Vrh Razdelnaya je eden od sedmih vrhov gorske verige Pamir. Po vsem svetu velja za enega najlažjih vrhov s takšno nadmorsko višino. To je zato, ker sta podnebje in vzpon navadno prijetna, prijazna. Upoštevajte le, da pa vseeno morate biti dovolj pripravljeni, da lahko prehodite nekaj težkih pobočij in prenesete nekaj težjih snežnih razmer. Glavne težave za popotnike so predvsem višina, nizke temperature, obdobja slabega vremena in ledeniške razpoke. Najboljša sezona za vzpon je julij – avgust.

Termin: 17 dni, za individualne odhode v sezoni

Vzpon na vrh Razdelnaya se začne v glavnem mestu Osh, od koder vodi cesta do baznega tabora. Ta pot nam bo vzela približno 4-5 ur. Namestimo se v baznem taboru družbe Asia Mountains Company.

Bazni tabor (3600 m) je domač prostor, dobro opremljen z vsemi potrebnimi stvarmi za obisk gora in potrebno okrevanje. Tam so prostorni šotori z lesenimi tlemi in žimnicami, svetilkami in vtičnicami v vsakem šotoru za polnjenje naprav. Območje tabora je osvetljeno in na voljo so prostori za rekreacijo. V taboru je tudi jurt-kuhinja, kjer lahko zvečer posedite in spijete kakšen čaj. Bazni tabor ponuja tri obroke na dan, vključno z vegetarijanskim menijem, menijem brez glutena in menijem na zahtevo. Tu je pitna voda iz čistega izvira, vroča prha, udoben WC.

Tabor 1 na 4200 m je opremljen z udobnimi šotori z lesenimi tlemi, tušem, WC-jem, vodo. Na voljo so trije obroki dnevno, odvisno od zahtev gostov.

Potek programa po dnevnih za vzpon na Razdelnaya Peak:

Prvi dan: Odhod iz letališča Jožeta Pučnika Ljubljana (LJU) z letalsko družbo Turkish Airlines/ Aeroflot in polet proti Istanbulu (IST) ali Moskvi, kjer sledi prestop na letalo proti Kirgiziji.

Drugi dan: Jutranji pristanek na letališču Manas (FRU) v Biškeku, kirgiški prestolnici. Sledi notranji polet na letališče Osh (jug Kirgizije). V primeru opcije direktnega poleta iz Istanbula/Moskve v Osh bo izbran le-ta. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

Tretji dan: Odhod iz Osha, transfer do baznega tabora Achik Tash (3600 m). Vožnja traja približno 5 ur. Namestitev v šotorih. Popoldanski sprehodi po travnati okolici. Večerja in nočitev.

Četrti dan: Dan za aklimatizacijo. Vzpon do Petrovsky Peak (4830 m).

Peti dan: Dan za aklimatizacijo.

Šesti dan: Dan za počitek in priprave.

Sedmi dan: Odpravimo se od baznega tabora do tabora 1 (4400 m).

Osmi dan: Dan za aklimatizacijo. Raziskovanje okolice.

Deveti dan: Dan za aklimatizacijo. Vzpon do Yukhin Peak (5130 m).

Deseti dan: Odpravimo se od tabora 1 do tabora 2 (5300 m).

Enajsti dan: Odpravimo se od tabora 2 do Razdelnaya Peak (6148 m).

Dvanajsti dan: Spust od tabora 2 do tabora 1.

Trinajsti dan: Spust od tabora 1 do baznega tabora.

Štirinajsti dan: Dodatni dan za primer slabega vremena.

Petnajsti dan: Transfer iz baznega tabora Achik Tash (3600 m) do mesta Osh. Večerja in nočitev v hotelu.

Šestnajsti dan: Let iz mesta Osh do mesta Biškek. Nočitev v hotelu.

Sedemnajsti dan: Zajtrk v hotelu. Transfer do Manas letališča. Vrnitev v Slovenijo.

Cena:

Dokumenti: veljaven potni list EU, ki velja še vsaj 6 mesecev od predvidenega povratka; komercialno zdravstveno zavarovanje za cel svet, ki vključuje tudi stroške morebitnega reševanja v Kirgiziji. Vize Slovenci ne potrebujemo.

Vključeno:

 • Polni penzion v baznem taboru in taboru 1 v času osvajanja gore in namestitev v postavljenih šotorih, kjer je tudi postaja prve pomoči in elektrika,
 • 3 x nočitev v hotelu v Oshu oz. Biškeku v dvoposteljni sobi,
 • Vsa potrebna dovoljenja in registracija za gibanje na območju Peak Razdelnaya,
 • Vsi lokalni prevozi po programu v Kirgiziji,
 • Svetovanje pri izbiri opreme in postopkih aklimatizacije,
 • Organizacija in priprava vzpona na Peak Razdelnaya.

Doplačila (sporočiti ob prijavi):

 • Povratna letalska vozovnica iz Slovenije do Osha, – lahko uredimo tudi mi
 • Zdravstvena in nezgodna zaščita z asistenco za potovanje v tujini znaša 49 € (sporočit ob prijavi)
 • Odpovednina znaša 92 € za ceno aranžmaja do 2000 € (sporočit ob prijavi)
 • Enoposteljna soba v mestu, če jo izrecno želite €/ noč,
 • Strošek nosačev v višinske tabore (od 3 €/kg naprej); prehrana v Oshu (in Biškeku) ter kadar niste v baznem taboru ali taboru 1 (višinska prehrana); prekomerna teža prtljage na letalu; najem višinskega šotora (od 150 €/odpravo) in ostale opreme; plinske kartuše (230g = cca 10€): lokalni gorski vodnik cca 1100 €/ osebo; prevoz od doma do bližnjega letališča in nazaj; osebna poraba; morebitne podkupnine in napitnine; dodatni dnevi v mestih; izleti, predčasni odhod iz baznega tabora in aktivnosti izven programa.

Opozorilo! Odprava na Peak Razdelnaya je za individualne potnike in brez (slovenskega) vodnika. V kolikor se želite varno povzpeti vam svetujemo lokalnega gorskega vodnika. Kot turistična agencija odpravo logistično organiziramo in za samo izvedbo (vzpon) ne odgovarjamo.

Informacije in prijave na: info@izimanija.si. Ob prijavi je potrebno vplačati akontacijo  € na transakcijski račun Izimanija d.o.o., Grajena 74, 2250 Ptuj: SI56 6100 0002 0237 748. Sklic 7134. Namen Razdelnaya. Razlika se poravna najkasneje do 30 dni do odhoda.

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE