Ibiza je tretji največji Balearski otok in ga imenujejo tudi »beli otok, poln veselja in življenja«. Njegova slikovita pokrajina, sanjske plaže in nočno življenje, so trije dejavniki, ki poskrbijo, da se za to destinacijo odločajo vsi tipi obiskovalcev. Otok se nahaja približno 80 kilometrov od Španske obale. Glavno mesto Ibiza privablja številne svetovljane, hipije in umetnike. Znamenitost Ibize je tudi barvit stari del mesta, imenovan Dalt Vila, spada pod kulturno dediščino organizacije Unesco in navdušuje z ozkimi, strmimi ulicami.

Za vas smo pripravili opise nekaterih znamenitosti, ki jih lahko doživite skupaj z nami na trekingu po Ibizi.

Znamenitosti Ibize so:

 • Ibiza – glavno mesto Ibiza ali katalonsko Eivissa, je mesto, ki je razdeljeno na dva dela. Deli se na staro mestno jedro Dalt Vila ter na novejši bolj moderen del, ki ga imenujejo Eixample. Mesto ima približno 50.000 prebivalcev. Znano je po razburljivem nočnem življenju. Najbolj obiskana nočna kluba sta Pacha in EL Divino.
 • Sea Salines Nature Reserve (Naravni rezervat soline) – področje na jugozahodnem delu otoka s posebnim ekosistemom. Tukaj pridobivajo belo zlato ali sol že več kot 2000 let. Dokler se na tem področju ni začel širiti turizem, je bilo pridobivanje in koriščenje soli najvažnejša dejavnost. V rezervatu pa živi tudi mnogo različnih ptic.
 • Cova de Can Marca – znamenita jama je stara več kot 100.000 let. Odkrili so jo tihotapci alkohola, ki so jo uporabljali za shranjevanje tihotapskih izdelkov. Nahaja se ob plaži Port de Sant Miquel.
 • Es Vedra – Mistična skala na zahodni obali otoka. Es Vedra je ena od najbolj prepoznavnih znamenitosti Ibize in jo najdete na številnih razglednicah. Najboljše mesto za pogled na to skalo je Torre de Savinar, stari stolp, ki je v preteklosti služil kot točka, s katere so že na daleč opazili prihod gusarjev.
 • Hippy tržnica – v kraju Es Cani poteka tržnica ob sredah, v kraju San Carlos pa ob sobotah. Tukaj srečate hipije vseh starosti, ki prodajajo raznorazne stvari, kot so oblačila, obutev, spominke, umetnine in drugo. Posebnost te tržnice pa je vonj marihuane.
 • Sa Talaiassa – je najvišja gora na otoku Ibiza. Nahaja se na jugozahodu otoka. Gora se imenuje Talaia, kar v katalonščini pomeni opazovalni stolp. Po tej gori se imenuje največja otoška občina Sant Josep de sa Talaia.
 • San Antonio – je drugo največje mesto na otoku. Čez dan je v mestu zelo tiho, ponoči pa se pokaže čisto v drugačni luči, saj zaradi nočnega življena oživi. Zaradi bližine marine tukaj ni lepih plaž. Za turiste pa je zelo privlačno zaradi restavracij, barov in diskotek.

V kolikor še niste obiskali Balearskega otoka Ibize in se odločate zanj, se lahko skupaj z nami podate na treking potovanje po Ibizi, kjer boste spoznali poleg zgoraj naštetih znamenitosti še marsikatero drugo. Vabimo vas, da se nam pridružite na naslednjem odhodu, ko se zopet odpravljamo na Ibizo. Za več informacij pa si preberite Treking potovanje Ibiza. Vsa vprašanja ali povpraševanje v zvezi s trekingom, lahko oddate preko spodnjega obrazca. Mi pa vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaše sporočilo

  Comments are closed.
  CLOSE
  CLOSE