Treking potovanje Bolgarija

TREKING BOLGARIJA

poletje 2023

Potrjeno - polnimo skupino 75%

Kaj bomo doživeli na treking potovanju po Bolgariji?

Poti narodnega parka Rila in Pirin vas bodo popeljali v osrčje nekaterih najbolj divjih gorskih pokrajin, ki so ostale na celini.

Planinarili bomo v neokrnjeni naravi bolgarskih gora in jezer po slikovitem pogorju Vihren v narodni parku Pirin, vse tja do vrha Vihren na 2914m.

Po poti bomo si ogledali ledeniška sedmera Rilska jezera na višini od 2100-2500 m. Povzpeli se bomo do najvišjega vrha Balkana in Bolgarije – vrha Musala 2925 m, kjer je zavetišče Everest in okoljski observatorij.

Ogledali si bomo največji ortodoksni samostan v Bolgariji ter prestolnico Sofija.

 

Program treking potovanja po Bolgariji:

1. dan
Odhod v večernih urah iz Slovenije s posebnim turističnim avtobusom v smeri Bolgarije.
2. dan
Nočna vožnja mimo Zagreba, Beograda do Bolgarije. Transfer do smučarskega letovišča Bansko 1200 m. Namestitev, večerja. Nočitev.
3. dan
Zajtrk. Planinarjenje po slikovitem pogorju Vihren po neokrnjeni naravi bolgarskih gora in jezer. Potrebovali boste prste obeh rok, da bi prešteli vsa prečudovita gorska jezera. Med našimi udeleženci velja za eno najlepših tur po Bolgariji. Večerja. Nočitev. 5 ur hoje.
4. dan
Zajtrk. Vožnja v NP Pirin do koče Banderitsa 1810 m in naprej peš do planinske koče Vihren 1950 m. Nadaljujemo z vzponom po razgledni poti s pogledom na Vlahinjski Ezera do vrha Vihren 2914 m. Pot je lahka in odprta za razglede. Večerja. Nočitev. 6-7 ur hoje.
5. dan
Zajtrk. Dopoldan se bomo ustavili za samostojni ogled Rilskega samostana 1147 m, ki je največji ortodoksni samostan v Bolgariji. Opoldanski ogled bolgarske prestolnice Sofija z lokalno vodnico in prosti čas. Transfer do zimsko-smučarskega letovišča Borovec 1350 m. Večerja. Nočitev.
6. dan
Zajtrk. Treking po Bolgariji bomo nadaljevali s planinskim izletom na ledeniška sedmera Rilska jezera, ki se nahajajo na višini 2100-2500 m. Pot si bomo olajšali z gondolo. Namesto planinarjenja se boste lahko odločili za kopalni dan v Saparevi banji, kjer najdemo termalne vrelce in gejzirje. Večerja. Nočitev. 5 ur hoje.
7. dan
Zajtrk. Sprehod do spodnje postaje žičnice, ki nas bo popeljala do zgornje postaje Yastrebets 2369 m. Nadaljevali bomo peš po zložni poti mimo planinske koče Musala 2389 m na vrh Musale 2925 m, kjer je zavetišče Everest in okoljski observatorij. (najvišji vrh Balkana in Bolgarije). Večerja. Nočitev. 5 ur hoje.
8. dan
Zajtrk v hotelu ali lunch-paket. Vožnja z vmesnimi postanki proti Sloveniji, kamor prispemo v poznih večernih urah.

Cena treking potovanja

Cena planinskega potovanja po Bolgariji pri min. 40 potnikih znaša  €/osebo za prijave do 1.2.2023

Redna cena:  €/ osebo

Dokumenti: veljavna osebna izkaznica ali potni list, evropska kartica zavarovanja, komercialno zdravstveno zavarovanje s kritjem za pohodništvo in koronavirus; Covid test ali cepljenje (če bo potreben).

Vključeno v ceno:
5/5
Možna doplačila:

*Doplačila sporočite takoj ob prijavi.
Kasnejše spremembe niso mogoče!

*Odpovednina in zdravstvena in nezgodna zaščita za potovanje v tujini – kaj je vključeno? 

Informacije in prijave

Informacije in prijave preko spodnjega obrazca ali na: info@izimanija.si do zasedbe prostih mest.

Ob prijavi je potrebno vplačati akontacijo   € v roku 24 ur na transakcijski račun:

Izimanija d.o.o.,
Grajena 74,
2250 Ptuj

SI56 6100 0002 0237 748

Sklic/Referenca: SI 00 2925

Namen: BOLGARIJA

BIC/SWIFT: HDELSI22

Koda namena: SCVE

Razlika se poravna najkasneje 30 dni pred odhodom.

S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Izimanija d.o.o. in se z njimi strinjate.

*Za treking po Bolgariji je potrebna psiho-fizična pripravljenost. Glede svoje sposobnosti se posvetujte z zdravnikom in našo agencijo pred prijavo.

**V primeru nezadostnega števila prijavljenih do 3 mesece pred odhodom se potovanje odpove. Udeleženci dobijo vrnjen celotni vplačan znesek.

 

PLANINSKA PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve programa vašim željam. Planinsko potovanje po Bolgariji lahko nadgradimo z izletom v Plovdiv, ogledom katerega drugega mesta, obiskom vinske kleti, planinarjenja po drugih planinskih poteh in pogorjih (Rodopi, Stara Planina ipd.), rafting izletom, podaljškom v Grčijo ali Severno Makedonijo, kolesarjenju po Bolgariji in druge aktivnosti.

Posredujte nam vašo rezervacijo treking potovanja po Bolgariji ali povpraševanje za vaš planinski izlet v okviru planinskega društva (PZS). Pripravimo vam ponudbo in program popolnoma prilagodimo vašim željam.

 

POGOSTO POSTAVLJENA VPRAŠANJA

Kako se prijavim? Svojo prijavo nam pošljite preko kontaktnega obrazca ali na elektronski naslov info@izimanija.si v katerem navedete:

 • ime in priimek (kot v potnem listu)
 • na katero destinacijo in termin se prijavljate
 • vašo telefonsko številko
 • želje glede morebitnih doplačil (enoposteljna soba, zavarovanja ipd.)
 • posebnosti glede potovanja (prehranske ali zdravstvene posebnosti, želje glede spalnega reda ipd.)

V kolikor se prijavljate skupaj s partnerjem navedite podatke obeh. Za potrditev prijave je potrebno vplačilo akontacije v roku 3 dni od pisne potrditve prijave. Podatki za nakazilo so navedeni zgoraj. Prav tako nam pošljite fotokopijo potnega lista ali osebne izkaznice na sedež podjetja ali skenirano na naš email.

Velikost skupine? Predvidena velikost skupine avtobus  

Potujem sam/-a in ne želim enoposteljne sobe? Dobrodošli. V kolikor želite deliti sobo z drugo sopotnico ali sopotnikom to sporočite ob prijavi in vam bomo ”cimro ali cimra” našli mi. Veliko ljudi potuje samih in verjamemo, da se bo našla druga potnica ali potnik za delitev sobe. V kolikor vam ”cimre ali cimra” ne uspemo najdit in ste ob prijavi bili pripravljeni deliti sobo z drugo osebo vam stroška enoposteljne sobe NE zaračunamo.

 

Izvedi več o destinaciji na našem blogu 🙂

Zagotovo si želiš avanturo, kajne? =)

Prijavi se sedaj!

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaša telefonska številka (obvezno)

  Izberi doplačila (po želji)

  Vaše sporočilo

  Sorodna potovanja

  Comments are closed.
  Paste your AdWords Remarketing code here
  CLOSE
  CLOSE