Treking Suphan, Nemrut, Artos

Suphan, Nemrut, Artos

poletje 2023

Zbiramo prijave 29%

Zakaj z nami na treking Suphan, Nemrut, Artos?

 • Osvojili bomo tri vrhove v vzhodni kurdski Turčiji,
 • Polni penzion ves čas planinskega dela potovanja (brezskrbnost glede hrane)
 • Preverjen, izkušen in vedno nasmejan lokalni vodnik, ki bo poskrbel za uspešen vzpon
 • Odhod iz Brnika s slovenskim vodnikom
 • Lahko dostopni vrhovi – tudi štiritisočak, 
 • Vedno dobra in vesela družba!

Vrhovi Nemrut, Suphan in Artos nas že pričakujejo, da jih obiščemo.

Treking po vzhodni Turčiji je priložnost za srednje zahteven poletni treking dopust v okviru katerega bomo še marsikaj videli in obkljukali.

Program treking odprave na Nemrut, Artos in Suphan:

1. dan
Zbor udeležencev na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana LJU v popoldanskih urah. Polet z letalsko družbo Turkish Airlines s prestopom v Istanbulu.
2. dan
Pristanek na letališču Ferit Melen Van VAN in transfer do hotela v mestu Van. Namestitev v hotelu. Van je večinsko kurdsko mesto in se nahaja ob največjem jezeru v Turčiji – jezero Van. Prosti čas za samostojne oglede, sprehode ali raziskovanje okolice [odvisno od urnika poletov]. Nočitev.
3. dan
Zajtrk v hotelu. Vožnja do naselja Gevas in na pobočja gora Artos do višine cca 2000 m. Vzpon na Artos 3543 m. Z vrha bomo imeli čudovit pogled na jezero Van in otok Akdamar s cerkvijo svetega križa (Akdamar Kilisesi). Povratek do izhodišča in nazaj v hotel v Vanu. Nočitev. (9 ur hoje).
4. dan
Zajtrk v hotelu. Zapeljali se bomo onstran prostranega jezera Van do mesta Adilcevaz 1650 m, ker bomo imeli postanek. Nadaljujemo do baznega tabora pod Suphanom na višini 2660 m. Postavitev šotorov. Namestitev v šotorih. Prosti čas za sprehode po okolici (v kolikor nam bo dopuščal čas). Večerja. Nočitev. (dan brez hoje)
5. dan
Zajtrk v taboru. Zelo zgodnji začetek vzpona na vrh Suphan 4058 m, ki je tretji najvišji vrh v Turčiji. Do vrha bomo potrebovali cca 8 ur hoje in še 3 – 4 ure za sestop. Povratek v tabor. Večerja. Nočitev v šotorih. (11 – 12 ur hoje).
6. dan
Zajtrk v taboru. Vožnja do mesta Ahlat 1650 m, kjer si bomo ogledali unikatno Seljukiansko pokopališče s kamnitimi umetnostmi. Nadaljevanje vožnje proti gori Nemrut, ki se ponaša z dvema kraterskima jezeroma ter izrednim razgledom na goro Suphan 4058 m in jezero Van. Postavitev šotorov ob kraterskem jezeru na višini 2150 m. Namestitev v šotorih. Večerja. Nočitev. (dan brez hoje)
7. dan
Zajtrk v taboru. Vzpon na vrh Nemrut 2980 m. Zmagoslavno fotografiranje kraterskih jezer od zgoraj in povratek do tabora, kjer čaka nas prevoz do Vana. Namestitev v hotelu. Nočitev. (3- 4 ure hoje)
8. dan
Zajtrk v hotelu. Transfer do letališča Van. Polet proti Istanbulu (IST) in po prestopu proti Sloveniji. [potek je odvisen od urnika poletov]

Program prvega in zadnjega dne je odvisen od urnika poletov. Pridružujemo si možnost zamika termina +/-1 dan npr odhod v nedeljo namesto v soboto o čemer bodo potniki obveščeni ob nakupu letalskih kart.

Cena treking potovanja

Cena treking odprave na Ararat pri min. 10 potnikih znaša 1250 €/osebo za prijave s plačilom akontacije do 28.3.2023

1299 Eur za prijave do 25.6.2023

Redna cena: 1355 Eur – za kasnejše prijave

Vključeno v ceno:
5/5
Možna doplačila (ni vključeno v ceno):

*Doplačila sporočite takoj ob prijavi.
Kasnejše spremembe niso mogoče!

