Gora Meru (4566 m) se po navadi šteje kot »ogrevanje« za Kilimanjaro, a vseeno je gora Meru sama po sebi osupljiva gora za vzpon.

Termin: 7 dni v sezoni (junij – februar)

Program po dnevih za Vzpon Mont Meru:

Prvi dan: Jutranji zbor na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana, Brnik in polet preko vmesnega letališča v smeri Tanzanije.

Drugi dan: Pristanek na letališču Kilimanjaro JRO 894 m in ureditev mejnih formalnosti. Transfer do Arushe. Namestitev v hotelu. Odvisno od ure pristanka tudi prost čas za raziskovanje okolice. Večerja in nočitev v hotelu.

Tretji dan: Zajtrk v hotelu. Prevoz do narodnega parka Arusha. Preverijo se vsi dokumenti, vizumi in dovoljenja. Z kombijem vožnja do vrat Momella Park. Tukaj se začne naš vzpon na Mount Meru. Treking se začne z vijuganjem skozi montanski gozd, kjer boste videli slapove, divje živali in nekaj precej nenavadno oblikovanih dreves. Na poti nas bo spremljal oboroženi redar nacionalnega parka. Prvi dan trekinga se bo končal, ko prispemo do koče Miriakamba 2500m. Večerja in nočitev. 3 – 4 ure hoje.

Četrti dan: Ta dan se po zajtrku povzpnemo do koče Saddle na 3550m. Zrak tukaj postane hladnejši. Kočo Saddle bomo dosegli do zgodnjega popoldneva. Tako bo čas tudi za obisk »Malega Meru« na 3820.  Tukaj boste dobili krasen pogled na Kilimanjaro, ta dan je pa pomemben tudi za aklimatizacijo. Večerja in nočitev v koči. 4 ure hoje.

Peti dan: Vzpon na Mount Meru se začne zgodaj ponoči / zjutraj. Po hitri polnočni malici se odpravimo na 3820 m, kjer bomo dosegli točko Rhino. Po kratkem odmoru nato sledi še še 4-5 ur hoje, kjer proti vrhu prečkamo vznemirljivo in zelo ozko pot. Vse to se obrestuje, saj vrh dosežemo tik pred sončnim vzhodom. 360-stopinjski razgledi tukaj so spektakularni, še posebej sonce, ki se dviga nad Kilimanjarom! Nato se vrnemo do koče Saddle. Večerja in nočitev. 8 – 10 ur hoje.

Šesti dan: Zadnji dan trekinga je dokaj enostaven, saj nas po zajtrku čaka nekaj ur hoje skozi gorovje, kjer boste spet videli divjad in čudovit habitat. Opazovanje gozda od zgoraj je povsem drugačna izkušnja. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev. 

Sedmi dan: Lunch-paket namesto zajtrka. Transfer do letališča Kilimanjaro JRO in polet preko vmesnega letališča proti Sloveniji. Predviden prihod na letališče Brnik je v večernih urah.

Cena:

Vključeno:

 • Povratna letalska vozovnica Ljubljana LJU – Kilimanjaro JRO z vključeno 20 kg oddane prtljage in 8 kg ročne prtljage (topel obrok na vseh letih),
 • Vse dajatve in takse nacionalnega parka Arusha cca $/ osebi,
 • 2 x nočitev v hotelu brez lokalne kategorizacije v dvoposteljnih sobah na bazi nočitve z zajtrkom, *v kolikor potujete sami vam cimro/cimra najdemo mi
 • 2 x nočitev v koči Saddle,
 • 1 x nočitev v koči Miriakamba,
 • Vsi prevozi po programu v Tanzaniji (minibus, kombi, džipi ipd.),
 • Lokalni angleško govoreči vodniki,
 • Slovenski spremljevalec – predvidoma planinski vodnik UIAA,
 • Svetovanje in pomoč pri pripravi na treking,
 • Organizacija in izvedba programa.

Doplačila oz. NI vključeno:

 • Stroški izdelave vizuma za Tanzanijo $50 (na letališču; slika ni potrebna),
 • Enoposteljna soba 90 € (2 noči v hotelu), (sporočit ob prijavi)
 • Odpovednina znaša € / paket, Kaj je vključeno? (sporočit ob prijavi)
 • Zdravstvena in nezgodna zaščita z asistenco za potovanje v tujini 37 €/osebi, Kaj je vključeno? (sporočit ob prijavi)
 • Obvezne napitnine; morebitne podkupnine; vstopnine; ostala prehrana v civilizaciji; stroški morebitnih cepljenj in tablet proti malariji; pot do odhodnega letališča in nazaj; osebna poraba in aktivnosti izven programa ter vse kaj ni navedeno pod ”vključeno”.

Informacije in prijave na info@izimanija.si do zapolnitve prostih mest. Po potrditvi prijave nakažete € akontacije na TRR: SI56 6100 0002 0237 748 (Izimanija d.o.o., Grajena 74, 2250 Ptuj). Sklic/Referenca: SI00 5895. Namen: MERU. BIC/SWIFT: HDELSI22. Koda namena: MERU. S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate. 90 dni pred odhodom se poravna dodatnih €. Razlika najkasneje 30 dni pred odhodom.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve programa vašim željam. Planinsko potovanje po Tanzaniji lahko nadgradimo z izletom po Afriki, podaljšek na Zanzibar ali večdnevni safari izlet. Posredujte nam vašo rezervacijo trekinga ali povpraševanje za vaše treking potovanje Tanzaniji v okviru planinskega društva (PZS) ali drugih interesnih skupin.

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE