Treking Sicilija in Liparski otoki

TREKING sicilija & LIPARI

Zbiramo prijave! 🙂 100%

Kaj boš doživel/a na treking potovanju na Sicilijo in Liparske otoke?

Na Eolskih otokih se bomo podali na domnevno najlepši izlet na otoku do Cave Caolino ter tam planinarili. Odpeljali se bomo na sosednji otok Vulcano, ki se imenuje po rimskem bogu ognja. Povzpeli se bomo 400 m višje na najbolj znamenit krater Eolskih otokov ter se sprehodili okrog njega. Raziskovali bomo mesto Lipari in Catanio. S posebno ladjico se bomo podali najprej na otok Panarea in nato na Stromboli. Povzpeli se bomo na razglednik Monte Guradia 369 m. Na Siciliji se bomo povzpeli na sicilijanski Matterhorn – Rocca di Novara 1340 m. Rekreacijsko turistični izlet na Etno 3326 m. 

Program treking potovanja na Sicilijo in Liparske otoke:

1. dan
Transfer do bližnjega letališča (Benetke, Trst, Dunaj…). Direktni polet na največji mediteranski otok Sicilija – celo večji od Slovenije. Transfer do namestitve. Namestitev v penzionu na Siciliji. Večerja. Nočitev.
2. dan
Zajtrk. Rekreacijsko turistični izlet na Etno 3326 m oz. do koder nam bo dovoljeno, saj je dostop blizu vrha nevaren zaradi aktivnosti vulkana. Vzpon na pobočje Etne nam bo olajšala gondola. Popoldanski povratek v Catanio. Večerja. Nočitev.
3. dan
Zajtrk. Prvi pravi planinski izlet bomo imeli na Siciliji – povzpeli se bomo sicilijanski Matterhorn – Rocca di Novara 1340 m. Transfer do pristanišča Milazzo in vkrcanje na hidrogliser, ki nas bo zapeljal na Eolske otoke. Namestitev v penzionu na otoku Lipari. Večerja. Nočitev. (4 ure hoje)
4. dan
Zajtrk. Dan bomo izkoristili za raziskovanje ”domačega” otoka in se podali na domnevno najlepši izlet na otoku do Cave Caolino. Občudovali bomo lahko preplet naravnega in kulturnega oblikovanja narave. Večerja. Nočitev. (5 ur hoje)
5. dan
Zajtrk. Po krožni poti se bomo povzpeli na razglednik Monte Guardia 369 m, ki se dviga nad mestom Lipari in od koder imamo domnevno najlepši pogled na sosednji otok Vulcano. Večerja. Nočitev. (3-5 ur hoje)
6. dan
Zajtrk. Prosto dopoldne za samostojno raziskovanje mesta Lipari. Popoldan odhod s posebno ladjo (ob doplačilu), s katero bomo obplovili otok Panarea in nato postali na otoku Stromboli. Najvišji vrh otoka, vulkan Pizzo 918 m, je zelo aktiven, tako da so pohodne poti zaprte. Z malo sreče bomo opazovali prizore erupcije lave v večernih urah. Večerja. Nočitev. (dan brez hoje)
7. dan
Zajtrk. Odpeljali se bomo na sosednji otok Vulcano, ki se imenuje po rimskem bogu ognja. Povzpeli se bomo 400 m višje na najbolj znamenit krater Eolskih otokov ter se okrog njega sprehodili. Večerja. Nočitev. (3 ure hoje) *izbira poti na otoku je odvisna od vulkanskih aktivnosti in dovoljenj za hojo. Če bo pot zaprta, bomo izbrali drugo pohodniško traso
8. dan
Zajtrk. Zapustili bomo nam ljube ter umirjene Liparske otoke in se vrnili na Sicilijo. Prost čas glede na urnik letalskih povezav – za ogled Catanije ali kopanje v morju. Poslovili se bomo od Bella Sicilia. Vkrcanje na letalo, direktni polet Sicilija – bližnje letališče in transfer do Slovenije, kamor predvidoma prispemo v večernih urah. (v primeru večernega leta, je prihod v Slovenijo naslednji dan zgodaj zjutraj ali pozno ponoči)

*Program prvega in zadnjega dne je odvisen od urnika poletov. Pridružujemi si pravijo do odhoda +/- 1 dan; npr odhod v nedeljo namesto v soboto

**Vzponi na Etno in Stromboli so zaradi nevarnosti prepovedani in se situacija v odvisnosti aktivnosti vulkanov dnevno spreminja.

Cena treking potovanja

Cena treking potovanja Stromboli Etna pri min. 20 potnikih znaša  €/osebo za prijave s plačilom akontacije za zadnje mesto  

Redna cena:  € na osebo

Vključeno v ceno:
5/5
Možna doplačila:

*Doplačila sporočite takoj ob prijavi.
Kasnejše spremembe niso mogoče!

*Odpovednina in zdravstvena in nezgodna zaščita za potovanje v tujini – kaj je vključeno? 

Informacije in prijave

Informacije in prijave preko spodnjega obrazca ali na: info@izimanija.si do zapolnitve prostih mest.

Ob prijavi je potrebno vplačati akontacijo   € oz. z odpovednino  € v roku 24 ur na transakcijski račun:

Izimanija d.o.o.,
Grajena 74,
2250 Ptuj

SI56 6100 0002 0237 748

Sklic/Referenca: SI 00 918

Namen: SICILIJA

BIC/SWIFT: HDELSI22

Koda namena: SCVE

Razlika se poravna najkasneje 30 dni pred odhodom.

S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate.

*V primeru nezadostnega števila prijavljenih do 4 mesecev pred odhodom se potovanje odpove. Udeleženci dobijo vrnjen celotni vplačan znesek.

Dokumenti: veljavna osebna izkaznica ali potni list; komercialno zdravstveno zavarovanje; evropska kartica zdravstvenega zavarovanja.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve programa vašim željam. Treking potovanje po Siciliji in Eolskih otokih lahko nadgradimo z izletom na ostale Liparske otoke, ogledom katerega drugega naselja na otoku, planinarjenja po drugih planinskih poteh – tudi po drugih delih Sicilije, kolesarjenje po Liparskih otokih, izletom z ladjico ter druge aktivnosti.

Posredujte nam vašo rezervacijo trekinga po Liparski otokih in Siciliji ali povpraševanje za vaš planinski izlet v okviru planinskega društva (PZS). Program popolnoma prilagodimo vašim željam.

POGOSTO POSTAVLJENA VPRAŠANJA

Kako se prijavim? Svojo prijavo nam pošljite preko kontaktnega obrazca ali na elektronski naslov info@izimanija.si v katerem navedete:

 • ime in priimek (kot v potnem listu)
 • na katero destinacijo se prijavljate in termin
 • vašo telefonsko številko
 • želje glede morebitnih doplačil
 • posebnosti glede potovanja (prehranske ali zdravstvene posebnosti, želje glede spalnega reda ipd.)

V kolikor se prijavljate skupaj s partnerjem navedite podatke obeh. Za potrditev prijave je potrebno vplačilo akontacije v roku 3 dni od pisne potrditve prijave. Podatki za nakazilo so navedeni zgoraj. Prav tako nam pošljite fotokopijo potnega lista ali osebne izkaznice na sedež podjetja ali skenirano na naš email. Potovalni dokument mora biti veljaven še vsaj en dan po predvidenem povratku.

Velikost skupine? Skupaj z vodnikom bo skupina štela cca 20-30 potnikov.   

Zagotovo si želiš avanturo, kajne? =)

Prijavi se sedaj!

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaša telefonska številka (obvezno)

  Izberi termin (obvezno)

  Izberi doplačila (po želji)

  Vaše sporočilo

  Sorodna potovanja

  Comments are closed.
  CLOSE
  CLOSE