*Odpovednina in zdravstvena in nezgodna zaščita za potovanje v tujini – kaj je vključeno? 

+DARILO: Pohodna majica Izimanije 🙂 

Informacije in prijave

Informacije in prijave preko spodnjega obrazca ali na: info@izimanija.si do zasedbe prostih mest, oziroma najkasneje do dveh mesecev pred odhodom.

Ob prijavi je potrebno vplačati akontacijo 500 € ali 569 € v roku 24 ur na transakcijski račun:

Izimanija d.o.o.,
Grajena 74,
2250 Ptuj

SI56 6100 0002 0237 748

Sklic/Referenca: SI 00 4058

Namen: SUPHAN

BIC/SWIFT: HDELSI22

Koda namena: SCVE

Razlika se poravna najkasneje 30 dni pred odhodom.

S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate.

Oprema za treking odpravo na Ararat: (seznam opreme prejmete naknadno)

Dokumenti: Slovenski potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev po predvidenem izstopu iz države; komercialno zdravstveno zavarovanje za cel svet, ki vključuje tudi stroške morebitnega reševanja v Turčiji.

Pred odhodom v Turčijo je planirano spoznavno srečanje.

*Za treking po vzhodni Turčiji je potrebna psiho-fizična pripravljenost za večurno gibanje na visoki nadmorski višini. Glede svoje sposobnosti se posvetujte z zdravnikom in našo agencijo pred prijavo.

 

Rezerviraj si svoje mesto sedaj s plačilom akontacije. Število mest je omejeno!

POGOSTO POSTAVLJENA VPRAŠANJA

Kako se prijavim? Svojo prijavo nam pošljite preko kontaktnega obrazca ali na elektronski naslov info@izimanija.si v katerem navedete:

 • ime in priimek (kot v potnem listu)
 • na katero destinacijo in termin se prijavljate
 • vašo telefonsko številko
 • želje glede morebitnih doplačil
 • posebnosti glede potovanja (prehranske ali zdravstvene posebnosti, želje glede spalnega reda ipd.)

V kolikor se prijavljate skupaj s partnerjem navedite podatke obeh. Za potrditev prijave je potrebno vplačilo akontacije. Podatki za nakazilo so navedeni zgoraj. Prav tako nam pošljite fotokopijo potnega lista na sedež podjetja ali skeniran na naš e-mail.

Potujem sam/-a in ne želim enoposteljne sobe? Dobrodošli. V kolikor želite deliti sobo z drugo sopotnico ali sopotnikom to sporočite ob prijavi in vam bomo ”cimro ali cimra” našli mi. Veliko ljudi potuje samih in verjamemo, da se bo našla druga potnica ali potnik za delitev sobe. V kolikor vam ”cimre ali cimra” ne uspemo najdit in ste ob prijavi bili pripravljeni deliti sobo z drugo osebo vam stroška enoposteljne sobe NE zaračunamo.

Kako velika bo skupina? V skupini nas bo predvidoma med 10 do 15 udeležencev. Dodatno bodo del skupine še lokalni vodniki, kuharji in domačini s konji.

Prtljaga? Pri pakiranju zmeraj velja načelo racionalnosti. Predlagamo večji nahrbtnik / potovalno torbo / transportno vrečo za večje stvari in majhen nahrbtnik, ki bo na letalu kot ročna prtljaga in ga boste uporabljali za treking. Letalski prevoznik Turskih Airlines omogoča 20 kg prtljage, ki gre v prtljažnik letala in 8 kg ročne prtljage dimenzij 55x40x23 cm.

Ali bomo prtljago nosili? V času planinarjenja del prtljage pustimo v hotelu. Sicer nosimo sami svoj dnevni nahrbtnik. 

Kakšen jezik bomo uporabljali? Domačini govorijo kurdski in turški jezik. Angleščina vam kot mednarodni jezik pride prav pri pogovoru z domačini. Slovenski predstavnik vam bo na poti, v kolikor bo potrebno, tudi prevajal. Znanje tujega jezika ni obvezno pri udeležbi na trekingu.

Kje bomo nameščeni? V Vanu bomo nastanjeni v hotelu, kjer bodo dvoposteljne in triposteljne sobe. Na trekingu bomo nameščeni v postavljenih šotorih, predvideno dve osebi na šotor. Ob najavi ob prijavi in doplačilu je možna enoposteljna soba in svoj šotor na gori.

Kaj bomo jedli? Kurdska in turška kulinarika s pridihom zahodnjaške. Domačini nam bodo na planinarjenju kuhali okusno nepekočo hrano. Vselej je možnost ”repete-ja”. Zajtrk in večerja sta v šotorskem taboru. Za hojo prejmemo lunch-paket. Vedno je možnost vegeterjanske prehrane, če nas na to opozorite ob prijavi. Za zajtrk nam ponavadi postrežejo s klobasami, sirom, zelenjavo, sadjem, kuhanimi jajci, kolači in napitki: kava v prahu, mleko, čaj, voda. Lunch-paketi so pretežno sladki, a si lahko sendvič za čez dan naredite ob zajtrku. Večerjo ponavadi sestavlja juha in glavna jed: riž, testenine, meso, kuhana in sveža zelenjava, kuskus in podobno.

Ali je voda pitna? Obvezno je kupovanje in pitje vode v plastenkah v dolini. Na trekingu po vzhodni Turčiji boste pri kuharju prejeli neomejeno količino tople ali hladne vode za pit. Predlagamo uporabo bidonov ali termovk.

Kako je glede alkohola? Potujemo v muslimanski svet, tako da je alkohol omejen, ampak ni prepovedan. Pri pitju alkoholnih pijač moramo biti obzirni do domačinov – možno je uživanje alkohola diskretno in v zmernih količinah. V restavracijah je npr. pivo težko dobiti; v večjih trgovinah in hotelih pa lažje. Cena piva v trgovini je 2 €/ 0,5l pločevinka.

Kdo je vodnik? Skupina bo imela na poti spremljevalca s strani agencije od Brnika do Brnika. Na terenu bo tudi lokalni gorski vodnik s katerim že vrsto let sodelujemo in pozna naše skupine. Glede na velikost skupine se nam pridruži dodatni lokalni vodnik. Skupaj bomo poskrbeli za vaše ugodje in skupen uspeh.

Kako bomo potovali do Vana? Z letalom podjetja Turkish Airlines bomo poleteli preko Istanbula – novo letališče (prestop) do Vana – letališča Ferit Melen ali Igdirja ali drugega bližnjega letališča. Organiziran prevoz nas na letališču pobere in se zapeljemo do hotela v Vanu, kjer bomo nastanjeni. Po želji lahko izberete drugo letalsko družbo ali pa se nam priključite prvi dan v hotelu. V primeru, da ne potujete po izbranem itinerariju dodatne stroške krijete sami npr. svoja letalska karta, prevoz letališče – hotel ali dodatna nočitev.

Kako se bomo vozili v Turčiji? Potovali bomo z minibusom ali džipi 4×4 z lokalnim voznikom. Ceste so razgibane; vozila pa povprečno starejša kot pri nas. Vsi prevozi po programu so vključeni v ceno. Vozijo po desni strani kot pri nas.

Kakšno opremo potrebujem? Priporočamo turistično opremo za potovanje in mesto ter planinsko opremo, kot jo imamo v slovenske hribe. Tehnična oprema ni potrebna, prav tako na poteh ni snega. Za vzpon na vrh je priporočljiva topla puhovka ali bunda. Spalna vreča do -10°C (extreme). Seznam potrebne opreme prejmete naknadno najkasneje 1 mesec pred odhodom.

Kakšno vreme bomo imeli? Napovedovanje vremena je loterija. V dolini v Vanu je predvideno toplo poletno vreme kot pri nas – tudi do 40 °C Vreme Van (klik) Na trekingu so temperature zmernejše ali sveže; možne so padavine v obliki babjega pšena, dežja ali snega. Ob vzponih na vrhove so lahko temperature°C in veter.

Ali imam dovolj kondicije? Turistični del potovanja je primeren za vsakogar. Za planinski del je potrebna kondicijska pripravljenost. Vsak dan bomo hodili po več ur po utrjeni poti. Časi hoje so zapisani v programu. V skupini bo lokalni gorski vodnik, slovenski vodnik in še dodatni vodniki glede na potrebe in velikost skupine, ki bodo skrbeli za varnost in ugodje.

Kako se pripravit na treking potovanje? Planinske izkušnje so zelo zaželene. Predlagamo, da se pred našim potovanjem podate na kakšno večdnevno planinarjenje po Sloveniji ali sosednjih državah npr. prečenje Velebita ali prečenje Julijskih Alp. Enodnevni tek na Triglav in nazaj ni merilo. Treking hoja je počasna, korak po korak, stopalo pred stopalo – slednje pomeni večje možnosti za osvojitev vrhov.

