Izlet Brno Olomouc

Dvodnevni izlet Olomouc, Brno ©citiestips.com

Termin:  2 dni po želji zaključenih skupin

Program dvodnevnega izleta v Brno in Olomouc:

Prvi dan:  Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta. Vožnja mimo Gradca, Dunaja do drugega največjega mesta na Češkem, prestolnice Moravske, Brna. Je upravno središče južno-moravske regije. Mesto leži ob sotočju reke Svitava in Svratka. Sprehodili se bomo skozi mestno središče, kjer si bomo ogledali glavne znamenitosti, med drugimi gotsko katedralo Svetega Petra in Pavla, ki je simbol Moravske, narodno gledališče, trg svobode, zelenjavno tržnico, kapucinsko cerkveno grobnico… Našo pot bomo nadaljevali do znane pivovarne Starobrno ter se seznanili s proizvodnjo češkega piva. Na koncu ogleda bo sledila tudi pokušina piva v njihovi pivovarski restavraciji. Pivovarna je bila ustanovljena leta 1325 kot del cistercijskega samostana. V letu 2009 so proizvedli več kot milijon hektolitrov piva. Sledil bo prosti čas za samostojno raziskovanje mesta in nakupe. Naš izlet bomo nadaljevali z vožnjo do Olomouca, ki sodi med najlepša mesta na Češkem. Namestitev v hotelu. Večerja. Prosti večer lahko izkoristimo za obisk ene izmed lokalnih pivnic. Nočitev.

Drugi dan:  Zajtrk v hotelu. Sprehod po Olomoucu, ki je znan kot zakladnica kulturno zgodovinskih spomenikov. Mesto leži ob reki Moravi in je cerkvena metropola ter zgodovinsko glavno mesto Moravske. Danes je šesto največje mesto na Češkem. Videli bomo mestno hišo, renesančni rotovž, cerkev Svetega Vaclava, baročni vodnjak in terezijansko zbornico. Naše druženje bomo nadaljevali po Moravski pokrajini v smeri avstrijske meje. Moravska je znana po vinogradništvu, saj je tukaj kar 94% vseh čeških vinogradov. Sledil še bo postanek za degustacijo vin pri lokalnem ponudniku. Popoldan povratek proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Cena dvodnevnega izleta v Brno in Olomouc: 102€/ osebo pri min 40 prijavljenih oz. 120€/ osebo pri min 30 prijavljenih in velja za odhod iz Maribora (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in dnevnicami ter namestitvijo voznika,
  • Namestitev v hotelu 3*** lokalne kategorije v Olomoucu na bazi polpenziona v dvoposteljnih sobah z vključeno turistično takso,
  • Ogledi in vstopnine po programu: degustacija treh sort vin pri lokalnem ponudniku, obisk moravske pivovarne Starobrno in degustacija treh vrst piv,
  • Priprava, organizacija in izvedbo ekskurzije v Brno in Olomouc s turističnim vodnikom ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Sporočite ob prijavi: Odpovednina, turistično zavarovanje, enoposteljna soba 20€/noč,
  • Dodatne vstopnine, aktivnosti izven programa in osebna poraba, stroški dodatnih obrokov.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Dvodnevni izlet v Brno in Olomouc lahko nadgradimo z obiskom češke prestolnice Prage; z ogledom gradov južne Češke; s križarjenjem po reki Vltavi; z ogledom Slovaške prestolnice Bratislave; z obiskom vasi Lednice, ki je vpisana na seznam Unescove dediščine; z ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš dvodnevni izlet v Brno in Olomouc lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

CLOSE
CLOSE