Vinsko-kulinarična pravljica na Jeruzalemu

Termin: 1 dan po dogovoru za manjše skupine

Program vinsko-kulinarične pravljice na Jeruzalemu: Odhod v jutranjih urah in vožnja proti obmejnemu kraju, Središču ob Dravi z bogato kulturno in politično zgodovino. Središče se ponaša z vsakoletnimi konjeniškimi in motociklističnimi dirkami in Oljarno Središče ob Dravi, kakovostnem pridelovalcu 100 % naravnega bučnega olja. V Oljarni bomo tudi pričeli našo vinsko-kulinarično pravljico, kjer si bomo najprej ogledali kratek film o tradiciji pridelave bučnega olja, zaključili pa ga z degustacijo različnega olja in ostalih jedi, pripravljenih iz bučnic. Po pokušnji sledi kratka vožnja do etnografskega muzeja na Kogu, kjer nas bo domačinka popeljala po poti starodavnih zgodb na Kogu. Ogled bomo popestrili s tipično prleško pogačo in nazdravili s kozarcem sladkega vina. Nato bomo nadaljevali čez jeruzalemske gorice vse do vinogradniške kmetije Plemenič, ki je poznana kot kakovosten proizvajalec sladkih vin. Sledi degustacija 5 vzorcev z manjšim prigrizkom (kruh, sir). Po obisku vinogradnika se bomo odpravili do najbolj prepoznavne točke Jeruzalema, cerkve Žalostne Matere Božje, kjer bomo spoznali legendo o »prleški lepi Vidi«, ki so se je želeli polastiti Turki, vendar jim to ni uspelo. Slišali bomo tudi številne legende o križarjih, ki so se zaljubili v lepote te dežele, ter jo poimenovali po Jeruzalemu, svojemu rodnemu kraju. Tukaj bo tudi na voljo nekaj prostega časa za kavico, fotografiranje ali ogled bližnjega turistično-informacijskega centra. Našo vinsko-kulinarično pravljico bomo zaključili s tradicionalno »prleško« večerjo (juha, glavna jed, sladica), skupaj z vrhunskimi vini Kupljen, katerih slogan se glasi: »s soncem in ljubeznijo«. 

Cena enodnevnega izleta: zaradi narave izleta je število udeležencev omejeno na 20. Pri min 10 udeležencih je cena izleta 81€/osebo, pri 20 udeležencih pa 56€/osebo. Končna cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

POSEBNA PONUDBA: *Za zaključene skupine obstaja možnost prilagoditve programa vašim željam. Vinsko-kulinarično pravljico lahko nadgradimo z obiskom čebelarja, gradu in muzeja v Veliki Nedelji ali Ormožu, delavnico peke kruha in pokušnjo različnih vrst domačega kruha, ogleda ekološke kmetije, gasilskega muzeja ter degustacije pri ostalih vinogradnikih. 

Vključeno (pri skupini 10 ljudi):

  • Prevoz s turističnim kombijem na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, DDV po Sloveniji in dnevnico voznika,
  • Ogled kratkega filma v Oljarni, degustacija bučnic in jedi iz bučnic,
  • Ogled stalne razstave na Kogu, kos prleške gibanice in kozarec sladkega vina,
  • Degustacija 5 vzorcev vina in prigrizek (kruh, sir) na vinogradniški kmetiji Plemenič,
  • Degustacija 5 vzorcev vrhunskih vin vinogradnika Kupljena
  • Pozna prleška večerja (juha, glavna jed, sladica)
  • Priprava, organizacija in izvedba izleta na Jeruzalem s turističnim vodnikom in DDV.

Možna doplačila:

  • Osebna poraba in aktivnosti izven programa,
  • Zdravstveno zavarovanje, odpovednina.
  • Pri skupini nad 10 ljudi še doplačilo prevoza s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, DDV po Sloveniji in dnevnico voznika.

Svoje povpraševanje nam lahko pošljete preko spodnjega obrazca:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE