Vinsko-kulinarične Haloze

Termin: 1 dan po dogovoru za zaključene skupine

Program enodnevnega izleta v Haloze: Odhod v jutranjih urah in vožnja proti vinorodnemu okolišu Haloze, čudovitemu svetu goric in rajskih dobrot. Haloze predstavljajo enega od sedmih vinorodnih okolišev vinorodne dežele Podravje, zaznamujejo pa jih močno razgibane, nizke terciarne gorice, ki se raztezajo ob desnem bregu reke Drave, vse od Makol na zahodu in do Zavrča na vzhodu.

Najprej nas bo pot vodila do viničarskega muzeja z obnovljeno etnografsko zbirko, kjer se bomo seznanili z vinsko dediščino vinorodnih Haloz in si privoščili pravi haloški prigrizek iz lokalno pridelanih sestavin, skupaj z kozarčkom avtohtonega haloškega vina. Po ogledu bomo nadaljevali do Vidove kleti – prodajno promocijskega centra vinogradnikov iz vinorodnega okoliša Haloze. V njej se nahaja preko 25 različnih buteljčnih kakovostnih in vrhunskih vin 15-ih vinogradnikov iz Haloz. V Vidovi kleti nas bo pričakala vodena degustacija 5 kakovostnih vzorcev. Po končani degustaciji sledi nekaj prostega časa za kavico in fotografiranje. Nato se bomo preko haloških gričev popeljali do sirarske kmetije Bedrač, znane po proizvodnji poltrdih in trdih sirov iz kozjega mleka. Tukaj si bomo privoščili pokušnjo domačih sirov in mlečnih izdelkov, v kombinaciji z različnimi namazi, ruladami iz skute in mladim sirom. Kmetija Bedrač uspešno prodaja svoje izdelke pod znamko Sirko iz haloških bregov, med kupci pa je tudi zelo priljubljen njihov jogurt iz kozjega mleka.

Naš izlet v Haloze bomo zaključili na kmečkem turizmu Pungračič v Drenovcu, ki se razteza na najbolj vzhodnem hribu haloškega gričevja in velja za eno izmed najboljših vinorodnih leg. Turistična kmetija leži tik ob državni meji z Republiko Hrvaško, od koder se razprostira čudovit razgled na okoliške griče. Tukaj nas bodo pričakale haloške specialitete (juha, glavna jed in sladica) z vinsko spremljavo. Po kosilu se bomo v spremstvu nekdanje vinske kraljice odpravili v eno najlepših in najmodernejših vinskih kleti, kjer si bomo privoščili pokušnjo 3 vzorcev vina. Po končani degustaciji sledi druženje, nato pa vožnja proti domu.

Cena enodnevnega izleta v Haloze: 58,5€/osebo pri min 20 prijavljenih ali 50€/osebo pri min 30 prijavljenih ali 46€/osebo pri min 40 prijavljenih. Končna cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

Vključeno:

  • Vstopnina v viničarski muzej skupaj s haloško malico in kozarcem vina,
  • Degustacija 5 vrst vina in kruha v Vidovi kleti,
  • Degustacija sirov na sirarski kmetiji Bedrač,
  • Kosilo (juha, glavna jed, sladica) s 3 vrstami vina,
  • Priprava, organizacija in izvedba izleta v Haloze s turističnim vodnikom in ddv.

Možna doplačila:

  • Prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in dnevnicami voznika,
  • Osebna poraba in aktivnosti izven programa,
  • Zdravstveno zavarovanje, odpovednina.

Svoje povpraševanje nam lahko pošljete preko spodnjega obrazca:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE