Treking potovanje Tenerife

TREKING TENERIFE IN pico del TEIDE 3718 m

november 2024 + marec 2025

Zbiramo prijave 74%

Zakaj z nami na treking Tenerife?

Naša planinska uspešnica!

 • Imamo bogate izkušnje, saj smo doslej na treking Tenerife vodili že več kot 300 potnikov
 • Povzpnemo se na Pico del Teide 3718 m in iz najvišjega vrha Španije občudujemo sončni vzhod
 • Vsakodnevno aktivno odkrivamo lepote drugega kotička otoka
 • Nameščeni smo v preverjenem hotelu z apartmajskimi sobami ter bogatim samopostrežnim bifejem za zajtrk in večerjo
 • Obiščemo proizvodnjo Aloe Vere od koder gremo vsaj 15 let mlajši
 • Degustiramo lokalne kanarske dobrote ob 1000 letnem Zmajevem drevesu
 • Kopamo se na različnih plažah – od črne plaže do bele
 • Organiziramo letališki transfer iz MB, CE, LJ – brezskrbno vas pripeljemo do letališča in nazaj

Program treking potovanja na Tenerife:

1. dan
Transfer do bližnjega letališča (Benetke, Bergamo…). Direktni polet na južno letališče na Tenerifu TFS. Transfer do mesta Puerto de la Cruz, kjer bomo ves čas nastanjeni. Namestitev v hotelu v centru mesta in bližini črne plaže Jardin. Popoldanski samostojni sprehodi po mestu ali počitek. Večerja. [odvisno od urnika poletov]
2. dan
Zajtrk v hotelu. Postanek v gozdu Las Mercedes, ki slovi po edinstveni džungli na otoku. Treking izlet po pogorju Macizo de Anaga. Kopanje na najznamenitejši plaži s saharskim peskom – Playa de las Teresitas. Postanek za fotografiranje arhitekturnega presežka – Auditorio de Tenerife v Santa Cruz de Tenerife. Večerja. (4 ure hoje)
3. dan
Zajtrk v hotelu. Odhod na čudovit vulkanski plato z mnogimi postanki na t.i. miradorjih (razglediščih), da ujamemo najboljše posnetke. Vzpon po krožni poti na vrh Guajara 2715 m, od koder imamo najvišji ognjenik kot na dlani. Na vrhu je bil nekoč postavljen tudi observatorij. Sprehod do znamenitih Roques de Garcia. Sledi predstavitev Aloe Vera fabrike in možnost nakupa izdelkov. Večerja. (5 ur hoje)
4. dan
Zajtrk v hotelu. Vožnja v mesto ponovnega rojstva – Garachico. Nadaljujemo po ovinkasti cesti v Masco, znano kot tenerifski Machu Picchu. Fotostop pri znamenitih orjaških klifih – Los Gigantes in prosti čas za kopanje na t.i. črni plaži. Ogled tisočletnega zmajevega drevesa v Icod de los Vinos in degustacija otoških dobrot npr. bananin liker, kozji sir, mojo, marmelade ipd. Večerja. (dan za počitek; brez planinarjenja)
5. dan
Lunch-paket namesto zajtrka. Zgodnji vzpon s čelnimi svetilkami na najvišji vrh Kanarskega otočja in Španije – Pico del Teide 3718 m. Opazovanje izjemnega sončnega vzhoda! Sestop z gondolo Teleferico. Večerja. (5-6 ur hoje)
6. dan
Zajtrk v hotelu. Treking okrog tenerifskega Matterhorna – Roque Imoque 1107 m po kaktusovi poti. Obisk tenerifskega Miami-ja – Playa de las Americas, kjer bo čas za kopanje, kosilo, pijačo ali sprehode. Večerja. (3 ure hoje)
7. dan
Zajtrk v hotelu. Prost dan, ki ga lahko izkoristimo za ogled Loro parka, botaničnega vrta, mesta Puerto de la Cruz ali kopanje na bližnji črni vulkanski plaži Jardin. Še zadnji nakupi in pakiranje. Večerja.
8. dan
Zajtrk ali lunch-paket. Še zadnja panoramska vožnja čez Tenerife do letališča. Vkrcanje na letalo, direktni polet Tenerife – bližnje letališče in transfer do Slovenije, kamor prispemo v večernih urah. [odvisno od urnika poletov]

