Treking potovanje Stromboli & Etna

TREKING STROMBOLI & ETNA

pomlad 2021

 • Termin: pomlad 2021
 • Od 1069 €/osebo
 • Zbiramo info prijave na info@izimanija.si
Zbiramo prijave! 🙂 34%

Kaj boš doživel na treking potovanju na Sicilijo in Liparske otoke?

Na Eolskih otokih se bomo podali na domnevno najlepši izlet na otoku do Cave Caolino ter tam planinarili. Odpeljali se bomo na sosednji otok Vulcano, ki se imenuje po rimskem bogu ognja. Povzpeli se bomo 400 m višje na najbolj znamenit krater Eolskih otokov ter se sprehodili okrog njega. Raziskovali bomo mesto Lipari in Catanio. S posebno ladjico se bomo podali najprej na otok Panarea in nato na Stromboli. Povzpeli se bomo na razglednik Monte Guradia 369 m. Na Siciliji se bomo povzpeli na Monte Zoccolaro 1739 m in na planoto Serra del Salifizio od koder imamo vulkan Etna kot na dlani. Rekreacijsko turistični izlet na Etno 3326 m. 

Program treking potovanja na Sicilijo in Liparske otoke:

1. dan
Transfer do bližnjega letališča (Benetke, Trst, Dunaj…). Direktni polet na največji mediteranski otok Sicilija – celo večji od Slovenije. Transfer do pristanišča Milazzo in vkrcanje na hidrogliser, ki nas bo zapeljal na Eolske otoke. Namestitev v penzionu na otoku Lipari. Večerja. Nočitev.
2. dan
Zajtrk. Prvi planinski izlet bomo izkoristili za raziskovanje ”domačega” otoka in se podali na domnevno najlepši izlet na otoku do Cave Caolino. Občudovali bomo lahko preplet naravnega in kulturnega oblikovanja narave. Večerja. Nočitev. (5 ur hoje)
3. dan
Zajtrk. Odpeljali se bomo na sosednji otok Vulcano, ki se imenuje po rimskem bogu ognja. Povzpeli se bomo 400 m višje na najbolj znamenit krater Eolskih otokov ter se okrog njega sprehodili. Večerja. Nočitev. (3 ure hoje)
4. dan
Zajtrk. Prosto dopoldan za samostojno raziskovanje mesta Lipari. Popoldan krenemo s posebno ladjico (doplačilo n a licu mesta) najprej na otok Panarea in nato na Stromboli. Najvišji vrh otoka ognjenik Pizzo 918 m je zelo aktiven, zato so poti nanj zaprte. S kančkom sreče bomo lahko spremljali prizore bruhanja lave. Nočitev.
5. dan
Zajtrk. Po krožni poti se bomo povzpeli na razglednik Monte Guradia 369 m, ki se dviga nad mestom Lipari in od koder imamo domnevno najlepši pogled na sosednji otok Vulcano. Še zadnji nakupi na Eolskih otokih in pakiranje. Večerja. Nočitev. (3 ure hoje)
6. dan
Zajtrk. Zapustili bomo nam ljube ter umirjene Liparske otoke in se vrnili na Sicilijo. Povzpeli se bomo na Monte Zoccolaro 1739 m in na planoto Serra del Salifizio od koder imamo vulkan Etna kot na dlani. Transfer do Catanie. Namestitev. Večerja. Nočitev. (3-4 ure hoje)
7. dan
Zajtrk. Rekreacijsko turistični izlet na Etno 3326 m oz. do koder nam bo dovoljeno, saj je dostop blizu vrha nevaren zaradi aktivnosti vulkana. Vzpon na pobočje Etne nam bo olajšala gondola. Popoldanski povratek v Catanio. Še zadnji nakupi in pakiranje. Večerja. Nočitev.
8. dan
Zajtrk ali lunch-paket v primeru zgodnjega odhoda. Zapustili bomo Bella Sicilia. Vkrcanje na letalo, direktni polet Sicilija – bližnje letališče in transfer do Slovenije, kamor predvidoma prispemo v popoldanskih-večernih urah.

*Program prvega in zadnjega dne je odvisen od urnika poletov.

**Vzponi na Etno in Stromboli so zaradi nevarnosti prepovedani in se situacija v odvisnosti aktivnosti vulkanov dnevno spreminja.

Cena treking potovanja

Cena treking potovanja Stromboli Etna pri min. 12 potnikih znaša 1069 €/osebo za prijave s plačilom akontacije do 20.4.2020.