Kakšen denar potrebujem? Uradna valuta je turška lira (približna menjava 1€ = 15 TRY), ki jo bomo zamenjali v Turčiji. Za menjavo denarja vzemite evrske bankovce ali ameriške dolarje (serije 2006 ali mlajše). Plačevanje s plačilnimi karticami praviloma ni možno, zato predlagamo gotovino, ki naj bo razporejena na različnih mestih v prtljagi in oblačilih. Priporočamo t.i. money-belt.

Potni list ali osebna izkaznica? Za vstop v Turčijo je obvezen veljaven potni list, ki velja še najmanj 6 mesecev od predvidenega izstopa iz države in mora imeti še vsaj dve prazni strani za žige mejnih oblasti. Osebna izkaznica ne zadošča za prestop meje.

Ali potrebujem vizum? Slovenski državljani za vstop v Turčijo ne potrebujemo vizuma, saj potujemo z namenom turističnega obiska države.  Hrvaški državljani morajo preko spleta zaprositi za vizo. V primeru neslovenskega potnega lista preverite na pristojnem ministrstvu glede vizuma.

Ali je Turčija varna država? Obstajajo določeni zadržki v nekaterih delih države, sploh obmejni pas s Sirijo in Irakom. Zaradi povečane nevarnosti terorističnih napadov so razmere v jugovzhodnih provincah (tudi Van) negotove. Vselej velja povečana previdnost na bazarjih in ob večjih zgostitvah ljudi v mestih. Vir: Ministrstvo za zunanje zadeve

Kako je z napitninami? Domačini si radi napitnine kar vračunajo v ceno storitve. Vsekakor pa bodo lokalni vodniki ali domačini vsakega denarja/ darila veseli. Priporočamo cca 20 € napitnine po udeležencu za lokalne vodnike.

Ali je možno plačevanje po obrokih? Seveda. Ob prijavi poravnate akontacijo kot je navedeno na razpisu. Razliko pa do 30 dni pred odhodom. Možno je plačevanje po obrokih, ali v enkratnem znesku. Ko se bo približeval rok plačila vam bomo poslali opomnik. Zaradi lažje razporeditve vaših odhodkov priporočamo zgodnejše prijave.

Lokalne posebnosti? Pri pozdravljanju sogovornika bodite previdni pri stisku roke in nikar preveč ne stisnite roke turškemu sogovorniku, saj to pri njih velja za nevljudno in pomeni, da ste kot turist in tujec prišli kazat moč nad domačini.

Kako je glede komunikacije s svetom? V namestitvi v mestu je brezžično internetno omrežje, drugod ne. Telefonski signal je omejen na poseljena območja; v višjih legah pa je omejen. Stroški klicev iz Turčije v Slovenijo so cca 3 € na minuto. Predlagamo nakup lokalne SIM kartice z njihovimi mobilnimi podatki v kolikor morate biti več časa dosegljivi.

Kako je glede cepljenj? Nobeno cepljenje za Turčijo ni obvezno, vendar jih je nekaj priporočljivih. Priporočamo predhoden obisk Potovalne ambulante na najbližjem ZZV, kjer vam bo zdravnik svetoval glede cepljenj in ostalih posebnosti.

Ali bomo pred odhodom imeli srečanje? Srečanje vseh udeležencev je predvideno dober mesec pred odhodom, ko se zaključijo prijave. Srečanje je planirano v osrednji Sloveniji čez teden v popoldanskih urah. Tam se bo predstavil sam potek trekinga, seznam potrebne opreme in prejeli boste odgovore na vaša vprašanja.  

A je še ostalo kakšno vprašanje neodgovorjeno? Zakaj bi čakali na jutri, ko pa lahko izkoristimo prednosti globalizacije še danes. Dosegljivi smo na   +386 70 614 784    ali na   info@izimanija.si   ali preko spodnjega kontaktnega obrazca.

Izvedi več o destinaciji na našem blogu 🙂

Zagotovo si želiš avanturo, kajne? =)

Prijavi se sedaj!

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaša telefonska številka (obvezno)

  Izberi termin (obvezno)

  Izberi doplačila

  Vaše sporočilo

  Sorodna potovanja

  Comments are closed.
  Paste your AdWords Remarketing code here
  CLOSE
  CLOSE