Planinarjenje Pelješac

planinarjenje pelješac

Zbiramo prijave 94%

Kaj bomo doživeli na tem treking potovanju?

Tokratni jesenski dopust v Dalmaciji bomo izkoristili za raziskovanje polotoka Pelješac. Osvajali bomo najvišje vrhove, si ogledali kakšno znamenitost in se skopali v toplem jesenskem Jadranskem morju.

Vožnjo v Dalmacijo bomo tokrat ”skrajšali” s postanki ob Rdečem in Modrem jezeru pri Imotskem ter za ogled Memorijalnega centra Nikole Tesla v Liki. 

Žal ni predvidena (daljša) vožnja s trajektom, ampak peljali se bomo čez Pelješki most, ki ga bomo lahko fotografirali z vseh strani. 

Zapeljali se bomo na otok Šipan – največji Elafitski otok. Postali bomo raziskovalci za en dan kot Krištof Kolumb. 

Kopalke naj bodo vsak dan v nahrbtniku, saj bo vsak dan možnost / priložnost za skok v morje. 

Program sedemdnevnega planinarjenja po Dalmaciji - Pelješac in Elafitski otoki:

1. dan
Odhod v zgodnjih jutranjih urah iz Maribora, Celja in Ljubljane in vožnja po avtocesti v smeri Dalmacije. Noge bomo pretegnili s sprehodom okoli Rdečega in Modrega jezera pri Imotskem. Namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev.
2. dan
Zajtrk v hotelu. Prvi planinski izlet bo po polotoku Peljašac in sicer po Napoletonovi poti, ki nas bo pripeljala do mesta Ston, ki ga krasijo soline in hrvaški ”kitajski zid” po katerem se bomo lahko sprehodili. Nekaj prostega časa v Stonu – tudi za pokušino malostonskih klapavic ali skok v morje. Večerja. Nočitev. (3 ure hoje).
3. dan
Zajtrk v hotelu. Zapeljali se bomo čez ”nov” Pelješački most, pri katerem se bomo ustavili za fotografiranje. Vzpon na Sveti Ivan 469 m na polotoku Pelješac. Popoldansko kopanje v letovišču Žuljana. Večerja. Nočitev. (4-5 ur hoje)
4. dan
Zajtrk v hotelu. Na polotoku Pelješac bomo osvojili razgledni vrh Sv. Juraj 546 m in pokukali v tunel Dingač. Morda pa bi bolj prijal kozarec lokalnega vina Dingač. Popoldansko kopanje na bližnji plaži, predvidoma Trstenik. Večerja. Nočitev. (2-4 ure hoje)
5. dan
Zajtrk v hotelu. Planinski izlet na najvišji vrh polotoka Pelješac – Sv. Ilija 961 m. Z vrha bomo lahko občudovali otoke Hvar, Korčulo, Mljet, Lastovo, Brač kakor tudi celinsko Hrvaško in BIH. Večerja. Nočitev. (5 – 6 ur hoje) *kdor ne želi hoditi lahko uživa v Orebiću
6. dan
Zajtrk v hotelu. Celodnevni izlet na otok Šipan (Elafitski otoki) ob doplačilu za ladjico / trajekt. Na otoku bo prost čas za kopanje, hedonizem ali hojo. Večerja. Še zadnji skok v morje in pakiranje. Nočitev. (čas hoje poljuben)
7. dan
Zajtrk v hotelu. Jutranji povratek proti rodni grudi. Postanek v vasi Smiljan, kjer si bomo ogledali rojstno hišo in muzej Nikola Tesla. Povratek proti Sloveniji kamor prispemo v poznih večernih urah.

Cena treking potovanja

Cena planinskega potovanja po Pelješcu pri min. 40 udeležencih znaša  €/osebo za prijave s plačilom akontacije za zadnja mesta v 2023.

Redna cena:   €/ osebo

Dokumenti: veljavna osebna izkaznica ali potni list; evropska zdravstvena kartica; komercalno zdravstveno zavarovanje s kritjem za koronavirus; Covid19 potrdilo. 

Vključeno v ceno:
5/5
Možna doplačila:

*Doplačila sporočite takoj ob prijavi.
Kasnejše spremembe niso mogoče!

*Odpovednina in zdravstvena in nezgodna zaščita za potovanje v tujini – kaj je vključeno? 

Informacije in prijave

Informacije in prijave preko spodnjega obrazca do zasedbe prostih mest.

Ob prijavi je potrebno vplačati akontacijo  € oz. z odpovednino   v roku 24 ur na transakcijski račun:

Izimanija d.o.o.,
Grajena 74,
2250 Ptuj

SI56 6100 0002 0237 748

Sklic/Referenca: SI 00 961

Namen: DALMACIJA

BIC/SWIFT: HDELSI22

Koda namena: SCVE

Razlika se poravna najkasneje 30 dni pred odhodom.

S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate.

