Zanzibar in safari Tanzanija

Zanzibar & safari

februar 2022

Polnimo skupine 86%

Kaj bomo doživeli na Zanzibarju in na safariju?

 • 3-dnevni safari, kjer bomo lahko uživali v družbi živali kot so levi, povodni konj, žirafe, sloni, antilope, leopard, opice, bivoli, gnuji, krokodili,…
 • Raziskali bomo živahno hitro rastoče mesto Dar es Salaam in se s trajektom zapeljali na Zanzibar, 
 • Uživali bomo v lepotah Zanzibarja – otok Unguja, se okopali na različnih plažah, se podali na kakšen izlet in zabavo ter uživali v svobodi,
 • Spoznali bomo kakšnega Masaja več in muslimanskega domačina, ki nam vsak dan na krožnik prinese svežo ribo in druge morske sadeže… 

Program safarija in Zanzibar:

1. dan
Polet z izbrano letalsko družbo z enim prestopanjem proti Tanzaniji.
2. dan
Prihod v Tanzanijo in sicer mesto Dar es Salaam. Transfer do hotela. Namestitev. Prosto za menjavo denarja, nakup SIM kartice, samostojne sprehode, … Večerja. Nočitev.
3. dan
3-dnevni safari izlet v NP Mikumi. Čaka nas vožnja skozi nasade agave, ki jih uporabljajo za tekstilno industrijo. Ne bo manjkalo ananasa, ki ga je tukaj na tone. Pa še kako sladek je! Popoldansko – večerni safari. Namestitev. Večerja. Nočitev.
4. dan
3-dnevni safari izlet v NP Mikumi. Zajtrk. Od zore do mraka v nacionalnem parku, da bo’ ‘ulov” živali skozi objektiv čim večji. Popoldansko druženje z domačini v vasi Mikumi ob lokalnem pivu Kilimanjaro, Safari ali Serengeti. Večerja. Nočitev.
5. dan
Zajtrk. 3-dnevni safari izlet v NP Mikumi. Obisk Masajske vasi in prikaz tradicionalnega življenja. Bi znali s palčko zakurit ogej? Povratek v Dar es Salaam. Namestitev v hotelu. Prosto. Večerja.
6. dan
Zajtrk. Dar es Salaam je največje tanzanijsko mesto in se zato spodobi, da obiščemo lokalno tržnico. Popoldanski trajekt na Zanzibar. Transfer do penziona in namestitev. Prvi skok v zanzibarsko morje.
7. dan
Zajtrk. Dan za razvajanje na Zanzibarju. Možnost kajtanja na jugovzhodni obali ali izlet do Rock restavracije ali do koralnega grebena. Popoldansko kopanje v jami Kuza cave, Jambiani. Večerno druženje z masaji v lokalnem ”masajskem” baru.
8. dan
Zajtrk. Jutro za razvajanje na vzhodni obali otoka. Prost dan – možnost izleta v Jozani forest, kjer so opice in pragozd. Opoldanski premik na sever Zanzibarja, ki je bistveno živahnejši.
9. dan
Zajtrk. Uživanje ob turkiznem morju – Nungwi in Kendwa. Sunset tour, kjer uživamo v ritmih bobnov in petja ter tako dočakamo sončni zahod.
10. dan
Zajtrk. Možnost izleta na privatni otok Mnemba s snokljanjem in ribjo malico ter prigrizki (20 usd doplačila). Opazujemo lahko korale in zelo barvit oceanski živež. Lahko se kopamo skupaj z morskimi želvami. Popoldanski premik v otoško prestolnico Stonetown.
11. dan
Zajtrk. Prosto dopoldne – možnost ogleda hiše Freddyja Mercuryja, tržnice sužnjev ali izleta na Prison island, kjer živijo kopenske želve. Odhod na letališče in polet proti Evropi.
12. dan
Pristanek v Evropi – Ljubljana ali bližnje letališče. Transfer do doma. Karibu tena Tanzania Zanzibar

*slovenski vodnik vas praviloma pričaka na letališču v Tanzaniji in je z vami do odhoda

**možnost podaljšanja programa po povpraševanju – Kilimanjaro ali otoki Pemba oz. Mafia

Cena potovanja

Cena potovanja po Zanzibarju in na safari pri min. 7 potnikih znaša 750 €/osebo za prijave s plačilom akontacije do 1 mesec pred odhodom

Redna cena: 850 €/ osebo (za kasnejše prijave)

AKCIJA: 699 € po osebi za prijave do 31.10.2021

Letalsko karto si kupite sami ali jo mi in je izključena iz zgornje cene. Safari izlet se poravna na licu mesta direktno ponudniku v ameriških dolarjih.

Vključeno v ceno:
5/5
Možna doplačila:

*Doplačila sporočite takoj ob prijavi.
Kasnejše spremembe niso mogoče!

*Odpovednina in zdravstvena in nezgodna zaščita za potovanje v tujini – kaj je vključeno? 

safari mikumi 3 dni

Safari avantura v NP Mikumi, kjer naši potniki ponavadi vidijo leve, slone, zebre, žirafe, krokodile, nilske konje, leoparde, opice, gnuje, antilope, bivole in še mnoge druge. Izmed ”big 5” tukaj ni nosorogov.

Vključeno: 

– prevoz z lokalnim voznikom (avto, kombi ali minibus) na relaciji hotel v Dar es Salaam – Mikumi in nazaj, 

– 2 x namestitev v hotelu turistične kategorizacije v dvoposteljnih sobah na bazi polpenziona in vključeno turistično takso, 

– 3 x kosilo v lokalni restavraciji,

– odprto terensko vozilo za safari z lokalnim angleško govorečim vodnikom, 

– vstopnine, takse, dajatve in davki za NP Mikumi,

– ogled Masajske vasi.

 

NI vključeno: napitnine, pijača, osebna poraba, … 

Otroci imajo 100 USD popusta. 

 

Strošek safarija 450 USD se poravna direktno lokalni agenciji/ lokalnemu vodniku v ameriških dolarjih. Dolarji apoeni 50 ali 100, serije 2009 ali mlajše. Bankovci morajo biti čisti, nepopisani, nepožigosani, nezmečkani. Potrdilo o plačilu vam izda lokalni agent na licu mesta. 

 

Informacije in prijave

Informacije in prijave preko spodnjega obrazca ali na: info@izimanija.si do zapolnitve prostih mest.

Ob prijavi je potrebno vplačati celotni znesek z morebitnimi doplačili (odpovednina, zavarovanje, enoposteljna soba) v roku 24 ur na transakcijski račun:

Izimanija d.o.o.,
Grajena 74,
2250 Ptuj

SI56 6100 0002 0237 748

Sklic/Referenca: SI 00 2022

Namen: ZANZIBAR

BIC/SWIFT: HDELSI22

Koda namena: SCVE

S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate. Glede odpovedi veljajo splošni pogoji agencije. Priporočamo sklenitev odpovednine.

Dokumenti: slovenski potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev; viza se pridobi ob pristanku 50 usd; komercialno zdravstveno zavarovanje za cel svet s kritjem tudi za Covid in evropska kartica zdravstvenega zavarovanja.

*V primeru nezadostnega števila prijavljenih do 1 meseca pred odhodom se potovanje odpove. Udeleženci dobijo vrnjen celotni vplačan znesek.

PONUDBA za zaključene skupine: Program prilagodimo vašim željam. Potovanje lahko nadgradimo s podaljškom na druge otoke – Pemba, Mafia, Tumbatu. Možnost potapljanja okrog otoka Mnemba, izlet na koralni greben, tečaj kajtanja, dvojni safari do NP Selous, podaljšek v Dar es Salaamu, vzpon na Kilimanjaro ali Mt. Meru.

POGOSTO POSTAVLJENA VPRAŠANJA

Kako se prijavim? Svojo prijavo nam pošljite preko kontaktnega obrazca ali na elektronski naslov info@izimanija.si v katerem navedete:

 • ime in priimek (kot v potnem listu)
 • na katero destinacijo se prijavljate
 • vašo telefonsko številko
 • želje glede morebitnih doplačil
 • posebnosti glede potovanja (zdravstvene ali prehranske posebnosti, želje glede spalnega reda, …)

V kolikor se prijavljate skupaj s partnerjem navedite podatke obeh. Za potrditev prijave je potrebno vplačilo akontacije. Podatki za nakazilo so navedeni zgoraj. Prav tako nam pošljite fotokopijo potnega lista na sedež podjetja ali skeniran na naš email.

Zakaj letalska karti ni vključena v osnovno ceno? Vsi potniki imate drugačne želje in možnosti glede dopusta na Zanzibarju – polovica vseh potnikov še podaljša ali pride že prej. Iz tega razloga se razlikuje cena letalske karte in zato ni vključena v osnovni paket. Cene povratnega leta so ponavadi od 500 € na osebo; v visokih terminih pa cca 750 € na osebo.  

Kako je glede letališkega transferja? Do bližnjega letališča se lahko odpravite sami z avtomobilom in ga tam parkirate. Lahko se povežete z nami in vam uredimo letališki transfer, saj združujemo potnike in tako dobimo ugodnejšo ponudbo (manj čakanja na letališču pred in po potovanju ter ugodnejšo ceno).

