Republika Malta je majhna in gosto naseljena otoška država v južni Evropi v osrednjem Sredozemskem morju. Sestavlja jo 20 otokov in čeri, ki ležijo 93 km južno od Sicilije in 288 km severno od Libije v severni Afriki. Stalno naseljena sta samo otoka Malta in Gozo. Glavno mesto otoka je Valletta. Otok je dolgo časa veljal za najjužnejšo točko Evrope, kar pa ne drži. Najjužnejša točka je grški otok Gavdos.

Pripravili smo vam opise nekaterih znamenitosti, ki jih lahko doživite skupaj z nami na treking potovanju po otoku.

Znamenitosti Malte so:

  • Luzzu je tradicionalno obarvan ribiški čoln, ki je zaščitni znak Malte. Pobarvan je v svetlih barvah, spredaj na premcu pa ima par oči. Ladjico so poznali že v antičnih časih.
  • Iċ-Ċittadella ali Citadela je mestna trdnjava v Victorii na otoku Gozo. Sedanja trdnjava je kombinacija srednjeveškega gradu in zgodnje sodobne artilerijske trdnjave ter je obdana z obzidjem. Od leta 1998 je vpisana tudi na seznam Unescove svetovne dediščine
  • Azursko okno ali sinje oko se je nahajalo na otoku Gozo v narodnem parku Dwejra. Bilo je v bistvu naravni lok oziroma naravni most, ki ga je izoblikovala morska in veterna erozija. Geomorfološki fenomen se je leta 2017 porušil.
  • Valletta je malteška prestolnica ter upravno in trgovsko središče malteških otokov. Pravijo ji tudi mesto malteških vitezov. Mesto ima zelo bogato zgodovino, mnogo zanimivih utrdb in palač in je na seznamu Unescove svetovne kulturne dediščine. Najbolj poznane znamenisti mesta so: katedrala sv. Janeza Krstnika (bivša samostanska cerkev malteškega viteškega reda), trdnjava Saint Elmo, palača Auberge de Castille, palača velikega mojstra, Narodni muzej…
  • Taħt il-Ħnejja ali Modra jama je jama na jugozahodu otoka blizu Żurrieqa in je dostopna samo po morju. Sistem jam sestavlja šest dvoran, od katerih je Modra jama največja in najveličastnejša. Dolga je približno 90 m, visoka 40 m in ima dva vhoda. Voda je zelo jasna in se blešči v sončni svetlobi nebesno modro.

Malteško otočje v Sredozemskem morju nudi za vsakogar nekaj: kristalno čisto vodo, skalnate ali peščene zalive, živahno nočno življenje, mirne oaze ter 7000-letno zgodovino. V kolikor vas zanima več podrobnosti in informacij o programu si preberite s klikom na Treking potovanje Malta. Vsa vprašanja ali povpraševanje v zvezi s trekingom, lahko oddate preko spodnjega obrazca. Mi pa vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

 

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE