Treking Ribiška pot Portugalska

TREKING ribiška pot

južni del

ZBIRAMO PRIJAVE 78%

Zakaj gremo na Ribiško pot oz. Trilho dos Pescadores ?

Trilho dos Pescadores oz. Ribiška pot je priljubljena vezna pohodniška pot ob ob jugozahodni obali Portugalske. Po mnenju prestižne revije Condé Nast Traveler je to ena najlepših obalnih poti na svetu. Skupna dolžina poti znaša 226,5 km, a mi bomo prehodili le nekaj izmed etap. Poti, ki so jih nekoč uporabljali ribiči in ostali domači za dostope do morja, so Portugalci spremenili v odlično pohodniško pot. 

Za vas smo izbrali nekaj atraktivnih etap, ki so slikovite za fotografiranje in pravi balzam za dušo. Vsak dan začnemo na točki A in hodimo do točke B. Ker so poti ob obali so višinske razlike zanemarljive, a vseeno se jih nabere po 400 m vzpona dnevno. 

Vsak dan bivamo v istem hotelu, tako da si lahko ljubitelji hedonizma oblikujete kak dan zase. Uživali bomo v kulinariki, ob prijaznih domačinih in zapeljivih pogledih na morje. 

Slikovita regija Algarve – mi smo pripravljeni – pa ti? 

 

Program treking potovanja po Ribiški poti:

1. dan
Zgodnji jutranji odhod iz dogovorjenega mesta in organiziran transfer na bližnje letališče in polet na Portugalsko – Lizbona ali Faro. Transfer do namestitve, kjer bomo ves čas nastanjeni. Večerja. Nočitev. (odvisno od urnika poletov)
2. dan
Zajtrk. Prvi planinski izlet po slikoviti regiji Algarve bomo imeli nad 100 m visokimi klifi, ki nam razkrivajo geološko preteklost pokrajine. Naše poti so naše predhodnike vodili so oddaljenih rodovitnih polj, kjer so gojili koruzo, fižol, krompir, paradižnik, čičeriko in druge. Pot bomo zaključi v idiličnem naselju Carrapateira. Večerja. Nočitev. (5 ur hoje)
3. dan
Zajtrk. Podali se bomo po Ribiški poti, ki se vije ob atlantski obali Portugalske. Ob poti bomo priča zanimivim skalnatim oblikam na plažah Amado, Murração in Manteiga. Preko Barranco da Pena Furada se bomo povzpeli na plato pri naselju Vila do Bispo. Večerja. Nočitev. (5 ur hoje)
4. dan
Zajtrk. Planinarjenje po Ribiški poti nadaljujemo proti skrajnem jugozahodu evropskega kontinenta. Zaključili bomo na impozantnem rtu Cabo de São Vicente, ki je nekoč veljal za kone sveta: Finis Terrae. Najbolj zanimiva plaža po poti bo plaža Telheiro. Večerja. Nočitev. (5 ur hoje)
5. dan
Zajtrk. Nadaljujemo pohodniški del poti Trilho dos Pescadores. Iz ”svetega” Sagresa se bomo ob obali podali do Saleme. Hodili bomo nad klifi in se spuščali do obale in plaž, ter nazaj na klife. Zanimivi zalivi po poti so Martinhal, Barranco, Ingrina, Zavial, Furnas, Figueira in na koncu Salema. Večerja. Nočitev. (5 ur hoje)
6. dan
Zajtrk. Slikoviti treking po plažah med Luzem in Lagosom. Vrhunec dneva so skalne formacije Ponta da Piedade. Ne bo manjkalo nadvse zanimivih plaž in zalivov. Prosti čas z Lagosu, od koder so Portugalci osvajali svet. Večerja. Nočitev. (3-4 ure hoje)
7. dan
Zajtrk. Prost dan za samostojno raziskovanje juga Portugalske ali kak drug fakultativni izlet preko lokalne agencije ali uživanje na plaži, v kulinariki in hedonizem. Še zadnji nakupi in pakiranje. Večerja. Nočitev.
8. dan
Zajtrk ali lunch-paket. Še zadnja panoramska vožnja do letališča. Polet na bližnje letališče v Avstriji, Italiji, Hrvaški… Transfer do Slovenije, kamor predvidoma prispemo v večernih urah (odvisno od urnika poletov).

Program se lahko spremeni zaradi objektivnih okoliščin ali se zamenja vrstni red izletov. Pridružujemo si pravico do odhoda +/- 1 dan. V kolikor odhod ni iz letališča Brnik je organiziran transfer iz LJ, CE in MB. 

