Maroko je odlična destinacija za »pobeg« v Afriko, državo, ki ponuja ogromno raznolikosti. Tu boste našli vse od epskih gorskih verig, starodavnih mest, puščave pa vse do toplega gostoljubja.

Znamenitosti vredne ogleda v Maroku:

  • Marrakesh: Marakeško »rdeče mesto« je čarobno mesto, ki je zasuto s trgi, vrtovi, palačami in mošejami. Raziskovanje majhnih dvorišč in kačjih uličic zgodovinske Medine vam lahko hitro zapolni dan. V spokojni Jardin Majorelle lahko poiščete svoj notranji mir ali pa se odpravite v lepoto ene izmed zgodovinskih mestnih mošej.

  • Trg Djemaa El Fna: To je čarobni kraj za vse obiskovalce, saj pripoveduje zgodbe svojih plesalcev, prodajalcev vode in šarmerje kač. Tukaj spoznamo tudi zgodovino Maroka vse od nekoč pa do danes. Obiskovalce trg podreja svojemu šarmu, ki je aktiven vse od zgodaj zjutraj pa do poznega večera.

  • Mošeja Koutoubia: Džamija Koutoubia je največja mošeja v Marakešu in  Maroku. Mošejo poznajo tudi pod številnimi drugimi imeni, kot so Jami ‘al-Kutubiyah, Kotoubia mošeja, Kutubiya mošeja, Kutubiyyin mošeja in mošeja prodajalcev knjig. Mošejo krasijo ukrivljena okna, trak iz keramike, koničasti merloni in okrasni loki; ima velik trg z vrtovi in je osvetljen ponočiDokončana je bila pod vladavino berberskega Almohada kalifa Yaqub al-Mansour (1184-1199), navdihnila pa je tudi druge zgradbe, kot sta seviljska Giralda in stolp Hassan v Rabatu.

  • Jardin Majorelle: Drugi gostje po navadi prinesejo cvetje, vendar francoski modni oblikovalec Yves Saint Laurent je obdaril celoten vrt v Marakešu, mestu, ki ga je posvojil leta 1966. Saint Laurent in njegov partner Pierre Bergé sta kupila modro vilo in njen vrt, da bi ohranila vizijo svojega prvotnega lastnika, francoskega krajinskega slikarja Jacquesa Majorelle. Hotela sta, da je vrt odprt za javnost. Vrt se je začel obdelovati leta 1924, zahvaljujoč etnobotaniku Marakeša Abderrazaku Benchaâbaneju pa se še naprej ohranja puščavsko živalstvo 300 rastlinskih vrst s petih celin.

  • Toubkal: Najvišja gora v Severni Afriki, zasnežen Jebel Toubkal (4167 m), ki leži v osrčju narodnega parka Toubkal. Gorske poti, ki prečkajo Jebel Toubkal se začnejo od Imlila, ki se nahaja na koncu doline Mizane.

  • Aït Benhaddou: Ksar, skupina zemeljskih zgradb, obdanih z visokimi zidovi, je tradicionalni predsaharski habitat. Hiše se gnejo znotraj obrambnih zidov, ki so okrepljeni z vogalnimi stolpi. Ait-Ben-Haddou, v provinci Ouarzazate, je osupljiv primer arhitekture južnega Maroka.

Si bi želel/-a spoznati to očarljivo kulturo tudi ti? Potem se nam pridruži na našem treking Maroko!

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE