Vzpon Triglav 2864 m

Dvodnevni vzpon na Triglav ©tnp.si

Termin:  2 dni po želji zaključenih skupin

Program dvodnevnega vzpona na Triglav:

Prvi dan:  Odhod v zgodnjih jutranjih urah iz dogovorjenega mesta. Vožnja po gorenjski avtocesti do izvoza Hrušica, čez Mojstrano v dolino Krma v Triglavskem narodnem parku. Park se razprostira na severozahodu Slovenije ob meji z Italijo in blizu meje z Avstrijo, na jugovzhodnem delu alpskega masiva. Skoraj popolnoma se prekriva z Vzhodnimi Julijskimi Alpami. Obsega 840 kvadratnih kilometrov, kar je štiri odstotke površine Slovenije ter spada med najstarejše evropske parke. Zapeljali se bomo po makadamski cesti mimo Kovinarske koče do parkirišča, kjer bomo zapustili naš kombi. Naša začetna točka pohoda bo na 930 metrih nadmorske višine, kjer se bo pričel naš vzpon na najvišji vrh Slovenije – Triglav. Ta dan bo pred nami prvi del poti iz doline Krme do planinske koče na Kredarici na nadmorski višini 2.515 metrov. Predviden čas hoje je cca. 5 ur, z vmesni postanki za počitek. Pot nas bo vodila skozi gozd v pas rušja, ki je pomešano z grmičevjem. Nadaljevanje poti do pastirske koče na planini Zgornja Krma ter naprej proti Kredarici. Ves čas vzpona se nam bodo odpirali čudoviti pogledi na okoliške vrhove (Mali in Veliki Draški vrh, Tosc, Verner in južno ostenje Rjavine), mi pa bomo sledili markacijam in oznakam poti na Kredarico. Pod pobočjem Vrh Snežne Konte, predel imenovan tudi Kalvarija, se bo pot pričela strmo vzpenjati ter se priključila poti, ki vodi s Konjskega sedla. Mi bomo nadaljevali po zmerno strmi poti do razpotja, kjer se pot odcepi ali v smeri koče na Kredarici ali pa do koče na Planiki. Držali se bomo poti, ki vodi do planinske koče na Kredarici ali Triglavskem domu na Kredarici. Pred nami je še zadnji krajši strmi vzpon, potem pa bomo že pred seboj zagledali najvišje ležečo planinsko kočo v Sloveniji. Namestitev v koči. Prosti čas za uživanje v čudovitem razgledu, fotografiranje. Večerja v koči. Nočitev.

Drugi dan:  Zajtrk v planinski koči. Ta dan bo sledil vzpon na vrh Triglava in vrnitev v dolino Krme. Po dogovoru bo možnost vrnitve po isti poti nazaj v dolino ali pa po poti mimo planinske koče na Planiki. Za vzpon na vrh Triglava je predvidene cca. 1 ura do ura in pol hoje. Pot se bo pričela zmerno spuščati proti prevalu med Kredarico in Malim Triglavom. Tukaj se nam bo z desne priključila pot iz doline Vrat, mi pa bomo nadaljevali naravnost po vse bolj strmi poti, ki se prične vzpenjati po razčlenjenem skalovju. Vzpon bomo nadaljevali po zelo zahtevni zavarovani planinski poti. Naprej nas bo zelo strma in dobro zavarovana pot pripeljala na greben Malega Triglava, kjer se nam bo z leve priključila nekoliko lažja pot s Planike. Nadaljevali bomo naravnost po grebenski poti, ki nas bo pripeljala na vrh Malega Triglava, od koder se nam bo odprl lep pogled na vrh Triglava. Pot se bo pričela ponovno vzpenjati. Po dobro varovani grebenski poti se bomo napotili vse do vrha Triglava, ki je na nadmorski višini 2.864 metrov. Ime Triglav ni povsem pojasnjeno. Nastalo je bodisi zaradi značilne podobe gore z jugovzhodne strani, bodisi kot spomin na najvišje božanstvo iz časa poganstva, ki je imelo sedež na njegovem vrhu. Krajši postanek za počitek, uživanje v razgledih (pogled na Julijce, preko meje v Italijo in Avstrijo, na celotne Karavanke in Kamniško-Savinjske Alpe, na Ljubljansko kotlino, na pogorje Nanosa, Snežnika ter ob lepem vremenu vse do Tržaškega zaliva) in fotografiranje. Sledil bo povratek v dolino Krme, po krožni poti mimo planinske koče na Planiki, z vmesnimi postanki za počitek. Do doline Krme je predvidenih 6 ur hoje. Po vrnitvi v dolino vožnja proti domu, kamor je predviden prihod v večernih urah.

Cena dvodnevnega vzpona na Triglav: 370 €/osebo za pri min 4 prijavljenih oz. 410 €/osebo za pri min 3 prijavljenih oz. 450 €/osebo za pri min 2 prijavljenih in velja za vodenje v slovenščini (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Popust:

 • Za člane planinske zveze Slovenije 7€/osebo

Vključeno:

 • Namestitev v planinski koči na Kredarici na skupinskih ležiščih na bazi polpenziona z vključeno turistično takso in uporabo posteljnine,
 • Priprava, organizacija in izvedba vzpona na vrh Triglava s planinskim vodnikom UIMLA ter ddv.

Doplačila po želji:

 • Sporočite ob prijavi: odpovednina, turistično zavarovanje,
 • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in dnevnicami voznika – po dogovoru vam ga lahko organiziramo tudi mi,
 • Aktivnosti izven programa in osebna poraba, stroški dodatnih obrokov.

Povpraševanje za vaš vzpon na Triglav lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaše sporočilo

  Paste your AdWords Remarketing code here
  CLOSE
  CLOSE