Cena treking potovanja

Cena planinskega potovanja Ribiška pot (odhod marec / april 2024) pri min. 18 potnikih znaša 1200 €/osebo za prijave s plačilom akontacije do 28.3.2024

Cena planinskega potovanja Ribiška pot (odhod oktober 2024) pri min. 18 potnikih znaša 1200 €/osebo za prijave s plačilom akontacije do 30.4.2024

Cena planinskega potovanja Ribiška pot (odhod november 2024) pri min. 18 potnikih znaša 1175 €/osebo za prijave s plačilom akontacije do 30.4.2024

Redna cena: 1450 € na osebo za kasnejše prijave

Dokumenti: veljavna osebna izkaznica ali potni list, evropska kartica zdravstvenega zavarovanja, komercialno zdravstveno zavarovanje, Covid potrdilo (če bo potrebno).

Vključeno v ceno:
5/5
Možna doplačila:

*Doplačila sporočite takoj ob prijavi.
Kasnejše spremembe niso mogoče!

*Odpovednina in zdravstvena in nezgodna zaščita za potovanje v tujini – kaj je vključeno? 

A si želiš z nami?

Informacije in prijave

Informacije in prijave preko spodnjega obrazca do zasedbe prostih mest (max 24).

Ob prijavi je potrebno vplačati akontacijo 450 € oz. z odpovednino 524 € po osebi v roku 24 ur na transakcijski račun:

Izimanija d.o.o.,
Grajena 74,
2250 Ptuj

SI56 6100 0002 0237 748

Sklic/Referenca: SI 00 2024

Namen: RIBIŠKA POT

BIC/SWIFT: HDELSI22

Koda namena: SCVE

Razlika se poravna najkasneje 30 dni pred odhodom.

S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate.

*Za treking po Ribiški poti je potrebna psiho-fizična pripravljenost. Glede svoje sposobnosti se posvetujte z zdravnikom in našo agencijo pred prijavo.

**V primeru nezadostnega števila prijavljenih do 3 mesece pred odhodom se potovanje odpove. Udeleženci dobijo vrnjen celotni vplačan znesek.

 

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve programa vašim željam. Treking potovanje po Ribiški poti, Portugalska lahko nadgradimo z izletom v Lizbono, ogledom katerega drugega naselja na Potugalskem, planinarjenja po drugih planinskih poteh, kopanjem v drugih zalivih, kolesarjenje po Ribiški poti, drugi aktivni športi, izletom v Lizbono in druge aktivnosti.

Posredujte nam vašo rezervacijo planinarjenja po Algarve ali povpraševanje za vaš planinski izlet v okviru planinskega društva (PZS). Brezplačno vam pripravimo ponudbo in program popolnoma prilagodimo vašim željam.

 

POGOSTO POSTAVLJENA VPRAŠANJA

Kako se prijavim? Svojo prijavo nam pošljite preko kontaktnega obrazca v katerem navedete:

 • ime in priimek (kot v potnem listu)
 • na katero destinacijo in termin se prijavljate
 • vašo telefonsko številko
 • želje glede morebitnih doplačil (enoposteljna soba, zavarovanja ipd.)
 • posebnosti glede potovanja (prehranske ali zdravstvene posebnosti, želje glede spalnega reda ipd.)

V kolikor se prijavljate skupaj s partnerjem navedite podatke obeh. Za potrditev prijave je potrebno vplačilo akontacije v roku 24 ur od pisne potrditve prijave. Podatki za nakazilo so navedeni zgoraj. Prav tako nam pošljite fotokopijo potnega lista ali osebne izkaznice na sedež podjetja ali skenirano na naš email.

Velikost skupine? Predvidena velikost skupine je 15-24 potnikov.  

Potujem sam/-a in ne želim enoposteljne sobe? Dobrodošli. V kolikor želite deliti sobo z drugo sopotnico ali sopotnikom to sporočite ob prijavi in vam bomo ”cimro ali cimra” našli mi. Veliko ljudi potuje samih in verjamemo, da se bo našla druga potnica ali potnik za delitev sobe. V kolikor vam ”cimre ali cimra” ne uspemo najdit in ste ob prijavi bili pripravljeni deliti sobo z drugo osebo vam stroška enoposteljne sobe NE zaračunamo.

Koliko prtljage lahko vzamem s seboj? V ceno je vključena ročna prtljaga in dodatna prtljaga do 20 kg. Za ročno prtljago priporočamo nahrbtnik, ki ga boste imeli za izlete. Podrobnosti glede prtljage prejmete pred odhodom. Predviden prevoznik je TAP Portugal ali Ryanair.

