Izlet Berlin

Tridnevni izlet v Berlin ©visitberlin.de

Termin:  3 dni po želji zaključenih skupin

Program tridnevnega izleta v Berlin:

Prvi dan: Odhod v nočnih oziroma zgodnjih jutranjih urah iz dogovorjenega mesta. Vožnja mimo Münchna proti Berlinu. Najprej se bomo zapeljali do olimpijskega stadiona, kjer so se leta 1936 odvijale enajste poletne olimpijske igre. Bile so prve olimpijske igre, kjer so vključili tudi olimpijski ogenj. Zunanji ogled olimpijskega centra. Sledila bo vožnja v center Berlina, glavnega mesta Nemčije. Odpeljali se bomo na krožno vožnjo po mestu, kjer bomo videli večni plamen olimpijskih iger, berlinsko opero, tehnično fakulteto, mimo stebra zmage do Brandenburških vrat. Postanek za ogled Pariškega trga in sprehod skozi avenijo Pod lipami do nemškega parlamenta. Vožnja do znanega Alexanderplatza, ki je nekoč predstavljal središče vzhodnega Berlina. Na tem trgu stoji televizijski stolp, na katerega se bomo povzpeli in si z višine 203 metrov  ogledali panoramo nemške prestolnice. Še vožnja do hostla. Namestitev. Nočitev. 

Drugi dan: Zajtrk v hostlu. Odpeljali se bomo do reke Spree, kjer je najdaljši ohranjeni del Berlinskega zidu, ki se imenuje East Side Gallery. Del ohranjenega zidu meri v dolžino 1,3 kilometra in ga krasi kar 106 poslikav, katere so ustvarili umetniki s celega sveta. Na isti točki pa bomo lahko opazovali tudi Mercedes-Benz areno, ki se je nekoč imenovala 02 World Berlin. Je večnamenska dvorana v kateri se odvijajo športni in kulturni dogodki (hokej na ledu in košarka ter razni koncerti). Nadaljevanje poti skozi center mesta mimo glavne železniške postaje, parlamenta, Brandenburških vrat do spomenika židovskih žrtev, kjer bo sledil ogled. Sprehodili se bomo lahko med kar 2.711 betonskimi ploščami, ki so različnih debelin, dolžin in višin ter so postavljene v vrste. Pokopališču rečejo tudi kraj informacij, saj opozarja na žrtve holokavsta. Nadaljevanje vožnje mimo Postdamerplatza do Charlie Checkpointa. Na tej točki bomo obiskali muzej Berlinskega zidu, kjer bomo spoznali zgodovino zidu ter zgodbe tistih, ki so bežali in tvegali svoje življenje. Sledila bo vožnja mimo francoske in nemške cerkve ter koncertne dvorane do znanega Alexanderplatza, kjer bo sledil prosti čas za nakupe. Vožnja do hostla. Nočitev.

Tretji dan: Zajtrk v hostlu. Zapustili bomo glavno mesto Nemčije ter se odpeljali do Potsdama, ki je glavno mesto nemške zvezdne dežele Brandenburg. Mesto je bilo sedež Brandeburške gospode, ki so tu zgradili palačo Sansosouci, katero obdajajo veličastni parki. Palači pravijo tudi pruski Versailles. Sledi zunanji ogled palače in sprehod skozi park. Po ogledu pa nadaljevanje vožnje proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v poznih nočnih urah.

Cena tridnevnega izleta v Berlin: €/osebo pri min 40 prijavljenih oz. €/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za odhod iz Ljubljane (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in dnevnicami ter namestitvijo voznika,
  • 2 x namestitev v hostlu v več posteljnih sobah v Berlinu z vključenim zajtrkom in turistično takso,
  • Ogledi in vstopnine po programu: televizijski stolp, muzej Berlinskega zidu,
  • Stroški 1 učitelja spremljevalca na vsakih 15 prijavljenih (v kolikor je to šolska ekskurzija),
  • Priprava, organizacija in izvedba ekskurzije v Berlin s turističnim vodnikom ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Sporočite ob prijavi: Odpovednina, turistično zavarovanje, enoposteljna soba 15€/noč,
  • Dodatne vstopnine, aktivnosti izven programa in osebna poraba, stroški dodatnih obrokov.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve programa vašim željam. Tridnevni izlet v Berlin lahko nadgradimo z obiskom živalskega vrta v Berlinu; obiskom muzeja Madame Tussaud; obiskom Legolanda; obiskom festivala luči; ogledom Dresdena; ogledom Münchna (BMW muzej, olimpijski stolp, Alianz arena, tehnični muzej); možnost letalskega prevoza; podaljšanjem programa za dodaten dan; ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš tridnevni izlet v Berlin lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

CLOSE
CLOSE