Dvodnevni vzpon na Sinjal ©planinarski-portal.org

Termin:  2 dni po želji zaključenih skupin

Program dvodnevnega vzpona na Sinjal:

Prvi dan:  Odhod v dopoldanskih urah iz dogovorjenega mesta. Vožnja mimo mejnega prehoda Metlika in nadaljevanje vožnje po hrvaški avtocesti do izvoza Sveti Rok. Zapeljali se bomo mimo Knina, Sinja do Suhega polja. Naš pohod bomo pričeli na nadmorski višini 810 metrov ter se povzpeli do planinske koče Brezovac na nadmorski višini 1.050 metrov. Za ta dan je predvidena ura in pol  do dve uri hoje z vmesnimi postanki. Pot se bo po začetnih nekaj korakih spusta pričela rahlo vzpenjati po poraščenih pobočjih Suhega polja. Od razpotja poti bomo vzpon nadaljevali po slabši makadamski cesti. Sledilo bo nekaj vzponov in spustov. Pot proti koči nas bo vodila po razglednih travnikih, kjer bomo v pomladanskih in poletnih mesecih lahko opazovali bujno cvetje. Prihod na kočo. Namestitev v koči. Prosti čas za uživanje v čudovitem razgledu ali za fotografiranje. Večerja v koči. Nočitev.

Drugi dan:  Zajtrk v planinski koči. Za ta dan je predviden vzpon na najvišji vrh Hrvaške in vrnitev nazaj v dolino do našega kombija. Do vrha je predvidene cca. 3 ure hoje. Od koče, ki se nahaja na začetku gozda, bomo pričeli z vzponom v smeri vrha Sinjal. Pot bo najprej potekala po kolovozu, ki se bo zmerno vzpenjal skozi gozd. Iz gozda bomo prispeli do razgledne točke, s katere se nam bo odprl pogled na pobočja Dinare. Še naprej se bomo vzpenjali po kolovozu, kjer se bo pot odcepila proti vrhu. Del poti naprej bo potekal po obsežnih travnikih, pot pa se bo pričela vse strmeje vzpenjati. Nadaljevali bomo v smeri vrha, po poti, ki se prečno vzpenja po vse bolj kamnitem pobočju. Že kar precej strma pot pa nas bo le pripeljala na vršni greben ter po širokem razglednem grebenu do vrha Dinare ali Sinjala na nadmorsko višino 1.831 metrov. Nekaj prostega časa za uživanje v razgledih ali za fotografiranje ter počitek, nato pa vrnitev v dolino, kjer nas bo čakal naš kombi. Za pot iz vrha Sinjala do doline pa je predvideno cca. 5 ur hoje. Vožnja proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v večernih urah.

Cena dvodnevnega vzpona na Sinjal:  €/osebo pri min 5 prijavljenih in velja za odhod iz Ljubljane (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

 • Najem kombija z vključenimi cestninami, parkirninami in gorivom,
 • Namestitev v planinski koči na Brezovacu na skupinskih ležiščih na bazi polpenziona,
 • Priprava, organizacija in izvedba vzpona na vrh Sinjala s planinskim vodnikom ter ddv.

Doplačila po želji:

 • Sporočite ob prijavi: odpovednina, turistično zavarovanje,
 • Aktivnosti izven programa in osebna poraba, stroški dodatnih obrokov.

Povpraševanje za vaš vzpon na Sinjal lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaše sporočilo

  CLOSE
  CLOSE