Kakšen jezik govorijo na Portugalskem?  Na Portugalskem govorijo portugalski jezik, zato je najbolj idealno če ga obvladate. Zaradi razmaha turizma je zelo uporabna angleščina. Znanje tujega jezika ni obvezno za udeležbo na potovanju. V kolikor bo potrebno bo slovenski vodnik prevajal.  Portugalski slovarček

Kje bomo nameščeni? Predvidena nastanitev je hotel turistične kategorije na jugozahodu Portugalske, kjer imamo nočitev, zajtrk in večerjo. Nastanjeni smo ves čas na isti lokaciji in sobe so dvoposteljne. Enoposteljna soba je možna ob doplačilu in naročilu ob prijavi. 

Prehrana? V hotelu imamo zajtrk in večerjo. Pijača se doplača natakarju. Hrano za čez dan in ture si lahko nakupite v trgovini ali kjer je možnost v lokalni restavraciji. Portugalska slovi po okusni kulinariki in zakaj ne bi vsak dan zavili v drugo restavracijo?

Vodnik? Predviden vodnik je slovenski planinski vodnik oz. turistični vodnik z mednarodno licenco, ki je Portugalsko že obiskal.

Kako bomo potovali do Portugalske? Imamo organiziran transfer (kombiji ali avtobus) iz Slovenije (MB, CE, LJ) do bližnjega letališča in nazaj. Sledi vožnja z letalom do Lizbone ali Fara. Podrobnejše informacije prejmete naknadno.

Kako se bomo vozili po Portugalski? Po državi bomo potovali z organiziranim avtobusom z lokalnim voznikom ali najetimi kombiji, če bo manj prijavljenih. Vozi se po desni strani. Ceste do v dobrem stanju.

Kakšno opremo potrebujem? Priporočamo planinsko – turistično opremo. Tehnična oprema ni potrebna. Seznam potrebne opreme prejmete naknadno pred odhodom.

Kakšno bo vreme? Portugalska ima zmerno podnebje in vpliv Atlantika kjer bomo hodili je občuten. Marca je temperatura cca 20 °C; oktobra nekoliko višja. Trenutno vremensko napoved preverite na spletu; povezave do napovedi za lažje pakiranje prejmete pred odhodom.

Ali zmorem? Na aktivnem potovanju po Portugalski imamo nekaj planinskih tur, katere je mogoče izpustiti. Izleti so lažji, lahki pohodniški ali turistični. Dnevne višinske razlike do nekaj 100 m in hoja je možna s pohodnimi palicami.

Kakšen denar potrebujem? Uradna valuta je evro €. Plačevanje s plačilnimi karticami je v večini mogoče; vseeno pa predlagamo gotovino. Predlagamo, da imate s seboj cca 15 €/ dan žepnine za dodatne obroke, manjše nakupe in ostale malenkosti. 

Potni list ali osebna izkaznica? Portugalska (država EU) zato za prestop meje potrebujemo veljavno osebno izkaznico ali potni list.

Ali potrebujem vizum? Ker potujemo znotraj EU slovenski državljani vizuma ne potrebujemo. 

Varnost? Portugalska je varno območje. Po poročanju ministrstva ni podatkov o varnostnih razlogih, zaradi katerih bi odsvetovali potovanje. Svetujemo običajno previdnost, sploh kjer je večja zgostitev ljudi. 

Napitnine? Napitnine so na Portugalskem zelo dobrodošle oz. neuradno obvezne. Ob vsaki uslugi se pričakuje napitnina. Prav tako lokalnemu vozniku / vodniku. 

Kakšni so plačilni pogoji? Ob prijavi poravnate akontacijo na TRR. Razliko pa do 30 dni pred odhodom. Možno je plačevanje po obrokih, ali v enkratnem znesku. Ko se bo približeval rok plačila vam bomo poslali opomnik. Zaradi lažje razporeditve vaših odhodkov priporočamo zgodnejše prijave.

Ali je kakšno srečanje pred odhodom? Predhodno srečanje udeležencev ni predvideno, ampak se bomo spoznali na poti na letališče. 

Dodatna vprašanja? Ali je ostalo kakšno vprašanje neodgovorjeno? Prosim napišite nam vprašanje, pomislek ali idejo preko spodnjega kontaktnega obrazca. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

A te že srbijo podplati?

Zagotovo si želiš avanturo, kajne? =)

Ali imaš še kakšno vprašanje?

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Kako vam lahko pomagamo?

  Sorodna potovanja

  Comments are closed.
  CLOSE
  CLOSE