po različnih lokacijah v prtljagi. Zaželena je tudi fotokopija in fotografija potovalnega dokumenta.

Napitnine? Napitnine so v gostinskih lokalih vračunane v ceno ali pa se pričakujejo simbolične napitnine. Preverite na računih sploh v restavracijah ali je postrežnina vračunana ali jo morate dodati kot napitnino.

Ali je možno obročno odplačevanje? Ob prijavi poravnate akontacijo na TRR. Razliko pa do 30 dni pred odhodom. Možno je plačevanje po obrokih, ali v enkratnem znesku. Ko se bo približeval rok plačila vam bomo poslali opomnik. Zaradi lažje razporeditve vaših odhodkov priporočamo zgodnejše prijave.

Dodatna vprašanja? Ali je ostalo kakšno vprašanje neodgovorjeno? Prosim napišite nam vprašanje, pomislek ali idejo preko spodnjega kontaktnega obrazca. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Zagotovo si želiš avanturo, kajne? =)

Prijavi se sedaj!

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaša telefonska številka (obvezno)

  Vaše sporočilo

  Sorodna potovanja

  Comments are closed.
  Paste your AdWords Remarketing code here
  CLOSE
  CLOSE