Redna cena: 1111 € na osebo

Vključeno v ceno:
5/5
 • Povratni letališki transfer na relaciji Maribor, Celje, Ljubljana – bližnje letališče
 • Povratni letališki transfer na relaciji Maribor, Celje, Ljubljana – bližnje letališče
 • 5 x Namestitev v penzionu turistične kategorije v dvoposteljnih sobah na bazi polpenziona z vključeno turistično takso na otoku Lipari
 • 2 x Namestitev v hotelu turistične kategorije v dvoposteljnih sobah na bazi polpenziona z vključeno turistično takso v mestu Catania (Sicilija)
 • Povratna vožnja s hidrogliserjem na relaciji Milazzo – Lipari – Millato in Lipari – Vulcano – Lipari
 • Organiziran prevoz po Siciliji in otoku Lipari (minibus, kombi ipd..)
 • Priprava in organizacija planinskega potovanja na Etno in Stromboli ter ddv
Možna doplačila:

*Doplačila sporočite takoj ob prijavi.
Kasnejše spremembe niso mogoče!

 • Enoposteljna soba (sporočit ob prijavi – ob razpoložljivosti)
 • Morebitna odpovednina 69 € se plača skupaj z akontacijo (sporočiti ob prijavi)*
 • Zdravstvena in nezgodna zaščita z asistenco za potovanje v tujini 15 € (sporočit ob prijavi)*
 • Doplačila na licu mesta: popoldansko-nočni izlet z ladjico na Stromoboli in Panareo ca 35 € na osebo, gondola na Etno
 • Prehrana čez dan, osebna poraba, napitnine, aktivnosti izven programa
 • Vse kar ni navedeno pod ”vključeno v ceno” (glej sosednji stolpec).

*Odpovednina in zdravstvena in nezgodna zaščita za potovanje v tujini – kaj je vključeno? 

Informacije in prijave

Informacije in prijave preko spodnjega obrazca ali na: info@izimanija.si do zapolnitve prostih mest.

Ob prijavi je potrebno vplačati akontacijo 350 € v roku 3 delovnih dni na transakcijski račun:

Izimanija d.o.o.,
Grajena 74,
2250 Ptuj

 

SI56 6100 0002 0237 748

Sklic/Referenca: SI 00 918

Namen: LIPARI

BIC/SWIFT: HDELSI22

Koda namena: SCVE

Razlika se poravna najkasneje 30 dni pred odhodom.

S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate.

*V primeru nezadostnega števila prijavljenih do 4 mesecev pred odhodom se potovanje odpove. Udeleženci dobijo vrnjen celotni vplačan znesek.

 

Dokumenti: veljavna osebna izkaznica ali potni list; komercialno zdravstveno zavarovanje; evropska kartica zdravstvenega zavarovanja.

 

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve programa vašim željam. Treking potovanje po Siciliji in Eolskih otokih lahko nadgradimo z izletom na ostale Liparske otoke, ogledom katerega drugega naselja na otoku, planinarjenja po drugih planinskih poteh – tudi po drugih delih Sicilije, kolesarjenje po Liparskih otokih, izletom z ladjico ter druge aktivnosti.

Posredujte nam vašo rezervacijo trekinga po Liparski otokih in Siciliji ali povpraševanje za vaš planinski izlet v okviru planinskega društva (PZS). Program popolnoma prilagodimo vašim željam.

POGOSTO POSTAVLJENA VPRAŠANJA

Kako se prijavim? Svojo prijavo nam pošljite preko kontaktnega obrazca ali na elektronski naslov info@izimanija.si v katerem navedete:

 • ime in priimek (kot v potnem listu)
 • na katero destinacijo se prijavljate in termin
 • vašo telefonsko številko
 • želje glede morebitnih doplačil
 • posebnosti glede potovanja (prehranske ali zdravstvene posebnosti, želje glede spalnega reda ipd.)

V kolikor se prijavljate skupaj s partnerjem navedite podatke obeh. Za potrditev prijave je potrebno vplačilo akontacije v roku 3 dni od pisne potrditve prijave. Podatki za nakazilo so navedeni zgoraj. Prav tako nam pošljite fotokopijo potnega lista ali osebne izkaznice na sedež podjetja ali skenirano na naš email. Potovalni dokument mora biti veljaven še vsaj en dan po predvidenem povratku.

Velikost skupine? Skupaj z vodnikom bo skupina štela do 16 potnikov.   

Zagotovo si želiš avanturo, kajne? =)

Prijavi se sedaj!

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Sorodna potovanja

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE