Matterhorn je ena izmed najbolj izrazitih gora na svetu in hkrati najbolj znan simbol Švice. Legenda o Matterhornu se je rodila leta 1865, ko je vrh bil prvič osvojen in novice o tem dogodku so hitro prepotovale svet. Danes je vrh na 4478 metrih nadmorske višine pravi magnet za planince iz vsega sveta. Spoštovanje, strahospoštovanje, fascinacija – vse to naredi legendarni vrh eno izmed najbolj priljubljenih destinacij za popotnike od blizu in daleč. Na 4478 m je Matterhorn ena izmed »najtežjih klasik« v Alpah. Vzpon na Matterhorn in spust se izvajata izključno nad skalami in ledom ter zahteva izjemno kondicijo in izkušnje v plezanju. Običajna pot poteka preko Hörnligrata in je primerna le za dobro usposobljene planince, v spremstvu gorskega vodnika.

Termin: 4 dni, po želji zaključenih skupin

Program po dnevnih za vzpon na Matterhorn:

Prvi dan: Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta in vožnja do Švice. Namestitev v hotelu, v okolici Zermatta. Možen ogled mesta. Večerja in nočitev.

Drugi dan: Dan pred vzponom na Matterhorn se peljemo z gondolo iz Zermatta (1620 m) do Schwarzseeja (2583 m). Od tu se odpravimo na pot do koče Hörnli (3260 m). Vzpon do koče traja približno dve uri. Po večerji se pred spanjem pogovorimo o načrtih za naslednji dan.

Tretji dan: Gorski vodnik zbudi popotnike zgodaj zjutraj. Po zajtrku se je treba opremiti s plezalnim pasom, pohodniškimi čevlji in čelado. Popotniki v spremstvu gorskega vodnika krenemo na pot. V temi je težko najti pravilno pot, zato sta tu potrebna gorski vodnik in naglavna svetilka. Zelo pomembno je, da hodimo nadvse previdno. Plezanje na Hörnligrat je lahko pravi užitek, če je vodenje dovolj dobro in varno. Ko prispemo na vrh, imamo pred nami dih jemajočo panoramo v vse smeri: Mont Blanc, Grande Paradiso, Liongrat. Po nekaj časa nas čaka spust nazaj do koče, le-ta traja približno 4 – 5 ur hoje.

Četrti dan: Zadnji dan se po zajtrku odpravimo od koče Hörnli nazaj do začetne točke programa, kjer si bomo privoščili topel obrok, potem pa nočna vožnja proti domu, kamor je predviden prihod v zgodnjih jutranjih urah.

Popotniki, ki so opravili prvi vzpon, so uporabili ravno to pot za osvajanje Matterhorna leta 1865. Hörnligrat je predvsem »gneiss«, kar v prevodu pomeni, da je nevarnost drsenja in padanja kamenja precej velika. Zaradi tega je pomembno, da se vzpon opravi v spremstvu gorskega vodnika.

Cena:

Vključeno:

  •  1 x nočitev v hotelu,
  •  2 x nočitev v planinski koči,
  •  Izvedba vzpona na Matterhorn s slovenskim vodnikom,
  • Priprava, organizacija in ddv.

Doplačila po želji:

  • Sporočite ob prijavi: odpovednina, turistično zavarovanje,
  • Strošek prevoza do izhodišča in nazaj za vodnika in udeležene,
  • Aktivnosti izven programa in osebna poraba, stroški dodatnih obrokov.

Povpraševanje za vaš vzpon na Matterhorn lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času.

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE