Tridnevni vzpon na Gran Paradiso ©guidegranparadiso.com

Termin:  3 dni po želji zaključenih skupin

Program tridnevnega vzpona na Gran Paradiso:

Prvi dan:  Odhod v zgodnjih jutranjih urah iz dogovorjenega mesta in vožnja mimo Vrtojbe, Padove, Verone, Milana proti dolini Aoste na zahodu Italije. Aosta je popolnoma gorata dežela, saj se nahaja v njenih mejah najvišja evropska gora Mont-Blanc (4.810 metrov), pa tudi drugi alpski štiritisočaki Mont-Rose (4.634 metrov), Cervin (4.478 metrov), Grandes Jorasses (4.208 metrov), Dent d’Hérens (4.179 metrov) in Gran Paradiso (4.061 metrov). Nadaljevanje vožnje proti dolini Val Savaranche do zaselka Pont, ki leži na 1.960 metrih nadmorske višine. Zaselek Pont bo naša izhodiščna točka za vzpon na Gran Paradiso. Ta dan se bomo povzpeli do planinske koče Rifugio Vittorio Emanuele II, ki se nahaja na nadmorski višini 2.732 metrov. Predvidene hoje je cca. 3 ure. Namestitev v planinski koči na skupinskih ležiščih. Prosti čas za uživanje v razgledih na okoliške vrhove in fotografiranje. Večerja. Nočitev.

Drugi dan:  Zgodnji zajtrk v planinski koči. Dan bo namenjen vzponu na najvišji vrh Grajiških Alp Gran Paradiso. Tehnično ne preveč zahteven vzpon po nezahtevnem ledeniku nas bo pripeljal do skalnega vrha, kjer je za zadnjih nekaj metrov potrebno nekaj več spretnosti. Na vrhu gore, na nadmorski višini 4.061 metrov stoji bel kipec Marije. Za vzpon do vrha bomo potrebovali cca. 5-6 ur hoje z vmesnimi postanki. Vrnitev nazaj do koče. Vrh gore Gran Paradiso se nahaja v istoimenskem narodnem parku. Park je prvi narodni park v Italiji in zajema obširno območje visokogorja, od 800 metrov nadmorske višine do vrha Gran Paradisa (4.061 metrov). Večerja. Nočitev.

Tretji dan: Zajtrk v planinski koči. Po zajtrku nas čaka sestop do kombija oziroma do naše izhodiščne točke v Pontu. Po vrnitvi v Pont, na nadmorski višini 1.960 metrov, bo sledil povratek proti domu, kamor je predviden prihod v popoldanskih urah.

Cena tridnevnega vzpona na Gran Paradiso: xx €/osebo za pri 2-3 prijavljenih

Vključeno:

 • 2 x Namestitev v planinski koči Rifugio Vittorio Emanuele II na skupinskih ležiščih na bazi polpenziona,
 • Izvedba vzpona na Gran Paradiso s slovenskim vodnikom licenca IFMGA/UIAGM, 
 • Priprava, organizacija in ddv.

Doplačila po želji:

 • Sporočite ob prijavi: odpovednina, turistično zavarovanje,
 • Strošek prevoza do izhodišča in nazaj za vodnika in udeležene, 
 • Aktivnosti izven programa in osebna poraba, stroški dodatnih obrokov.

Povpraševanje za vaš vzpon na Gran Paradiso lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času.

Gorskega vodnika naročite na info@granparadisoguide.com

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaše sporočilo

  Comments are closed.
  CLOSE
  CLOSE