Treking Visoke Tatre

planinarjenje visoke tatre

julij 2022

Zbiramo prijave 67%

Kam bomo doživeli na planinskem potovanju po Visokih Tatrah?

 • Osvojili bomo najvišji vrh Slovaške – Gerlachovský štít 2655 m in najvišji vrh Poljske – Rysy 2503 m in najvišji vrh Madžarske – Kékestető 1014 m.
 • Planinarili bomo po Karpatih oz. Visokih Tatrah, ki so zelo priljubljen planinski cilj,
 • Dan za počitek bomo izkoristili za splavarjenje, sprehod ali kolesarjenje in kopanje v jezeru, 
 • Ves čas bivamo v istem hotelu v mestu – letovišču pod Visokimi Tatrami. 

Planinsko potovanje po Visokih Tatrah- ste že prijavljeni? 

Program treking potovanja po Visokih Tatrah:

1. dan
Odhod v poznih večernih urah iz dogovorjenega mesta (Maribor, Grajena in Ptuj) ter nočna vožnja skozi Madžarsko. (Odhod bo okrog polnoči v noči iz petka na soboto)
2. dan
Dopoldanski pol urni sprehod na najvišji vrh Madžarske – Kékestető 1014 m. Transfer preko meje na Slovaško do Poprada – ”slovaška Kranjska gora”, kjer kraljujejo Karpati oz. Visoke Tatre. Namestitev v hotelu. Samostojni ogledi, sprehodi, obisk vodnega parka ali počitek. Večerja. Nočitev.
3. dan
Zajtrk v hotelu. Z zimsko športnega središča Štrbské pleso 1346 m se bomo podali po krožni poti na Predné Solisko 2093 m. Vmes se bomo lahko okrepčali pri Chata pod Soliskom 1840 m. Ob povratku sledi še sprehod okrog jezera Štrbské pleso. Večerja. Nočitev. (5 ur hoje)
4. dan
Zajtrk v hotelu. Od izhodišča 1270 m se bomo najpraj povzpeli do najvišje ležeče koče v Tatrah – Chata pod Rysmi 2250 m, ki jo oskrbujejo sloviti nosači. Vzpon na najvišji vrh Poljske s slovaške strani – Rysy 2503 m (pot mestoma opremljena z jeklenicami). Ob povratku postanek pri Popradské pleso 1500 m. Večerja. Nočitev. (7 ur hoje)
5. dan
Zajtrk v hotelu. Izlet v Pieninský národný park, kjer se bomo zapeljali z raftom (doplačilo) in se sprehodili ob mejni reki Dunajec ali prikolesarili nazaj do izhodišča. Popoldansko kopanje v sladkovodnem jezeru. Večerja in nočitev. (dan brez hoje)
6. dan
Zajtrk v hotelu. Z gondolo se bomo zapeljali na Skalnate pleso 1754 m od koder se bomo povzpeli na Veľká Lomnická veža 2214 m ali še naprej z gondolo na Lomnický štít 2634 m. Nadaljujemo s planinarjenjem po sloviti Tatranski magistrali – Hrebienok, Bilikova chata, Rainerova Utulna. Večerja. Nočitev. (4-6 ur hoje)
7. dan
Zajtrk v hotelu. Planinsko potovanje bomo zaključili v stilu z vzponom na najvišjo goro Slovaške – Gerlachovský štít 2655 m (10 ur hoje in doplačilo za vodenje) ali s planinarjenjem do še enega slikovitega tatranskega jezera, ki pa naj zaenkrat ostane skrivnost. Veselo druženje. Nočitev. (5 ur hoje)
8. dan
Zajtrk v hotelu. Slovo od gorskega letovišča Poprad. Opoldanski ogled Bratislave in prosto za kosilo. Povratek z vmesnimi postanki proti Sloveniji kamor prispemo v večernih urah.

*** Vzpon na Gerlachovský štít 2655 m – najvišjo goro Slovaške. Tura je cca 10 ur dolga. Zahtevnost II. stopnje plezanje. Potrebna je tehnična oprema (čelada, plezalni pas), ki jo dobite od vodnika. Obvezen je lokalni gorski vodnik, ki vodi do 3 kliente (planince). Doplačilo za vzpon znaša cca 160 eur po osebi. Svojo željo po vzponu sporočiti ob prijavi oz. do 1.5.2022; kasneje zaradi zasedenosti vodnikov vzpon morda ne bo mogoč.

Cena treking potovanja

Cena planinskega potovanja po Visokih Tatrah pri min. 40 potnikih znaša 555 €/osebo za termin 2022

Redna cena: 599 EUR na osebo za kasnejše prijave 

Dokumenti: Veljaven potni list ali osebna izkaznica; evropska zdravstvena kartica; komercialno zdravstveno zavarovanje za Evropo s kritem za pohodništvo in koronavirus; Covid19 potrdilo. 