Cena treking potovanja

Cena planinskega potovanja po Tenerifu (odhod 9.11.2024) pri min. 22 potnikih znaša 1200 €/osebo za prijave s plačilom akontacije do 31.5.2024

Cena planinskega potovanja po Tenerifu (odhod 8.3.2025) pri min. 22 potnikih znaša 1150 €/osebo za prijave s plačilom akontacije do 15.8.2024

*po tem datumu se bo cena spreminjala glede na cene letalskih vozovnic

Redna cena: 1350 € na osebo

Vključeno v ceno:
5/5
Možna doplačila:

*Doplačila sporočite takoj ob prijavi.
Za kasnejše spremembe zaračunamo 10 € stroška

*Odpovednina in zdravstvena in nezgodna zaščita za potovanje v tujini – kaj je vključeno? 

*DARILO*za prvih 5 prijavljenih za 2024, ki prejmejo planinsko majico Izimanija 🙂 

A si želiš z nami?

Informacije in prijave

Informacije in prijave preko spodnjega obrazca do zapolnitve prostih mest ali najkasneje 3 mesece pred odhodom.

Ob prijavi je potrebno vplačati akontacijo 500 € oz. 574 € (z odpovednino) po osebi v roku 24 ur na transakcijski račun:

Izimanija d.o.o.,
Grajena 74,
2250 Ptuj

SI56 6100 0002 0237 748

Sklic/Referenca: SI 00 3718

Namen: TENERIFE

BIC/SWIFT: HDELSI22

Koda namena: SCVE

Razlika se poravna najkasneje 30 dni pred odhodom.

S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate.

*V primeru nezadostnega števila prijavljenih do 3 mesece pred odhodom se potovanje odpove. Udeleženci dobijo vrnjen celotni vplačan znesek.

**Za treking Tenerife je potrebna psiho-fizična pripravljenost hoje 5 ur na dan. Glede svojih sposobnosti se posvetujte z zdravnikom in z agencijo pred prijavo.

PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve programa vašim željam. Treking Tenerife lahko nadgradimo z izletom na bližnje Kanarske otoke (La Gomera ali Gran Canaria), ogledom katerega drugega naselja na otoku, planinarjenja po drugih planinskih poteh, kolesarjenje po Tenerifu, izletom z ladjico in ogled kitov in delfinov ter druge aktivnosti.

Posredujte nam vašo rezervacijo trekinga po Tenerifu ali povpraševanje za vaš planinski izlet v okviru planinskega društva (PZS). Pripravimo vam ponudbo v najkrajšem možnem roku.

Rezerviraj si svoje mesto sedaj s plačilom akontacije. Število mest je omejeno!

POGOSTO POSTAVLJENA VPRAŠANJA

Kako se prijavim? Svojo prijavo nam pošljite preko kontaktnega obrazca v katerem navedete:

 • ime in priimek (kot v potnem listu)
 • na katero destinacijo se prijavljate in termin
 • vašo telefonsko številko
 • želje glede morebitnih doplačil
 • posebnosti glede potovanja (prehranske ali zdravstvene posebnosti, želje glede spalnega reda ipd.)

V kolikor se prijavljate skupaj s partnerjem navedite podatke obeh. Za potrditev prijave je potrebno vplačilo akontacije v roku 24 ur od pisne potrditve prijave. Podatki za nakazilo so navedeni zgoraj. Prav tako nam pošljite fotokopijo potnega lista ali osebne izkaznice na sedež podjetja ali skenirano na naš email. Potovalni dokument mora biti veljaven še vsaj en dan po predvidenem povratku.

Velikost skupine? Skupaj z vodnikom so dosedanje skupine štele 32 potnikov.   

Prtljaga? V osnovno ceno je vključena oddana prtljaga do 20 kg (1 kos) in 1 kos ročne prtljage omejenih mer. Podrobnosti prejmete naknadno. 

Jezik? Na Tenerifu govorijo španski jezik, zato je najbolj idealno če ga obvladate. Zaradi razmaha turizma sta zelo uporabni angleščina in nemščina.  Španski popotniški slovarček 

Kje bomo nameščeni? Ves čas bomo nastanjeni v hotelu v centru mesta Puerto de la Cruz na severu otoka. Sobe so velike in čiste ter se čistijo 6 dni na teden. Wi-fi je na voljo v lobiju hotela ob doplačilu oz. od leta 2022 tudi v sobah nižjih nadstropij. Zajtrk in večerja sta bogata ter samopostrežna. Standardi v turizmu so na Tenerifu visoki, zato bi enakemu hotelu v Sloveniji dodali še dodatno zvezdico. Imamo tudi bazen na strehi hotela, ki je odprt čez dan. 

Kaj bomo jedli? Dosedanje skupine so bile s prehrano zelo zadovoljne. Kulinarika je evropska zaradi razmaha turizma. Obroki iz samopostrežnega bifeja so obilni in hrana je okusna. Za vsakogar se nekaj najde – tudi za vegeterjance. Hrano za čez dan in ture si lahko nakupite v bližnji trgovini Hiperdino ali kjer je možnost v lokalni restavraciji. 

Kdo je naš vodja poti? Predviden vodja poti je vodnik, ki je Tenerife že večkrat obiskal, tako individualno kot s skupinami.

Kako se bomo peljali do Tenerifa? Imamo organiziran transfer (kombiji) iz Slovenije (MB, CE, LJ) do bližnjega letališča in nazaj. Z letalom se bomo vozili cca 5 ur. Podrobnejše informacije prejmete naknadno.

Kako se bomo vozili po Tenerifu? Po otoku se vozimo z lokalnim avtobusem in lokalnim voznikom. Zaradi ozkih cest je ponavadi minibus 35-sedežni. 

Kakšno opremo potrebujem? Priporočamo planinsko – turistično opremo. Tehnična oprema ni potrebna. Seznam potrebne opreme prejmete naknadno najkasneje 1 mesec pred odhodom.

Kakšno bo vreme? Tenerife je otok večne pomladi, zato ima v tem času standardno temperaturo cca 25 °C. Obilnejše padavine in sneg v gorah so redkost. V nekaterih predelih je pogosto vetrovno. Južni del otoka je bolj suh; severnejši nekoliko bolj namočen. 

Ali zmorem? Na aktivnem potovanju po Tenerifu imamo nekaj planinskih tur, katere je mogoče izpustiti. Ostali izleti so lažji, lahki pohodniški ali turistični. Pred prijavo se o svoji sposobnosti posvetuj z zdravnikom in agencijo.

Kakšen denar potrebujem? Uradna valuta je evro €. Plačevanje s plačilnimi karticami je v večini mogoče; vseeno pa predlagamo gotovino. Odvisno od vaših potreb in želja predlagamo, da imate s seboj cca 100 € žepnine ali več v primeru če želite nakupovat.

Potni list ali osebna izkaznica? Tenerife spadajo pod Španijo (država EU) zato za prestop meje potrebujemo veljavno osebno izkaznico ali potni list.

Ali potrebujem vizum? Ker potujemo znotraj EU slovenski državljani vizuma ne potrebujemo. 

Varnost? Tenerife je varno območje. Obstajajo določeni zadržki v južnem delu otoka, kjer opozarjajo na tatvine zaradi masovnega turizma. Tam bomo preživeli le eno popoldan. Potrebna previdnost kakor drugod po svetu. Vir: Ministrstvo za zunanje zadeve

Napitnine? Napitnine so v gostinskih lokalih vračunane v ceno ali pa se pričakujejo simbolične napitnine. Prav tako voznik avtobusa in lokalni vodniki pričakujejo manjo napitnino. 

Plačevanje? Ob prijavi poravnate akontacijo na TRR. Razliko pa do 30 dni pred odhodom. Možno je plačevanje po obrokih, ali v enkratnem znesku. Ko se bo približeval rok plačila vam bomo poslali opomnik. Zaradi lažje razporeditve vaših odhodkov priporočamo zgodnejše prijave.

Kaj lahko počnem, ko je prost dan? Dolga leta sodelujemo z lokalno turistično agencijo, kjer je lastnica Slovenka in vam lahko poleg že omenjenih ponudi opcije različnih izletov tekom tedna – na sosednje otoke La Gomera ali La Palma; ali po otoku. V bližini hotela je Loro park; samo mesto Puerto Cruz je vredno raziskovanja. 

Dodatna vprašanja? Ali je ostalo kakšno vprašanje neodgovorjeno? Prosim napišite nam vprašanje, pomislek ali idejo preko spodnjega kontaktnega obrazca. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Izvedi več o destinaciji na našem blogu 🙂

A te že srbijo podplati?

Zagotovo si želiš avanturo, kajne? =)

Ali imaš še kakšno vprašanje?

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Kako vam lahko pomagamo?

  Sorodna potovanja

  Comments are closed.
  CLOSE
  CLOSE