Vzpon na Zugspitze©wikipedia.org

Termin 1: poletje  – info prijave na info@izimanija.si 

Termin 2:  3 dni po dogovoru za zaključene majhne skupine (junij – september)

Program vzpona na Zugspitze:

Prvi dan: Zbor na dogovorjenem mestu v zahodni Sloveniji in vožnja do Bavarske, Nemčija ob jezeru Eibsee in istoimenskemu naselju 973m od koder je speljana tudi žičnica na Zugspitze 2962m, najvišjo goro Nemčije. Povzpeli se bomo po lahki poti do Wiener Neustädter Hütte 2209m. Namestitev v planinski koči. Nočitev. (5 ur hoje)

Drugi dan: Od Wiener Neustädter Hütte 2209m se bomo podali po Stopselzieher Klettersteig (ferrata A/B) in po 3 urah dosegli vrh Zugspitze 2962m. Omenjena zavarovana plezalna pot je opremljena že od leta 1879. Okrepčitev v najvišji nemški planinski koči Münchner Haus 2959m. Sledi sestop po Höllental Klettersteig (ferrata B/C), čez ledenik Höllentalferner do planinske koče Höllentalangerhütte 1387m. Namestitev v Höllentalangerhütte 1387m. Nočitev. (7 ur hoje)

Tretji dan: Sledi spust po lahki poti od Höllentalangerhütte 1387m do jezera Eibsee 973m. Predviden zaključek izleta na Zugspitze 2962m ob 14:00 uri. Po želji kopanje v jezeru Eibsee ali samostojni ogled letovišča Garmisch-Partenkirchen. Popoldanski povratek proti Sloveniji. (5 ur hoje).

OPREMA: plezalna čelada, plezalni pas, samovarovalni komplet, neskončna zanka 60cm, vponka z matico, pohodni cepin, pohodne dereze na 12 zobcev, planinski čevlji, čelna svetilka, zaščita pred soncem in mrazom, plezalne rokavice, kopalna oprema, prva pomoč in vse ostalo kaj potrebujemo v hribih.

DOKUMENTI: veljavni osebni dokument, evropska kartica zdravstvenega zavarovanja, planinska izkaznica s plačano članarino za tekoče leto z zavarovalnim kritjem za reševanje za Nemčijo.

Cena vzpona na Zugspitze:   €/osebo pri min 5 udeležencev (max 7)

Vključeno:

 • 2 x Nočitev v planinskih kočah,
 • Najem kombija in pripadajoči stroški za prevoz do Garmisch-Partenkirchna (vznožje gore Zugspitze) in nazaj,
 • Vodenje vzpona na Zugspitze s strani slovenskega UIMLA vodnika, 
 • Organizacija in izvedba izleta ter ddv.

Doplačila po želji na licu mesta:

 • odpovednina, zdravstveno zavarovanje
 • Prehrana, vstopnine, osebna poraba in aktivnosti izven programa.

Pošljite povpraševanje za vzpon na Zugspitze 2962 m. Opcija za planinski izlet v okviru planinskega društva ali kot izlet skupine planinskih prijateljev. Na vašo željo lahko program tudi spremenimo / prilagodimo vašim željam. 

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaše sporočilo

  Comments are closed.
  CLOSE
  CLOSE