Kakšen denar potrebujem? V Tanzanijo vzemite zapisan znesek v ameriških dolarjih USD in sicer 2009 in mlajših. Bankovci po 50 ali 100 naj bodo čisti, nepopisani, nezmečkani ipd. Zanzibar in Tanzanija imata lokalno valuto tanzanijski šiling, ki ga zamenjate na destinaciji. Za zamenjavo vzemite evre ali dolarje.

Ali potrebujem kakšno cepljenje? Za potovanje na Zanzibar in Tanzanijo nobeno cepljenje ni obvezno. Priporočamo obisk Potovalne ambulante NIJZ. Obvezna je zelo dobra zaščita pred komarji in muhami ce-ce. 

Kakšna bo velikost skupine? V skupini bo približno 7-12 udeležencev, kar je najbolj optimalno za fleksibilno potovanje po Tanzaniji.

Kako je glede prtljage? Teža ter dimenzije oddane in ročne prtljage na letalu so odvisni od letalske družbe s katero letimo. Na omenjeni relaciji ne vozijo nizkocenovniki, tako da lahko ima vsak 1 večji kos (vsaj 20 kg) prtljage in en manjši kos prtljage (nahrbtnik vsaj 8 kg). Več podrobnosti prejmete pred odhodom. V času safarija se lahko pusti v hotelu v Dar es Salaamu. Sicer pa prtljaga zmeraj potuje z nami v našem prevozu. 

Kakšen jezik govorijo v Tanzaniji? V Tanzaniji na safariju, na Zanzibar ali pri vzponu na Kilimanjaro boste lahko uporabljali angleški jezik in swahili. Angleščina domačinov je preprosta. Znanje tujega jezika ni pogoj za udeležbo na potovanju. Slovenski predstavnik vam bo vse potrebno tudi prevajal. Zagotovo se boste marsikatero besedo v swahiliju naučili in pomnili dlje časa.  Svahilski slovarček

Kje bomo nameščeni? V mestu Dar es Salaam v hotelu blizu pristanišča. Na safariju v hotelu/ lodge v vasi Mikumi. Na Zanzibarju pa v priobalnih penzionih, kjer se samo sprehodimo do morja. 

Kaj bomo jedli? Tanzanijska hrana temelji na mesu (piščanec, govedina, riba..), riž ali pomfri sta glavni prilogi. Solat ko jih pri nas poznamo jih praktično ni. Priporočamo, da poskusite Zanzibar pico in ugali. Na Zanzibarju je na vsakem koraku moč dobiti morske dobrote – morske sadeže in raznolike ribe po (za nas) ugodni ceni. Ov je vsakodneven in sveže iz morja direktno na krožnik. 

Ali je voda pitna? Ne. Domačini vodo iz pipe občasno pijejo; sicer jo kupujejo. Prav tako je za nas obezno kupovanje flaširanje vode, ki se lahko kupi na vsakem koraku. 1,5 L vode stane cca 0,35€. 

Ali je res potrebno veliko piti? Da. Zaradi preventive pred dehidracijo in sončarico je potrebno popiti veliko brezalkoholne pijače cca 3-4 litre dnevno. 

Kdo je naš slovenski vodnik? Predviden vodnik je slovenski planinski vodnik in turistični vodnik z mednarodno licenco, ki trenutno na Zanzibarju živi in je večkrat osvojil Kilimanjaro. Predviden vodnik je Izidor.

Kako bomo potovali do Tanzanije? Prevoz do bližnjega letališča je v lastni domeni – ponavadi Dunaj ali Milano. Vožnja z letalom s prestopanjem traja cca 13 ur; sama vožnja pa cca 9 ur. Predvidena letalska družba: Ethiopian Airlines, Qatar ipd. 

Kako se bomo vozili po Tanzaniji? Po državi bomo potovali na različne načine: taxi, minibus, džipi in podobno. Ceste so večinoma dotrajane ali v gradnji; vozila pa povprečno starejša kot pri nas. Vozi se po levi strani ceste – kot Angleži. Povsod imamo lokalnega voznika; potniki le uživamo na poti. 

Kakšno opremo potrebujem? Priporočamo turistično opremo – za plažo in za udobno potovanje. Zaradi visokih temperatur dolgih rokavov ali dolgih hlač ne boste potrebovali. V džipu na safariju zna pihati, tako da se priporoča kakšna ruta. 