Oprema: Planinska oprema + turistična. Seznam prejmete naknadno. 

Zahtevnost: Potrebna kondicija – čas hoje zapisan v programu. Poti so lahke, razen kjer je v programu zapisano drugače in je opcija A (lažja) in opcija B (težja) pot. 

Vključeno v ceno:
5/5
Možna doplačila:

*Doplačila sporočite takoj ob prijavi.
Kasnejše spremembe niso mogoče!

*Odpovednina in zdravstvena in nezgodna zaščita za potovanje v tujini – kaj je vključeno? 

Informacije in prijave

Informacije in prijave preko spodnjega obrazca ali na: info@izimanija.si do zasedbe prostih mest (avtobus).

Ob prijavi je potrebno vplačati akontacijo 150 € oz. 174  v roku 24 ur na transakcijski račun:

Izimanija d.o.o.,
Grajena 74,
2250 Ptuj

SI56 6100 0002 0237 748

Sklic/Referenca: SI 00 2655

Namen: TATRE

BIC/SWIFT: HDELSI22

Koda namena: SCVE

Razlika se poravna najkasneje 30 dni pred odhodom.

S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate.

*Za planinarjenje po Poljski in Slovaški je potrebna psiho-fizična pripravljenost. Glede svoje sposobnosti se posvetujte z zdravnikom in našo agencijo pred prijavo. Časi hoje so zapisani v programu. 

**V primeru nezadostnega števila prijavljenih do 1 meseca pred odhodom se potovanje odpove. Udeleženci dobijo vrnjen celotni vplačan znesek.

 

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve programa vašim željam. Treking potovanje po Slovaški in Poljski lahko nadgradimo z drugimi planinskimi turami, kolesarjenjem po Slovaški in Poljski, drugi aktivni športi, izletom v Krakow, podaljškom na najvišji vrh Madžarske in druge aktivnosti.

Posredujte nam vašo rezervacijo planinarjenja po Poljski oz. Slovaški ali povpraševanje za vaš planinski izlet v okviru planinskega društva (PZS). Brezplačno vam pripravimo ponudbo in program popolnoma prilagodimo vašim željam.

 

POGOSTO POSTAVLJENA VPRAŠANJA

Kako se prijavim? Svojo prijavo nam pošljite preko kontaktnega obrazca ali na elektronski naslov info@izimanija.si v katerem navedete:

 • ime in priimek (kot v potnem listu)
 • na katero destinacijo in termin se prijavljate
 • vašo telefonsko številko
 • želje glede morebitnih doplačil (enoposteljna soba, zavarovanja ipd.)
 • posebnosti glede potovanja (prehranske ali zdravstvene posebnosti, želje glede spalnega reda ipd.)

V kolikor se prijavljate skupaj s partnerjem navedite podatke obeh. Za potrditev prijave je potrebno vplačilo akontacije v roku 24 ur od pisne potrditve prijave. Podatki za nakazilo so navedeni zgoraj. 

Velikost skupine? Predvidena velikost skupine je 40-50 potnikov.  

Potujem sam/-a in ne želim enoposteljne sobe? Dobrodošli. V kolikor želite deliti sobo z drugo sopotnico ali sopotnikom to sporočite ob prijavi in vam bomo ”cimro ali cimra” našli mi. Veliko ljudi potuje samih in verjamemo, da se bo našla druga potnica ali potnik za delitev sobe. V kolikor vam ”cimre ali cimra” ne uspemo najdit in ste ob prijavi bili pripravljeni deliti sobo z drugo osebo vam stroška enoposteljne sobe NE zaračunamo.

Kakšni so plačilni pogoji? Ob prijavi poravnate akontacijo na TRR. Razliko pa do 30 dni pred odhodom. Možno je plačevanje po obrokih, ali v enkratnem znesku. Ko se bo približeval rok plačila vam bomo poslali opomnik. Zaradi lažje razporeditve vaših odhodkov priporočamo zgodnejše prijave.

Dodatna vprašanja? Ali je ostalo kakšno vprašanje neodgovorjeno? Prosim napišite nam vprašanje, pomislek ali idejo preko spodnjega kontaktnega obrazca. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Zagotovo si želiš avanturo, kajne? =)

Prijavi se sedaj!

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaša telefonska številka (obvezno)

  Izberi termin

  Izberi doplačila

  Vaše sporočilo

  Sorodna potovanja

  Comments are closed.
  CLOSE
  CLOSE