 

pogosto postavljena vprašanja

Kako se prijavim? Svojo prijavo nam pošljite preko kontaktnega obrazca ali na elektronski naslov info@izimanija.si v katerem navedete: ime in priimek (kot v potnem listu) na katero destinacijo se prijavljate vašo telefonsko številko želje glede morebitnih doplačil posebnosti glede potovanja (zdravstvene ali prehranske posebnosti, želje glede spalnega reda, …)

V kolikor se prijavljate skupaj s partnerjem navedite podatke obeh. Za potrditev prijave je potrebno vplačilo akontacije. Podatki za nakazilo so navedeni zgoraj.

Potujem sam/-a in ne želim enoposteljne sobe? Dobrodošli. V kolikor želite deliti sobo z drugo sopotnico ali sopotnikom to sporočite ob prijavi in vam bomo ”cimro ali cimra” našli mi. Veliko ljudi potuje samih in verjamemo, da se bo našla druga potnica ali potnik za delitev sobe. V kolikor vam ”cimre ali cimra” ne uspemo najdit in ste ob prijavi bili pripravljeni deliti sobo z drugo osebo vam stroška enoposteljne sobe NE zaračunamo.

Kakšna bo velikost skupine? Doslej smo na dalmatinske otoke vodili skupine velike za avtobus do cca 50 oseb.

Kako je glede prtljage? Nahrbtnik za planinske izlete iz potovanje ter kovček ali potovalka za hotel.

Kje bomo nameščeni? Na planinskem potovanju po Dalmaciji smo ponavadi nameščeni v hotelu 3*, izjemema v hotelu 4* – kakor piše v razpisu potovanja in prejmete v obvestilu pred odhodom. Naziv hotel ponavadi prejmete pred odhodom. Bivanje je v mestih: Neum ipd.

Kaj bomo jedli? Evropska in dalmatinska kulinarika. Zaradi korona ukrepov so samopostreži bifeji omejeni.

Ali je voda pitna? Priporočamo kupovanje flaširane vode.

Kdo je naš slovenski vodnik? Predviden vodnik je slovenski planinski vodnik ali turistični vodnik z mednarodno licenco.

Kako bomo potovali? S turističnim avtobusom iz odhodnega mesta ali potovalnim kombijem v primeru manjšega števila prijav. V Dalmacijo bomo potovali po avtocesti. Trajekta predvidoma ne bomo uporabljali. Peljali se bomo čez Pelješki most. 

Kakšno opremo potrebujem? Priporočamo turistično – pohodniški opremo. Seznam potrebnega prejmete pred odhodom.

Kakšno bo vreme? Vreme na Pelješcu in Dalmaciji je nemogoče predvideti. Predvidevamo, da čez dan okrog 20-25 °C, za prijetno hojo po planinskih poteh in za pogumne možnost skoka v morje. Slabo vreme (dež, močan veter, nizke temperature) v času prvomajskih praznikov ali v septembru ni izključeno.

Kako je glede denarja? Uradna valuta Hrvaške je od 1.1.2023 evro €. Omejeno je plačevanje s karticami. Bankomati so le v večjih mestih.

Potni list ali osebna izkaznica? Za vstop na Hrvaško je dovolj veljaven osebni dokument. 

Ali je Hrvaška varna država? Ni varnostnih zadržkov – zaren koronavirus. Priporočamo običajno previdnost na potovanju na Pelješac. Podrobnosti preverite na Ministrstvu za zunanje zadeve.

Kako je glede cepljenj? Trenutno nobeno cepljenje ni obvezno za vstop na Hrvaško.

Ali so napitnine obvezne? Natakarji in drugi osebje bo manjše napitnine veselo

Kakšni so plačilni pogoji? Ob prijavi poravnate akontacijo na TRR. Razlika pa kot je navedeno v razpisu pred odhodom. Možno je plačevanje po obrokih, ali v enkratnem znesku. Ko se bo približeval rok plačila posameznega obroka vam bomo poslali opomnik. Zaradi lažje razporeditve vaših odhodkov priporočamo zgodnejše prijave.

Kako je glede komunikacije s svetom? V namestitvah je pravioma brezžično internetno omrežje. Ker se nahajamo znotraj EU je gostovanje – mobilni podatki – ugodni. Prav tako je zelo ugodno ali celo v vaš telefonski paket vključeno brezplačno klicanje ali smsi v Slovenijo. Vodnik bo sproti objavil kakšno fotografijo na naši Facebook strani.

Ali bomo pred odhodom imeli srečanje? Za navedeno potovanje srečanje ni predvideno.

A je še ostalo kakšno vprašanje neodgovorjeno? Zakaj bi čakali na jutri, ko pa lahko izkoristimo prednosti globalizacije še danes. Dosegljivi smo na +386 70 614 784 ali na info@izimanija.si ali preko spodnjega kontaktnega obrazca.

Zagotovo si želiš avanturo, kajne? =)

Prijavi se sedaj!

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaša telefonska številka (obvezno)

  Izberi doplačila:

  Vaše sporočilo

  Sorodna potovanja

  Comments are closed.
  CLOSE
  CLOSE