Kakšno bo vreme? Potujemo v sušnem obdobju, a vseeno so padavine zaradi bližine ekvatorja možne. Temperature bodo cca 28-33 °C. Na JV Zanzbarja pogosto piha; v Stonetownu pa je pogosto deževno. Dežnik ne bo odveč. Vreme Dar es Salaam (klik)

Kakšen je vpliv vremena na človeka? Prve dni bo zelo vroče in se boste potili. Priporočamo pitje vsaj 3-4 litre vode dnevno in tuširanje s hladno/mlačno vodo. Ventilar za hlajenje sobe je bolje kot klima. Pred sonsem si je potrebno zaščititi glavo. V zraku je visoka vlažnost. 

Kako je glede denarja? Uradna valuta tanzanijski šiling TZS, ki jih bomo zamenjali v Dar es Salaamu, Stonetownu ali Nungwiju. Približna menjava je 1 € = 2700 TZS. Za natančnejši podatek preveri na Banki Slovenije ali drugod. V glavnem se uporabljajo ameriški dolarji USD; manj evri EUR.  Za napitnine in safari izlet je obvezno plačevanje v ameriških dolarjih – serije, ki so mlajše od leta 2009. Bankovci apoeni 50 ali 100 čisti, nepopisani in nezmečkani. Skorajda povsod je možno plačevanje z USD, ampak po slabšem menjalnem tečaju. Bankomati po večini nimajo denarja. Plačevanje s karticami je poleg precejšnjih provizij zelo omejeno. Proročamo gotovino.

Potni list ali osebna izkaznica? Za vstop v Tanzanijo je obvezen veljaven potni list, ki velja še najmanj 6 mesecev od predvidenega izstopa iz države. Potrebujete vsaj 4 prazne strane za vizo in žige mejnih oblasti.

Ali potrebujem vizum? Slovenski državljani pridobimo vizo na letališču ob prihodu. Strošek vize je 50 USD. Potrebno je le izpolniti obrazec; fotografija ni potrebna.

Ali je Tanzanija varna? Obstajajo določeni zadržki v nekaterih delih države. Odsvetuje se samostojno gibanje ponoči po mestu in kazanje denarja v javnosti. Za domačine smo Evropejci kot bankomat, zato je obvezno skrivanje svojega denarja, dokumentov in vrednih stvari pod oblačili, na različnih (skritih) mestih v prtljagi ipd. Podrobnosti preverite na Ministrstvu za zunanje zadeve.

Kako je glede cepljenj? Svetujemo cepljenje proti rumeni mrzlici in jemanje tablet proti malariji, čeprav nobeno ni obvezno. Priporočamo predhoden obisk Potovalne ambulante na najbližjem ZZV, kjer vam bo zdravnik svetoval glede cepljenj in ostalih posebnosti. Preventiva je bolje kot kurativa.

Ali so napitnine obvezne? Napitnine so v Tanzaniji obvezen del prispevka udeležencev. Zelo priporoča se napitnina za safari voznika, za osebe ki vam nosijo prltjago v hotelu, za lokalne vodnike, ipd.. 

Kakšni so plačilni pogoji? Ob prijavi poravnate akontacijo na TRR. Razlika pa kot je navedeno v razpisu pred odhodom. Možno je plačevanje po obrokih, ali v enkratnem znesku. Ko se bo približeval rok plačila posameznega obroka vam bomo poslali opomnik. Zaradi lažje razporeditve vaših odhodkov priporočamo zgodnejše prijave.

Ali so kakšne lokalne posebnosti? Promet poteka po levi strani ceste – angleški stil. Odsvetujemo izzivalno oblačenje v vaseh; na plažah je kot v Evropi. Prav tako potrebujete adapter za angleške vtičnice.

Kako je glede komunikacije s svetom? V namestitvah je (počasi delujoče) brezžično internetno omrežje, drugod ne. Telefonski signal je omejen na poseljena območja. Stroški klicev iz Tanzanije v Slovenijo so cca 3-4 € na minuto; strošek SMS sporočila cca 0,6 €. Možnost nakupa lokalne SIM kartice in imate tako mobilne podatke za dostop do spleta. Vodnik bo sproti objavil kakšno fotografijo na naši Facebook strani.

Ali bomo pred odhodom imeli srečanje? Za navedeno potovanje srečanje ni predvideno. 

A je še ostalo kakšno vprašanje neodgovorjeno? Zakaj bi čakali na jutri, ko pa lahko izkoristimo prednosti globalizacije še danes. Dosegljivi smo na +386 70 614 784 ali na info@izimanija.si ali preko spodnjega kontaktnega obrazca.

Zagotovo si želiš avanturo, kajne? =)

Prijavi se sedaj!

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaša telefonska številka (obvezno)

  Vaše sporočilo

  Sorodna potovanja

  Comments are closed.
  CLOSE
  CLOSE